Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

21.06.2012

Nimic nu mai "este"... sau nu mai putem "fi" !?




Mic tratat al "firescului" în transformare


  În drumul nostru al fiecăruia dincolo...trecând peste anii copilăriei şi adolescenţei de a putea identifica şi recunoaşte ceva...   
"UN CEVA" cu care să fim contemporani  sau să ne mândrim că suntem reprezentanţi ai vreunui model de viaţă ne trezim, doar unii desigur, cu totul în jur îmbibat în relativizare şi cu un subiectivism demn de o soartă mai bună să nu-i zic chiar de "prost gust".

Trecând peste valorile clasice cunoscute de noi toţi, de "ignoranţa ca balsam" sau "sensibilitatea în ameninţarea violului", stările noastre sunt departe de a-şi găsi o constantă şi nu-şi pot regla un echilibru sperat între dorinţă şi faptă. Şi asta pentru că atmosfera socială a deturnat sensul iniţial dintr-un comunism tembel păstrând în moderare instinctele animalice-necunoscute în unul al Exploatării celuilalt!

Ceea ce în trecut mijea printre diverse modele culturale împletite şi amprentate de tradiţiile noastre, astăzi a dispărut ca şi valoare-acceptată şi anume un:
"Generator de naturaleţe"...un Firesc pe care relaţiile sociale îl întrevedeau cumva şi la care sperau într-un fel sau altul. 
Astăzi nu mai este cazul, TOTUL a rămas în furnalul familiei tocmai pentru a se trăda...în exterior.
Aşa aflăm sau ne dăm seama că nimic nu se mai încadrează în firescul de odinioară, în traducere: acceptat,înteles,oficial îmbrăţisat, crezut ca valoare intrinsecă, iar păstararea aparenţelor a devenit(???) nevoie stringentă de a mai putea salva ceva. 

Desigur una este "ceea ce ştim" şi alta este "ceea ce fumăm" că nu avem încotro.
Cu una pleci învăţată de acasă şi alta manifeşti în colectiv.
Şi aici chiar cei ce nu fumează inhalează "prostii" şi care la rândul lor le vor trimte mai departe celorlalţi ca bun-vicios asumat, legalizat la Jude-Prim-Marie. :)
Cum am mai putea înţelege "firescul"? Zic că...prin înţelegerea acelor "vechi" valori comune, ce între timp s-au preschimbat sensibil la nivel psihologic. 
De asemenea trebuie "VĂZUT" şi ca percepţie a noastră ce nu mai se poate stabilza, ca şi credinţă acceptată(în adevăratul sens al cuvântului) din perspectiva unui "numitor comun", dar şi al unei diversităţi care scapă, şi mai mult decât atât...


Cum ne dăm seama că "nimic nu mai este firesc"?
Şi că tragem precum măgarii greu la deal cu boii minusculi de Sens?
Simplu. Dar este necesar să plecăm de la aceleaşi baze şi să vedem că imaginea şi prejudecăţile colcăie...
 Iaca:
-Dai de nişte fiinţe care mult mai mult "vorbesc" dinţii veniţi parcă de la vopsitorie.
-Vezi pe cineva "drăguţ", dar care are în faţă, pe piept niste umflături caraghioase pentru a pune tu mâna si toţi ceilalţi...şi asta în idea ca "să fii dorit" care ajuns o "meserie corectă"şi de bon ton.
-Televizorul s-a transformat într-un fel de "trend al codurilor" în care NIMENI nu poate şi TOŢI trebuiesc a întelege VIAŢA în termeni POLITICI. 
-Inteligenţa nu mai este şi nu mai poate fi credibilă în ochii nimanui, ea este satelizată sau sabotată dacă vreţi, de micimi sufleteşti ascunse, de orgolii mici sau de interese meschine... a se vedea atent virtualul andreiraduM-un ciufulitor şi un ciufut părtinitor de sens şi noima.
-Producţiile cinematografice românesti, ne arată exact ceea ce simţim şi putem transpune(cu toţii) celorlati. De aici venind şi talentul de a putea "juca":
Hidoşenii sau drame... ca laitmotiv naţional! Miştocărelile deja nici nu se mai pun..
-Subiectele predilecte sunt deja OBSESII CONCRETE ale majoritarilor, nu că le-ar fabrica continuu mass media pentru "inimi pregătite" ca asumare!!!! ci, ele "subiectele"astea se învârt cu obstinaţie în jurul MÂNCATULUI,BÂRFEI,SEXULUI ŞI ANLALIZATULUI NEÎNCETAT AL MEDICAMENTELOR DIN FARMACII, ele însele reprezentând Familia-sesibilităţilor!

Se mai întreaba mulţi:-De ce aşa virtual sau real? 
-Pentru că altfel nu se poate!
Nicio minune nu dureaza decât trei zile , ele sunt create din propriul scrum.
 Focul sperie, creaţia dezbină! 

 Orice fiinţă(majoritară)este precum principiul JANDARMULui/POMPIERULui:
Ai nevoie(cu "N" mare) să "stingă", "să rezolve" şi după... să aştepţi o altă nenorocire ca "el" să intervină!
Ăsta este principiul individual existenţial şi evaluator. Oricare din ăstia2 nu este decât un disperat-dezirabil....

Ceilalţi asteaptă şi ei la rând, la visare. Din normă însa nu poţi iesi!  Chiar dacă vând Iluziile parţiale, nici macăr întregi.
Ps:
Vouă nu va venit niciodată să spuneţi: Ruşine!!!?

..........................................

8 comentarii:

  1. Firescul, ca şi sinceritatea, e un har. Îl ai sau nu. Dacă-l imiţi, eşti o biată paiaţă. Şi se vede.

    RăspundețiȘtergere
  2. Har?
    Adevărat! Dar şi educaţie. Să nu omiţi.
    Se vede?
    Da. Dar cine iubeşte acei "ochi ai minţii"?
    Şi lucrează pentru ca ei să fie mereu proaspeţi cu o acuitate foarte bună?
    Mă rog, ne apropiem de filozofie şi mai puţin de viaţă...

    Fie ca ceea ce numim majoritatea "com-pro-mis" să poată să ne scoată la liman. Eu unul nu nu ader la el...dar "proscrisul"nu este la îndemâna oricui.
    :)
    Mulţumesc pentru feedback..şi retroacţiune.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Avem o mulţime de atribute frumoase, bune, dezirabile...dar nu-s de folos nimănui. Nici nouă, care părem un fel de extratereştri, nici celorlalţi care au tendinţa de a nega, exclude sau ucide ceea ce diferă de gloată.
    Eu am obosit să constat că deşi respect tot ce mă înconjoară, devin la modul absurd şi abject ţinta atacurilor celorlalţi.
    Pur şi simplu, consider că deşi n-am greşit cu nimic, trebuie să aleg intre supravieţuire şi respectarea unor principii care-s corecte şi utile tuturor.
    Cu alte cuvinte, ori mint, înşel, profit şi dispreţuiesc oamenii, ori mor.
    Ei bine, mărturisesc că viaţa în condiţiile astea mi-e imposibilă.
    Mai bine renunţ la ea, decât să mă urăsc pentru preţul plătit, cu atât mai mult cu cât preţul acesta este o aberaţie.

    RăspundețiȘtergere
  4. radiografie perfectă....şi raportată la cele două extreme în care ne aflăm. Aparent este imposibil de respirat...poate tocmai de aceea
    am devenit unii extrem de selectivi...
    ....
    Cu frumuseţea ta interioară tot reuşeşti să te strecori...printre aceste japiţe ale aparenţei...Cred că ai resursele interioare necesare...
    Te îmbrăţişez cu drag Blue! ...iar tuturor raduuMurilor din jur care asistă sau dau girul ăstora certificând tendinţele... le dau un şut în cur...ori se va îngriji de asta cel de Sus.
    :)
    Ca de obicei.

    RăspundețiȘtergere
  5. :)
    Nu mă strecor, Joker. Am făcut-o pentru o vreme, dar nu mai merită. Acesta nu-i un mod de viaţă, e o păcăleală.
    Îmi pare rău de lumea asta şi de frumuseţea din ea, că se risipeşte degeaba. Ar fi putut să fie altfel. Era loc pentru toţi. Resursele sunt suficiente.
    Dar sunt fiinţe care prăsesc războiul, de parcă asta ar fi singura raţiune de a exista.
    Păcat de tot!
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  6. Şi o anume naturaleţe a respiraţiei sociale tot "strecurat" se numeşte:)
    Eu nu mă refeream la fugă propriu-zis ci la mirositul falsului. :)
    ...al jocurilor aparenţelor sau capacanelor..

    RăspundețiȘtergere
  7. Să te fereşti de fals şi de capcane?
    Da, e o soluţie, însă nu-i ceea ce mi-am dorit eu de la viaţă.
    Semn că n-aveam ce căuta aici sau că cei care m-au născut şi format nu mi-au oferit instrumentele necesare ca să supravieţuiesc. M-au lăsat într-o lume pentru care sunt total nepregătită şi au plecat.
    Dar nici pe ei nu pot să-i condamn că m-au educat să-mi respect semenii. Anormalitatea e in altă zonă, nu in educaţia primită care e una civilizată şi progresistă.
    Din nefericire nu mi-au spus care-s limtele respectului şi că este inutil să-l aplici sălbăticiţilor, oamenilor care au votat cu animalele, uitând care le este adevărata natură.

    RăspundețiȘtergere
  8. ADEVĂRAT!
    Da mă...dar pe ăştia de formatarea asta îi miroşi mai devreme sau mai târziu. Iar oameni frumoşi comunicativi sinceri cu dragoste de oferit necondiţionat mai găseşti ştii?
    Deci?
    Nu trebuie activat vreu cocon..., selecţia naturaleţei va ieşi la suprafaţă...tot aşa mai devreme sau mai târziu..

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog