Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

04.04.2012

Semințele Prostiei


                                               

Pentru a da continuitate sensului şi substanţei Prostiei trebuie să îmbraci haina seriozităţii şi a oficialităţii. Astfel ai siguranţa că în urma ta nu vei fi niciodată demascat şi nici contrazis cu argumente.

Exemplu elocvent: 
                          Scris mare într-un ziar "USL-Tablou de familie"

Ce înseamnă asta..
2 rechini de PSD:Negoiță+Ponta și o curvă-licențiată:Tăriceanu.
(Scuze că nu i-am găsit laolaltă pe cei 3 împricinaţi dar se poate deduce simplu)
Răspuns
-Cum poți să ții alăturat reprezentanți de la două formațiuni politice care nu au nimic comun în profunzime socială, plus că se urăsc de moarte...   Doar pe premisa că ei sunt o "Uniune"?
Orice alăturarte logică(constructivă, reală)este lipsită de Sens, când orice om normal la cap ştie că cele două entităţi politice(PNL şi PSD)sunt împreună doar să se împotrivească PDL-ului...Băsescului.

De ce să scrie "Tablou"?  De "Familie"???
Este exact cum a-i ţine împreună un pitbul cu o hienă şi să te apuci să scrii pe o pancartă:"Tablou de familişti"! Când "tabloul" exclude "familia". Este familie însă doar în dezagregare. Ea nu-ţi poate garanta nimic din ceea ce denumim cu toţii sau mai exact căutăm: Sens sau Consens.
Cum aţi alătura o vânzătoare sexy de tarabă cu un magnat al asfaltului şi să scrii în dreptul lor "Familie fericită"? Ea garantează copiii ţării sănătoşi mintali?
Ce ar putea FACE simplii cetăţeni?
 ......
 Ar începe să "gândească" în cadrul familiei că violul este permis, numai ca să dea bine la public şi, ca fiecare să-şi facă mendrele în funcţie de ce apucă. Publicul fiind de fapt o masă de manevră aleatorie(???)care poate visa şi ea că într-o bună zi "VIOLULUI" îi poate spune "dragoste" umplut cu sens, în aşteptare.
Un "pui de Dorobanţi" poate călca pe "zebră" orice tipă, în măsura în care şmecherul poate substitui nevoile ei sau ale familiei: fiziologice sau administrative(sic!)

Filmele de exemplu. Ele sunt reluate de ani de zile pe Tv foarte bine. Poţi să te uiţi la ele tot foarte bine, dar niciodată nu vei putea înţelege ce vor "să spună", ci doar ceea ce vor să arate!
Realitatea îţi transmite că mintea ta are nevoie să consume, să viseze, să spere. Nu să discearnă cum "binele"şi "firescul" se pot strecura sau la nevoie sacrifica pe lângă "rău"pentru a-l demasca, în fapt de a-i devoala mijloacele şi construcţia peversă de a învinge şi, a-şi apropia respectul..

Forţa fizică, Şarmul sau Opulenţa(această familie aparte)sunt apanajul de bază(esenţial)al Prostiei.

Pentru că ele se opun în principiu gândirii şi discernământului, indirect! Şi "îşi" folosesc inteligenţa instinctual pentru a face prozeliţii de care au nevoie.
Ele induc metoda de succes şi nu o con-struiesc sau o îngrijesc. Cel puţin în democraţie.
Rămân însă în aparenţă "reţeta de succes" pentru fiecare dintre noi: În fapt e o contradicţie în termeni la care omul este invitat să adere, dar fără să "simtă" rolul, sensul, co-agularea.
Un mic exemplu aici pentru cazul:"una spunem şi alta fumăm", suvuroasă prin devoalarea ei. :)

2 comentarii:

  1. Mi au trebuit vreo doua zile sa mi aleg "cuvintzii" pentru a mi pune si io pecetea p acilea..Politichia imi repugna.Cel putin cea din Romanica. Este plina de "tarfi", care nu fac altceva decat sa despoaie cat de mult pot ,tara, implicit poporul aista..
    Vis a vis de ce ai scris,dragul meu prieten, nu poci pentru ca sa nu remarc ,iara, adevarul suPtil din slovele tale..Si, iaca ta ca am gasit si raspunsul la intrebarea ce mi ai pus o la postarea ta anterioara..De ce gresesc traind printre ei..Io te de ce..Pentru ca, oriunde intorci privirea, vezi numai fals,pupincurism si rautate..Pana me..Ajung amu, la batranete, sa mi pun intrebarea ceea a Celui mai bun:"Unde esti tu,Tepes ,Doamne???"..
    S o mai gasi cineva sa ne scoata din mocirla asta?Bine..asta insemnand ca si noi ar trebui sa dam din maini..In fine..Amu.iti promit, ca voi studia in amanunt "curvasaria" politica din Romania, pentra ca , ulterior, sa ti pot da replici mai..la obiect..Tzuca Borgia..

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog