Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

15.04.2012

Adevaratul Vinovat? Cel (mai) necautat!


   Sau cum dracu sa vezi adevarul din spatele a mii de lucruri de care n-ai habar, ci doar miros, transmis.
De multe ori cautam sa ne explicam esecurile personale sau care sunt cauzele inertiei si a Crizei profund morale, care, ne traverseaza vietile uneori atat de crud.         Parelnicia individuala, in acest sens aduce mult mai iute daune decat s-ar putea crede
Dincolo de orice manea individual-egoista, sa poti gasi un Vinovat pe Pamant, necesita a avea o viziune fundamentala a principiului existential, mult mai mult decat un simpu instinct de supravietuire: instinct de care se prevaleaza si azi multi habarnisti cu aroma de realizati socio-culturali.
De 2000 ani ni se prezinta kilerii mantuitorului nostru Iisus Hristos precum niste neinduratori si cruzi conducatori, ca nu-i asa ne plac foarte mult istorisirile si povestile cu final neasteptat.

Irod sau Pilat nu au fost decat artizanii miscarii populare de ingatuire a Domnului Nostru Iisus Hristos.
Ce mai conteaza daca Iisus si-a inscenat sau nu rastignirea pe cruce pentru un principiu. Adevarul e unul singur: Si atunci si acum evreii/poporul lui(AL TAU) i-a dorit moartea!
Pentru edificare.
Ca sa se inteleaga mult mai bine: Gloata, Multimea este adevarata...principala cauza a Relelor, a decaderilor, a nelegiuirilor si nedreptatilor Lumii! "Generalizarea" sau "Judecata" nu sunt aici, in sanul fiecarei oranduiri statatale, decat panaceul autenticilor egosti, in speta expresii ce vin sa adanceasca alienarea socio-culturala (in)voluntara!

Unica Sursa sau Unicul Blestem de la Adam incoace nu este Prefectul, Pilat ori Vamesul sau orice prefacut samaritean Iuda-ic, ci  "acea" capacitate de coalitie, "acel" ferment reprezentat de PROSTIA din sanul oricarei comunitati: de caini sau abeli, de bloggeri, de pensionari samd.

Acolo unde este Regula si conform-ism...
Acolo unde este Obicei...
...Acolo unde este traditie si copiere increzatoare, se gaseste si Sursa Decaderii...

Nu ai cum sa ceri discernamant, respect si pretentia fireasca de A.. Iubi pe cel Apropiat ca pe tine insuti, in sanul unei comunitati. Nu ai cum sa ceri manelistului, politicianului, pitzipoancei, casatoritului majoritar sa inteleaga Viata(lor), Limita, Sacrificiul Optim(NECESAR!!!!!!!) si placerea pt saijnoua&Co...
 Pentru ca iei vor imbratisa rapid Vamesul! De ce?

Obligatoriu trebuie a-si substituii COPILARIA, si trebuie sa faca cumva sa scape de EFORTUL(CHINUL) umplerii substantiale a golurilor, a retetelor de reimprospatare(sic!)personala, a principiilor sugerate de iubire sau al oamenilor purtatori de iubire..
Exclusivitatea, Orgoliul, Frica de a nu fi mai putin decat....orice/oricine va genera intotdeauna un Agitator!!! O nevoie esentiala de a ucide Altfelul!
Altfel spus, dozele zilnice pe care le intalnim cu totii de "altfel" purtatorii de originalitati de cacat, vor distruge aceasta Lume putin cate putin, mai abitir decat a facuto Turma de Iudei fata de Domnul Nostru.
Turma de atunci este turma de acum!
Mi-ar placea sa apun sau sa spun: "Fir-ati ai Dracu!" ...Dar las pe fiecare cu felul sau de mancare!Asemenea Master Chief nu trebuie ratat, este cu adevarat mustos, de unde se desprinde si o morala simpla:
Nu Show must go on a apus! Ci Prostia, trebuie sa mearga mai departe!
...Nu dragostea de rigoare, ci aparenta ei, iluzia proasta a maselor in fapt trecatoare impresionata, si nu indeajuns de inocenta prin stomac..


3 comentarii:

  1. Pertinente observatii si o minunata sinteza: "Exclusivitatea, Orgoliul, Frica de a nu fi mai putin decat....orice/oricine va genera intotdeauna un Agitator!!! O nevoie esentiala de a ucide Altfelul! "
    Sarbatori frumoase sa ai si tu! Te imbratisez!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar trebui sa fie conectate la simtirea ta cat mai multe alte simtiri. Pentru ca durerea e limpede si e clara, ca orice sentiment nascut din puritate.
    Iubirea ta fata de Aproapele nostru e o credinta cu care te-ai nascut si cu care ai fost imbogatit de-a lungul vietii, parte din ce se pare ca ti-au transmis parimtii tai, parte din ce ai acumulat tu ca fiinta. Ori asta nu are cum sa fie putin.
    Sa-ti fie Sarbatorile cu bucurie si implinire.
    Te imbratisez cu mult drag, Joker!

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog