Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

17.07.2012

Efectul defectului sau bagatelizarea iubirii....



Niciodată nu mi se va putea şterge din minte faţa răvăşită de lacrimi a lui Carmen Movileanu la auzirea "Amantei".  Se întâmpla...undeva pe o scenă la început de ani 80'

O melodie mai mult decât banală...
O esenţă pierdută...o durere mută şi un interpret, din Giurgiu: Tică Lumânare.

..

6 comentarii:

  1. ...o melodie banala...dar incarcata de emotie..melodia asta chiar reuseste sa transmita tristetea. Cat despre "efectul defectului"...eu zic ca e doar o reactie sub imperiul emotiilor..si o abordare simplista.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fly.
    Asemenea melodii au fost şi rămân doar pentru impresia artistică, mesajul lor niciodată nu a putut fi înţeles precum cauza şi efect.
    Ştii, noi oamenii suntem nişte mici roboţi ce executăm după cum ne simt simţurile.:)Adică nimic nou... niciodată, cu pretenţia personală că vezi doamne minunea stă după colţ şi cu tortul de rigoare..
    :)
    Aici se potriveşte de minune vorba de duh a lui Beigbeder
    “Mmm, ce bine e să vă pătrund în creier. Juisez în emisfera voastră dreaptă. Dorinţa nu vă mai aparţine: v-o impun pe a mea. Vă interzic să doriţi la întâmplare. Dorinţa voastră este rezultatul unei investiţii care se calculează în miliarde de euro. Eu sunt cel ce hotărăşte azi ceea ce veţi vrea mâine.“
    Aşadar vorbim de Stat,de cine trebuie să-l slujească cu sfinţenie sau de alegere în deplină cunoştinţă de cauză care ar trebui să aibă la bază mereu o autonomie....sau o marjă de libertate personală ca oxigenare/refresh?
    Putem vorbi vreo 2 luni:)..aşadar poate fi lejer o reacţie a “emoţiilor“ sau “simplistă“, dar pentru prima am făcut o facultate, proprie, şi personală:) iar a doua nu-mi aparţine...

    În fapt când ne alegem partenerii cred că toţi suntem f.simplişti(pe fond "efectul defectului") şi... devenim pe parcurs reducţionişti.Mi-a plăcut azi de oama de tinichea ea cred se poate sustrage.....
    alegerilor sau deciziilor total greşite, dar mă gândesc:până cînd?
    :)))
    Am glumit(dar o bază am avut).
    :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc de provocare.Ceilalţi probabil sunt la salate culinare, la orele de aprofundare ale imaginaţiei îmbibate în modele prea-clare:)sau în exerciţiile literare pentru creierul la purtător.
      Ei, asta ar mai merge aşa de genuflexiuni pertinente ale minţii..
      dar şi aici ar trebui avută grijă cu exagerarea....că poţi depăşi
      TĂRÂMUL.
      :)

      Ștergere
  3. o reacţie a “emoţiilor“ sau “simplistă“ - ma refeream strict la melodie..adica asa, ca doinele noastre de jale si dor, nicidecum la ce ai scris tu. Despre subiect, noi2 am putea vorbi mai multe luni :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adică noi2 ca şi ceilalţi ad-hoc formaţi nu?...sau nu!
      :))))

      Ștergere
  4. da..normal :))..la liber..la discutii :D

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog