Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

22.07.2012

Jertfa Iubirii.... Tatiana Stepa

                                                       

 Copacii cad pe drum din doi în doi

   În ochi mă bate viscolul câinesc... 
     şi am venit să-ţi spun că te iubesc

      Probabil drumul meu va duce în iad...

           mă împiedic de o lacrimă şi  cad.        
  
        Şi  iar adorm şi  iar mi-e dat un vis,  că biata cifră doi s-a sinucis...

..

Totuşi cât de rea eşti Soro-Lume
       Ce cumplit spectacol îţi permiţi... 
     Dacă s-a ajuns să moară oameni... 
            Pentru un pachet de biscuiţi...

..

Şi totuşi e stare de VEGHE şi totuşi murim repetat
       Şi totuşi mai cred în pereche....................................


    Şi totuşi există Iubire.....
       Şi totuşi există Blestem.....

          Dau lumii dau lumii de ştire...
                Iubesc am curaj şi mă tem... 

12 comentarii:

 1. Frumoase toate ultimele cantece postate si versurile!! ..dar se pare ca ai cazut rau in melancolie..smile please! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga mea, dacă-mi aduc aminte de starea Tatianei la cântările pe care le făceam împreună, prin 1999(cu grupul de amici din localitate)mă conectez instant la ce-mi imaginez că simţea ea la vremea aia.Avea un amalgam de sobrietate+oficialitate şi nu mai vreau să dezvolt...

   Vrând-nevrând trăirile, transpunerile şi manifestările ei scenice o recomandă ca o reprezentantă a Iubirii, Păunescu a simţit asta de aceea i-a şi dat versurile...
   Pentru mine Ea înseamnă mult:Credinţa în Cuvânt care are o bază, adică Sentimentul conturat. Iată o ESENŢĂ!

   Vorbeam cu Dinu Olăraşu..de fapt aveam o discuţie despre ea în Sighişoara acum 2 ani la o bere în care şi acesta recunoştea: Iubirea are într-o jumătate de parte a ei(de aceea este şi va rămâne un paradox) o energie tare negativă, dacă nu o controlezi te(va)seca...
   Păcat, de ea...
   Dragul meu fly: eu nu "cad", eu "înaintez".
   Ai exersat zâmbetul în tristeţea realităţii noastre cotidiene ca să zic aşa...? :)
   "cotidian" =adică fraţi/colegi/preieteni/gagici/şefi/machoişti/căsătoriţi/colivii-işti... :)
   Eu mi-l exersez în mai multe stări...
   Mulţumesc şi primeşte o îmbrăţişare mare... mare de la mine. Să-ţi dau gradele?
   Mai bine nu.
   :)))

   Ștergere
 2. Iubirea, in starea ei naturala si reala, adevarata da sens existentei, sufletului nostru, ne trezeste, ne face sa zambim, sa ne trezim cu gandul la persoana la care ne am gandit inainte sa adormim.
  Iar asta sa ne dea bucurie si energie pentru tot restul zilei. Si al vietii.

  Uitam lucrurile aatea, Uitam ce trebuie "sa faca " iubirea din oameni.

  Iubirea nu are nicio jumatate negativa, este doar un sens misto, constant, menit, ai ghicit bine, sa scoat tot ce este mai bun din noi.

  Nu negativul.
  Dpd moral, iubirea este definita ca o tendinta opusa egoismului.
  Adevarata iubire, cum scria si Tolstoi, are intotdeauna drept temelie renuntarea la binele individual. Si la regrete, nesiguranta, as mai completa eu.
  De aici incolo abia ne putem apropia de jumatatea negativa.
  Dar asta nu mai este iubire zic eu.
  E un acord tacit, subinteles si admis ca atare, prin care primim opusul iubirii.

  Opusul iubirii nu e neaparat ura. Nici indiferenta.
  Poate sa fie si nelinistea sufleteasca, golul , nemultumirea, starea de a cauta in permanenta ceva care sa ne umple, chiar si fara sa realizam asta.

  In "starea" de iubire, toate astea ar trebui sa fie deja acolo.

  xxx bisous  P.S.

  RăspundețiȘtergere
 3. Dragul meu anonim, nu putem vorbi de Iubire dpv moral ca sistem general valabil.... în viaţa socială. Dacă îţi faci sau întreţii o FAMILIE nu înseamnă de loc o raportare a noastră la "iubirea-morală" chiar dacă o poate include, însă de cele mai multe ori frânturi de.
  Orice individ, cu precădere individă se ia în calcul dpv socialmente familial:curvele, facebokistele sau motocicliştii ori poetesele singure sau visătoare nu se pun din simplu fapt că refuză conturarea sau configurarea iubirii prin nişte paşi fermi sau conştienţi.
  Iubirea în starea ei, cum ai zis "naturala si reala" dă "sens existentei" dar este mai mult un ideal de neatins sau intră în mişcarea cel mult de "tendinţă".
  Ea uită că "trebuie să facă " numai la persoanele educate sau autoeducate în sensul ăsta şi a unor experienţe profunde...

  Realitatea contrazice ceea ce pertinent ai afirmat...tocmai pentru că e un "paradox" vezi cartea lui P. Bruckner.Un paradox din care omul simplu,gânditorul sau visătoarea ies tare şifonaţi.Şi încep a scrie poezii, pamflete sau reţete alimentare.
  La fel şi cu renunţarea la binele individual:nu poţi renunţa la tine atâta timp cât nu ţi-ai acordat un timp să te CUNOŞTI şi să-i cunoşti pe cei de lângă tine cum "funcţionează"când nu sunt iubiţi, nu sunt respectaţi sau nu sunt căsătoriţi.

  Ba opusul iubirii e ura (vezi Luna amară a lui Polanski), ba chiar indiferenţa ca pansament. De ce?
  Pt.că trăim într-o societate laică şi nu ne-apărat. Iar la fel, cum ai zis: "nemulţumirea sufletească sau sau golul" nu sunt decât apanajul omului educat şi în căutare de "corespondent"interior şi mai apoi exterior.
  "Starea"de iubire la NOI e departe...tot mai departe vorba lui Bit-man.
  Mulţami.

  RăspundețiȘtergere
 4. Bit man e un fel de Batman care le stie pe toate. Zboara peste tot, salveaza ursi, femei, rezolva situatii sau pleaca acasa. Sau nu se ridica din pat daca e prea greu cazul. Nu are timp dimineata. Notes urile de pe frigider ii stau in cale.
  Batman Nu e Superman.
  Superman gandeste totul la rece ii plac situatiile clare, nu i plac compromisurile, e super el intr un fel, de aici si numele.
  Bat..man vine cu o alta istorie. Aparent aceeasi dar nu este asa. Unde Bati si unde crapa. Si ce iese de acolo.

  RăspundețiȘtergere
 5. Mișto ironia!
  Clare și nuanțele. Întrutotul de acord.bănuiesc că ai anticipat și tu asta...
  Idea de super și superior este acceptată și de iubire ele se sărută dar foarte greu se pot căsători/armoniza. DE CE? (...)?
  Pentru orice efort conjugat plătești. Plus că succesul real AZI are tributul lui.....
  Iubirea se află undeva între: mult și puțin/mic-mare/mult-puțin/beatitudine-umilință/discernământ-cutezanță.....
  Scopurile sociale includ IUBIREA dar? Nu o garantează deloc. În traducere pentru masa de manevre:Banii nu aduc fericirea dar o întrețin. Performanța acțiunilor sexuale garantează satisfacția personală exact precum Băutorii români: ei nu se îmbată, ei sunt doar mahmuri....

  RăspundețiȘtergere
 6. Bautorii romani beau pentru a isi vindeca, uita problemele, si aici revenim tot la ograda ursului, mare om, mare caracter. Trebuie facut o investigatie inapoi. Concluzii pe text.
  Despre bani, cap sa ai. Se descurca animalute fragile cu puf la purtator, fara un leu in buzunar. ( nici buzunare nu au).
  Dar noi, oamenii, care le avem pe toate...
  Banul este iar, o inventie a diavolului, care se pune inainte de toate , de toti si oriunde. Pentru cine cade in plasele lui.
  Banii vin, banii pleaca , revin, cap sa ai.
  Nu poti cumpara fericirea cu ei.

  Imi amintesc ca mi a luat mama niste balerini de la marc jacobs pe care ii am si acum, a dat o caruta de bani pe ei. A insistat pana la cer sa mi i cumpere pe aia, pentru ca in alti pantofi, cu toc /talpa sau care imi placeau, nu puteam merge la scoala. A dat j'de zeci de milioane pe ei, eram prin clasa a 10 a , si ne am oprit la the place. Cei mai urati mi i a luat de acolo, cei mai fara toc, cei mai discreti. Ca sunt o lady ce pula mea, si ma duc la scoala. scumpi intr adevar. Dar nu m au bucurat nicio secunda.
  Dimpotriva, de cate ori ii incaltam ma gandeam la cei din vitrina. Sau la ce as fi putut sa mi iau cu banii aia.

  Si alte multe, multe cazuri, in care banii multi nu ti aduc fericirea asa cum cred multi. Scoicile nu iti tin de foame, riviera franceza poate parea goala si nu iti poate transmite nimic daca nu esti cu persoana pe care ti o doresti si care sa ti explice EXACT cum intra acul in melc samd.

  Treaba cu banii e relativa. La fel si fericirea. Si toate pe lumea asta sunt relative sau relaDive, depinde din ce unghi te uiti la ele si ce iti propui sa privesti.

  RăspundețiȘtergere
 7. Draga mea nu ți se pare că toți și toate vor femei frumoase?
  Și același lucru și cu banii, nu oricine îi FACE. Toată lumea se instrumentează: Cum Dracu să facă bani MAI MULȚI bani..
  Dacă ai bani faci și Familie, faci și Case. De acolo de la mașini toți cred că orgazmu vine GARANTAT. Acu nu te pui cu subconștientul colectiv

  Scapă cine poate, cumpără cel mai norocos. De moment. De acolo poa să curgă și iluziile. Astea sunt importante. Și nesimțirea ca panaceu. De aici și până la a trăi viața așa cum vor...numai e decât un pas... nu contează că e șchiop, important E. Să Fii. Cu ghilimele desigur. :)
  Îmi place tonalitatea/mentalitatea. Dă-mi numele tău.
  :)

  RăspundețiȘtergere
 8. Joker. Îmi pare bine...
  Eu îs.
  :)

  RăspundețiȘtergere
 9. Nu iti trebuie nici bani nici bentley sa ti gasesti iubirea. La starea civila nu te intreaba nici cati km ai la bord nici cu cine faci banking.
  Despre ghilimelele tale, le ai pus si nu prea le ai pus. Ce sa inteleg?
  Vezi indreptar, semnele citarii.

  RăspundețiȘtergere
 10. Nu le am pus da ghilimele, le-am enunțat...tastând ce e drept.
  :)

  RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog