Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

11.02.2012

România: Ofticoşii sarafanului, salopetei...cuvântului !


Sinteză enervant de scormonitoare în inima românească după douăzeci şi un pic de ani de liber-tate


-Săritorii de etape sau fanii trecerii de la bişniţărit la bârfă!
Ţigănia-Noua indiferenţă! Sau... Estetica ipocriziei!
Libertatea a adus în furnalul de coacere a românaşului de plai cu dor, schimbarea sarafanului în cămaşa cu nasturi!
 În genere, ieşirea de sub jugul Securităţii a eliberat instinctele de mişcare şi alegere fiind gata pentru a explora ţinuturi virgine şi a oferi noi oportunităţi de dezvoltare personală.
Bişniţa, din starea incipientă sau latentă s-a transformă în principiu şi mai apoi în atitudine. Aduce cu ea, cum altfel şi o stare nouă de beatitudine.
Sistemul principal de existenţă românesc-securitatea lasă jos una câte una din zăbrelele sale... şi uite aşa... copiii de nomenclaturişti încep a arată Noile Tendinţe în moda de a privi, de a se îmbrăca, de a se vinde sau de a comercializa...
Noua paradigmă românescă ESTE COPIATĂ... şi se pliază contondent pe sufletul greu încercat mioriticeşte de Ceauşescul din fiecare.


Este timpul să intre în scena încercată a lu' nea Nicu, elementul principal al Globalizării Publicitatea...care, începea să-şi arate colţii prin erotizarea pas cu pas, a ceea ce se mai putea consimţea ca valabilitate din produsul intern la cel moment. 


Tot ce era vechi trebuia dus la gunoi
Industria, agricultura şi în parte serviciile trebuiau să evacueze Noua Scenă care se prefigura la orizontul dulce-seducător al românului.
Libertatea şi gagicăria(sic!) au născut BÂRFA, pe acelaşi sistem Fututul-CONFUZIA, care trebuiau din acel moment să constitue: Pachetul majoritar al boicotului naţional. 
Se reuşea aşadar să se zăpăcească exact cât trebuie!...Mentalitatea românească compusă până atunci din "muncă feat grijă" pentru educaţia copiilor, adică în traducere ceea ce SECURITATEA uda şi alăpta perfect!


Altfel spus, CONSTRÂNGEREA & HOŢIA românului câştigă o titulatură râvnită!din forul interior; vechile aptitudini îmbracă de acum haina cea nouă: ŞMECHERIA!
 Ea este doamna ce... dă strălucire lehamitei interioare care trădează impunerea şi nu naturaleţea din educaţie, cât şi.... din relaţiile de muncă.
Eludarea legii devine "sport şi sănătate"!
Firescul este violat de acum încolo deoa-re-ce noii îmbogăţiţi dictează tonul în Noua Partitură Naţională: comerţul cu Statul şi căutarea Fraierilor! :)) Sic!
Se naşte pe pământul patriei o îmbogătăţită Lege-nescrisă ce va fi suport pentru noua ordine statală "câştigată nu luată" după sistemul "făcut nu născut".
Concomitent datorită libertăţii oferite...tărâmul ceauşist al sarafanelor şi salopetelor se trezeşte cu o congregaţie şi o suprastructură fastuoasă de Moluri, Angrouri, Bazaruri. 


Nevoia de noutate, de exhibare, de Monici pentru oamenii muncii,
curând va ieşii prin toţi porii ceauşeilor la suprafaţă, adolescenţi sau adulţi. Blugii, deux-piecesurile(shit)...acareturile , alimentele multicolore ale Occidentului, mult mai organizat scoate la înaintare în sfârşit artileria grea: plantarea seminţ(i)ei roditoare! 
Sex-appealul!


Familia, instituţia, firma şi...individul ce le populează trebuie să ştie sau să... ghicească, să gestioneze(sic!) surpriza dezirabilă şi, în orice caz trebuie să rămână ţintuit la locul său, de acolo să-şi emită părerile(palavrele).
Are susţinere de la biserică şi credinţă, ce îi mai trebuie altceva???




Imobilitatea...îi este de acum noua mântuire! La care este invitat, să iasă! 
Şi pentru că o simte, dar nu poate să o spună...începe să joace la 6 din 49, la Bingo(iar fetele frumoase la Boys).
Spaţiul public-cetăţenesc este pricopsit cu noul destin: manipulat, ascuns, jmecher sau manipulator! 
 Aici se dă lupta românului,dar nu o recunoaşte, preferă mult mai mult haina Ipocriziei şi Ignoranţei.
Încet dar sigur îşi face o părere CLARĂ asupra modului de a gândi şi a acţiona printre con-ţăranii lui: foşti ceauşişti actuali modernişti!
Realizează că singura "armă", modalitate sau principiu ce-ţi poate oferi siguranţă este ŢIGĂNIA tradusă prin: a fi rău şi indiferent!
Altfel spus, nesimţirea devine modelul... împământenit neoficial şi... cel mai îmbrăţişat, din momentul în care valorile morale, familiale au secat brusc!  Contraziceri? Aştept.


Vinovăţia nu este a celor ce conduc sau a celor ce nu se bagă PROASTO...
care ne... blagosloveşti, ci a celor ce nu comunică, a ignoranţilor, şi a celor care adoptă atitudinea oficială!!!! (eşti prea proastă/orgolioasă să înţelegi)...de a face rău PRIN INDIFERENŢĂ CRASĂ ...sprijinindu-se pe privilegiile democraţiei, a legilor ce acoperă vârfurile. Ce simplu!
Dar, PROSTIA, ce facem?Cu Ea...? Cu milioanele?
Ce........

Ştiu. Iertare..vă cer
...................
Relaxare
Concediu
Concentrare
Seriozitate
Ritualul nunţii sau de seduţie...personală?????
Toate au un numitor comun, o caracteristică, o tendinţă, o justificare...o dorinţă spre a fi rezolvabilă!!!
Este completarea lui Jean de la Craiova(dorinţa,talentul,audienţa,vestimentaţia), este Brandul de ţară! Pecetea inimii ce nu poate fi întoarsă dintr-un drum libidinos, serios, acru şi oficial.
 Esteee....
Pinguinul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Căutati pe acest blog