Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

12.12.2011

Atac cu supersonicul. Muniţie de fasole...



Blaga spunea că "Unora le place numai ce înţeleg, alţii pot înţelege numai ce le place".
Mergând pe aceeaşi cheie, un alt luminat Paul Claudel spunea despre capacitatea de a înţelege, citez: "Nimic nu inspaimantă mai mult pe oameni decât lucrurile pe care nu le înteleg?


Aşa am ales preludiul acestei postări care, se vrea un fel de scrisoare deschisă adresată amicei mele Andreea, o fată destul de inteligentă cu un feeling autentic şi solid.
Însă, într-o încercare virtuoasă de a trage de mânecă "purtătorul de concepte", şi...a-l atenţiona că se cufundă în mocirlă, că-şi prostituează generatorul intern de idei şi sentimente, s-a proiectat precum un mare bombardier supersonic-sufletist în a remedia, ridica, naturaliza şi igieniza "magazia" subiectului nostru, care provine din altă tabără dar cu siguranţă de pe aceeaşi planetă.
Fără însă a lua în calcul că, la o anumită vârstă sau etapă de/în viaţă furnizezi combustibili doar în IUBIRE, CONSTRUCŢIE SAU CONŞTIINŢĂ. Şi nu te lansezi în guvernul boc sau în alte insti-tute doar ca să fii pe Val, şi în orice caz Frumuseţea nu ţi-o poţi stabiliza şi cultiva roc-ţoc: Noi suntem beatitudine, voi sunteţi spontani şi ce minunat că ne-am întâlnit şi cu Fortuna!...care i-a pierit şi ei, orice zâmbet de trecut sau actual curvă.

Aşadar, draga mea, dacă cumva te-ai pronunţat la adrisantul de faţă-scrib, io, mă discupulp cu cea mai mare plăcere. De fapt, e o adevărată oază de creativitate feat recunoaştere... să fiu surprins în sfârşit după 585 de ani, de viaţă.:)
Prima dată când am ochit boozayy...am avut un sentiment ciudat!... de punere la zid pentru că Tu din dualitatea fenomenelor cu care eu, cu drag şi repulsie igienică mă fluidizez: Ai văzut doar partea GOALĂ, doar MINUSUL!? Ca şi cum plusurile mele vin din CÂRJE, iar VANITATEA mi-o fabric precum puştanii de casă ai Românicii....
Andreea. Tu te-ai uitat la ochii mei? Ai simţit vreo dorinţă de viol? Vreun deziderat precum că mi-ş dori să fiu Asul din mâneca Românească?...sau JokeruL? Şi cred că din toată expunerea ta de motive un singur lucru m-a deranjat: să poţi crede că sunt autosuficient. Draga mea, mai ai de trăit în Lumea Senzaţiilor pentru a putea consimţi că un El "este" autosuficient. Nu mai bine mă citeai tu: NEDEPENDENT! ? Sic! :)
Aşa că hai să-ţi traduc în cheia mea...interpretările tale: la adresa acestui frate imaginar!
Primul paragraf e fulminant!
"Pentru că ai ajuns în punctul în care iluzia puterii internetului îți dă dreptul să asociezi fiecare idee cu un borcan cu etichetă pe care îl pui pe raftul din beci, ca mai apoi să ascunzi cheia în atitudini condescendente, false și prescrise de alții. "
:)))))))))) Ce râs! Isteric? Histrionic? :))))

"Puterea internetului" este investită... clar de întregul univers care ne înconjoară, iar eu îi spun Dumnezeu. De aici, am dreptul să gândesc şi să discern la întregul sistem de desfăşurare şi apărare al forţelor care îl compun:recte bipezii făuritori.
Eu? Nu asociez ideile cu borcanele with etichete, îmi face plăcere să identific borcanele etichetate de alţii şi, să vad compoziţia chimico-estetică a lor. Iar la urma urmei că le las în beciul lor tot eu sunt vinovat?
:)))
Mă rog, în lăcaşul ăla lascivo-ipocrit.

"Condescendenţă"? Pare draga mea.., în fond este o atitudine de bunăvoință față de cineva care, Vrea să facă altceva decât ar vrea cu adevărat. Ca să întregesc poziţia, impresia de superioritate este ADUSĂ de armatele întregi de binevoitori, iubăreţi, respectuoşi, fremoase sau salvatoare familale şi de specie. Ironia pe care o inserez, se datorează micimilor sufletului, pâtpâdâcilor inimii şi ai sexului genero-parazitar. De asemenea, al intereselor meschine şi chinuitoare ale acestui specimen, mioritic sau... al schimbărilor pe parcurs a oamenilor neînvăţaţi cu respectul şi dragostea faţă de semenul lor...măcar cel care merită.
Dacă nu cunoşti dimensiunea manifestaţiilor... Răului şi Prostiei în cadrul societăţii ăsteia, nu vorbi de atitudini false şi prescrise de alţii. Mă rog, tu te-ai adresat cetăţeanului ăla, care, eu încerc acum să-i iau apărarea.
:)))

Cine nu ştie să aprecieze o senzaţie? A! Da, ce ţi-aş detalia ceva.....:)
Zici: "Pentru că e simplu să nu-ți pui întrebări, e simplu să fii fericit și să-i lași pe alții să-și facă treaba, în timp ce tu îți lași umbra să-și construiască singură un drum în lumea asta aplatizată."
Măi da' e prost rău amicul ăsta al tău. The Something Big habarnist.:)))
Aş zice că, a jongla cu răspunsuri nu este invers proporţional cu viziunea microscopică a naşterii întrebărilor. În fine, ţi-am zis mai devreme de "nedependent", plus că, a oferi unora iluzia dreptăţii sau a puterii lor.... chiar şi cu preţul unei reprize nervoase consumate, nu-mi ucide nici
viziunea şi nici credinţa. Mie unul, poate cel mult să-mi f_tă un moment prielnic creativităţii, dar vezi tu, chiar nu pot fi Albă ca zăpada sau Piticul muncitor şi pus-pe fapte! Mari. Orice episod din viaţa noastră, are nişte părţi de cumulare dar şi de plată. Nu poţi fi un Minunat sau un Mincinos frumos autentic care să dobori cohorte de aşteptatori/toare.
Confirmare? ..a altora? Da!!!! O iubesc! Mie mi se pare că am rămas noi doi pe Terra,şi împreună cu vecinii şi rudele de prin zona ta!:))))
Ce vrei şi tu, "confirmarea" o mai văd şi ca pe o igienă mentală...ca protectoare a inocenţei...şi respectului de oameni frumoşi. Nu-mi permit luxul să ader cu inima şi sufletul chiar în mijlocul Sistemului: graţios, corect şi credincios, se înţelege, cu ghilimelele de rigoare.
Iar fundul nu e la " f*tut", urechea e cam aproape, inima tresaltă uneori chiar cu furie, dar ce vrei: Nimic nu e perfect, frumos sau înţelegător. Pentru mulţumire sau mântuire ştii, că trebuie să lupţi!

Inima vorbeşte, spiritul cutează, inteligenţa desăvârşeşte iar Fortuna.... decide.

Uneori, de fapt de cele mai multe ori Zeiţa asta face tot Destinul. Aşa că, NU MAI DA CU FOC în cascada cristalină şi cu alge...de pe fund: vezi că nu stingi. N-ai putea să mângâi? :))
Acum, "ți-ai scrie gândurile pe clădirile orașului, doar ca să ai parte de atenție. Pentru că te crezi specialist în orice. Pentru că tu le știi pe toate."
Mă nu ştiu ce-o avea ăsta al tău în cap dar a expune un principiu undeva şi al supune(sau al supune chiar pe el) oprobiului public este o atitudine ok, este o suscitare la dezbatere, la a dezamorsa controverse şi a preanunţa limpezirea, chiar şi prin cuvântul simplu.
Aş scrie cu markerul şi pe nişte fese bine rotunjite numai să văd, să-mi mulţumesc orgoliu, că: bunul-simţ sau buna-voinţă se pot manifesta şi... nu vor putea muri, aşa cum se întrevede destul de clar. Cu toată opoziţia pozitiviştilor de duminica blogăristică.. sau de cartier.
Nimeni nu propovăduieşte Vaca de aur sau Hora dumiriţilor, nici nu-mi doresc, dar, numărul căcănarilor de ambele sexe şi de ambele condiţii sociale ne re-pregătesc Marea Surpriză A unui Grandios Şut în Cur, şi fără orgasme multicolore.:)

Nu accept eu "furnica"??
Eu unul, sunt musca ce bâzâie în cururile cele mai igienizate...şi mai prespălate din teriotriile astea ale daciilor duster.
Să te consider nebună? No. Extrem de dragă. Dar, nu te expui ca să nu te diluezi, să nu te destrami. Precum anunţatele persistentele Elene, by the troia.

Dedicaţie făcută prietenului tău. Sper să-i folosească.Oricine ar fi el.
Dar ştii care este esenţa? Adevărata esenţă? Nu contează numele.

Glorie celor ce pot discerne întru frumuseţe sau iubire. Pupaţi-vă Fortuna şi mai daţi-o şi altora. Că au nevoie. Al-to-ra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Căutati pe acest blog