Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

16.02.2013

De ce zâmbetul?

                                                       Capcană sau salvare?

El este INDICELE împlinirii. Fără el nu ai copii, nu ai prieteni, nu ai soție, nu ai amici, nu ai liniște și nu ai familie. Aparent. Căci de avut poți avea multe:Lamborghini, amante, angajați, prieteni sau sclavi o mie.


De ce zâmbetul?
El este CĂUTĂTORUL fericirii, fermentul armoniei. Nu poți fi tu fără tine. Și atunci vrei să impresionezi, să cumperi ba chiar să cucerești. Dar fără zâmbetul-confirmării nu exiști. Și asta afli curând.

De ce zâmbetul?
Pentru că el este ESENȚA prin care tu te definești. El este combustibilul care te aruncă în fața celuilalt SEX.. Iar dacă nu ai această permanență a sufletului de zi cu zi vei fi ostracizat de propria-ți ființă.

De ce zâmbetul?
Deoarece el îți arată CE AI UITAT să faci. Pentru tine.Reușești astfel să te boicotezi fără a realiza că tu sau ceva din familia ta, din educația ta s-a dus pe apa Sâmbetei. Ești despuiat și despielițat în fața propriei mântuiri.

De ce zâmbetul?
El este cel care îți DĂ sensul. Afli astfel că nimic din tot ceea ce caută alții în exterior și în imagine nu ți-e străin. El îți dă spre surprinderea ta (precară sau rară) busola propriei perspective.


De ce zâmbetul?
Fiindcă nu mai astfel poți CONSTATA intrigat că ceea ce ceilalți din jurul tău caută disperat să-și vândă sau să-și cumpere, nu este viabil sau pertinent:organele sexuale, dreptatea sau orgoliul..

De ce zâmbetul?
Numai el RECUNOAȘTE calea de întors după ce a(i) batjocorit un suflet, un lucru, o clipă.

Zâmbetul este cecul în alb dar neclar dat morții și acel osciloscop care întotdeauna îți va spune dacă ai vrea sau nu să-ți pui silicon, la inimă. Dacă da atunci te va amenda, dacă nu ești amendat mai de mult. sorry.

                                                                       *****

Și să răspund întrebării din subtitlu:
 Natural, auto-educat, mimat sau exagerat, zâmbetul de secol 21 îl paște o singură primejdie aceea:
 de a TE LĂSA DESCOPERIT.
 Excesul în fața camerei sau doar în fața propriului tău copil anunță iminenta diluare sau o subiectivitate cu tentă bolnăvicioasă. N-o simți, dar ea e după colț.

Anda Calugareanu - Minune

3 comentarii:

Căutati pe acest blog