Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

03.01.2013

Mulțumim maestre Nicolaescu


A trăit așa cum a dorit, a înțeles viața doar după ce a dat de profesia care ia înlocuit iubirea.
Dar a dat țării unde s-a născut aura necesară propriei mântuiri.
A ajuns unde și-a dorit lângă prietenii de-o viață: Amza, Toma sau Iura.
Și-a luat la revedere  în plenul senatului  conștient nu mai are cu cine și de ce să trăiască.
A ales magia frumuseții și a ales să trăiască" într-o splendidă izolare".
 Și-a dorit doar să facă niște copii minunați poporului său... Filmele!

 "Nu am decât amintiri"




Sergiu Nicolaescu a făcut filme extraordinare pentru poporul în care a trăit...
A mulțumit pentru atenție în ultimele zile de viață, a urat mulți ani reprezentanților și s-a grăbit să ajungă la frații lui în Ceruri. A mai ţinut să precizeze tot acum câteva zile: 

"Nu am fost la alegeri".

Cum ar putea un om care știe că nu are ce să aleagă dar face o asemenea capodoperă mustind de mister, frumusețe şi umor să nu fie incinerat? Pot fi şi excepţii, desigur.




Editorialul nebunului de CTP? Este adevărat! Clişeistic mai mult sau mai puţin producţiile lui Nicolaescu, fie comedii sau comunismele miclovaniene nu au fost strict "prefabricate sentimentaloide" ci au însemnat un pionierat în ceea ce numim azi "comercial".

Dacă ai predat un anume abecedar nu înseamnă că ai şi îndoctrinat sau că ai introdus germenul îndoctrinar. Este ca şi cum ai spune că din cauza unui Minune sau Salam ai nenorocit ţara. Nu este chiar aşa...Elementele imbecilizante sunt mult mai numeroase ca ăştia doi şi nu li se datorează unor concepte ca de exemplu propagandistice precum a folosit Sergiu(...) ci a suveranităţii libertăţii de alegere!!! Mai repede pui o semi-minciună decât un viol!

Dovadă că turbatul are o latură paranoidă...(dar poate îi ajunge şi lui câte a suportat) , sunt nenumărate păreri obiective chiar din partea unor oameni simpli. Gabriel este aici mai mult decât edificator.
 "Sec articolul dvs, maestre... sincer, ma emotioneaza extrem, dar nu atat cat disparitia D-lui Nicolaescu !
Am apreciat intotdeauna scrierile dvs, spritul de fronda ce-l transmiteau, va consider un Che Guevara al ziaristicii romanesti..., dar, va rog, putin respect ! De fapt nu va rog, n-are sens. Ati putea incerca de ex. macar o data in viata sa fiti uman... sa incercati sa intelegeti impactul operelor D-lui Nicolaescu asupra unui prea martirizat, bolsevizat fortat, popor roman. Sa intelegeti ca sunt totusi parte a noastra, intr-o perioada a istoriei noastre asa cum e ea !
Nu ne putem nega trecutul ! Iar faptul ca unii dintre noi au facut arta in acel trecut, sa nu-l blamam ! Ori poate erau mai de apreciat metrajele sovietice sau filmele romantice cu ingineri ce construiau cate o hidrocentrala in fiecare concediu de odihna...
Mestere... , "vox populi... vox Dei". Va asigur ca zecile, sutele de milioane de contemporani ai Maestrului ii apreciaza filmele, asa cum sunt ele. Le-au adus ceva, altceva, in acei ani... le sunt dragi, inseamna mult.
Cat despre criticul de film ce-l reprezentati, multumesc Domnului ca nu v-ati nascut american, caci sarmanul Clint Eastwood murea paznic de hotel ... savurand pelicule ale unor ilustrii... emotionanti actori, regizori..."

3 comentarii:

  1. l-am iubit...
    Dumnezeu sa-l odihneasca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Unul din puţinii care pe lângă profesie a putut să pună şi har.
    Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa'l ierte, sa'l ierte.

    Sa ne ierte si pe noi aia, care de copii am auzit propaganda comunista din filmele lui, patriotismul dus pana la patologic, si paranoia cu care a imbecilizat cateva generatii: vreo doua.

    Incolo, pt vremurile alea...o fi fost si masale un mare geniu.
    Cel mai mult mi'a placut revolutia. Acolo a jucat genial. Nici acu' nu se prind romanii...

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog