Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

07.10.2011

Cele două greşeli mirifice: adulterul & prostituţia




Cum să poţi contracara adulterul?
Sau prostituţia?



Dacă la prima nu putem nega "trambulina" pentru sărit gardul, la cea de-a doua nu putem anihila Misterul, el îşi trage seva din "blocarea în căsătorie"


Şi să începem cu Adulterul.
Cum să poţi sta cu mâinile încrucişate când ştii că atâtea mii de suflete stau încătuşate şi obligate culmea! ca naturaleţe ori pornire interioară sau datornică, ca ... fiecare să-şi iubească partenerul, până la sfârşitul contractului?

Iată de ce s-a strecurat ca şi soluţie "căsătoria din dragoste"(?)
Când ea, e mai repede o "poluţie" recte o substanţă care deversează în urma unei fireşti depresurizări, decât o unire responsabilă şi sinceră între sensibilităţi şi slăbiciuni.



Câţi dintre voi nu cunosc oare avantajele unanime ale adulterului...şi recunoscute pe alocuri, a acelora care aleg statutul de ori ori: ori mulţumit şi împrospătat, ori dezamăgit şi salvat!




Acum, cum să poţi nega sau anihila Prostituţia...
Când ştii că un El, întotdeauna va vrea mai mult, şi pentru că cea de lângă tine în speţă mai orice femeie, îl va "încadra" sau "conduce" pentru o anume normă-de iubit ori pentru momente de pură naturaleţe şi de manifestare a plăcerii?
Astea, plăcerile, au şi ele dramatismul lor şi un anume timp cronometrat în funcţie de dispoziţie sau merit, şi de la care, sistemul bine pus la punct de-stat al femeii, nu poate fi dislocat astfel încât să se poată iniţia o altă ordine a simţirii în doi.


Altfel spus o "dragă" va ŞTII cu siguranţă că: îi dă ori prea puţin, ori când vrea el sau când îl apucă pandaliile...alea NEEXPLICITATE. Şi asta e valabil pentru aproape un întreg mapamondul, sau mă rog, unde nu e, se încearcă evitarea. Deci...? E totuna!




Aşa că dragilor...fără echivoc durerii existenţei fenomenului-Prostituţiei, i se opune doar o vorbărie care are menirea de a se înţelege(???) ori că nu e moral ori că nu e cuvincios! Iar aici, ştim cu toţii: i se mai spune interlocutorului că "nu este în ordine".
Fireşte aici vorbim de o ordine prestabilită în care mai departe de statutul de jetoane ÎNCĂ ne este foarte greu să trecem. Important e să "ne dăm" sau să "ne impunem", şi asta arată o SĂRĂCIE. Da, firesc devenind astăzi... să nu aibe cine să ne-o arate!



Mică dar consistentă concluziune:
Cum să stai într-o căsnicie foarte serios şi să te ocupi de lecţii cu copiii şi de umplerea burţii şi organelor, când ştii că adulterul feat prostituţia, au milioane de adepţi? O grămadă de profitori şi buni samariteni?
Cum să nu te oftici când ai auzit de "căsătoria din dragoste" iar tu... săracul, şmecher, responsabil sau simplu şi plătitor de orice.., ştii doar de un coit de rutină care în prealabil s-a numit "pasiune"? Dar, nu ştii cum a dispărut! Şi de ce te-ai chinui s-o întreţii dacă ai numai piedici sau partenerul nu dă semne de importanţă inteligibilă ori naturală, de la mama de acasă?



Mic corolar
Putem şti sau învăţa orice, ne e imposibil să cuplăm munca şi plăcerea. Dar libertatea cu iubirea? Lubricitatea le-a venit de hac. E de nestăvilit şi de neînţeles!
Suntem mici şi gălăgioşi. Ne vrem drepturile ulterior peste celălalt. Asta la adăpostul ignoranţei şi a muncii concomitent. Şi mai credem că este totul în viaţa asta.
Ne aruncăm fără colac să iubim copiii şi animalele, de preferinţă mici, pentru a scăpa de dezideratul ca o ghilotină: Căsătorit-din dragoste!
Bond. Gheorghe Bond.

Pentru Gavroche şi Cosette




8 comentarii:

  1. chiar tabu...ma rog, cel putin pentru mariile lor putibonzi...sunt de acord, nu putem nega aceste fenomene pentru ca ele exista de cand lumea printre noi...primul: impulsul, dorinta, si totul doar pentru ca "cineva", o lege nescrisa, ne interzice, ne spune ca este imoral...
    a doua, cea mai veche indeletnicire a animalului biped numit om, care nu se va stinge nicodata, oricata legislatie ar curge prin sangele patriarhilor nostri din nou si din nou, este o anormalitate normala a timpurilor noastre superluminice, de asemeni imorala...
    pana la urma "imoral" este cuvantul cheie...ce este de fapt imoral? asta, sau negarea impulsurilor, sustragerea de la realitatea ca orice ai face nu scapi...concluzia mea...imoralitatea si-o impune fiecare in functie de nevoile de moment...

    RăspundețiȘtergere
  2. "o anormalitate normala"
    Da.
    :))
    Asta reprezintă definiţia cu acurateţe a fenomenului şi a raportului ei cu viaţa.
    Ce este uimitor, e forţa cu care negăm-o întreagă aproape societate, aceste impulsuri, dorinţe sau dispoziţii clare.
    Păcat de o forţă aşa mare a instinctului care conduce un/o presupus/ă om integru, iubitor.
    Corect samd.

    RăspundețiȘtergere
  3. Jokerino,
    lucrurile sunt foarte simple!
    Prostituţia este un serviciu la dispoziţia consumatorului. E precum spălătoriile publice.
    Adulterul apare atunci când într-un cuplu, unul din parteneri nu primeşte ceea ce îşi doreşte.

    Dpmdv, oamenii sunt imaturi şi incapabil să experimenteze dragostea completă în cuplu. Am încercat aşa ceva, dar - din păcate, n-am avut cu cine.

    RăspundețiȘtergere
  4. :)
    Ai tu stilul tău.
    Parcă vorbeşti de pe Pluto.
    Sau eşti în cealaltă viaţă.


    Freedom Freedom...
    "n-am avut cu cine"
    Lista rămâne întotdeauna deschisă pentru:
    -Acţiune
    -Iubire
    -Raţiune...
    mă rog, ultimele dou mai puţin.
    :)
    Blue.
    Tu crezi că eu am avut cu cine?
    Matriţa tre'să meargă... şi adepţii(enoriaşii)
    după ea.
    Gestionează cienva realitatea, iluzia şi iubirea?
    :)
    Ne împărţim:-Unii care cred că totul se decantează la SFÂRŞIT şi alţii care fac după voia muşchilui lor umflat, de alţii.
    ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Păi, ai dreptate. Sunt detaşată! Pe Pluto, dacă aşa ţi se pare ţie.
    :))
    Problema se rezumă la alegere.
    Alegi pe unul cu care să fii fericit?
    Alegi pe unul pe care să-l ajuţi să facă up-grade?
    Alegi pe unul cu care să experimentezi?!
    Ideea e că după o vreme, cu toată buna intenţie, convingerea sau devotamentul pentru cauză, parcă ţi se ia de toate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, există, dar momentan, pe Pluto, ajung doar crâmpeie din ea.
    :)
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  7. >:D<

    -Ai mai dat de o asemenea strânsătură?


    :)))

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog