Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

31.07.2011

Femeia, eterna poveste!


Filă din junalul ascuns al unui simplu şi mult mai puţin banal...misogin sadea. Sau criza fericită dinaintea andropauzei.

:)

Câţi oare dintre noi nu am simţit nevoia cioranian-caragielească de a povesti sau de a asculta poveşti?

Micile scrieri sau întâmplări au darul de a ne ajuta la palparea, familiarizarea şi cunoaşterea alfabetului iubirii.

Astfel după primii paşi viguroşi în viaţă simţim nevoia acută de a “lectura” poveştile fiinţelor adevărate, educate, responsabile, împlinite.

Ce te faci însă, dacă poveştile nu s-au înfiripat şi au rămas doar la stadiul de încercări ori experimente lingvistice...?

O “poveste” n-o poţi auzi, nu o poţi învăţa, doar o trăieşti!

Trebuie însă a o aprofunda cu minuţiozitate de chirurg. Firescul, cursivitatea, naturaleţea trebuie(?) să conţină întotdeauna exact... piperul şi sarea optimă astfel încât ea să nu boicoteze.

De abia din acest moment... trebuie să-şi ia din univers caracteristica principală: de tâlc.

Fără tâlc, fără subânţeles(socoteală), nu există strategie, nu există minciună frumoasă, nu există iluzie, nu există nimic!

Cherchez la femme...la donna e mobile susţin aceaşi teză, acelaşi principiu universal nu al transformării stricto senso, ci...conduc la remodelarea unui mister spart şi care răsuflă prin zonele sale esenţiale, de formare.

O poveste, se cere trăită la intensitate maximă datorită seriozităţii cu care trebuie abordată(sîc!) precum un elev în bancă în faţa profesoarei. Se poate şi invers biensure, dar se numeşte viol. În orice caz, şcoala proprie reprezintă baza succesului emoţional. Garantat. Dacă nu eşti sârguincios pentru a lua cele mai bune note, rişti să rezolvi ori să înveţi cunoştinţele sau metaforele mecanic!

Povestea riscă atunci să fie gonflabilă şi să posede doar elemente de bravare sau simulare. “Povestea” creată cu femeia din femeie va rula în continuare, pe bandă rulantă, de florile mărului, unde aceiaşi bărbaţi se vor alege cu acelaşi act minunat copulativ, iar femeile cu avantajul obţinerii unui copil.

Femeia, eterna poveste, este acel sistem ce ne arată că ea se joacă, subjugă şi aşteptă să propună celorlalţi exemplul entuziasmant, literar chiar, cu care se făleşte.

Surprinzător însă... povestea nu merge mai departe şi asta pentru că bărbaţilor le-a fost indus prea mult lecturarea în viteză pagină cu pagină. Aşa că...dânsele plătesc în continuare, acel vid al tributului de care beneficiază pe mai departe... datorită mulţumirii gratuite din partea superficială a tuturor lucrurilor născute ori făcute.

Mai mult decât frustrarea...ce nu are sens, e miştoul!

Femeia-eterna poveste? Rămâne fascinantă prin doza de durere sau nemulţumire care o lasă în urmă. De abele părţi. Ea este o scriere în viteză...De ce? Ca să nu înţeleagă nimeni, nimic-dar tot!!! Poate doar bucuria enunţului, a auzirii lui. Este acel Mister, acea Taină pe care ne-o dorim cei mai mulţi.Însă...?

Tocmai de aceea suntem în Europa naţia cu cele mai multe ore lucrate, semn că nimic nu este întâmplător. Sic!

18 comentarii:

 1. Well, here we go again.
  Care iubire, Jokerino? Mai există aşa ceva?
  Aflasem că a fost omorâtă experimental ca să se demonstreze că femeia e doar un animal dresabil.
  Nu'ş care e concluzia experimentului, însă ştiu sigur că iubirea a încetat să mai fie.

  Eşti misogin? Grozav!
  Ei bine, eu am devenit foarte agresivă.
  :)))))))

  RăspundețiȘtergere
 2. N-ai aflat bine.:)
  Bărbatul e adevăratul animal dresabil!!!:)De fapt noi ne dresăm câte unii chiar pe unde apucă...şi cum apucă..:)În idea:să facă "ca mine"/cum vreau
  "eu". Dar,rezultatul îi nemulţumesc oricum.
  Nu a ieşit nici cum au vrut ei, nici cum au vrut antecedenţii, nici cum ar vrea copiii, nici cum vor muşchii ajutaţi de sex:))şi nici cum ar vrea ei să fie mai"bine".
  :))
  Păi mi se pare firesc să înceteze. A omorâto sexu.
  :))
  Ce vrei mă şi tu acum facem şi noi ce ni se interzice. Mie-mi sunt clare sistemele. Importante să fii cât mai al dracu decât ălalalt
  să-l faci să pară că tu chiar pari că EŞTI!
  :))

  Vezi, de aia te iubesc eu pe tine! Că eşti agresivă pentru că eu sunt misogin.
  :)
  De fapt, că eu bravez "cum trebuie" în spatele măştii sau ca....să mă iei îndeaproape pentru a-(ţi) demonstra,cum zic gurile adevărat-înţelepte că e doar teorie/vorbărie sau cum mi-a zis buna mea cunoştinţă:I am Mr.Vain
  :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Băh, nu mai vreau animale, pricepi??!!!
  :)))))))
  Nici dresabile, nici nedresabile!
  Vreau oameni!
  Oameni normali la cap care-şi folosesc facultatea raţională. Mi s-a luat de ăştia care-o poartă ca pe o podoabă inutilă pe care se aşterne praful şi aşteaptă ca cineva să-i dreseze cu biciul sau cu zăhărelul.
  La dracu şi cu sexul! Ce naiba fac cei care se bazează doar pe sex după ce-i lasă instalaţia, ăăă? Se spânzură?
  (dacă afirmaţia asta cu sexul bate unde cred eu, te înşeli!
  Pe iubirea mea a omorât-o unul care a vrut să-mi impună "binele" lui. A greşit de 2x: o dată că mi-a încălcat dreptul de a opta liber, forţându-mi alegerea după cum voia el şi a doua, pentru că are tupeul să creadă că ştie el ce e mai bine pentru mine.
  Poate că ar fi obţinut tot ce-şi dorea dacă proceda simplu şi onest, cum am mai spus. Dacă venea şi zicea: "femeie, îmi placi, dă-ne o şansă şi hai să încercăm, poate ne facem reciproc fericiţi", atunci avea 80% şanse să izbândească. Dar ceea ce s-a petrecut dovedeşte că cel care a făcut-o nici nu mă iubeşte, nici nu mă respectă, doar mă vrea - ca şi cum aş fi un obiect. Ei, bine, în condiţiile astea n-o să mă aibă niciodată pentru simplul fapt că, dacă a procedat aşa, a dovedit că e la fel ca restul masculilor. Praf!)

  Tu foloseşti psihologia inversă?
  :)))
  Poate chiar mă apucă nebuneala să cer dovezi, atunci să te văd ce faci.

  RăspundețiȘtergere
 4. Să ceri dovezi???
  Dar poate vreu să "cer"eu primul!
  Ne întrecem pe criteriul ăsta. Cine, cum şi în ce fel să ceară. Ce să obţină, la ce ore, cât de mare sau mici orgasmele mentale, organice sau academice? samd
  ..
  Revin
  :)

  RăspundețiȘtergere
 5. Buna ziua,
  Va citim si urmarim blogul de ceva timp, indeajuns de mult incat sa avem bucuria si convingerea ca blogul dumneavoastra merita pe deplin, sa fie premiat cu ''Premiul Most Wanted Blog'' , datorita
  pasiunii, imaginatiei, talentului, originalitatii si creativitatii dumneavoastra, dar mai ales datorita valorii morale si educative pe care pagina dumneavoastra o promoveaza in blogosfera romaneasca! Va
  rugam sa ne anunta.ti daca acceptati premiul sau nu accesand acest link : http://www.mostwantedblog.org/2011/07/pentru-ca-maine-este-1-august-inseamna.html ! Aflati mai multe despre MWB,
  convingeti.va de seriozitatea si pasiunea noastra in a promova bloguri de calitate! A.ti primit premiul MWB, pentru ca unul dintre autorii MWB v.a recomandat cu placere!
  ''MWB nu cauta faima,nu cauta cifre si nici statistici ,cauta valoarea,originalitatea ,talentul si pasiunea.....iar asta face oricine accepta premiul MWB si mai ales cei ce aleg sa devina membrii sau autori ai echipei MWB!

  RăspundețiȘtergere
 6. Să ceri TU dovezi?
  Ce fel de dovezi câtă vreme eu nu (mai) ofertez nimic. Sau, ai uitat?
  Abia ce am spus acest lucru la ultimele mele comentarii de pe blogul tău.
  :))

  RăspundețiȘtergere
 7. :))) sunteti criminali, amandoi.
  Care, cine, pe cine a omorat, spuneti-mi finalul si sa fie un final fericit, altfel ...

  RăspundețiȘtergere
 8. Jokerino..ma confuzezi un pic..barbatilor "le-a fost indusa lecturarea in viteza" sau femeile sunt o scriere in viteza...sau ambele?? Cert este ca viteza este o problema..prea multa actiune si prea putina stare..de iubire :)

  RăspundețiȘtergere
 9. Jokerino hai omule la cafeneaua virtuala, ... si ma rog, pe unde te preumbli seara de seara :))... canti la porti de inimioara ?? ;)

  RăspundețiȘtergere
 10. Blue:La categoria sexu'întrebarea e "de ce?"....
  La masculi, virilitatea pune întrebarea ca să-şi găsească răspunsul(SCOPUL)!
  Sorry, proastă creştere, serioasă de altfel.*
  Principiul după care trăim majoritarii(TURMa)Ie
  Plăcerea.
  :)

  Nu Blue, eu folosesc psihologia directă:)
  Iar "nebuneala", sună bine.:))

  Ce ar fi.. ca pământenii să se întreacă într un campionat al nebunelilor.:) A doua zi, de atâta înseninare s-ar sensibiliza şi cerul, cred, alungând norii departe.
  :))
  Nu?

  RăspundețiȘtergere
 11. Brânduşa, noi nu ne luptăm în finaluri....
  :))
  Cine şi cum şi cât îl ţine...
  :))
  Noi doar ne duelăm pe "parcursuri", pe sistemul:
  care-l seduce pe celălalt pt.a nu mai re-da în bară.
  :))
  Cred că sesizezi de cine este mai apropiată "victoria".
  :))
  Nu, pe bune, eu făceam doar un apel la Blue să
  o lăsăm mai moartă cu poveştile.Cu gargaraclisma
  naţională, sau chiar internaţională.
  :)))

  RăspundețiȘtergere
 12. Fly:
  "Femeile sunt o scriere în viteză", da!
  Fiindcă A(Ea)+B(El)dau răspunsul ecuaţiei.
  Cu cât "plusul" este mai autentic şi consistent, cu atât viteza de scriere e mai mică, mai suavă,
  mai îmbietoare, iar peniţa numai zgărie;va crea
  şi va scrie singură, de la sonete, cuplete, poezii, până la capodopere.
  :))

  Viteza?
  E direct proporţională cu iluziile şi confuziile. I-ai omului confuziile şi i-ai luat
  totul.
  Te îmbrăţizez cu mult drag.

  RăspundețiȘtergere
 13. Jokerino,
  Ce poveşti, ce gargaraclismă? Despre ce s-o las mai moale?
  Femeile sunt o scriere în viteză?! Şi bărbaţii cum sunt?

  Nu'ş de ce am impresia că pe măsură ce discutăm, distanţa dintre părerile noastre se măreşte. A fost iniţial o falie îngustă, dar acum seamănă cu o ditamai prăpastia.

  Pe o anume direcţie, ai dreptate. E cazul să renunţ. Mi s-a terminat entuziasmul de Don Quijote, iar Sancho a obosit şi el. Orice demers legat de concilierea acestor concepţii pare dintr-un început o cauză pierdută. Este şi motivul pentru care eu renunţ să mai discut pe tema asta.
  Oricum, mereu mă gândesc ce naiba vreau eu să demonstrez aici?
  Nimic, desigur.

  E vremea să mă retrag. Cu atât mai mult cu cât soliciţi expres s-o las mai moale cu poveştile!
  :))
  Atunci, fie cum zici.
  O viaţă frumoasă îţi doresc!

  RăspundețiȘtergere
 14. Blue, faliile şi prăpăstiile sunt inerente geografiei globului organic al pământenilor.:)
  Tot aşa cum inevitabil şi retroactiv apare:
  "ce naiba vreau eu să demonstrez aici?"
  Chestiunea în sine nu ţine de demonstrabilitate ci de cât de mult ne putem înşela în această viaţă, alegând căi vechi sau elemente consistente de pre-judecată înşurubate bine în mentalul colectiv bombardat cu preponderenţă îmbâcsit.
  :)
  Toate cele bune îţi doresc şi eu.

  RăspundețiȘtergere
 15. De acord A+B dau raspunsul ecuatiei. Femeia poate fi o "scriere in viteza" si pentru ca barbatul o citeste in viteza. Blue a "simit" cred faptul ca ai tendinta clara si constanta de a considera mai responsabila femeia..pe mine ca femeie nu ma deranjeaza..dar si barbatul ar trebui sa-si vada bine rolul si responsabilitatea pentru ca A+B sa dea mai mult decat "A"+"B" :) Si cred ca, chiar daca consideri femeia mai responsabila, o si apreciezi si iubesti mai mult :)Te imbratisez si eu cu mult drag!

  RăspundețiȘtergere
 16. "Cu cât "plusul" este mai autentic şi consistent, cu atât viteza de scriere e mai mică, mai suavă,
  mai îmbietoare, iar peniţa numai zgărie;va crea
  şi va scrie singură, de la sonete, cuplete, poezii, până la capodopere."-da:)
  si nu mai poti da inapoi,caci fiind un act constient,risti sa ajungi la dependenta prin pasul in spate dat;la fiecare pas inapoi simti ca iar pici in iluzii;vorbind in general,un act pe de-a intregul constient se face fara prezenta indoielii...pt ca un Intreg,aduce sensul naturalului;iar naturalul va arata mereu nepotrivirea cu indoiala;

  sunt putini barbati care pot sa faca o femeie sa aiureze,incat ea sa-si uite nevoia de experimentare lingvistica...dar sunt multi care o pot face sa-si amane aceasta nevoie a ei...cel mai bine pt barbat,e sa-i dea femeii ceea ce cere,asta in caz ca si ea stie ce cere.

  RăspundețiȘtergere
 17. Fly..."bărbatul ar trebui"....?
  Da. Mulţi dintre noi ar tre bui...
  :)
  Însă puiul să ştii că el creşte, întâi cu cei dai şi apoi cu ce ia. Adică are posibilitatea să"ia"
  Ceea ce înseamnă că ceea ce SE FACE VA FACE ŞI EL.
  Deci cine vrea să schimbe ce? Ce?
  :)
  Cu ultimele două fraze sunt total de acord.
  Măi, tu ştii că eu sunt selectiv..
  :)))

  RăspundețiȘtergere
 18. Toteu de acord încântat şi încântător.
  :)
  Plusul nu poate fără minus, iar de acolo nici generaţie următoare nu va fi. Aşa cum de altfel este şi azi:nişte organe ce trag după ele un corp greu şi tot mai contradictoriu, dar sigur pe el.
  :))

  RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog