Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

15.06.2011

Ignoranţa, ne-simţirea...adapatarea




   
  Un om deştept rezolvă o problemă, un om şi mai deştept o evită”           Einstein
  De când educaţia a devenit o problemă prea complicată pentru sexele noastre ocupate cu munca şi şmecheria, chinul de a simţii e chiar o adevărată povară.Şi nu repetabila aia..
Noile generaţii, resimt sau mai bine zis miros foarte bine acest lucru... pentru care Părinţii, au avut destul timp la dispoziţie de se agăţa consolidând o lege nescrisă al dracu' de funcţională: Să nu-ţi baţi capul. Dezirabile sunt de acum:
   Scurtătura, sinteza, ocolitul, cumpărarea, dezbrăcarea
Şi cum în Epoca Confuziei „a învăţa” a devenit sinonim cu a te trezi plimbat de la Ana la Caiafa, tot ce mişcă...românaşii noştrii au prins „din zbor” că doar, UNELE lucruri se învaţă:Cele care ţi se spun la şcoală, la examene, când ies din gura celui cu buzunar plin şi în orice caz din creierul ăluia ce trebuie să-l suporţi că-i lângă tine.                                                                                     Boon!                                                                                                  Cum nu ştim să facem diferenţa între a şti şi a învăţa, ne bucurăm în continuare că putem să trecem fluierând peste Iubire, anulând pedagogia sau tandreţea pe motiv că sunt puerile sau nenecesare.De aici apare şi firescul sau laitmotivul vieţii românului:-Fiecare cu pizda mă-sii.
Răceala devine şi ea o ţintă de acum dezirabilă şi agonică prin formele noi-democratice, nesimţite. Vechii şi proştii bărbaţi (aculturali)sunt râvniţi de multe dintre femei care îşi spun în sine că:Nu-mi mai pasă/Nu mă interesează.
Dacă P.Brukner a scris Tentaţia Inocenţei, cineva trebuia să replice azi cu Tentaţia Prostiei. Prostie ce are ca vehicul sau mobil Ignoranţa. Nu poţi iubi, poţi f.bine fute. Te scapă de repercusiuni, de învăţăminte. Devii adaptat, dar la rigiditate.Dacă ignori sau eviţi simţirea (rotundul /discernământul)numai ajungi la problemă!!!
Suntem nişte aparate de captat sau de mişcat. A te eschiva a devenit o artă. Poţi să vorbeşti şi 2000 de ani, important este să ocoleşti problema. Fiţi ficşi şi la obiect, dar să câştige cine trebuie.
O proastă de la Magic Fm spunea în direct acum câteva zile că Mariah Carey nu a dat publicităţii pozele cu cei doi copii ai ei, pentru că, nu a apărut revista care să plătească preţul corect. CORECT???
Ştiţi ce i-aş face eu ăsteia. Ştiţi? Da?
Concluzie? Nu putem vorbi de manipulare când suntem atât de proşti. PROŞTI. Iar când eşti PROST, şi bucuria e suspectă.

A Simţii:                                                                                                                                                                                                                                                                                     
    A prezenta sensibilitate, a-și da seama, a fi conștient, a înțelege, a bănui o acțiune, o situație etc., bazându-se atât pe informații și elemente logice, cât și pe intuiție, instinct sau legături afective cu altă persoană. A fi conștient de o însușire, de o dispoziție sau de o stare proprie.

3 comentarii:

  1. Se greseste enorm crezand ca iubirea nu implineste, nu hraneste.
    Fericirile nu se aduna neaparat din chestii palpabile, implinirile nu vin neaparat din lumea materiala, iar a te croi in a simti asa ori exact pe dos, e o chestie de dorinta, de cultura, de gradul de inteligenta in cele din urma.
    Poate ma repet, dar te asigur ca avutia materiala nu mi-a prezentat oameni fericiti, ci oameni rosi de avaritie, meschini, purtand conglomerate de frici in ei ... oameni robotici, cu programe false, mai mereu defecte.
    Iar reparatia generala ii costa scump, ii costa o viata irosita. In bagajul lor spre etern, raman doar discuri expirate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Brânduşa, dorinţa este invers proporţională cu gradul de inteligenţă şi cultură(îmbinate), şi asta din păcate.Avem aşadar o cultură de IMITAŢIE.
    Cei mulţi, cei roşi de avariţie sunt/reprezintă exact coeficientul de normalitate al realităţii. Repudiat bineînţeles, ei dau "plata"văzută şi nevăzută.
    "reparatia generala ii costa scump, ii costa o viata irosita"
    Minunat spus, Mulţumesc de feedback.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place de tine ca folosesti cuvinte atat de grele .. ce ''invatat'' ? Sa fim seriosi , demult apus vremurile cand invatam ceva :) Acum avem tendinta de a copia, de a urma turma.. Sa le hranim vitelor stiri de senzatie, femei dezbracate, divorturi scandaloase ..si daca nu sunt pey sa le facem noi ..doar dehh..''asta le place maselor''

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog