Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

03.05.2011

Uluială!


Am trăit s-o văd şi pe asta!
 -Românii pot să facă filme de dragoste!
                              După mai bine de 20 de ani...
 "Buna. Ce faci?"


      
         Nu ştiu câţi dintre voi pot primi semnale de pe stradă, din metrou sau din oricare loc public cu oarecare importanţă socială, însă mie-mi este perfect explicabil, de dureros... de conştientizat că brandului românesc post-revoluţionar, îi este imposibil să i se poată asocia POVESTEA DE DRAGOSTE! Şi nu că am avea un cult prea acut pentru TRĂDARE.:)
    Mă gândesc la povestea de-dragoste ca la un reper, ca la un model social sau ca un deziderat al hăituitei celule familiale şi dincolo de orice (pre)viziune cioraniană.
În atari condiţii, nici nu s-ar fi putut oferi sau propune naţiei îngurgitatoare de scandaluri şi pastile istorice, un scenariu, întâmplător măcar, ca pe o poveste de dragoste demnă de a fi urmărită. În oricare moment al zilei, cu floricele sau nu în faţa marelui ecran.
Noi am arătat după „revoluţie” , ca un individ care s-a...tot văzut nevoit să iubească cuminte tot ce i-a hărăzit Dumnezeu. După momentul zero, ”cuminţenia”s-a transformat într-un tsunami, şi unde fiecare s-a trezit, mai devreme sau mai târziu în ipostaza de a fi un fraier(ascultător) luat de Val. De acum în micul şi potolitul lui for interior, libertatea înseamnă „totul”! 
Prostimea-NeEducată poate visa în „voie” la apariţiile şmecheriilor CREIERULUI: Irinel, Monica sau Zăvor-a-Nu.
Terenul e mai mult decât propice agreării „de-dragoste” şi mai mult, ea, poate fi prostituată la maximum de oricine!!! Important, devine să fii serios(credibil) şi pertinent subalternilor/jinduitorilor la normă!
Săraca Idee „de dragoste” cum şi cât mai era...”De la Dumnezeu” avea să intre la macerat prin pulverizare stagnând fericită...tuturor la nivelul(enervant) de „Doctrină pentru proşti”.

   Iacătă de unde şi ne-apetenţa, fuga de poftă şi de înclinaţie a cineaştilor noştri pentru POVEŞTI DE DRAGOSTE. Nu că au simţit că asemenea scenarii nu pot prinde atunci, dar a devenit brusc... şi dificil să găseşti pe Cineva care să joace aşa ceva!
Timpurile „Liceeni(i)”-lor, a „Declaraţiei de dragoste” sau a „Buletinului de Bucureşti” au apus subit!
In răstimpul ăstă de 20 de ani au fost câteva încercări firave precum 
Orient express”, "Nuntă în Basarabia” „Terminus Paradis”...dar, plătesc însă tribut miştoului mioritic şi parfumului etern parcă...prăfuit-stereotip al istoricului de care ne vine imposibil să scăpăm.
Greu de crezut dar e real:a trebuit să treacă mai bine de două decenii să pot şi admira un scenariu românesc, pertinent, pilduitor(???)dar si surprinzător care să cuprindă o poveste de dragoste.
Vă recomand cu căldură   


          De ce nu prind poveştile de dragoste la noi?
Vrem să le trăim tocmai pentru că nu le credem că există la toţi ceilai.
Supapa salvatoare, de fapt masca-de-oxigen ie Click, Libertatea, Cancan... samd
:)

9 comentarii:

  1. :)
    Salut, man!
    ... nu am mai trecut de ceva vreme pe la tine dintr-un considerent superficial, aparent: prea multa siroposenie pentru gustul meu.
    Dar mi s-a facut dor de tine asa ca am poposit un pic prin casuta ta.
    :)
    Nu ma mai uit la filme romanesti de cand am vazut filmul acela 4321, care mi-a parut atat de execrabil incat am simtit nevoia de o pauza luuunga de tot. Am incercat sa vizionez si "moartea dl. Lazaroiu", dar am abandonat in primele minute... vizionarea.

    Romanii sunt mai buni in a face dragoste decat a face filme de dragoste!
    :))
    Io si prejudecatile mele...
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Andrei.
    Eu cand fac gem la borcan am si atentia necesara ca ceea ce fac sa nu se zahariseasca.
    Am vazut ca sunt in aceasta viata multe persoane care nu mai au voie la de-dulciri.:)
    Ce vrei, eu sunt un foarte bun gestionar.:)
    Doar nu vrei sa ma dai in judecata ca am o predispozitie pentru mirosuri si miresme sau... ca as imbolnavi oameni de optimizare-in-exces.:)

    Multami! Am simtit eu azi dimi...un anume curent
    si nu stiam de unde vine:))

    Mare dreptate ai, cand am vazut si eu 4321 am crezut ca nu-i adevarat!O prostie cat Casa poporului asta. Pertinenta.
    Lazaroiu n-a fost prea departe, acolo insa scenariu a fost bine pus,legat.Curat-murdar, veridic romaneste 100&

    Complet de acord cu tine:ca suntem bun la facut.
    :)
    Cred ca de vina e excesul de orgasme individual.

    "Miracolul sexual" are capacitatea perpetua de a-ti furniza ori prea mult ori prea putin.
    :))
    Iti propun sa propunem a inainta niste Comisii
    de deschis capuri...
    :))

    RăspundețiȘtergere
  3. :)
    Man, eu propun sa nu mai propunem nimic!
    Sa-i lasam in... ma'sii!
    :)

    Mi-a parut bine ca am gasit teritoriul mai aerat, miresme de flori de lamai si mai putina siroposenie.
    Te salut cu respect!

    RăspundețiȘtergere
  4. :)
    E.. nu ai tu chef sa te uiti mai atent in ochii mei!:)Sa vezi cat de aerisit si oxigenat sunt.
    Prin atata foc,jar si scrum.
    :))
    Cu acelasi respect,Andrei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Bre, ştii că are dreptate Andrei? Au dispărut inimioarele, rozaceele, apele de trandafiri şi alte de-astea! Eu mă prind mai greu, deci trebuie să ai răbdare cu mine. Plus de asta, mă freacă precum un pantof nou sau prost pus în picioare realul meu zilele astea. Dar nu mă lua în seamă cu fierea mea şi misandria mea. Or să treacă la un moment dat, să ştii, chit că nu pari să-mi acorzi prea mult credit. Dar Iunia iartă, ce să facă şi ea?
    În altă ordine de idei, eu am pitici pe creier, că tot am căpătat eu niscaiva ticuri verbale de la Aselu', când vine vorba de omul potrivit la locul potrivit şi reversul ei, adică omul nepotrivit la locul nepotrivit. Eu ştiu că suntem o ţară plină de victime atât patetic bacoviene, cât şi autentic bacoviene, dar la dracu'! M-am săturat de statutul care ni-l dă faptul că suntem o ţară şi o planetă de victime, pentru că se abuzează de el, se profită de pe urma lui. Sunt tare curioasă dacă tu-mi găseşti 10 oameni din jurul tău pe care eu clar să nu am de unde să-i ştiu care se luptă serios să-şi depăşească statutul şi nu abandonează înainte de a fi început, în caz că mai şi încep. Nu ştiu cine dracu' zicea că somnul raţiunii naşte monştri. Ei bine, eu cred că adevărul acesta e izbitor. Ştii, ascult astfel de melodii şi mă întreb dacă să râd isteric, pentru că sună a ipocrizie crasă, sau să plâng de nervi, că ipocriţi cum sunt, tot nimeresc nişte adevăruri, iar noi dormim în cavouri şi sicrie deja. Mă crezi când îţi spun că mi-e silă, că-mi repugnă toate câte le văd şi simt mai mult sau mai puţin handicapat, chit că am numai 17 ani fără o lună aproape?
    Apropo de orgasme produse de propria mână(eu vreau să văd acolo propria mână, că sincer mi-e silă să mă gândesc la deştepţii care ating climaxul înaintea femeilor când o pun de hârjoneală sexuală, deci prefer celălalt aspect), să ştii că şi lipsa lor duce la dezastre. Dirigul meu e un exemplu viu. Cel puţin, cel de acum, că cel din generală era extraordinar. Cred că de când s-a născut a răms virgin şi dacă s-ar mai şi apuca de self pleasure(nu mă pune să traduc, că e prea de tot oricum că eu vorbesc cu nonşalanţă despre ce fac bărbaţii când se plcitisesc şi n-au nici măcar o gonflabilă), ceva regretabil ar avea loc. Mai regretabil decât acum. Făceam mişto zilele astea cu Aselu' care a dispărut ca măgarul în ceaţă de felul ei(încă mă întreb cine o ţine sechestrată) că ar trebui să-i dea Mihai lecţii dirigului de self pleasure. La câte discuţii despre asta aveam la un moment dat cu Mihai:))... E şi asta o chestie. Bine, nu mai dezvolt subiectul că dupa-aia sunt acuzată de pornografie sau mai te miri ce.
    Hai să te întreb şi pe tine o chestie!
    Bre, ce te faci când lumea profită de faptul că ai compasiune pentru prostie şi asta doar ca să nu-ţi mai umpli sufletul de ură? Adică marea majoritate a prostimii consideră compasiunea ca o slăbiciune, chit că nu e de fel, iar ei ştiind că eşti tu mai inimos, mai bun, mai cumsecade, ce ştiu eu cum, dar în aceeaşi zonă a sentimentelor, profită de pe urma acestei chestii, pentru faptul că nu spui "Nu" niciodată sau pentru faptul că nu îţi ieşi din minţi deloc şi pur şi simplu profită de tine. Ei bine, se numeşte sau nu că te calcă în picioare când se repetă asta la nesfârşit şi tu îi laşi? Şi dacă da, cum se remediază situaţia? Şi ca titlu informativ, întrebarea vine în urma faptului că eu nu pot să am compasiune pentru proşti şi punct. Nu pot şi pace! Plus de asta, niciodată nu mi-a plăcut ca sentimentul de compasiune să-mi fie adresat mie. Eu îl asociez cu mila, sunt sinonime din ce punct de vedere vrei.

    RăspundețiȘtergere
  6. :)
    Nu de tine vorbeam man!
    :)
    M-am uitat in ochii tai si am vazut... orizontul!
    (e de bine, cred)
    :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu's ce denumesti tu inimioare si rozacee ca eu nu le-am vazut.Sau te referi la unele aprecieri ori recunoasteri de...orice:)
    Nu, tu nu te prinzi mai greu, tu te grabesti mai mult, uneori.
    :))
    Intre "patetic bacoviene" şi "autentic bacoviene" aparent nu e nicio diferenta, tara poetilor si a poeziei incumba delasare si resemnare la greu. In contextul asta sa fii o victima e aproape un act de bravare .Daca te plangi poti sa scoti ceva.:)
    Creatia, constructia sau originalitatea sunt vazute ca acte de boicotare, de impotrivire a "curentului". Si pana la urma, in general, din nedreptate s-au ridicat multe personalitati sau ganditori ori conducatori de grup.
    Altfel spus "Cutitul la os" e deja si asta un simptom mioritic. De aici tre' sa te descurci.
    Tu ai nimerit in romanica in plin vartej:un melanj intre criza, desuetitudine, bovarism, saracie si exhibitionism.:)) Ai darul, de fapt datoria sa iesi si sa alegi ce-ti convine sau ce te poate infrumuseta.Si sa stii sa alegi bobul de neghina.
    Iunia "orgasmul"e tortul care e bine sa-l imparti cu prietenii, ma rog, trebuia sa folosesc singularul. dar in general e ca la o carte de bucate:e bine s-o consulti.:)
    consilieri inca n-au fost inventati.:)

    Da.Pentru ca ea,compasiunea este vazuta precum un instrument-apanaj al celor slabi.
    Cei puternici fiind cei care fug si nu recunosc slabiciunile. Ipocrizia cred ca-i ajuta indeajuns. N-au insa cultura necesara pentru a intelege. Ignoranta ramane balsamul sau binecuvantarea. Din pacate.
    Cat despre atitudinea ta fata de sentimentul adresat tie, ia-l ca pe manifestare ca un automatism lung de mii de ani.
    Solutia vine din sugestia universala:
    "nimic nu e ceea ce pare". Inainteaza acest principiu sanatos.
    Mila poate sa vina din necunoastere. Deci poate fi sau este scuzabila, depinde de caz sau de prost.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  8. andreiraduM...
    Stiu ca nu de mine.

    Pana atunci insa, pana la eliberarea orizontului,
    exersez fuga.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Se flutura ispita...de a vedea :)
    Mai bine uluita decat ostenita, adormita cu un vraf de legi cretine in brate. :)Cand voi fi mai breaza, imi voi permite mai mult a spune, acum ma multumesc citind parerea ta , a lor.

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog