Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

08.12.2010

Ea...Iubirea!

Am venit iarna, când clopotele bisericilor zdrăngăneau ivirea mea dintr-un ludic nesperat... dar frumos prin simplitatea sa. Pe când intempestivul şi-a făcut de cap, soarta...s-a găsit să-mi râdă printr-un zâmbet larg... şi generos, şi mi-a zis: Băi, să-ţi ajungi!
De atunci...mi-a oferit ce nu se oferea, ce nu se mânca...şi...Iubirea! Pe Ea goală, inocentă şi tremurândă. Mi-a dato pe buze, m-a ameţit! De atunci am iubito ca pe cea mai mare descoperire de la Naştere încoace, îngrijindo cu un anume zel pe care doar geniul...înrudit cu prostia o mai poate face .
Se gândea probabil, că
E(l)A..mă va pre-lua şi mă va duce dincolo de Ea.
Între timp, m-am jucat...m-am înălţat pe crestele munţilor...şi am prins Marea...plângându-i fericirea-mi cu valurile învăluite-n misterul, ce poartă pecetea învolburării.
Am iubit şi muzica...ACEEA...muzica inimii, înciudată parcă în excesul de universalitate! Şi acum o simt... Îmi gâdilă apostrofându-mi organele cele mai intime, confirmându-mi: Dumnezeu n-a murit!
Tocmai ea? Săraca. Ea!

Niciodata n-am contenit să mă întreb cum reuşeşte să fure întâietatea celor ce trăiesc şi îi dau curs. Nebuna asta pură, mângâie astral..organic continuu. Îmi vibrează în creier, iar inima persistă să se responsabilizeze nefiresc de liniar... încontinuu!!!
Inima. Această... proastă în târgul gol al cumpărăturilor, prinsă între vara promisă şi iarna rece a sărbătorilor cu beteală. Ştiee ea ce ştie...şi mie încă nu vrea să-mi spună! Se bucură ingenuu, de-o încăpăţânare ce nu conteneşte să mă surprinde în forul mult prea personal, acela îmbuibat de realitate...destăinuindu-se Marilor mele relaţii...!
Şi e cocoloşită...şi e iubită, de uneori... mă face să mă întreb:-Care e proasta? Eu?...sau Ea?



Am continuat să mă joc...lapte gros...şotron sau cărţi! 
Peste tot şi toate...şi am picat în sus la fazan de unde... mi-am delectat privirea cu ne-orgoliul, savurându-l pe acelor din jur...atât de grandios. În culise mi-a plăcut. E fantastic!
Am zâmbit brazilor înalţi... când dulce-minunat şi amar, alintându-mă exagerat-duios chitara, iar Eva fără vrerea ei, Femeia, m-a înţepat până la limita cu rana, cu joaca ei cea vinovată.. ridicându-mă ...până la Suprema Meserie!!!
Acolo...la locul unde dragostea ciocneşte înfumurarea... şi unde... inevitabil ştirbeşte din cumularea proastă dar corectă a istoriei: Personalitatea muritorului! 

De aici, frumuseţea m-a limitat, şi m-a lăudat nefiresc de frumos... şoptindu-mi că echilibristica e "rea"..însă este a "aleşilor". A celor ce pot ieşi.
Între timp au venit vulturii de joasă speţă şi înălţime, dându-şi mâna cu mediocritatea...şi au decis să se omoare pe ei!!...

Am continuat să mă iubesc nefiresc iubind..cu Narcis deasupra capului, în fapt cu guriştii lui...şi am ales şi eu, culmea(!!)la mişto: îngrăşarea, obezitatea ca menire inversă. 
Dar, mai departe am avut şi ne(o)-simţirea aruncându-mă în braţele libidoului capricios al esteticului... 
În atari condiţii m-am înarmat pentru Marea Iubire... călcând neîncetat pe putrefacţiile aspiraţionale.
Drumurile s-au rupt şi am rămas cu iubirile! Nebun, idiot, nefiresc, plin de el-invizibilul, atipic şi cu ochii fixaţi anapoda..pe inima zburdalnică şi necredibilă!!

 Ea ştie... şi mă îneacă în lacrimi intuind Boul suprem, al cărei iubiri încă pare a nu se fi inventat.
Iubeşte Iubind Iubirea...
Se sperie şi ea! Minunea şi incomensurabilul în Iubire, "ştiu", că a fost sortită pieirii sub bocancii entuziaşti ai realităţii. Realităţii neiubirii, prietenele...prietenii, ştiu de ce. Berghenbier!
(...)
După Dumnezeu vine Ea..iar Inima a decis să facă grevă. Dacă i se vor da REVENDICĂRILE,
o voi aştepta cu fiţe. Cu acele mari fiţe ale Iubirii..pentru a muri trăind împreună, noi2.
Şi a inversa inversarea!



Mi-e dor de frumuseţea ta...

25 de comentarii:

  1. Mai OM frumos, iar o sperii pe biata femeie cu atata frumusete si libertate din partea ta:)). Sa inteleg ca acesta e cadoul tau pentru ea de Craciun:)?
    Stii ce ar fi si mai frumos? Un Craciun in familie, langa geam, asteptand pe Mosu', afara ningand cu fulgi mari si cu focul arzand in soba/semineu. Mai lipseste copilu' ala mic care sa va alerge printre picioare vesel, catarandu-se cand la unul in brate, cand la celalalt. Si sa fie blond cu ochii albastri:). Scuze, asta mi-as dori eu sa am ca odrasla, dar cum eu sunt ca-n povesti, parul negru ca abanosul, slabe sanse:)).
    Testul suprem! Ai vrea baiat sau fata:)? Eu pariez pe fata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Joker...CALM DOWN.
    Iubesti...
    Chiar daca doare like hell...
    E mai pura durerea cand iubesti si nu esti iubit decat atunci nu poti ,pur si simplu iubi.Si ai suferit de boala asta mai devreme in toamna...desi m-am cam indoit...
    Nu existam daca nu iubim...Chiar daca iubim numai iubirea...

    RăspundețiȘtergere
  3. :)Ai chemat-o si a venit.. Stii cum se spune..ai grija ce-ti doresti...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. unele dorinte sunt facute ca sa fie implinite...iar cele care nu se implinesc inseamna ca isi merita soarta neimplinirii :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Neah, Iunia: gemeni! Băiat şi fată.
    N-ar fi frumos?
    :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Blue: Daca acei copii gemeni s-ar mai naste si sub semnul zodiei Gemeni, si ambii ar fi ca mine, cred ca cineva si-ar blestema zilele. Ori ea, ori Joker! Nu poti sa ai atentie distributiva cu asemenea copii-bomba, nu crezi? Ori le dai tot, pana te lasa in curul gol, ori nu le mai dai nimic! Si daca unul alege sa se ocupe mai mult de celalalt, al doilea va fi gelos si tot asa... Eu tot mizez mai mult pe o fetita inocenta care s-o intrebe pe mama "Why so serious, mom?".
    Nu ca m-ar deranja chiar atat de tare gemenii, dar ziceam si eu...
    @MyEyes: Asta cu calm down trebuia sa fie pentru mine, nu pentru Joker, sincer:)). Eu sunt aia care nu are rabdare nici sa ma pici cu ceara. A nu se intelege ca nu incerc totusi sa nu fiu asa "grabita", desi paradoxal, sunt mai motaita decat multi din jurul meu, dar cum sa-mi incetinesc eu reactiile in lant?

    RăspundețiȘtergere
  7. "echilibristica e "rea"..însă este a "aleşilor" "..."Iubeşte Iubind Iubirea..."..ce bine inteleg..
    Esti privilegiat ca ai atins-o. Si totusi iubirea..iti da senzatia aceea..de necuprins..de infinit..ca om poti doar sa o atingi..sa o privesti..sa te bucuri de ea..dar nu va fi niciodata a ta. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Iunia, cred că mi-ar fi plăcut la nebunie să am gemeni (băiat şi fată), indiferent de problemele inerente pe care le ridică creşterea lor, cel puţin în primii ani de viaţă.
    :)
    Pur şi simplu ador ideea! De multe ori îmi imaginez cum ar fi fost să-i am, cum i-aş fi drăgălit şi cum m-aş fi jucat cu ei şi mi se umple sufletul de duioşie.
    Acum, desigur, fiecare e liber să-şi dorească ce crede el de cuviinţă. Dar rămânând la un simplu schimb de păreri, eu aş opta pentru gemeni de sex diferit.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Blue...ai grija ce-ti doresti :)..pe bune! Stii..si eu cand eram copil spuneam exact ca tine..ca vreau gemeni - baiat si fata...si mama mi-a explicat ca ai gemeni numai daca mostenesti din familie..ori la noi nu era cazul. Nu s-a intamplat chiar asa..dar am un baiat si doua fete gemene.:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce dragut, Fly:)!
    Apropo, nu-l pun la colt pe fratele lor:))?
    Si sunt dizigote sau monozigote? Eu am doua colege gemene, dar sunt dizigote si faci clar diferenta intre ele.
    La ce altitudine zbori tu, precis sunt niste ingerasi copiii tai, nu ca mine:)).

    RăspundețiȘtergere
  11. ce ma bucura ca mai sunt oameni care stiu ce sa faca cu iubire.cu ea,iarna te va gasi cu aceste forte retraite in aceeasi dorinta care o mai avem si alti oameni.sa te bucuri in continuare,joker,fara final.eu consider,constat cu certitudine ca final de iubire nu exista,indiferent cine,cum si cat iti este alaturi.ce sa caut inceputuri,finaluri,cand ma multumesc,si nu o spun modest,cu continuarea.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Iunia scumpa :)..Fratele e mai mare..e seful deocamdata..si modelul de unde invata scheme de lupta :)) Sunt monozigote..fratele lor le deosebeste dupa cercei :) eu vad clar diferente. Si sunt ingerasi si dracusori..ca toti copiii :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Fly, să-ţi trăiască şi să te bucuri împreună cu ei de toate minunile frumoase ale vieţii.
    Gemene? Ah, ai fost pe aproape!
    :)
    La mine, acum, e cam târziu să mai fac copii. Am "pereche", dar nu-s gemeni. Maybe in next life.
    A fost un nebun care mi-a stricat visul de fericire, însă acum am rezolvat problema. Mi-a rămas restul veşniciei să fiu fericită. Şi, poate, să concep şi gemenii aceia, cine ştie?!
    Iubirea împlinită e capabilă de magii superbe, nu?
    :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Esti indragostit, Jokere?
    Stiu ca e o stare inaltatoare. Sa nu iesi din ea.
    Doamna inimii tale trebuie ca e o femeie minunata.

    RăspundețiȘtergere
  15. :) Blue...multumesc, la fel si tie. Deci ai o "pereche"..e minunat!
    Apropo de magie..parca a presarat Joker niste prafuri magice in postarea asta :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Of...fly mi-ai luat cuvântul din gură..din suflet
    Magia...aura, i-am dat forma şi cu ajutorul vostru!
    Numa' citeşte:
    *Iunia
    *MyEyesOnyou
    *Blue Freedom
    *Fly2sky
    *Pandhora
    *Toteu
    *Lorelei
    Sa ştii că este adevărat că: NIMIC NU-I ÎNTÂMPLĂTOR ÎN VIAŢA.. ASTA!
    ....Vă îmbrăţişez cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  17. Iunia..întâi am decis să creştem frumos...copilul din noi...şi mai apoi...:))
    Cum ai ghicit tu..da!:)fată aş vrea, dar să ştii că aş creşte lângă ea...educându-ne iubirea...
    până la sfârşit.

    MyEyesOnyou, sarcasmul tău e mângâietor pentru mine. Ştiu că faci parte din "familia mea"
    Iubirea să ştii, la mine, nu "doare" propriu zis, ci împlinirea ei. Dar în ecuaţie se află SUFLETUL EI...şi nu am suferit...decât de preaplinul iubirii, ce uneori e copleşitor. Măreţia sufletească...te pune uneori la încercare:să-i faci faţă. Nu doare. Circumstanţele sunt apăsătoare, dar Iubirea...îşi urmează CURSUL. Iubirea este construcţie, răbdare, generozitate..în stare pură. E ceva "like hell.." :)pentru că anunţă iminent... ETERNITATEA...care trece dincolo de a iubi...iubirea!

    Blue Freedom, sunt mândru că te-am cunoscut!
    Şi da..suprema mângîiere dumnezeiască, ar fi cei doi de sex opus:)

    Fly2sky:)) Nu am "chemat-o"
    Ea a venit. S-a înfiripat pe traseul minţii cu ruta inimii:))
    Şi te rog frumos. Dictonul "ai grija ce-ti doresti..." IMI APARŢINE! Eu l-am brevetat. Eu!
    Şi tot moa...i-am dat substanţă. Aşadar procedez..în cunoştinţă DE....:))

    Pandhora, nu toată lumea aşează "dorinţa" la locul CUVENIT, la loja primordială a dumnezeirii.
    A mea...este arhitecturată între gust, simţ şi cedare. Că doar sunt din "Cetate" :))
    De fapt dorinţa asta îşi face veacul între libidinos-frumos şi credinţa în înfăptuire.

    Toteu, mulţumesc de încrederea acordată, deoarece mă încadrezi la cei ce: "stiu ce sa faca cu iubire"
    "forte retraite"..minunat spus! Le-aş zice consolidate! Şi da absolut: "final de iubire nu exista"

    Lorelei, onor inimii tale:)
    Ai anticipat frumos despre Doamna Sufletului meu
    "trebuie că e o femeie minunata"
    Nu, nu am să ies, mulţumesc din suflet. Am învăţat..Neieşirea..sau de fapt Calea intrării:)
    M-a învăţat PRIMA DOAMNĂ, căreia, i-am dedicat înecat în lacrimi.. prima melodie şi m-a făcut ceea ce sunt......

    RăspundețiȘtergere
  18. Mulţumesc, dar de ce "mândru"? Mă simt stânjenită.
    Hai, mai bine, să fim amândoi bucuroşi. Fiindcă am avut ocazia să ne întersectăm pe aici. Şi e valabil pentru toţi, aş îndrăzni să spun. E o comunitate virtuală interesantă, cu oameni frumoşi şi creativi.

    Dap, gemenii... adorabili!
    :D

    RăspundețiȘtergere
  19. Mă aşteptam să te prinzi de mesajul..ideatic, pur
    :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Neprihanitul meu, la cum am ajuns ori sa te stiu, ori sa te intuiesc, ca deh, si asa imi lauzi intuitia in ultima vreme, eu cred ca tu nu vei creste niciodata copilul din tine si la fel si doamna ta, ma gandesc:). Ce-ai zice sa infiezi unul? Ma rog, una, ca nu o sa gasesti tu gemeni de infiat.
    Da stiu!, e o oferta voalata de ma infia pe veci, definitiv, ca tot te sperie pe tine uneori "definitivatul". Oricum, eu cred ca la un moment dat, tot dam si peste fatalitate, vrem, nu vrem:).
    Sa cresteti frumos in continuare, copii:D!

    RăspundețiȘtergere
  21. Apropo, dragul meu, nu ti-e frica de intamplare:)?

    RăspundețiȘtergere
  22. Ti-ai gasit oglinda si te privesti frumos , bravo :)

    RăspundețiȘtergere
  23. iubirea? it seems like heaven, but it hurts like hell...

    o iarna frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  24. Sorina:) nu simt d.p.d.v.traditional.
    Datele ecuatiei frumoase, imi sunt prietene...
    de aceea racla, a fost mult mai aproape de adevar.
    De adevarul incredintat... inimii si ratiunii.

    Multumesc racla, pentru cuvintele pline de sens.
    Tu stii ca sunt unele oglinzi care chiar..vorbesc
    :)

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog