Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

20.12.2010

Adorabila discuţie


Zilele trecute am fost martorul unei discuţii aprinse privind conştiinţa universală, unde... marilor întrebări retorice le-au fost date răspunsuri destul de interesante. Partea feminină reprezentată de Blue Freedom, Lorelei şi Brânduşa, au întors pe  mai multe feţe vechile şi cunoscutele echivocuri.
Dacă suntem sau nu conştienţi, dacă Liberul arbitru poate sau nu să răzbească prin imensa dimensiune a automatismelor sociale...sau dacă el poate fi cuantificat în cele mai mici detalii. De asemenea...vinovăţia dacă există şi are grade de implicare pentru fiecare dintre noi...ori dacă ea e apriorică?
Marea înfundătură s-a produs în dreptul iluziilor, a aparenţei, ele continuând a suscita vii discuţii la intersecţia planurilor material-spiritual. Iată câteva fragmente cu adevărat delicioase.

Blue Freedom
Toţi produc, guru huzureşte şi dă ordine”...”vrea să te chinuie până pocneşti”,
Poţi avea cunoaştere, lipsa afectelor te păstrează în categoria inteligenţe artificiale”
Foarte adevărat! Lucrurile se complică în dreptul Liberului arbitru.
 Lorelei spune
Tu să alegi de la început.
Definiţia asta incumbă până la urmă TOATĂ VIAŢA NOASTRĂ.
1-„Tu”cine eşti, ce eşti, ce vezi şi cum... vezi?
2-„Să alegi”ce? Cum? În funcţie De ce?
3-”De la început”?? Cum asta! Începutul unei relaţii, unei implicări în...x, z cazuri etc Sau la naştere?
Cine te-a făcut şi ce... poată să facă...pentru a te hrăni cu iubire, astfel încât să nu mai produci sens(PE INVERS): ură, latenţă, încredere în croiala minciuni, plăcerea pentru diluare sau apetenţa pentru perpetuarea confuziilor? Ştiindu-se că aici... ne aflăm pe terenul nisipurilor mlăştinoase.
Deci: Cum să alegi „să trăieşti”? În condiţiile în care în postarea mea anterioară am arătat foarte clar că noi „muncim”, „gândim”, „facem ceva” că TREBUIE! Neavând o orânduire, tradiţia ori obişnuinţa din inerţie ne îmbie la toate giumbuşlucurile posibile, de aceea se şi spune că avem o ţară anomică. Pentru că nu există reguli. Decât de suprafţă. Noi fiind de fapt experţi în păstrarea aparenţelor celor lumeşti.

Lorelei, conchide în dreptul Liberului arbitru:
Io le fac, io le trag”!
Foarte adevărat! Dar aici trebuie să ai o con-ştiinţă nenee...beton. Chiar dacă turma nu vrea să-ţi recunoască, TU ca individ eşti obligat faţă de tine să ştii în ce ECUAŢIE te implici! NimenIi nu vrea să te ţină frumos, sănătos, virilă sau maleabil/înţelegător. Foamea de dreptate personală a devenit acută!!! ...şi... are o manifestare spectaculos de amplă. De aici, şi până la a ţi se răpi un orgasm, o opinie favorabilă „întâmplătoare” sau postul de la serviciu, numai e decât un mic pas.

Legat de vină tot Lorelei, spune
Nu-mi place să cred că eşti la mâna unui mare dumnezeu, care face cu tine ce vrea şi îţi dă un destin”
Minunat conştientizat. Şi tot ea recunoaşte candid: „Eu mă fac pe mine”!
Aici însă... intră în conflict cu subiectul GENERAL acolo unde toată lumea „se face”. Cu ce? Prin câte etape...şi în ce constau ele? Ca să te faci cu IUBIRE...sau să te ajuţi de RĂU pentru a câştiga „ceva”(!??!)...Ce Implică?
Întrebări necesare...esenţiale care... au fost ocolite...

De asemenea ţin să mă joc(SERIOS)întrebând CINE face RĂUL şi DE CE?
Pentru că şi eu l-aş face! DAR N-AM CUI!
-CE SĂ FAC CU RĂUL...ŞI PÂNĂ UNDE ÎL ÎNTIND?
-CRAPĂ EL...SAU CRĂP EU?
-PRIMII 5000 de dolari sau ULTIMII?
-PENTRU a-mi atrage respect trebuie să „fac”RĂUL!?
-CA ORGASMELE SĂ-MI FIE COLORAT MULŢUMITOARE ALEG O SINGURĂ FĂPTURĂ SAU....?

La fel Blue Freedom, nu vine în ajutorul subiectului mult prea stufos...dar previzibil...şi spune:
Fericirea mea e acolo unde consider eu că e”?
Cum oare să-ţi faci ţie „bine” fără să încalci drepturile şi considerentele celuilalt, încă nu s-a inventat FORMULA şi asta acceptată unanim. Şi plus că pentru Fericire sau Iubire trebuie să ai BAGAJ neicuşorule pe care trebuie să-l simţi! SIM ŢII. Că POŢI, CONSTRUI. Un depozit întreg!

Lori vine să generalizeze şi să puncteze HĂUL CON-ŞTIINŢEI.... DOAR PE NUANŢE!
Nu elitele îndoctrinatoare, ci gloata...” este văzută în opinia ei, minimalizând maculatura grosieră a elitelor din ţara asta care neîncetat şi-au văzut doar de căcaturile lor beletristico-subiective şi prea puţin au putut să ofere scriitură care să lumineze şi să edifice românul.
Tot ea merge mai departe şi susţine:
Nu cărţile greşesc , ci faptul că gloata alege să NU se trezească”, trecând val-vârtej peste faptul că....a „ALEGE” este o chestiune personală ce ţine de gradul de cultură/cunoaştere şi respect, iar ASTEA ţi le dă „tot unitarul”, statul de drept, tendinţele actuale, credibile în ochii mulţimii. Iar EL statul ţi le dă VRAC, prin oamenii pregătiţi şi remuneraţi chiar de el.
(Indirect)Tocmai pentru a te zăpăci tu şi a te ÎNDREPTĂŢI TU!!???
Dacă tu, nu poţi lua de la viaţă iubirea sau lucruri care te împlinesc şi mulţumesc, înseamnă că MERGI PE MÂNA MOARTĂ a celor „puternici”, ce.... reuşesc să te păcălească cu BRIo! Şi în general contează(din păcate) ce Val TE IA!
Al curvelor/politic-osului/al minciunii frumoase/al fraierilor sau de ce nu...al acelora de pe frânghia subţiată şi necredibilă a bunului simţ.
Să nu uităm de Valul iubirii, aici trebuie să fii matusalemic, să respecţi orice, să simţi milioanele de nuanţe, să controlezi instinctele şi slăbiciunile... să ierţi orice!!!
Proştii, fraierii, libidinoşii, orgolioasele, cicălitoarele, sex-appeloasele cu pretenţiile exagerate(şi astea copiate!)
Acum e foarte simplu să vezi cine a făcut Iadul, aşa cum de altfel ai şi zis.
Problema se mută acum în dreptul rădăcinii. A „sursei”, a lui Dumnezeu, de fapt a IUBIRII, iar nenorocirea este că nu ai cui o aplica!
Degeaba enunţi, demonstrezi, arăţi, denumeşti, CERI că te-a învăţat pe tine pulea sau comunici, că aşa ţi-a zis sulăreasa.
Viaţa se împarte la 2. În sexul lui, în ţipătul ei, în plictiseala lui, în indispoziţia ei, în stresul lui samd.
În realitate, în viaţa de zi cu zi, nici Dumnezeu, nici Satana, nici eu care mă dezbrac în curul gol în intersecţie, nici stelele mâhnite de lapoviţă nu-ţi aduc RĂUL. NU ELE ÎŢI PERPETUEAZĂ RĂUL, LATENŢA, HAOSUL din cuplu, familie sau de la serviciu.
Ci doi indivizi care se fut şi..şi... nu fac DRAGOSTE. N-apucă să se întrebe dacă vreunul dacă să se depresurizeze, nici dacă au vreun interes..... EI ŞI-O BAGĂ.
Din CHESTIA ASTA "SE FACE" SOCIETATEA. 
În altă ordine de idei atunci când creşti puiul de om...e OBLIGATORIU SĂ-I DAI DRAGOSTE. Dacă va apuca să ia şi tărie de la tată, atunci nu va fi un manipulabil...AŞA CUM SE ÎNTÂMPLĂ ASTĂZI  în România. Şi pentru că nu este aşa, deţinătorul absolut al Adevărului, şi înaintea mea, culmea!(sic asel:))) esteee...andreiraduu!!!
Iată câteva fresce de Adevăr pur!

Cei deştepţi fac jocul.
Gloata e hrănită prost şi la nivel de tub digestiv şi la nivel de spirit.
Gloata înghite tot pe nemestecate
La nivel individual au fost transformaţi(cu dorinţa lor)în xeroxuri.....într-un maglavais omogen şi se comportă ca atare”
Superb/Grandios.
Lovitura puternică de abia acum vine, Adevăr sută la sută, strategie existenţială supremă, letală:
"Lumea animalelor civilizate ca şi lumea animalelor necivilizate se-mparte fix în două: tari şi slabi!
Se iţise la un moment dat şi categoria de mijloc, dar...cei tari au sesizat pericolul, aşa că îi elimină"!!!!

Cam aşa arată un om care ştie EXACT ce se întâmplă în România.
Restul? Prostie, Lehamite, Corectitudine de non-sensuri, Dreptate căpiată, Subiectivism care îngraşă unul din cele mai mari păcate ale prezentului: Omisiunea!

43 de comentarii:

  1. "Eu ma fac pe mine?" : )))))))))
    Daca-l scoti din context, iese alta...facatura.

    Pentru episodul II din discutie, care are loc doar intre mine si Blue, de data asta, te invit la mine pe blog, la postarea "Pentru tine". Mai exact, la comentariile de la acea postare. Mie-mi place ce-a iesit si acolo, chiar daca fara concursul preferatului tau, andreiradu, castigator la puncte, asadar!

    3. Tu ai o viziune, andrei, alta. Iunia, a treia, asel, a patra. Blue, a cincea. Eu, a sasea. Samd. Pentru mine, viziunea mea e ..cea mai adevarata. In anumite puncte viziunile noastre se intalnesc, se confunda, se suprapun. Dar nu devin identice. In totalitate. Eh, asa va si ramane. Pentru fiecare, ceea ce crede/gandeste/simte el e cel mai important. Poa' sa se confrunte in n'spe mii de dezbateri, ca asta nu-l va schimba. Decat daca unul din aia de acolo e cu adevarat mare. Stii tu, maestru, iluminat, ceva. Daca nu...aleluia!
    Mie mi se pare ca noi ne invartim cam in aceeasi zona. Ca nivel de intelegere. Cand ma iluminez, va spun si voua! Eventual, pe blog : ))))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Din toată această tevatură eu am descoperit un adevăr. Cel care mă interesa la momentul acesta.
    E un adevăr personal şi poate părea aiuritor, dacă-l priveşti dintr-o altă perspectivă. Oricum, "pacea şi bunăstarea" la care visăm toţi e imposibil să se realizeze câtă vreme în cuplu există război.
    Şi mă gândesc şi eu, cât de bou trebuie să fie un bărbat ca să găsească de cuviinţă să lovească cu atâta cruzime în partenera care-l apără, care-l susţine şi-i oferă din forţa ei vitală?!
    Probabil că e cel mai prost individ al speciei, că altfel...mi-e greu să pricep.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred si eu in ideea ca alegerile ne apartin..nu ca urmam fatidic o predestinare. Insa alegerile noastre nu sunt la nivelul rational..pe care-l constientizam..ci la nivelul subconstientului..unde putem doar intui...si unde actioneaza mai mult sentimentele..iubirea, teama.. Ai nevoie de ratiune si de sentiment..doar pentru a tinde spre ceva..a ne influenta constient destinul e mult peste puterile noastre. De fapt aici se produce derapajul..cand incerci sa controlezi cu mintea. "Degeaba enunţi, demonstrezi, arăţi, denumeşti, CERI"...daca nu esti capabil sa si simti.

    RăspundețiȘtergere
  4. sssstt...
    nici nu am fost pe-aici!
    joker, man, tot ceea ce am spus eu gandeste toata lumea insa refuza sa creda ceea ce gandeste! (gandul in urma unei observatii mai mult sau mai putin obiectiva).

    Lorelai esti deja "i"luminata, insa iti plac sofisticariile intelectuale, de-aia esti in etapa "wash&go"!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Lori, asa este indreptul viziunilor, subiective. Depinde de modul de abordare. Concluzia mea este una fara echivoc, liberul arbitru exista! Dar este foarte bine INFLUENTAT in partile esentiale ale individului. Deci, ESENTIALE.
    De aceea andreiradu, a suprins cu adevarat NUANTELE profunde ale acestei existente, Chestiuni care pe mine ma seaca de ceva vreme incoace. Si stii ce spune? Ca Degeaba vei vrea TU, tot turma/regula/multimea...te vor face sa traiesti:"corect". ASA CUM SE FACE.
    De aceea nici nu poate apare IUBIREA!!!
    OMUL.
    CONCRETUL, IMPLINIREA, VIZIUNEA, IERTAREA..daca vrei. Aceasta multitudine de SUBIECTIVITATI hai sa le zicem nationale, vor triumfa. IN GOL.
    Na. Mai traieste.., mai Iubeste!
    A..acces la sex, la vreun prost, la vreo aventura, la vreun episod palpitant DE VIATA da, vei avea, dar el se va scurge al dracului de usor. Dixit!

    Lori mama....aici nu e treaba de "iluminare"...
    ci Cum Sa Nu Ti-o Iei Peste Bot(Inima)
    Ceea ce da-mi voie sa ma indioesc.
    Cum spunea cineva mai devreme, da! Razboiul. Asta, ne-a(marin)ne-a mai ramas. Din pacate. A, si era sa uit. Si sa visam!
    Bine ca nu costa!!
    Mai fac gresala sa-mi apara eroticale, dar o sa ma lecui:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Blue!!
    pentru mine afirmatia "eu am descoperit un adevăr. Cel care mă interesa la momentul acesta"..
    mi se pare foarte periculos!! Sper sa te ajute Dumnezeu. Pentru ca ai cu adevarat puritate in fiinta ta!
    ...
    Un bou sa loveasca in cea care il apara?
    Ma sperie perspectiva asta. Boul asta l-as duce la cireada, departe de tine...sau de cea care poate sa iubeasca un asemenea specimen bipedist animalier, cu aroma de fiinta umana,poate prea mare

    RăspundețiȘtergere
  7. Fly:)))
    Problema cu adevarat este ..după CE SIMTI!:)))
    Voaaaala!!:))
    qed

    RăspundețiȘtergere
  8. nota10andreiradulee..
    dă ce mă ucizezi tu cu nuanţele astea complexe?:)
    NU toată lumea gândeşte!!
    Mulţi doar anticipează, din instinct!:)
    Supra-licitezi un pic trăirile & simţirile, dar în mare aşa este. Sunt multe nuanţe îmbârligate...crede-MĂ, în simţirea... plenară totală a individului. El, îi dă un random în favoarea LUI:))
    Şi iese CE VEDEM.
    ...mă da de ce dracu peste tot!!?

    RăspundețiȘtergere
  9. Joker-oamenii au nevoie teribila sa li se expuna raul.cand faci rau,asa se confunda usor cu nevoia lor.asa cred ei ca vor putea sa vada binele.o credinta fondata aiurea.cand se crede ca se castiga respect prin a face rau,de fapt e vorba de confuzia care am scris-o mai sus.

    andrei radu-te ascunzi in maneca,pornesti la inaintare cu ceva,iar pe parcurs presari cam ce vrei sa zici si spre final revii de unde ai plecat.eu iau in considerare tot ce scrii si inclusiv inaintarea.sesizez un pic in ceea ce vrei sa inaintezi...stiu ca tu ne arati ca tu te exprimi direct pt a exprima ceva care tu consideri prea direct.banuiesc ca o vei face treptat in aceasta inflacarare.eu te urmaresc de acum recent, nu ti-am vazut de la inceput,pe bloguri evolutia in discutie.nu-i bai,caci prind iute ritmul de maneca.
    de exemplu:da-mi o parere scurta,dupa ce rasfoiesti blogul meu...

    Blue Freedom-la mine poate fi si pacea si razboiul in acelasi timp.o imagine vizuala iti prezint:aripile unei pasari cand zboara,colibri de exemplu,ele au miscarea aceea dar corpul ei fara a te uita la aripi,este in armonie,pace.
    asa in comunicare,eu nu fug de conflict,razboi,nici nu-i dau foc,caci cu tot razboiul pacea exista.unii oameni elimina,cred ei, pacea din ecuatie.datorita acestei credinte conflictul ia foc.ziceam cuiva care vedea mai mult decat mine,conflict in viata mea,ca conflictul este permanent.pacea este si ea constanta.sa crezi ca poti sa alegi...treaba ta...dar alegerea vine natural prin constatarea,observarea amandoura deodata.si aceea,hai sa-ti spun un secret,nu se mai numeste alegere.deci sa nu crezi cand un om bun-rau iti va zice sa faci alegerea.acela te minte-se minte caci alegerea exista traind,nu doar facand.alegerea este a trai(firul gandurilor lui Lorelei).stii,eu daca vreau sa ma mint,si te iau pe tine ca ajutor in aceasta actiune,te pun sa faci ceva,orice,ca tot la bine sau rau ajungi,asa imi este mie mai usor sa nu ma vad pe mine,privind la actiunile tale.cand tu vei vedea binele si raul,te pun sa alegi sau iti sugerez asta,sau daca ai credinta,obisnuirea in alegeri o vei face singura,atunci voi ascunde si faptul ce te-am folosit la ceva.daca sti lucrurile acestea,sti ca poti fi un om periculos dar sti si ca poti fi un om bun si bine,deci tot la bine si rau ajungem,la pace sau razboi...

    RăspundețiȘtergere
  10. @ andreiradu : Vai, Andrei, ce lucru frumos mi-ai spus! Egoul meu jubileaza, dar fiinta mea a inteles. I hope. Nu sunt sigura. :)))))

    @ Blue : Io o sa zic o chestie nasoala acum. Sau frumoasa. Depinde de perspectiva, cum peroram mai sus. Daca o femeie il iubeste, sustine etc, barbatul ala va fi al ei. Poate nu in momentul acela-ca el nu realizeaza-dar mai tarziu va reveni.

    @ Joker : Vise erotice???? Huuuuh! Sa-mi spui maine ce-ai visat acum, cand eu tastez aici. Io si cu asel stam de straja patriei la ora asta, vad ca lumea le doarme la greu, le trage la aghioase. Poate in acest moment tu ai exact un vis din ala... Rosesc, ma retrag si te las cu zanele tale.

    RăspundețiȘtergere
  11. Dupa ce simti..ai doua posibilitati :D : sa-ti anesteziezi simturile (ca Blue)..sau sa incerci sa intelegi..adica echilibristica pe sarma ..cu sentimentele intr-o mana si ratiunea in celalata (ca noi)..gresesc?..ca n-am inteles prea bine reactia ta:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Frumoasa fly:)
    Dupa ce simti, ca sa zic asa..dupa ce vine "orgasmul" ATUNCI iti incepe viata, dupa ce ti-ai vazut implinita "pretentia sufleteasca". Atunci trebuie sa jonglezi cu tot ce ai acumulat in viata. Sentimentele si ratiunea le imparti si le inmultesti cu doi.
    Echilibristica nebuna consta in faptul ca din momentul X e esential sa stii ce E si Ce vrea Altfelul ala de langa tine, adica ceea ce nimeni N-A VRUT SA INTELEAGA de secole!
    Sa clachezi e "firesc", sa te gandesti la compromis e salvator.
    Sa iubesti iti vine pe dos, ca nu stii ce animal e ala:))

    DE ACEEA TREBUIE SA SIMTI DE MIC FRUMOSUL.
    Sportul, natura, animalele, colegii:)
    oamenii frumosului. Astia daca iti intra, mai tarziu poti sa te apropii de iubire.
    Dar mai e un criteriu! Cei care au impresia ca "simt", ca au iubit! Confunnda placutul, necesarul cu iubitul, ma rog asa cum iubitul se confunda cu futu___:))
    Pacat. ajungi sa te urasti pe tine si logic, ca si pe ceilalti.
    -Cum Dracu sa te departezi de iubire?? Stau si ma gandesc, cat de femeie sa fiu:))
    Am exagerat, dar si am atins o esenta:)
    Ce te inghesui sa iubi: copkilul sau animalu' voilaa

    RăspundețiȘtergere
  13. Lori,
    Da, cu "wash&go" m-am tavalit si eu de ras cateva secunde bune..

    Cum ti-ai gasit tu fata sa te agati de...aparitiile mele meteoritice. M-as fi gandit-axat pe/la intrebarea aia cu facutul raului asupra barbatului, dar hai lasa...
    Si ca sa mergi pe aceiasi linie ai folosit cuvantul "zana":))
    Care ma scoate din minti, ludico-metaforic vorbind.
    Ce e zana!!
    -O proasta care a ajuns in stadiul asta...supralicitata...din vorbe.
    -O plasmuire neconforma cu mintea umana, ca nici aia din poveste nici presupusa din realitate n-au sex si nici minte.
    -O goala de continut care vine sa-ti sugereze O POMANA prin-visare: ca poate fi POSIBIL!!!
    Deci te imbie la inactiune, la pasivitate.
    -N-ar nici spirit si nici mister prin simpla aparitie, doar un zbor falfait in basinesti falduri.
    E periculoasa SI VA RAMANE...Ca Asteapta Cacatul
    Ea nu vrea sa inteleaga ca suratele ei..pamantencele nu prea se baga la cacat,,,
    si il LASA SA SE FACA PRAF:)))

    pf...m-am usurat:)

    RăspundețiȘtergere
  14. Wash&go, wash and stay, nu conteaza....
    Hai sa ne facem din vorbe, asadar...
    1. Tu chiar ai vise erotice?
    2. Daca le ai, trebuie ca sunt populate de.... de..., ca altfel ar insemna ca subconstientul iti joaca renghiuri.
    Acu', pe bune, hai sa fim sinceri pana la capat, si sa nu ne mai cacam pe noi atata. Banuiesc ca barbatii au vise erotice. Cred ca e normal. Ce se intampla in visele alea ale lor? Sunt si eu curioasa, ca n-am patruns in mintea unui barbat. Deci in vis el ... e erotic cu partenera/iubita/sotia etc (pe care o iubeste la nemurire, desigur) sau e erotic cu altele? Ma intreb si eu... Chiar n-am raspunsul. Vreau sa inteleg, doar.
    Lasa... cu facutul raului asupra barbatului, ca am dezbatut si paradezbatut aceste chestiuni, ba la tine, ba la mine, ba la Iunia, ba la asel etc. Lasa astea! Ca ne invartim in cerc. Da' hai s-o luam babeste, si sa vedem cat de putin animal e sfantul de barbat, si daca el ajunge sa insele in vis, de exemplu.

    RăspundețiȘtergere
  15. Lori, totul iti joaca "renghiuri".
    Banuiesc ca la nivel de mascul dezbracata se deda fara oprelisti.
    Ce sa-i faci chestiune de frana. Sociala, traditionala.
    Nu exista sfant, exista buna intentie sau constientizarea propriei fiinte. Sa realizezi ce-ti poate face raul si ce...binele.
    Chestiunea sexuala nu se exclude, ba dimpotriva. Dar aici se uziteaza ..preturi. Iar viata e populata cu asa ceva.Ce ceri si ce dai in schimb. Dar ai grija, ce si cum dai ca poti sa ramai fara..

    RăspundețiȘtergere
  16. Escapam, escapam...
    Eu nu pot sa citesc printre cuvinte. Tot n-ai inteles asta?

    RăspundețiȘtergere
  17. Joker,nu ma intereseaza contextul in care ai bagat tu cuvantul a putea,dar acest cuvant e legat de forta si posibilitati,in nici un caz real,de lancezire,pasivitate.
    si inca ceva:ceea ce e nonconform mintii umane,poate uneori sa sclipeasca de originalitate.nu conteaza pe unde trece originalitatea,prin vise,sperante,etc,conteaza ca ea vine din inspiratie si se duce spre practica.
    pe cate lucruri fara valoare dam noi bani,e de inteles ca si cele importante urmeaza,pana la consum.

    RăspundețiȘtergere
  18. Dragul meu, cum as putea sa te uit? Citesc foarte des ce scri dar prea lenesa sa las cate un comentariu. De la un timp sunt intr-un con de umbra sau poate doar am intrat in hibernare peste iarna asta friguroasa.Urasc iarna pentru ca imi da o stare de apatie greu de vindecat.
    Iti doresc sarbatori fericite si un an nou plin de articole tot atat de interesante ca pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  19. Lori, am inteles:)
    Dar cine... "escapam"?.... în ce conditii, pentru ce şi în ce fel. Că nici eu, după precum vezi nu poci a înţelege printre cuvintele tale:)))
    Nici să mă tai.
    Eu unul nu mă pot construi/trăi decât raportându-mă la real. Etapologic, calculat...poate uneori prea mult:))
    dar în orice caz..cu toate simţurile la mine:))

    RăspundețiȘtergere
  20. toteu, cuvântul ăsta "a putea" l-am pus la modul generic, universal valabil..şi aşa este.
    De aceea "posibilităţile" şi "forţa" sunt atribute
    cu precădere bărbăteşti, de unde şi aşteptarea...supradimensionată a femeii zilei de azi.
    Cat despre originalitate, toteu ai foarte mare dreptate. Insa, sunt oameni şi creaţiile lor cu adevărat originale, însă nu reuşesc... a reinventa iubirea...frumuseţea...spiritualitatea.
    Căile bătătorite...au de fel, duc de fel la un ACELAŞI DEZNODĂMÂNT! Eşecul...sau aşteptarea unei minuni dumnezeieşti, care nu mai vine. Logic, că nu are Cine-l crea, susţine.
    Cât despre practica proprie aşa este, sunt lucruri care cu adevărat ne fac să fim folositori. Însă şi trebuie a trece peste un prag delicat al SUFICIENŢEI.
    Să nu uităm! Cifra 2 s-a sinucis..şi în orice caz, entuziasmul ei prezent..este boicotat..de o mare dimensiune a neîncrederii.

    RăspundețiȘtergere
  21. Mama Dreacu..
    Simplitatea ta, sinteza or simţurile tale mă îmi sărută fiinţa de fiecare dată.
    Urma dragostei, a frumuseţii tale interioare
    o simt pregnant şi mă încântă că pot răspunde întrebărilor vieţii tale.
    Să fii fericită draga mea, sărbători cu bine.

    RăspundețiȘtergere
  22. Io te-am intrebat o treaba. Cum e cu visele tale erotice, si ale barbatilor, in general. Ca sa inteleg si eu daca acestia sunt fideli, intr-adevar, sau viseaza cine stie ce starlete. Vazute prin filme.
    De-aia zic ca escapezi. Ajuta-ma sa inteleg. Fara pudori si fara alambicaturi, ca ma porti prin noianul cuvintelor tale, de ies mai ametita decat am intrat! Adica "Ce-a vrut sa zica poetul?". Sa mor daca pricep! La mine, un raspuns e un raspuns. Nu dau metafore, alegorii, simboluri, filosofie.
    Adica "Ai mancat azi?". Si el zice "Da". Nu incepe, ca "Mancarea, de fapt, e o necesitate biologica, dar transformarea subliminala a semnificatiei mancarii, care e de sorginte divina, de catre ei, in apoteoza animalicului, a dus la decaderea tarii (noi, romanii, deci) si la coborarea in teluric a spiritului incarnat." Ca ma iau cu mainile de cap! Nu ca tu vorbesti asa-ca eu nu pot sa te imit-dar sa stau eu sa-mi bat capul cu ce ai vrut sa zici ma duce la exasperare! Plus ca e foarte posibil sa inteleg exact invers fata de ce-ai vrut tu sa exprimi.
    Deci, frate, ai vise erotice? Si cu cine? Cu iubita sau cu altele? Ca ai zis ca "zane" suna naspa. Bine. N-ai visat niciodata zane, aka pitipoance?
    Pentru mine, "zana" e chiar "zana", adica de-aia din basme, cu bagheta magica, ce vine sa faca bine pamantenilor. De-aia cu aripi, frumoasa, transparenta, ca in povesti. Daca tu i-ai deformat sensul, e numai problema ta.
    Bine, ca io cand am zis "zane" am facut-o oarecum peiorativ, ai dreptate, da' nu intru totul. Ca zana poa' sa fie doar o femeie frumoasa, fara conotatii pitiponceresti.

    RăspundețiȘtergere
  23. da,posibilitatile si forta par la o ultima privire,determinante in actiunile unui individ.dar nu uita ca iubirea defineste omul,nu prin actiune,ci prin calitatile ei.calitatile ei lucreaza la om,nu actiunea omului.actiunea mea poate sa fie o lovitura,dar sa am sentimentul ca iubesc,stii cum se zice>iubesc lovind.in acest caz,nimeni nu ar mai avea incredere in mine .nu actiunea propriu zisa e importanta in iubire,ci ceea ce pui in ea.daca actiunea ar fi un factor esential,iubirea nu ai mai vedea-o.nu iubesti fapta,ci ceea ce se exprima in ea.cei ce imi zic mie ca fapta e importanta mai intai,ma fac sa rad.e o gluma de prost gust.un om nu ma respecta daca zice ca fapta mea e mai importanta decat ceea ce am exprimat in ea.inseamna ca acest om e orbit de fapta,ca doar acolo poate ajunge la satisfactie.daca oamenii ar fi satisfacuti de o bucata de carne care ii mangaie,ar fi chiar grav.
    forta si posibilitatile consta in a lasa,dincolo de orice,ca iubirea sa defineasca umanul.acesta e respectul tau pt ea,sa iubesti ceea ce ea iti confera.chestia e ca un om de langa tine,poate fi enervat de faptul ca nu il iubesti doar pe el.vrea intaietate,vrea prioritate.
    a putea nu este valabil pt orice,acesta "a putea" genereaza ceva fara sa depinda de acel ceva.cand eu zic ca pot sa fiu proasta,oricand aceasta valabilitate poate fi deturnata,poate expira.eu raman,a putea ramane,iar prostia trece.
    asteptarea supradimensionata a femeii,in ziua de azi,e datorata faptului ca nu vede aceleasi atribute posibile si la ea,pt a efectua unimea care incerca Lorelei sa o aduca in discutie.normal,discutia cu ce inseamna puterea,nu a fost rezolvata inca de nimeni,asa ca nici nu intra in discutie cui ii este distribuita.in iubire nici nu poti discuta prea mult despre putere,caci eu vad ca al meu fiu iubeste iubirea,eu am posibilitati,capacitati,insusiri,tarie,experienta,putinta,etc.dar ce fac eu cu putinta in fata iubirii?
    originalitatea,daca se opreste pe drum si nu ajunge sa se vada in oglinda exprimarii,aceasta se numeste oprire.asta nu inseamna ca ea nu se mai vede.ba da,dar confuz.e de inteles ca minunea vine.suficienta este o cerere in imposibilitatea de a vedea evidenta.
    neancrederea se situeaza intr-un punct,indoiala.si te asigur ca indoiala vine de la o traire insuficient acceptata.

    RăspundețiȘtergere
  24. Lori
    Dar tu acum vrei sa-ti detaliez ce-am visat eu intr-o noapte sau ce tipuri de imagini rotunjoare-mi apar vara sau in sezonul toamna-iarna?:))
    Ma da perseverezi, sa-mi cauti cele mai intamplatoare aparitii inconstiente si mai vrei sa-ti le si spun..ca sa inveti tu barbatii:))?
    Eventual si pe mine...sa ma inveti ce-ar trebui
    sa-mi apara in somn ca sa fiu/raman "fidel"?...sau ce vizite neasteptate"nesimtite primesc"?:))))
    Ma rog, tu adopti atitudinea de inocenta/
    neprihanita intrebandu-te ca un copil de 5 ani(?) cum stau eu cu bagajul inconstient si de la ce Hipermarket se incarca el.
    Daca vrei un sfat pentru baietei cu privire la vise erotice ti l-as da, dar nu cred ca te intereseaza deloc, zic eu.

    Insidioasa esti la momentul prezent sau ai fost din totdeauna? Pentru ca la contextul pe care vad ca l-ai folosit pentru a ma intreba, eu detectez foarte bine soiul tau de ura barbateasca si cu precadere in momentul cand Nu intelegi dar mai ales atunci cand NU ESTI DE ACORD CU CEVA/CINEVA.

    Si ca sa nu pleci ne-informata de aici hai sa-ti spun ca imi apar in visele mele: cand femei rubensiene pe care le birui la lupta dreapta(prin diverse tactici, invatate in armata), cand fetite snur(dar bine-legate)pe care le manipulez cu intreaga mea forta motrice.
    Ti-as zice si de cateva teatre de operatiuni de pe terenul manos al preludiului, dar ma gandesc ca nu se cade. Nu de alta dar nu cred ca... ar interesa pe nimeni(mobilat la cap).
    Eu, ce sa-ti fac eu tie daca tu vezi "escapism" in acest caz de nevoia a mea de intimitate? vede-l in continuare, repet, asta e viziunea ta in cazul, in cazurile cand nu "prinzi" (intelegi)pe cineva.
    Concluzia, ca probabil vrei una.
    Da, am vise erotice!!!
    Cu iubita mea, cu cele care ar merita sa o inlocuiasca... daca ea "nu mai stie":))
    si cu cele care "au" si sunt f.proaste gandindu-ma io in sinea mea..ca le mai deschid orizontul:)))

    RăspundețiȘtergere
  25. :))))))))))))))))
    Ai dreptate, am fost nesimtita.
    Dar nu urasc barbatii, aici nu m-ai bunghit.
    Ah, lumineaza-ma, Jokere, lumineaza-ma.
    Ce ai vazut pe blogul meu relativ la barbati e doar contrapondere la ce scrieti tu sau Iunia cu privire la femei. Mi se pare ca mitul sfinteniei/aurei barbatului e doar o poveste pentru copii. Altfel, nu urasc barbatii sau femeile, pe sexe, ci lumea, in intregul ei. Nu tot timpul, insa. Doar atunci cand n-o iubesc. La mijloc nu sunt niciodata. Imi plac extremele.
    Si sa stii ca am momente cand sunt neprihanita ca un copil. Alea in care nu sunt perversa si pitipoanca. Probabil cam ca TOATE femeile.

    RăspundețiȘtergere
  26. Daca mai folosesti con-jugarea asta"TOATE femeile"
    o sa ai parte de vesti neplacute.
    Ca m-am aruncat de la balconul Operei de stat:)
    Deci,vanghelistic vorbind am putine si profunde slabiciuni. Daca-l mai folosesti, sau daca il mai aud, o sa mi rup capul.
    Si apropo..nu am probleme cu oamele ci numai...raspunsuri.
    Ma rog, tu nu poti intra in caputul meu, ca-copilul:)

    RăspundețiȘtergere
  27. Pai nu pot, asa e. Ca-copilul :)
    Cu mine nu ai aceeasi relatie pe care o ai cu ca-copilul :). Noi interactionam numai prin intermediul blogurilor.
    Deci, Jokere... TOATE femeile "e" sfinte si curve in acelasi timp. Doar ca unele n-o stiu :)))))))Alea care s-"a" sfintit, tre' ca au transcens. Alea "e" iluminate, bre. Alea, de care zici tu ca sunt bune si iubitoare, nu-si cunosc curva. Te-am pupat pe scafarlie, vorba lui Andrei.
    Si am impresia ca stii si tu asta, inteleptule :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Lorii...care bre "curva"?
    Aia ce poa sa iasa la produs bunuri, aia ce poa sa subjuge silentios omu' sau aia care nu-si mai revine in veci :))
    E vorba de aia apriorica nedezvoltata(bine educata)sau de cea descoperita pe parcurs. Ca ma bagasi putin in ceata:))

    Si mai vreau sa stiu unde...mai pupat pe scafarlie? Ca sa stiu ce zona am mai sensibila de acum in colo:))
    Pe ochi...sa nu mai vad ori pe geana ca sa-mi placa.. sau unde...:)))

    RăspundețiȘtergere
  29. alea de nu-si cunosc curva,au incercat si ele candva,ca de,asa e in randul lumii si plus aveau tot ce le poate mintea ,la dispozitie.si asa au luat aceste doua ustensile si s-au dus la joaca pe taramul imaginatiei.dar in imaginatie ce sa gaseasca...ehe,mult mai mult decat se asteptau...si ca o adolescenta care ar fi dorit sa devina pitipoanca pe taramul imaginatiei,se trezeste ca printre produsele care dorea sa le ia in tabloul material,se afla ceva care o cultiva cu tot cu imaginatie intr-o claritate care o intorcea in lume,consacrata iubirii din exprimare divina.

    RăspundețiȘtergere
  30. Da, ma, aia care subjuga omul si aia care nu-si mai revine. Da' reveneala asta tine de o serieeeee de factori. O sa postez despre asta, de-o sa mi se duca buhul! O sa daram mitul femeii "sfinte" si iubitoare, ca tot credeai ca am eu ceva cu barbatii, si apar femeile. N-am, fratili meu, stai linistit. Sunt a dracului de impartiala.
    Si am priceput, in sfarsit, ca femeia "face si "desface", si ca pe umerii ei sta toata lumea si societatea.(of, motiv pentru alta postare). Dar nu datorita tie si Iuniei am inteles asta, ci datorita realului meu, aluia in care ma invart si eu. Am bunghit niste chestii, in sfarsit.
    Ele se nasc asa. "Nascute, nu facute", ha? Raul e in ele. Dar raul inseamna neconstientizarea si nealegerea iubirii, de fapt. Dar ne ipocrizim si ne aia pe noi, cu iubirea, in jos, iubirea, in sus, da' ce zace in scafarliile noastre, he-heee. Dap, multa lume ipocrita, zau asa!

    Jokere, nu te baga in maglavaisuri din astea cu mine, in mistocareli cu pupatul, ca nu mai iesi viu! E doar o expresie, preluata de la Andrei, care vrea sa zica "Hai, pa!". Daca vrei misto-uri, pot sa-ti servesc si eu, nu-ti fa griji. Observ ca si la mine pe blog te manifesti cam tot asa. Mai bine mangaie aselul pe cap, ca are nevoie. Vorba lui, "susura-i in ureche". Si intretine-i ranile.

    RăspundețiȘtergere
  31. Lori, gresesti!
    Joker nu intretine ranile nimanui, nici ale mele, nici ale lui Asel.
    Si da, ii susura in urechi vorbe dulci, mieroase, ca sa cada mai usor in nas pe gheata:)). Si acum am fost rautacioasa:D?
    Si normal ca nu toate femeile "e" curve. Ce, Joker nu stie pe cine iubeste? De-ai stii ce pretentios e...
    Si chiar tu ziceai ca trebuie sa fie frumoasa doamna lui:)... Restul n-au decat sa fie curve, tarfe, curve de lux, tot ce vrei tu, dar atata timp cat exista una care nu e ca celelalte, NU TOATE SUNT CURVE. Ai inteles acum de ce se arunca de la etajul operei Joker sau de unde se arunca:))? Sper ca ai plasa de siguranta:D...
    Si nu mai baga copilu' la inaintare, ca dupa-aia avem vorbe la proces, ca manipularea informatiei, ca nu stiu ce:))... Eu nu stiu nimic si pace! Si de as sti, nu e firesc sa tac:)?

    RăspundețiȘtergere
  32. toteu, "alea care nu-si cunosc curva",
    "au incercat si ele candva"??:)))
    Magnific! :))

    Lori,
    nu datorita mie si Iuniei ai concluzionat ca ele sunt fara cap:)pai trebuia sa ne intelegi pe amandoi cel putin la fel de egal:)
    "Si am priceput, in sfarsit"?
    in 2010? in romania lui 2010? cam tarzior.
    Draga mea. In Romania tara ipocriziei si a ignorantei, astea se hranesc Foarte Bine cu "cei multi"pt.ca NICIODATA ASTORA NU LE-A PASAT DE CEILALTI.
    Asadaar muulti ipocriti...firesti!!
    Iar asel nu e ipocrita. S-a descoperit incercand sa apere... si mergand totodata pe un principiu, acela de a nu ostraciza o fiinta frumoasa(in mintea ei). Si da a gresit!
    Dar nu e ipocrita pentru ca nu are sufletul rau. Cel putin asta am descoperit pana acum. Analizandu-i modul de a-si conceptualiza princpiile dupa care se ghideaza.
    Revenind la Ipocrizie si Ignoranta ele sunt pregnante ..pentru ca principiul acestui popor...le recomanda!!!
    Adica sa fii opac sau simulant la gandurile si dorintele CELUILALT.
    Si de vina sunt evident Parintii si Profesorii(care iau mura-n gura cacaturile),
    tot...ce inseamna SISTEM de invatamant/educatie.

    Lori nu stiu ce ai vazut tu in intrat de... "maglavaisuri"

    Dar acolo unde simt nedreptate rup gandul in doua, iar daca vad ca "nesimtitul" e imbecil, ma duc direct la "Sursa", pe care i-o anticipez foaarte bine(Vezi cretinoidul "Z"). De fapt asta e o alta "specializare" de a mea. Ce ai vazut tu acolo..eu glumeam. Dar la podurile ce se casca dintre noi, e posibil ca tu sa fi vazut Auschwitz-ul in flacari. Sa inteleg ca atunci cand n-ai adversar ti-l confectionezi? Am inteles ca ai "ura"dar domoleste-o pt.ca nu-ti face tie bine!!!!!
    Aselului nu-i susur in ureche, ii cant in creieri ca sa se fluidizeze sa am cu cine vorbi, gandi, transpune, invarti, roti...frumosul, nu maglavaisul...cotidian.
    Of Doamne alambilicat sunt:)

    RăspundețiȘtergere
  33. Iuniaaa...care dracului frate "rani". Poate inchei si tu CACATUL asta spiritualizant deloc pertinent, ca sa avem si noi o logica mai fluidizanta, poate reusim sa ne intelegem mai bine printre atatea INVENTII ALAMBICATE care nu au menirea sa aduca luciditate..sau recunoastere.
    the impuritati, traume, erori in cuib ori in zbor sau alte maglavaisuri mangladite magulitor gol..Goale!

    RăspundețiȘtergere
  34. Ce anume element ai detectat.
    Ce ti se pare ceva surprinzator?:(
    :)

    RăspundețiȘtergere
  35. Poate la ranile pe care le-a vazut Lori...
    Eu ma gandeam la ranile la care se gandea Lori si chiar nu prea imi dau seama la ce rani se gandea ea, sincer!
    Cel mult, ne hranesti frumusetea:). Dar esti alambicat, scumpul meu, si nu vad toti ca esti frumos tocmai prin ludicul tau.
    Cum ai spui chiar tu, daca toti ar pricepe, s-ar sinucide, ce Dumnezeu? Trebuie sa-ti reamintesc:))?
    O sa se stinga totul daca nu li se mai da apa la moara, parerea mea!:)
    Cum se face asta, habar n-am! Spune-mi tu! Aici chiar m-am impotmolit!

    RăspundețiȘtergere
  36. Iunia eu vad omul simplu cu toate complexitatile sale DEASUPRA CAPULUI. Dupa sistemul: Se ia omul, isi ia ideile, pune neste cerinte...de fl cat mai multe ca sa aibe de unde sa scada si apoi vrea sa i se dea iubire.94% pt.94, 56& pt.56%.
    Ei, omini nu concep sa se "scada". Daca cineva a scazut, e foc si para! Divorteaza, demisioneaza, aplatizeaza si termina cu se..socheaza. Asta e toata VIATA ROMANULUI in linii mari. el cere, pt.ca simte hotul"oribilul de langa" si mai apoi crede ca EL are toata dreptatea din lume. Sa gandeasca, sa iubeasca, sa traseze linii directoare, cine sa munceasca cum sa munceasca....la galere, la pat sau la carcere:))

    RăspundețiȘtergere
  37. @ Iunia : Ba da, tanti Iunia, i le intretine, pen' ca nu le vede. Eu n-am constatat ca asel e rea sau ceva de genul, eu spun doar ca se invarte in cerc. Si cu pupaturi parintesti pe frunte, n-o sa iasa. Apoi, sa-ti reamintesc ca tu insati ai spus "Stiu ca sunt destul de condamnabile faptele ei acum"?

    "Una care nu e ca celelalte"? Yap, sure. Nu una, doua, noua, 99. Toate sunt exceptii, desigur. Stiu asta.

    Dap, la ranile lui asel m-am referit. Mangaiatul pe scafarlie nu ajuta, doar intretine problema.

    RăspundețiȘtergere
  38. @ Joker : N-are treaba cu Romania lui 2010. Mai pste tot e asa.
    Deja m-am saturat de subiectul "asel", ca l-am disecat si paradisecat, mai ales in comentariile de pe blogul ei, pe care le-a sters ulterior.
    Da, bre, nu e rea. N-am zis ca e rea.

    S-ar putea sa-mi confectionez adversari, da.

    Te inseli, Jokere. Nu-s inventii alambicate, si au menirea de a aduce luciditatea. Ranile exista, pana si ea si le cunoaste. Doar tu nu le vezi.

    In fine, am zis ca termin cu observatiile pe marginea acestui subiect, doar ca ti-am raspuns comentariului.

    RăspundețiȘtergere
  39. :))))) bravooo, ce fain e cand nu stii de batalii...si afli dupa !

    RăspundețiȘtergere
  40. Hmm...
    :)
    revin, ca nu stiu la ce te referi

    RăspundețiȘtergere
  41. "Partea feminină reprezentată de Blue Freedom, Lorelei şi Brânduşa, au întors pe mai multe feţe vechile şi cunoscutele echivocuri."
    "E" io ?! Ca nu stiu ce am zis si nici cand :), iar daca io mi's, e mai bine ca nu stiam cum va duelati aici :)))

    RăspundețiȘtergere
  42. Se pare ca nici tu nu mai stii..ok se accepta, raspunsul in alta viata :d

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog