Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

16.03.2013

Cum şi de ce ne Jignesc unii!



Joi seara mii de suporteri români strigau(obişnuinţă)pentru patrioara lor România!
Asta în meciul de fotbal disputat pe un stadion din centrul Londrei! 




Englezii ne-au replicat cu un banner pe care scria: România=Ceauşescu!

 Întrebarea pentru a înţelege dacă ceva este în MANIFESTARE aici şi nu e nimic întâmplător se pune în felul următor:
 -Un gram de adevăr se zbate şi e doar izolat(1),
 un ofuscat a vrut să-şi verse otrava(2)
 sau cumva asta ne este mai mult decât o ştampilă şi ne chiar curge prin vene(3)?

 Ceauşismul ca şi rigiditate,  şi cenzură aplicată celorlalţi sau înfometare a subordonaţilor pentru onoarea sau orgoliul lui(ROMÂNIA)!?

Dacă stau bine să analizez descreieratul ăla cu pancarta a avut dreptate, însă nu să jignească la momentul acela al întrecerii sportive!!!

ROMÂNIA este un CEAUŞESCU!
De ce?

De la Familia privilegiată a plecat conceptul de "securitate".

Securitatea la apărat, securitatea la înălţat, controlul riguros al siguranţei familiei-tălâmbe a fost unul dus la extrem, vezi crimele şi atrocităţile comise de-a lungul a zeci de ani. Securitatea devenind structura perfectă-de succes! în modelul comunist(şi nu numai)de apărare al FAMILIEI/clicii/samd.

Ce anume înseamnă şi de unde să înţelegem că nu putem confunda conceptul, pentru al minimaliza, ci mai repede îl extrapolăm la Revoluţia din 89!
Presiunile de tot felul, constrângerile, pumnul în gură tradus mot a mot prin CENZURĂ, care nu este decât fermentul principal al consolidării securităţii, al formării celulelor de siguranţă pentru a proteja FAMILIA!!!
Ceea ce de altfel s-a şi materializat După revoluţie în dreptul FAMILIEI ROMÂNE.

Securitatea în fapt servind modelul-posibil-dezirabil, al supravieţuirii în orice alt sistem de existenţă pentru, PENTRU? Familie!!!
Iacătă societatea românească cum colcăie de un posibil ceauşescu în orice casă, ş-o elenă în orice cămin. Faptul de a nu apărea unul din 2 este o minune şi trebuie tratată ca aparte şi ca atare!


Societatea românească se dizolvă pentru că ÎNCREDEREA este 0 

Statul Român ştiind exact(securiştii, nu comuniştii)cum să aşeze lucrurile/domeniile astfel ca SISTEMUL SĂU să dea mereu "eroare", în traducere liberă "să nu ieşi"din legea-securităţii!

Poţi să faci cum ai vrea Tu, cel de lângă însă îţi poate lua totul, te poate ruina! S-a încercat prin acte, prin rude, prin afecte sau plăceri (ne)vinovate, coabitarea plus reuşita îi lipseşte CONCRETEŢEA pentru că până la cer, la un moment dat te vor mânca sfinţii.

 Cine sunt "sfinţii"? Exact sfinţii părinţi de pe pământ: cei care dau legile, cei care împart resursele. Sfinţii părinţi din ceruri au fost înlocuiţi cu cei din apartamente sau curţi amenajate!
  Festivismul este de acum grandios dar te scapă şi de belele, şi de necunoscute de care n-ai "chef" să dai! Ignoranţii perfecţi(docili)îşi dau mîna cu violenţii iubirii creştine. 

Familia nu este decât schiţarea serioasă a conceptului  propus de  Ceauşescu, faptul de a nu o simţii se datorează intenţiilor bune, a subiectivităţii fireşti şi personale, dar  mai cu seamă încercărilor "sufleteşti", în fond aplicării manelelor în propria viaţă personală şi socială. 

4 comentarii:

  1. Dar barem atunci aveai un loc de munca.. si nu te arata nimeni cu degetul ca esti tigan . Deci este o diferenta . Se vrea sa ne disconsideram pentru a ne cumpara pamanturile pe lucru de nimic. Vb lui Don: "Romania este o colonie " Asa ca nu mai improsca cu noroi intr-un om ce a sfidat atat natiunile unite cat si URSS pentru tara ;) . Orice rau facut este sters pentru cateva clipe de glorie . Gandeste-te .. iar de nu vezi dute afara si uita-te la ruinele lasate de socialism ..iar acum nu suntem in stare sa facem 1 KM de autostrada . Omul cauta BUNASTARE.!! NU DEMOCRATIA care te sufoca + ca mai este inteleasa si gresit, iar exemplul cel mai concludent sunt americanii care ies in strazi pe wallstret lunar .

    RăspundețiȘtergere
  2. La ce ai scris n-aş avea cum să nu fiu în acord cu tine.
    Blestem doar sistemul(neschimbat, cel de gândire, BAZA lui):
    Oamenii care au înţeles prost CE SĂ/CUM SĂ conducă. De la conducere am ajuns la reprezentare, iar acum baza,forţa,creşterea,consolidarea este la îndemâna femeii.

    Insituţional nu mai existăm: suntem doar "FAMILII/CUMETRII"
    Diferenţa între ei şi noi este că ei ştiu să Aleagă. Probabil au pe cine sau au avut!

    Nu valorizez democraţia sau occidentul pt că aş fi un tîmpit, dar mă uit la modul de gândire şi construcţie românesc: în umbra intenţiilor bune(colaterale) zace un subiectivism mai mare decât CASA POPORULUI!

    Ceea ce arată EXACT:
    Cine ne-a făcut....&
    Ce vrem!

    Asta condamn şi eu: Bunăstarea!
    E ca şi cum am fi înţeles cu toţii că sus-numitul Costi Ioniţă este cel mai valoros interpret şi pe placul românilor!
    Ăsta e reprezentativ şi pleiada....
    Ceea ce înseamnă că o curvă şi-a băgat mai mult coada DECÂT AR FI TREBUIT!
    Iar aici şi Acum nu ai ce să mai îndrepţi!

    Suntem cu toţii tributari educaţiei şi greutăţii ei, şi de aici toate celelalte imbecilităţi, ce nu se văd şi jubilăm.Oficializăm.

    Ipocrizia şi ignoranţa fac victime pe premisa că: din mieunat se poate scoate bani frumoşi, dar şi copii.

    Ne-au lovit în afect şi pe asta se şi bazează. Pe exploatarea şi explodarea lui!

    Nimeni nu poate traduce pe "Acum" Şi datorită ajutorului substanţial al aparenţelor, pentru că are(din păcate)cine să le întreţină.

    România este precum o Mare Uzină de Ţevi:instituţia e imensă, tehnologia de ultimă generaţie, multă bună-dispoziţie dar care vine din ură! De ce? nu ne mai place materia primă. ne dorim mai multe parade pentru că DOAR de acolo mai suntem plătiţi.

    Ce autoastradă frate, de muncă asta e bine. Trebuie să dai cuiva. Să te faci, să făptuieşti! Pt tine. Care se traduce cel mult---pt familia ta!
    Am devenit previzibili în ochii NOŞTRI. De aia suntem cu curul în sus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exista si minciuni intermediare! Constientizezi ca nu le mai percepem? ....

      Ștergere

Căutati pe acest blog