Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

01.12.2012

1 Decembrie...Poli-tic!

 La mulţi ani România. Nimic peiorativ, însă nici bun. Doar inerţial.

Dincolo de urările igienice colective aşa...pe post de "bună dimineaţa", cu sensul de a încerca să nu uităm de ele într-un timp al Marilor Plăceri Amnezice... Nu putem omite (cu toate că mulţi îşi doresc) faptul că la baza tuturor lucrurilor prezente, avem parte de o poli-tizare într-un ritm galopant! Sărbătorile,căsătoriile,evenimentele organizate,sentimentele(!!!)şi, să nu uităm simţurile & stările ce decurg din ele! 

Şi ca să exemplificăm pentru a spulbera orice îndoială în acest sens, vă voi arăta un exemplu pe cât de aleatoriu(!!!) pe atât de concludent!

   

Ce ne "spune" ăsta!
Am ajuns ca Naţie la fundul sacului opţiunilor! Furatul a fost, şi de cu seamă rămâne(ca un ultimatum!)cel mai eficient, revigorant şi sigur sport naţional. 
Sensul fiind dat de "Cel ce alege". El trebuie(înţeles ca impunere) să fie conştient că nu "produce sau crează" NU! El alege pe unul puternic ce ŞTIE să fure!
 Asistăm aşadar la înlocuirea oficială a muncii, gândirii şi realizării (prin succesiunea de etape) cu "Timplul optim de a Lua"! Desigur de la celălalt!
Este de altfel un Sistem, călit şi ajuns acum la maturitate! Acesta valorizând "Şmecherul-pregătit"!  Ajutat, asistat, prostit şi cu precădere "lăsat prost" la care desigur subscrie şi el bucuros!!
Este acela care "ia", îţi asigură traiul şi este îndreptăţit de a-ţi "face orice"(priviţi ştirile şi evenimentele) !
Acesta este perceput cu teamă şi rezervare de cei care muncesc pe propriile puteri şi au noroc de o meserie bine şi sigur plătită! Ceilalţi, majoritarii dincolo de indiferenţii-ignoranţi(pe bună dreptate pe undeva)sunt OBLIGAŢI să adere la "prostificarea"lor ca "nevoie"de a se apropia de "politică" de a o asimila: A fura când şi unde se poate!
Pentru edificare corectă(sic!)concretă şi fără dubiu uitaţi-vă la "Kapitalism-reţeta noastră de secretă" 


 Săruturile se pot fura, meseria ba! 
Dacă în primul caz poţi să nu nimereşti pe drumul bătătorit al regretului(mintea având accesată funcţia "retard") , în cel de-al doilea deja ne afundăm!...în miturile entuziaste româneşti dar... înţelese dandoaselea.

Meseria se fură: Tot ce este bun e ori ilegal ori imoral ori îngraşă...

Am o veste proastă: robinhuzii sau beneficiarii fortunei (într-o zi SLABĂ), NU vor respecta pe niciuna dintre voi/noi!
Ce ne rămâne de făcut? Desigur să ocolim legea! Dar cum!?
Iată întrebarea!
Poftă bună!
 sau...
Indigestiile mai puţin aşteptate emoţional nu ne oferă răspunsul mult dorit şi aşteptat al satisfacţiei

Alt exemplu concludent şi ultim (pt azi): asociaţi privirea distinsei de altfel! doamne Mona!!!Pivniceru cu vocea ei şi vă veţi releva Adevărul din România, asta dacă vă gândiţi întâmplător la "Justiţie":)
Sorry.. 

4 comentarii:

  1. E pe bune afişul acela cu "eu fur mai puţin ca ei"???
    Dumnezeule mare, ce ţară de rahat suntem Să ajungi să te lauzi că FURI????!!! Că e mai mult sau mai puţin, tot furt se numeşte!

    RăspundețiȘtergere
  2. Blue. Nu!
    Tot prostie se numeşte! :)
    E bine însă cu nu se vede toată în "splendoarea" ei.
    Avem nişte ostaşi vrednici, nişte stejari falnici care slujesc la păstarea în condiţii optime a Aparenţelor. Aşa că? Vom merge şi de acum în colo bine mersi în sensul ăsta.:)
    Mulţami.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu, Jokerino, faptul că fură, mai mult sau mai puţin, e dovadă de ticăloşie. Spusă pe faţă. Şi dacă sinceritatea e lăudabilă, ticăloşia, în schimb...mdeh!
    Ştii, tipul merge pe principiul "o greşeală recunoscută e pe jumătate iertată". Numai că aia nu-i greşeală. După ce fură el nu zice: "ups, te-am călcat? scuze!". El premeditează, totul e cu intenţie şi planificat, iar faptul că o spune sună mai degrabă a sfidare decât a recunoaştere şi asumare a unei erori.

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga mea românia înseamnă ticăloşie bine ticluită/aşezată:adică pornim de pe baze egale toţi, chiar dacă la tine nu se vede că...eşti la fel de "pătat" ca mine.

    "ups, te-am călcat? scuze!":))))
    Ce delicatesă.:)Mulţami.
    Ai zis bine:sfidare!
    DE CE?
    Pentru că ăsta este trendul naţional.
    Sfidarea esenţelor hai să spunem din 90 până azi ne-a adus până la momentul în care putem să spunem nederanjaţi că "ne merităm soarta"
    Pe Sistemul:-Trebuie să alegem ceva????
    ALEGEM.
    Pentru mine este RĂSPUNSUL!
    Care a venit de cele mai multe ori de la Eve care au admis DUREROS:
    Nu.Avem.Ce.Să.Alegem.
    Scuze...
    Am îngroşat într un mod cumva isteric ce am vrut să spun, dar este o esenţă de adevăr a lucrurilor.
    Ele sunt supuse coagulării, adică la ceea ce nu ne pricepem sau n-am învăţat:ca popor!

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog