Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

11.10.2012

Facebookism şi realitate.



Contraste ce nu se suportă 





Epoca facebookistă trebuia cumva să scoată la înaintare...şi un prototip care să se sustragă perspectivelor clare compromiţătoare....

Aşa avem un copil căruia un scenarist (Hiram Martinez)îi găseşte un rol perfect, acela al "arsului de etape" dar pe nişte coordonate perfecte, relevatoare!

Ce mi s-a părut extrem de relevant, este cum vine puştoaica în faţa celui pe care îl judeca(asta "judecat" nu manelismele multipersonale cotidiene) dorind să-l şantajeze în numele mamei sale şi.... al tuturor până la urmă ce se cred EXPLOATATE...

Bărbatul însă mă surprinde în faţa pre-adolescentei şi dă o replică ce mi s-a părut a trebui scrisă pe frontispiciul unui mausoleu ridicat împotriva armatelor de indivizi care miros tot mai prost viaţa de zi cu zi.... previzibilă, demo-cratică ori consumistă:

"Nimic nu e doar alb şi negru cum pare....

Şi dragostea e mult mai complicată şi mai frumoasă decât îţi vei imagina vreodată"



Noo... Words!


Mică şi nervoasă concluzie:

În epoca facebookibilă nu ai cum să fii iubibilă.
Realitatea începe a depăşi încet mitul.


Update

Cel mai mişto este să proclamăm giugiulibilismul;
Să-l trecem în starea oficială, cu toate că pare că transmitem în direct din casa spânzuratului prin satelit nu este...chiar aşa.

:))




Sic!

6 comentarii:

  1. M am incurcat intre atatea ”bibilisme”..Luand trailer ul la analizat..am picat pe ganduri..SPER din adancul sufletului ca povestea sa nu fie reala...cu toate ca..Sincer? Jok..mi s o zbarlit pielea pe mine..iar replica aceea..:"Nimic nu e doar alb şi negru cum pare....”..it is so true...Hugs,prieten drag..

    RăspundețiȘtergere
  2. Este într-adevăr de încurcat: luciditatea, naturaleţea şi poate chiar norocul te pot ajuta să ieşi din încurcătură.:)
    Te îmbrăţişez şi eu cu mult drag..

    RăspundețiȘtergere
  3. Intai a fost micrcul, apoi HI5, acum FB si cine stie cate vor urma. Internetul a desfacut casnicii, dar a si facut casatorii sau iubiri neasteptate. Virtuala sau reala, orice forma de comunicare, de apropiere e beneficia atunci cand ai sansa sa intalnesti un suflet aproapiat de al tau. Pentru ca legaturile acestea invizibile sfideaza legile fizicii si ale electronicii. Recunoaste: in epoca FB-ista, blog-ista, internet-ista ai intalnit si tu suflete de a caror existenta nu stiai si de care te-ai legat probabil pe viata. Ca dragostea este mult mai complicata si mai frumoasa decat ne putem imagina, asta stim cu totii. Asteptam cu suspans sa se intample si sa ne surprinda, pentru ca intr-adevar nu stim la ce sa ne asteptam. In definitiv, ne-am cam saturat de evenimente previzibile. Dragostea e singura care ne hraneste trupul cu adrenalina prin nesiguranta si instabilitatea ei. Deci, la giugiuleli cu voi, dragi FB-isti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Oti n-am ce sa mai zic, bine spus, asa si gandesti?
    :)
    O adaugire mai am de facut: imi pare ca ingrasi exceptia mai mult decat o fac chiar eu... in conditiile in care ne lovim zi de zi de reguli zdrobitoare.

    Cum s-ar traduce o giugilibilime? O suma de acte inconstiente in favoarea celuilalt cu beneficii pt tine sau cum?
    :))))

    Trebuie sa-i acord un spatiu generos de o postare "giugiulelilor"
    Sa vedem daca mai sunt la moda dar si in ce conditii se mai desfasor
    :))))

    RăspundețiȘtergere
  5. Parca si vad asa un coridor lung cu acvarii de-o parte si de alta, un ghid si cativa vizitatori, femei si barbati, distantati unii de altii. Ghidul: in acest acvariu se pot observa un barbat si o femeie care se gadila reciproc si rad; in urmatorul avem un barbat care-si mangaie femeia pe par apoi ii maseaza talpile; aici o pereche se harjoneste; in urmatorul femeia il scarpina pe spate pe barbat; iar aici, piesa de rezistenta: cei doi fac dragoste. Toata lumea exclama: oauuuuuuu!!!!! Apoi incep sa puna poze pe FB dand TAG la prieteni: modul de comunicare al oamenilor de acum 20 de ani! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. "piesa de rezistenta"...
    :)))
    rezistenta cat?
    :))))

    La drept vorbind nu prea poti chiar sa te pierzi in celalalt....
    De ce l-ai penentra/de ce te-ai lasa? Sa te pierzi, sa te regasesti, sa te racoresti sau linistesti sau ce o mai fi tine intotdeauna ori de placere(gandita, argumentata, intretinuta)ori de un calcul pentru a castiga. Atata timp cat nu stii sau nu ai ce sa castigi ca nu l gasesti pe cel/cea potrivit/a de ce sa te chinui?
    :))))))
    Cum spunea Bruckner in cartea lui recenta"P.Iubirii":Sexul e o bata cu care lovesti in ceilalti.:))

    Corolar:Depozitele Naturaletii omenirii si Credibilitatii in ochii celorlalti sa-racesc pe zi ce trece...statistic vorbind. Asta constienti cu totii-ignoranti de meserie-educati ca mijloacele si metodele... au ramas aceleasi.
    Si Munca e de vina, saracita, violata si ea Sex-appealul isi scoate parleala saracu, cineva:) trebuie pana la urma sa se valorizeze, Banii s-au imputinat si ascuns.
    Inainte era un contract viata in doi acum este o afacere.
    Imi dai iti dau, cat imi dai aia iti dau. Mai nasol este ca multi si-au golit bagajele de oferit buimaci in fata mercurialului si cu precadere in fata propriilor inimi. La ei moartea actioneaza ca adjuvant.:)) Prostia este garantul.
    Noroc cu armele startegice: momeli-erotice & banii ce garanteaza startul impetuos.
    :)

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog