Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

24.09.2012

Tichia surprinzătoare de mărgăritar a Giurgiului





Oraşul ăsta n-a avut de când e el:
Sport, mişcare culturală sau de rezistenţă,
 n-a avut niciodată politică cu atât mai puţin o-poziţie.N-a avut personalităţi marcante, nu s-a îngrijit NICIODATĂ de generaţia de mâine: exportând-o cu o voioşie tembelă la bucureşti, în Spania la produs şi în toată ţara românească. Nu a dat niciun artist reprezentativ ci doar mici foarte mici pâlpâiri în acorduri de hazard.
Giurgiu a rămas cu nişte muncitori la patroni graţie personalităţii unice dar strâmb de drepte!! a unui despot care a făcut din giurgiu ce a vrut muşchiul lui. Tot el a adus şi Astra Ploieşti la Giurgiu. Mulţumim fostului con-ducător, de ieri avem "campioană" de fotbal. Pentru câteva momente Astra adoptată de oraşul turnului cu ceas a fost pe primul loc al clasamentului!
Un oraş care nu are nimic semnificativ are începând de ieri nişte fotbalişti străini care vor apăra "culorile oraşului"de la Dunăre. Mulţumim! Dacă aici totul era... şi este pe dos în cel mai dulce grai românesc-manelistic, de acum încolo iată avem fotbal PESTE echipe care au făcut istorie şi au fost portdrapel ţării în competiţiile importante din Europa: Steaua, Dinamo, Rapid etc.

Oricine trebuie să beneficieze de o primă şansă nu-i aşa? Chelului orb şi surd îi trebuia tichie de mărgăritar. O avem. Ne şade bine. Suntem mândri că al nostru car şade ţanţoş în faţa boilor. Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru generozitatea Lui fără seamăn. De asemena şi fostului edil care a pus la cale cu Ioan Nicolae aducerea Astrei Ploieşti la Giurgiu. Dintr-o enclavă în altă enclavă ne-am ales cu o mişcare sportivă de performanţă. Bravo. Nu-i rău deloc. Şi aşa ne plictiseam cu toţii tot plimbându-ne de la grătare la nunţi şi de la botezuri la bodegi, ori de la Russe la Bucureşti...

Aud că la ora meciului bişniţarii şi-au făcut de cap.
Păi şi voi acum ce a-ţi vrea? În oraşul bişniţarilor, al şmecherilor ieftini, al şmenurilor şi al producţiei de plăceri furnizate Europei ziceţi mersi că vedeţi şi o astfel de activitate. Tot se mişcă ceva.
Aştept şi privitorii jumătăţii pline a paharului. Gol. Răsunător.
...

2 comentarii:

  1. Ioi Jok...cred ca va calcam pe urme..cica si la noi e posibila aducerea U.Cluj...daca mai ramane Prodanca la conducere si nu o linseaza galeria..

    RăspundețiȘtergere
  2. Borgia să-mi zici şi mie unde e la "voi".
    :)

    Păi dar cum ai vrea? Să nu mergem pe urmele celorlalţi? De unde atâta doză de nefiresc?
    :)

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog