Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

27.09.2012

Autocritică




Trebuie să recunosc.
Îmi place să mă albesc pâna la a forţa Soarta să cedeze-recunoscând... să-şi preschimbe aceleaşi şi aceleaşi lacrimi diluate-necredibile în faţa Destinului singurei Vieti.
Albirea mi-am propus-o de nebun de când am mirosit certitudinea de "A Vrea" să ne stricăm Totul şi a ne croi viaţa pe sistemele altora şi nu pe ale noastre coordonate bâjbâite sau cu totul conştiente.

Albirea fiinţei mi-am îndrituit-o tocmai pentru a-mi arăta mie şi Fiinţelor născute nu făcute că monştrii fiinţei sunt mult mai preferabili decât blestemelor cotidiene.

Asta? Da! A văzut Femeia.
Îi este însă peste cu putinţă de a putea fi împotriva Statului.
Asta vedem şi împreună şi, ne apreciem şi respectăm atât cât putem: împotriva oricaror conjuncturi fireşti şi totdată atât de urât rigide. O singură fiinţă s-a erijat în apărătoare fanatică a celor lumeşti, blestemate dar am rupt legatura cu ea nebănuind slava adusă... datorată puternicelor legi nescrise.

Nicio problemă şi celelalte cunosc puterea Zeilor dar, manifestă o oarecare moderaţie în balanţa celor realizabile, a idealurilor pertinente şi celor cu putinţă...

În rest...Focul mistuie nearmoniile cu aceleaşi măsuri, Speranţa joacă acelaşi rol al Regizorului şi poate da naştere unui copil al lui Isus.
Ce e de înteles? NIMIC. Trebuie doar simţită forţa celor spuse şi nespuse; este cu adevarat necesar de înţeles că Iubirea este în toate şi mai devreme sau mai târziu ea îţi va lua şi va da totul. 

Moartea în ecuaţia asta este implacabilă şi vine la pachet precum promoţiile din supermarchet recte cu moştenirile din urmă, întrebându-te:
-Ce vrei să faci cu tine? Să mănânci, să-i salvezi pe alţii, să-ţi sacrifici Sufletul pe altarul Nerecunoaşterilor sau să dansezi cu aparenţele...să-ţi moară în faţă pe forţa ta perfectă de seducţie? Există aici o anume cale De Salvare în măsura în care vei putea adopta RECUNOSTINŢA însă, Ea Moartea e ceva mai rea decât o poţi anticipa pe toate planurile şi  îţi poate furniza foarte bine situaţiunea de a te lăsa în Curul gol chiar şi în mijlocul vilei cu copii "realizaţi".

Cam acesta ar fi Nucleul Lucurilor. Miez de unde îmi permit să jonglez cu nereuşitele, cu încercările sortite pieirii, cu visele imature ale iubirii şi cu speranţele Sufletelor schiţate. 

Albul albirii îmi dă curajul pentru care iubirea garantează neruptura de Dumnezeu.
Iar cea care m-a făcut, a fost zămislită din carnea Lui, cu slăbiciunile şi cu temerile de rigoare. Mi-a transmis însă o sensibilitate nebună...pe care o vreau transpusă în mijlocul golului la confruntarea cu plinul tuturor întelesurilor parţiale şi rigide. 
Mulţumesc iubită mamă...natură...iubire...viată. Mângâierile şi răspunsurile primite mă ajută să pot înţelege... cum putem înainta şi nealiena. 
Nu am cum să nu mă bucur când citesc răspunsul de la cei ce se împotrivesc dumnezeirii, a forţei Sale şi recunosc până la urmă...scriind: 
 "Ajungi uneori să te saturi de puterea asta din interior, să îţi doreşti slăbiciunile fiindcă ele ne umanizează când credem mai puţin."

10 comentarii:

  1. Tu suferi, Joker.
    Crunt. Zi-mi ca gresesc si imi cer iertarea umana.
    Cine a scris acele rinduri de la urma postarii tale se cunoaste foarte bine, dar suna si a sacrificiu, ca atunci cind te lasi pe tine prada lupilor sa te sfisie doar sa se auda mai bine linistea padurii in civilizatie.
    Nu prea ai a face decit sa contempli.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum a sunat asta: "se cunoaste foarte bine"...cine.:)
      Ma, e cumva fata de la pagina5?:))
      Si apoi nu "sufar", racaie, seaca(pe loc) faptul cum Alegem acelasi drum unde gropile fac tot aceleasi victime.
      Una este durerea principiului minimalizat si violat traditional si alta e suferinta boanta, intelegi? Subiectul nu are nicio treaba cu suferinta ci cu incapatanarea albului pe care a simtit-o foarte bine altcineva. Ai vazut vreodata o autoelectrocutare de scaun electric? :) Atunci cand se intampla ma pun mi se albesc celulele si-mi reimprospatez celulele fotovoltaice ale dicernamantului sensibilului.:)
      Draga mea ce ai vazut tu este un exemplu aleatoriu, deloc neintamplator. Dumnezeu este drept doarme dar se mai trezeste,atunci cand doarme noi credem ca putem sa facem tot ce ne taie capul "NOSTRU". Clar nu al meu.
      Ca o mica concluzie: nu gresesti deloc, esti doar departe de adevarul meu, in speta la ce am facut eu referire in postare, nu ti se pare firesc?

      ps
      Exista un alb care nu se depune, nu face flori pe margine nu uraste neaparat bidineaua si nu accepta lavabila. El nu se uita in calendar sa vada daca e sarbatoare sau nu ca sa-si pastreze esenta. concentrata.
      "linistea padurii in civilizatie." :) Asta e la fel de concentrata, e o sinteza perfecta la SALBATICIA(Haosul) Civilitatii noastre. Cum sa suferi de la asa ceva??
      Multumesc. Te imbratisez cu drag....

      Ștergere
    2. Da, am inteles. Acum, da. E o confuzie, mi-ai zis "draga mea" dar e dreptul tau fiindca uitasem sa ma semnez. Nu sint femeie, desi nu vad relevanta intr-un comentariu.
      Daca nu suferi, e de bine. Iar Albul acela e alb tocmai pentru evidenta celor ce mizgalesc in negru orice privesc, ating, simt.
      Ai o logica a ta , eu am scris dupa o logica a mea, din perspectiva perceptiei mele. Nu trebuie sa fie asemanatoare cu a ta, chiar deloc.
      Toate de bine.
      Jeff

      Ștergere
  2. De ce simt eu....?
    Dar poate mă înşel deşi nu cred.:)
    Dincolo de orice relevanţă, îţi mulţumesc de răspuns şi mai ales pt că VEZI. Iată de ce nu prea cred să mă plăcălesc. Dar fie....Jeff.:)
    Mă înclin.

    RăspundețiȘtergere
  3. :)
    Pot să vă îmbrăţişez doamnă?

    :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Aţi înţeles. Vă îmbrăţişez dar nu vă sărut, asta pentru că ori se întinde mai mult roşeaţa mea... ori rujul dumneavostră...
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. doar informativ,rujul meu e rezistent la transfer :)

    RăspundețiȘtergere
  6. incercam sa ma scot na si eu cum pot...
    pentru ca al meu se intinde...
    :))

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog