Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

01.08.2012

Vorbe...sentimente...maculatură...neant!
Mă văd nevoit să reiterez aici o mai veche constatare personală aceea că: ne place "rău" să aprofundăm, și să înaintăm vânjos în a ne lua SIMȚIREA proprie la braț cu Speranța, Credința și Minunea...
Iar despre astea am reușit să strângem o brumă de informații cu care să ne putem identifica și aproxima(ca ființă) în relație cu un Celălalt, asta în condițiile în care rămânem influențabili unii de ceilalți. Așa că, îmi revine sarcina de a mă exprima foaarte simplu și concis: CANCI originalitate, construcție...ba chiar și înțelegere la modul complex și general, ingrediente cu care Iubirea își poate face "baza" de care are nevoie. Asta a fost explicația pentru titlul de azi...în virtutea faptului că manelele sufletești/explicitările mi-au obturat anumite căi interne de fel intangibile.

Unora nu le rămâne decât DORINȚA...
Altora le e ca-n sânul lui Avram cu VÂNĂTOAREA...
Privilegiaților cu jemanfișismul democratic de rigoare...al așteptărilor, 
Doar lui, bărbatului-Altfel Iubirea e ne-cuprinsă și blamată...


Acum, nu neg că dorința îi conduce pe cei mulți.A se vedea gloanțele trecute prin cap, chiorilor grăbiți desigur,neperseverenți și clipologi de con-formație.
Dar în spatele ei, a DORINȚEI se croșetează cele mai bune scenarii iluzorii ori lipsite de consistență...în cele din urmă. Strategii de asemenea, texte pline de metafore, speranțe deșarte, visări nefondate.
 De ce?
Vina este aparent insesizabilă(Vivat!) ceea ce conferă o siguranță personală perpetuată de cele mai multe ori.Confuziile însă își găsesc AICI locul: 
a vânătorii cu vânatul, a respectului pentru SIMȚIRE, a nenumăratelor criterii geo-cultural-politice, a orgoliului cu libertatea.


M-ai toate încornoratele (îmi)spun și vor relații economic-contabile cuantificate în modul bărbaților de simțire(???)pe care și-l aleg ele și de care se leagă ca de un copil mic ce trece prin școală, facultate, serviciu și efort, precum orice falus în vaginul sufletului de curvă(blogspot).Sic! andreiradumm..


Ăștia suntem!
Alegem ca să hulim. Hulim ca să "iubim".
Și!? Cerem Celuilalt ceea ce noi n-am învățat în Viața asta: cum funcționăm ca să nu ne amăgim, pentru ca apoi să nu ne dezamăgim.


Nu dezvolt astăzi spun doar așa:
-Tuturor NE-recunoscătorilor, vă iubesc(mulțumesc inventatorilor literelor de tipar), dar nu vreau să vă mai văd!
În rest, cu Femeile aproximatoare în special...nu pot avea orbul găinilor să nu constat că nu-i învață pe Bărbați nimic și se mulțumesc să-i îndrume mămăistic, bătrânește sau șmecherește și în orice alt caz stereotipal. M-aș mulțumi s-o facă măcar cu fii celor din preajmă:rude,prieteni buni.
De unde însă atâta pedagogie și frumusețe interioară?Cu o spoială doar se învață toată lumea nu? Mama Natură știe.


în loc de soluție doar o concluzie.pertinentă, scuzați..


Offf fraților și surori! Ca să scăpăm(scăpați)nu ne revin, decât blasfemiatoarelor alea de domenii:Nouă munca(care,câte,cum) și vouă concentrarea pe gospodărie. Con-Centric. Tot voi greșiți, Evele. Ați ridicat ochii mai mult decât puteți duce,pițipoanecele doar mimează că le-ar fi bine...parol, să mor.:)Chit că, orice orgasm te poate duce puțin dincolo...Frivol ori miez de adevărar...printre cuvinte nu deslușești...nici măcar după o viață întreagă...

15 comentarii:

 1. Am simtit putin misoginism im postare..Dar mi o trecut "nauceala", si ma inclin reverentios in fata melodiei..Hug,drag prieten:)

  RăspundețiȘtergere
 2. Borgia. Nimic nu este întâmplător în această viață nu-i așa?
  Dacă ai simțit tu în postare de ce nu mă întrebi și pe mine în simțire....
  Ce am găsit?:)
  Nu vorbim de un fenomen aici și nici de vreo ură nici măcarspecială.
  În afară de evidență am condamnat doar unele dialoguri într-o totală necunoștință de CAUZĂ.Miez Și efect.
  Cum te-ai simți dacă ai auzi cuvântul:obsesiv sau obsedant asociat persoanei tale?
  :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fericiti cei saraci cu duhul..Hai sa ramanem nefericiti, si vom fi noi..Rautatile? Duca se..Cum m as simti eu? As turba..Sunt impulsiva, dar realista totodata..Apoi,dupa ce trece furtuna, ma resemnez si reiau increderea in MINE..

   Ștergere
  2. Parcă a răspuns un alt-eu de-al meu.:)
   Și eu aș turba...dar parcă...uneori n-am în fața cui...:)
   Nu știu dacă nefericirea este o stare sau e chiar beatitudinea
   ... mai precis starea ei de veghe..

   Ștergere
 3. Of copil surâsător dacă te gândești tu la ce mă gândesc și eu îmi propui tu unde să mă mut/pe unde să trec să nu mai dau de demonii ăștia?
  Draga mea și eu am demonișori dar vorbesc cu ei, îi mângâi, le dau șuturi în cur, le gâdil sexualitatea...dar, nu-i măresc să mă împiedic de ei!
  Cine sunt ei și cine sunt eu?
  :)
  Mulțami de intervenție.

  RăspundețiȘtergere
 4. :) in mare parte, adevar graiesti,dpdv general.
  insa, cum fiecare situatie are particularitatile ei, ajungem sa graim adevaruri mincinoase...
  dar, pana la urma, fiecare cu fericirea sau NEfericirea lui.
  fiecare cu deciziile si soarta lui.
  fiecare cu orgasmele sau NEorgasmele lui, pai nu?

  RăspundețiȘtergere
 5. În mare parte adevărat grăieşti.
  Niciodată redfire nu mi-au plăcut însă ILUZIILE dar şi ce a zis Balzac despre sentimente şi...............
  dar lasă, nu mai are rost.

  ps.
  Asta mă deranjează cum lumii îi este imposibil să discearnă de cazurile generale...şi apariţia excepţiilor de la cazuri.
  Fiecare putem până la urmă să credem cum vor muşchii noştrii :
  Cum sunt "toţi bărbaţii/toate femeile"şi să ne rotim părerile în funcţie de dispoziţie, de cuvintele îmbogăţite de vocabular sau chiar de nevoia de minciunea care s-ar încadra la "pertinenţa mea-acum"!

  RăspundețiȘtergere
 6. De fel când simt NEDREPTATEA ÎN STARE PURĂ îmi vine s-o iau la goană...din lumea asta.
  Mă rog, se ştie de bucuria noastră entuziastă de a lega foarte bine cuvintele colorate între ele.
  Bine că nu apare andreiadumm aici să-mi spună pertinent că şi eu fac la fel. Ce bine, să ai un jurnal al tău şi să nu laşi toţi inteligenţii să-şi dezvolte ei teoriile bine argumentate dar lipsite de "acel" eu propriu pe care nu-l poate cuprinde...
  în fapt nu-l cunosc.

  RăspundețiȘtergere
 7. Jokerino...nu prea inteleg eu tot ce vrei sa spui tu aici, dar am impresia ca esti suparat si te legi iarasi de toata lumea: femei, mame, barbati, societate etc. Cand de fapt toate acestea ti-s date si tu trebuie sa te adaptezi sau sa jonglezi cu ele. Trebuie sa tii seama de ele, nu poti altfel. Asa cum intr-o relatie trebuie sa tii seama de celalalt. Cine e barbatul-Altfel? Suntem unici si speciali in masura in care straluceste in noi acea picatura de dumnezeire, in rest suntem toti supusi acelorasi limitari umane, acelorasi legi si influente..oricat de speciali ne-am crede, neluand in considerare asta cadem usor in mirajul iluziei.

  RăspundețiȘtergere
 8. Fly.
  Cunoşti toate datele "problemei"?
  Nu!
  Aşa că lasă-mă să mă exprim în urma "particularităţilor" şi ingredientelor care au supus această nebuloasă cu parfum de dorinţă
  şi speranţă de CONCIS. Chiar dacă ne raportăm la "Lumea sentimentelor şi aşteptărilor" să ştii, avem dreptul la a ştii:
  Ce trebuie FĂCUT şi ce "Nu"...
  Aşa că draga mea în urma "luminilor" celor întâmplate lasă-mă să fundamentez întregul "eşafod"aşa cum cred de cuvinţă.
  În Iubire nu te "adaptezi" unul singur ci 2.
  Aşa că lasă-mă să mă iau de 1 Unu'pentru că nu a ştiu de 2-ul său.
  :)
  Sau a vrut "minuni" de la "unul"pe lângă elementul "doi"(criteriu evident na')care a stat, s-a fezandat, şi s-a autointitulat"trădat".

  Când gratuit te trezeşti "nedreptăţit" asta înseamnă că posezi apetit din oficiu de al "culpabiliza" pe CELĂLALT.

  Suntem "unici si speciali" asta e o expresie universală Fly de factură administrativă. Dar dacă o priveşti din interior are cu totul altă privelişte, cu totul alte date..pe care cei mai mulţi nu ne întrebuinţăm de a le găsi.
  Picătura de dumnezeire vine din iubire-iertare-înţelegere-şi-răbdare. Dar oamenii noştrii sunt supuşi imediatului şi impulsurilor de rigoare:atât bărbaţii cât şi femeile. Aşa că n-ai cum ceva a scoate de la ei. De asta şi vorbesc mereu de "regulă şi excepţie".

  Nu oricine poate simţi diferenţele şi nuanţele complexe, ale unui 2, nu ale unui simplu 2...în formare.

  Cu mirajul Iluziei sunt întrutotul de acord. Eu îl detest, pt că îl cunosc.(privilegiile lui)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Desigur privilegiile cu ghilimelele de rigoare...
   :)

   Ștergere
 9. Ştii fly, uneori mă gândesc că tu vezi"firescul"precum un cotidian
  natural, surâzător, bogat, îmbogăţit, frumos...devreme acasă, dar şi povăţuitor, înţelept...şi foarte calculat.
  :)))

  RăspundețiȘtergere
 10. :)) toti avem tendinta de a vedea "firescul" apropiat de ceea ce suntem noi..si de aici viziuni diferite asupra "firescului". Am raspuns doar cu niste consideratii generale (cum am crezut ca e postarea :D) nu stiu si nu ma leg de particularitati. Dar stiu ca majoritatea (inclusiv eu am avut si mai am intr-o masura tendinta asta), intr-o relatie, asteptam mai mult ca celalalt sa se adapteze, considerand FIRESCUL nostru mai bun.

  RăspundețiȘtergere
 11. Uite vezi tu cum cazi în capcana generală?:)
  Aceea de a crede că fiecare are o definiție proprie și corectă pentru tot ceea ce este SENSIBIL?:)
  Draga mea fly.
  Noi avem: stări/așteptări/proiecții etc.legate de această capacitate psihocognitivă pe care de cele mai multe ori o tratăm foaarte simplist, recte așa cum ne-am învățat sau cum ne-am format alăturea de experiențele noastre de-a lungul timpului.
  Firescul păcătuiește nu prin subiectivitate...ci prin inconștiență.
  Subconștientul colectiv îl diluează consecvent.De cele mai multe ori.

  În condițiile în care SENSIBILUL(PARTE ESENȚIALĂ COMPONENTĂ A IUBIRII)trebuie udat, mângâiat,construit ba...când se acutizează chiar trebuie calculat/ă.
  Spune-mi-l mie pe ea/el care se încrede atât de îndeajuns în el astfel încât pragmatismul și uzura să nu-l doboare...măcar să-l lovească bine, la temelie?...și astfel să scape de el...într-un mod lamentabil.
  Relativizarea joacă aici un rol important, iar eu unul, mă străduiesc din răsputeri să scap de ea.
  Și ca să-ți dau un exemplu: "ca să-mi continui naturalețea ce mă ajută a mă valorifica în societatea asta..îmi permit să aplic niște corecții sănătoase iubitei..astfel încât să mă pot simți în siguranță și "iubit " mult timp de acum încolo".
  ?
  Așa că fiecare își permite după buna educație primită sau acumulată
  să pună sau să scoată ghilimelele din orice trebuie să trăiască...
  crezând că modul său de viață este și natural și firesc și de succes
  Și tot așa cuvintele:le pot îmbogății, le pot da coerență sau le pot jongla în funcție de dispoziția avută pentru a mă simții "eu bine "

  E necesar să ai o anumită aplecare și credință pentru SENSIBIL sau chiar NE-VINOVĂȚI(R)E o anumită pedagogie să nu poți ajunge la NE-INCRIMINARE.
  Mulți înțeleg ceva din Iubire(un amalgam haotic) însă n-au tratat NICIODATĂ serios nebunia și paradoxul delicateței lui 2.
  Așa că nu-mi spune că nu miros tendințele celor MULȚI dar... :)
  pentru că ocupația și greutatea lor estee? în cu totul altă parte.
  :)

  Ar fi culmea să bag cuiva pe gât:-Ăsta e firescul meu! Ia-L!!
  Mestecă-l, înfrumusețează-L!
  :)

  RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog