Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

29.03.2012

Efervescenţa Prostei!


Există în România un cocktail fascinant de Prostie.

Gustul reconfortant(?)inconfundabil îi este dat de nesimţirea insesizabilităţii, de creşterea direct proporţională a seriozităţii şi promovării modelelor sau criteriilor de bază.A oricăror funcţionalităţi. Simplu..



Este prostia Otv
        Există prostia PSD
                   Este prostia PNL
       Există prostia intelectualilor
                         Este prostia patronilor
  Dar cea mai pregnantă o găsim în sânul adolescenţilor şmecheri, fiţoşi, al blondelor epatante, al altor vospite contra-spiritual.
Toate aceste categorii manifestă curios de "spontan" o atitudine deliberată de a afirma răspicat ceea ce sunt: întotdeauna prin gura altora şi întotdeauna pentru a confirma principiile bătătorite atinse...de ALŢII, de "unii" seniori patentaţi, hodorogi diplomaţi, doctori ori preoţi care şi-au pierdut SUFLETUL şi noima socială ori pe cea a apartenenţei de orice fel.


Pelicula ce desparte cele două Lumi: cea a falsităţii şi autenticului este una sensibilă, continuă de cele mai multe ori... şi de nedetectat pentru cei mulţi. Ea Pelicula, "Zona gri" a vieţii are un rol destul de important de jucat, anume acela al Aparenţei pe care trebuie să o susţină şi, să-i ţină strânşi pe toţi actorii implicaţi, recte cohorte ÎNTREGI de oameni ai muncii, ai eligibilităţii sociale,în speţă truditori naturali ai menţinerii Aparenţei.


Consecinţa amplificării acestui sindrom "De neucis al Hidrei Prostiei" o întâlnim foarte natural "cu toţii", de fapt o vom întâlni cu toţii la viitoarele alegeri când, vom sta căpiaţi în faţa urnelor şi a televizoarelor constatând îndureraţi şi tâmpi că... efectiv nu mai avem ce alege(?), când, nu vom mai şti ce am putea "vota".
Un semn în acest sens l-am primit zilele acestea, atunci când unii din CNA au decis ca din luna septembrie OTV-ul lui Diaconescu să se închidă. Adică un partid "de buzunar" plin cu Elodii, manelişti, defazaţi sau şmecheri neo-previzibili a ajuns să provoace teamă prin rândul privilegiaţilor Sorţii? 
Avarii şi Curvele României profesioniste au ajuns să se teamă de ghicitoarele şi devoalările unora de la o singură masă?????? 
Semn că ce spunea mai demult CTP-ul începe să se adeverească. Să se înfăptuiască, recte că: 
Ne merităm Soarta.
În Talmeş-balmeşul Naţional nu mai există reprezentativitate tocmai pentru că întreaga masă a românilor "a lucrat" neîncetat la dispariţia Liniei ce delimitează binele de rău, falsul de autentic, frumosul de urăt şi nu în cele din urmă Fututul de Dragoste.
Vechea lege nescrisă aceea de a lăsa "lucrurile" să se aşeze de la sine pe făgaşul lor este tot mai zdruncinată de la o zi la alta şi asta pentru că, nimănui nu-i pasă! Deşi, mai toată lumea se străduieşte să.... rămână sau să sară Pârleazul în "rândul lumii", adică să respecte legile şi canoanele societăţii creştineşti şi laice deopotrivă.
Căcatul nu mai trosneşte, biciul nu mai loveşte şi nici bătaia nu mai este căzută/donată din Rai, ci din instinctele unor degeneraţi care se încăpânează să creadă că lucurile pot merge mai departe aşa cum sunt. Cu o pedagogie cârpită până la prostituţie şi cu o legislaţie pe care nu mai o crede nimeni ci doar aceia care se pregătesc să-şi ia comisionul.
Seriozitatea şi dreptatea au o aromă duplicitară şi asta este anticipată... de către formatorii familiei precum şi  de înălţătorii instituţiilor or chiar a fundamentelor morale.


Deşi e de RÂS materialul următor, el devoalează o structură mentală proeminentă în sânul SOCEIETĂŢII ROMÂNEŞTI.
Haideţi să ne căcăm de râs împreună, şi să revenim după...la cele "serioase" de peste zi şi săptămână.
:)

16 comentarii:

  1. Prostia... de ce oare ne doare atât de tare?
    De ce trăim în ea, prin ea, alături de ea, de ce nu ne lasă naibii în pace?
    De ce ? Simplu: PENTRU CĂ NE UCIDE DREPTUL LA LIBERTATE!
    Mă rog, probabil mie și ție, că altora pare că le priește. Sau nici ei nu au habar de ei.
    De ce se lasă românașul condus de imbecili și nu protestează fățiș, cu armele la vedere împotriva abuzurilor? De ce se complac în înpotolirea în rahat și încă mai stau cu mâinile întinse după rahați bălțați, după atâta timp? Nu știu să răspund că nu am trăit în comunism și valorile ieftine, stupide și ipocrite ale acestuia nu s-au prins de mine.
    Deși am văzut împreună materialul, eu nu m-am c...t pe mine de râs, am rămas traumatizată, da, traumatizată, că trăiesc pe o astfel de planetă ce sigur tinde să se ducă dracului. De ce mai există Universități și cărți, când spiritul sucombă în progresie geometrică cu fiecare individ subdezvoltat în parte?
    Noroc că speranța am inventat-o pentru viața de apoi, ca să ne batem si mai bine joc de VIAȚĂ, sindura reală, de aici și acum.
    Ce o să ne facem cu atâta lipsă de libertate și frumusețe? Eu cred că e cazul să disperăm cu adevărat, pentru a purifica moștenirea asta nemeritată.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. G.
      Păi cum să ne lase în pace când Ea are nevoie de prozeliți?
      Cum?
      Apărătorii iei, din instinct îți blochează minimizează exprimarea sau demonstrația și asta deoarece principiile lor
      trebuiesc valorizate continuu.
      Altfel spus înregimentații sociali(nu sociabilii autonomi)simt sau anticipează nevoia continuității; a criteriilor
      stereotipe/simple, de a-ți transmite informațiile sau mesajele-subliminare în sânul Clanului ce, Nu trebuiesc interpretate ci înțelese strict pecuniar,instinctual. Recte de a recunoaște suveranitatea învingătorului, de a se ploconi la picioarele lui și de a-l asculta orbește. Asta este principala arhitectură a Celulei Prostiei din societatea românească.
      Normal ca unora să le priască PROSTIA, au nevoie de resursele Societății. E ca-n politică, pentru a beneficia de
      privilegii trebuie să poți să fii șantajabil, așa și PROSTIA:TREBUIE să te dovedești prost pentru a prosti să fii
      ACCEPTAT.
      Prostia nu acceptă altceva decât ceea "ce se face".
      Împotmolirea în rahat are ceva dulce în ea, și te scutește de surpiza neplăcută de a fi surprins cu ceva.... și deci neverificabil.
      Tocmai de aceea planeta se duce dracului, pentru că găsește acel dulce PROMIS. :)
      De ce există Universități și cărți? Pentru a funcționa în standarde normate în cadrul Societății Prostiei. Nu? E important să beneficiezi de avantajele create în urma Prostirii. Totul e mai dulce. Lipsa de consistență, e o constantă care trebuie menținută.Intelectuali, politicieni, ziariști, părinți, preoți sau doctorii trebuie să învețe jocul sistemului și să-și
      adapteze PRODUSELE. Ființele, trăirile, voluptățile îi sperie: Le trebuiesc futăcioși și mâncăcioși eficienți.
      Ei Știu că Nu au cum pot fi contraziși, și luptă pentru asta:prin ignoranță, trufie, ipocrizie samd.

      N-ai cum să simți că-ți "bați joc", atâta timp cât n-ai CADRUL necesar, să poți face diferenta.Nu poți să-i ceri unei
      hiene să nu mănânce doar din curțile oamenilor.
      Ce să ne facem cu atâta.....? Întâi să facem bani și după să putem să nu ne prostim.:))

      Ștergere
  2. Ca intotdeauna, citindu ti postarile, ma trece asa un fior..de adevar nerecunoscut..Pe bune! Lasand la o parte faptul ca punctezi concis "tate" relele si bunele, si ignorand partea (sincera dealtfel)ca te admir, purced sa ti las umila mi parere despre ceea ce ai scris..
    So..lasand la o parte incultura si ignoranta majoritatii, stau si gandesc..de ce gresesc sa traiesc printre asemenea fapturi?Nimeni nu i perfect..stiu..Insa, adaugand inculturii si ignorantei celor amintiti..si o doza mareeeeeeeeeee de prostie, tind sa cred, ca ..invariabil, devin si eu proasta..Pentru ca prostia i contagioasa..fara de vrere...Cred ca merg sa iau niscai meditatii de lka nenea cu sasa cai frumosi..da da daaaa..=))..Anyway..kiss you,and a big hug:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce greșești trăind printre ei,dragă Borgia? Pentru că nu ai norocul de a da de altfel de persoane. Pentru că ar fi o
      minune să nu dai de contagioși.Îți doresc să poți avea norocul ăsta, și mulțumesc mult pentru că poți să discerni intepretând nuanțele mele de altfel deloc simple pentru majoritari. Te îmbrățișez și eu cu mult drag.

      Ștergere
  3. Mă bucur că prostia îți trezește atâta prolixitate.
    Și mie uneori, atunci când am cu ce o combate. Numai că, din câte se pare, ea nu se vrea înfrântă.
    Din ce îmi dau eu seama, oamenii o aleg tocmai pentru că le lipsesc niște opțiuni viabile.
    Lăsând la o parte subiectul, oare nu totul e destinat neantului, oare nu simțim(unii mai pregnant ca alții) cum totul devine praf? Ce opțiuni am eu, omul, cu adevărat, dar cu adevărat, în fața infinitudinii? Prostia apare când omul nu vrea să știe de fapt cum stă adevărul. Și cine ar putea condamna așa ceva? Câți oare cunosc ce înseamnă a vrea să știi cum stă adevărul? Nu există decât două tipuri umane: cei ce vor viața și cei ce vor adevărul, total ireconciliabile între ele.
    Concluzia, așa cum și tu ai întrezărit-o, e că prostia e dătătoare și menținătoare de viață. Urâtă, haotică, îngrețoșătoara, superficială, lipsită de sens, dar viață.
    Sau, dar devenim prea serioși pentru Creator, adevărul se opune vieții, iar omul care îl dorește nu-și dorește de fapt viața. De ce oare aceasta? Că doar știm cu toții cât de bună e viața, cât de multă nevoie avem de ea.

    RăspundețiȘtergere
  4. G.: Cum să se vrea înfrântă? Cum să se lase a se vadea dezgolită?
    Trebuie să aibe pentru ce lupta.
    Căutarea unui sens prin orice fel de argumentaţie e o "muncă", legătura puternică socială creată chiar prin coerciţie nu de colo şi ea are la bază printre altele:de a nu scăpa din vedere ALTCEVAUL.

    :)
    "Infinitudinea" este prea departe. maieul copilului, al propriei epiderme, al contra-educaţiei Ţipă, e o disperare a supravieţuirii.

    G.Viaţa poate fi şi la braţ cu Adevărul.
    Dar.Nu însă unde nu există educaţie, respect, re-cunoaştere.
    Pare un fel de Rai al filosofiei dar nu este.
    România e un soi de gâşte care trebuie a se lua unele după altele, pentru garantarea siguranţa hranei şi a confortului. Inteligenţa mioritică ajută mult mai mult pt a îngropa ceva:o idee, un concept, o legătură, un raport, o relaţie, de aceea s-a ajuns la Şmecherie sau Băşcălie..şi nimic nu mai pare "sănătos la cap"(viabil).

    "Prea serioşi pentru Creator"?
    :))
    Ce a creat El..,nu prea mai poate să recunoască.
    Vede oricum că înghesuitul-cretinopat vrea să-i ia locul.:)
    Adevărul nu se opune Vieţii G.! Îl împiedică, îl jenează, de aceea reprezentantul lui D-zeu pe pământ, vrea să şi fugă de el, de Adevăr
    sau să-l intepreteze ca un Pilat-sofistic-at! True.
    Atenţie! Omul doreşte Adevărul, dar adevărul lui.Fiind atât de înghesuit a şi început să creadă asta.
    Uite-te în jur! Inocenţa sau dipomaţia multora asta conţine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu, adevăr care nu ucide creația nu e adevăr.
    El(!) nu poate să recunoască? El nu există. Existăm noi cei care nu ne mai recunoaștem după atâtea mutilări și transfigurări. Iar oamenii când ajung la concluzia că doresc doar adevărul lor, își recunosc prin aceasta capitularea.
    Infinitudinea e adevărul...
    Interpretarea ta e defectuoasă, măcar dintr-un punct de vedere esențial. Unde ți-e revolta, nesomnul pentru aceste constatări? Nu poți arunca cu piatra apoi să te simți curat. Nu e moral doar să așterni vorbe pe care să nu le duci mai departe, nu în eter, ci în viața reală.
    Omul nu-și dorește nici măcar o dată adevărul, pentru că adevărul este echivalent cu moartea. True!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ei îşi recunosc capitularea dar nu o simt. Aşadar sunt în avantaj. Ei,
    pentru asta "luptă" pentru a nu simţii! E f.simplu. Asta ştiu părinţi, preoţi, profesori etc. A face ceva robotistic are la bază şi mult instinct.
    G. Nu interpretam "eu", doar traduceam percepţiile celor din jurul nostru. Nu arunc cu piatra!! Şi asta că pentru că nu gândesc prin astfel de "contact", eu îmi arunc doar "sonda".
    :)
    La mine ADEVĂRUL PORNEŞTE DIN IUBIRE SE CONTINUĂ CU RESPECT ŞI SE ÎNCHEIE ÎN POSIBILUL NeOmiţând Fiinţa Umană.
    Eu nu cer G.nici sacrificii, nici absurdul cu faţă posibilă.
    Eu mă simt "curat" pentru că am parte de recunoaştere în viaţa reală
    în persoane ALTFEL. Curate, dar cred că bănuieşti asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu-i nevoie să te lauzi în fața mea, oricum mă bucur pentru certitudinile tale de nestrămutat.
      Eu am altă certitudine, se numește Cioran:

      ”Nimic nu este mai întristător decât să vezi în România un ritm încetinit de viață, o relaxare rușinoasă a energiei vitale și cadența imbecilă a istoriei noastre.[...] Un popor nu se afirmă în istorie dacă nu are un substrat vital, gata de explozie oricând. O viață ce nu poate sări din limitele normale nu are nici o valoare.[...] Deplâng în România o viață care nu se afirmă, care nu vrea sau care nu poate să se afirme. Aș prefera de o mie de ori în locul scepticismului și vulgarității de la noi, un rest de barbarie, care să ne însoțească în cultură ca un rezervor sau un resort. Dar în podoarea culturii noastre, emasculării i se spune finețe, iar neseriozității inteligență. Blazarea, îndoiala și dezabuzarea sunt cancerul ființei noastre naționale. Românul nici nu crede orb în ceva, nici nu neagă fanatic, ci se îndoiește sistematic de toate, făcându-și din elasticitate o virtute.[...]
      Este infinit preferabil acestei specii actoricești un om care are o singură idee și care poate muri pentru ea.”

      Ce există în jurul nostru e un cancer, nu-l poți sonda fără să te molipsești. Inteligența cere întotdeauna acțiune, revoluție(încheiere a unui ciclu și începere a altuia), iar acțiunea e serioasă, căci e ireversibilă. Acțiunea autentică s-ar transpune astfel: a accepta sau a nu accepta? Românul a ales bășcălia, deriziunea, el nu e niciodată serios, nici măcar când moare. Nu luptă pentru nimic, nu are nici un ideal, nu simte nimic puternic. Fără acestea viața lui nu are nici cea mai mică relevanță. Ca și cum decât să trăiești și să suferi, mai bine nu simți nimic și nu contezi pentru nimeni.
      Toți din jur m-au învățat de mică să nu iubesc, să nu cred pe nimeni, să nu cunosc pe nimeni, să nu mă cunoască nimeni, să nu-i contrazic, să nu-mi iau viața pe cont propriu, să le ascult sfaturile, să nu gândesc cu capul meu, să fac ce se face, să nu vorbesc ce nu se vorbește, să nu fac sex, să mă gândesc la prețul pâinii, să nu-i jignesc cu libertatea mea asumată. Eu am făcut, precum știi, exact pe dos. De ce? Pentru că nu-mi pasă de astfel de lucruri. Pentru că pentru mine cel mai important lucru e să exist precum eu. Acesta e sensul istoriei pentru mine. Eu nu trăiesc în categorii, în generalul valabil, eu însumez tot ce a fost pentru a-i da sens prin mine.
      Românul fuge de viață, care înseamnă suferință, moarte, deziluzie, adevăr. La român viața are conotație de ușurătate, superficialitate, chermeză, uitare de sine. Astfel, adevărul se opune vieții, la noi, pentru că noi nu trăim, ci doar ne facem că trăim. Pentru că în loc să acționăm intrăm în depresie, pentru că suntem morți de vii.

      Ștergere
    2. :))Da. Superb!
      Radiografia asta a Zilei-Lumină pe cine ar interesa?
      Românul de rând crede şi se încrede că bruma lui de dumnezeire-creştinătate poate da "pui": o vitalitate contagioasă de care se poate crede mândru.(?)
      El nu are treabă cu "plusurile" sau ieşirea din matcă(pt.a VEDEA) deoarece..în neamul lui astea nu au fost niciodată valorizate sau recunoscute în sânul familiei.
      Minusurile, păcaturile extrase din seva obiceiurilor şi a tradiţiilor, legiferările sunt pentru mioritic ingrediente statornice şi de bază!

      "Este infinit preferabil acestei specii actoricești un om care are o singură idee și care poate muri pentru ea.”Cioran. :)
      Specia "actoricească" naşte adrenalina, iluzia de trăire, şi asta nu i-o poţi lua săracului:bogat,frumoasă,descurcăreţului etc.:)
      El găseşte în jurul căcatului-colorat toate vitaminele zilnice, puţin îi pasă că o să afunde FARMACIILE!
      :))
      True.
      Mulţumesc pentru episodul de claritate esenţială oferit.
      :)

      Ștergere
  7. Inainte de orice, trebuie sa iti spun ca ma bucur sa te citesc. Pentru curajul de a-ti sustine ideile, pentru felul tau profund de analiza, pentru capacitatea ta de interactiune, atat de facila, cu cei ce iti retin atentia. Si o sa folosesc un citat din articolul tau:
    " În Talmeş-balmeşul Naţional nu mai există reprezentativitate tocmai pentru că întreaga masă a românilor "a lucrat" neîncetat la dispariţia Liniei ce delimitează binele de rău, falsul de autentic, frumosul de urăt şi nu în cele din urmă Fututul de Dragoste."

    Ar trebui ca aceasta perspectiva sa ingrijoreze macar, daca nu chiar sa sperie. Dar cum exista inca samanta de bine, de adevar, de putere de intelegere, de compasiune fata de nevolnicii vietii, mai sunt sanse sa nu lasam ca Prostia sa dea in clocot si sa ne tarasca dupa ea la vale.
    E bine sa fim cat mai multi aceia care condamna Prostia ( asa cum ai descris-o tu) ca si mod de trai, ca si unica varianta de dat din coate in viata.
    Ma doare sa vad cum un om bun copie exemplul altora, doar pentru a se " asorta" modelului de " succes". Aceea e o pierdere clara.
    Insa sanse sunt sa nu fim acoperiti de astfel de fiinte ratacite in labirintul iluziilor pamantene.
    Toate bune, Omule.

    RăspundețiȘtergere
  8. Irina.:)
    Capacitatea mea de interacţiune? Nu.Ferocitatea în analiză.:)
    Cum să "îngrijoreze"?...când noi avem o CULTURĂ a neîngrijoratului.
    Noi avem ritualuri de concentrări sau sisteme de atac, ori ipocrizii
    bine cosmetizate. Ştii?
    Prostia ar trebui măcar percepută ca şi una CE FACE RĂU TUTUROR.
    Dar asta e deja filosofie. Iar aici prostia constă în luxul de a nu dori discernământul, de a NU angrena capacitatea de a separa şi deci comunica lucrurile, situaţiile ivite!
    Mulţami Irina, te îmbrăţişez cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt total de acord cu tine... Jos palaria...

    RăspundețiȘtergere
  10. Thanks to my father who stated to me about this webpage, this webpage
    is in fact amazing.

    Stop by my website ... Juegos Online Gratis

    RăspundețiȘtergere
  11. I feel this is among the most significant info for me.

    And i'm satisfied studying your article. But should remark on few basic things, The web site taste is wonderful, the articles is in reality excellent : D. Just right process, cheers

    Review my web blog bancuri cu indieni

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog