Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

20.01.2012

Bendeac-Piersic: predare de ştafetă!?



                      ... Nici nu-mi vine să cred!

Amza, Caragiu, Puiu, Dem, Jean ne-au luat câte-o bucăţică din inimă şi-au plecat dintre noi. Acelaşi lucru l-au făcut Vacanţa mare, Vouă sau Divertis, ultimele două de curând prin diluare!            .... A mai auzit cineva de Doru Octavian D-tru?

Ne-a rămas Mihai Bendeac...

- Talent, spontaneitate, însufleţire, naturaleţe ieşită din comun.
- Ce frapează la acest nebun-frumos este dualitatea perfect jucată a Românului de Azi. 
- În El este mândria şi prostia, exuberanţa şi limitarea, dorinţa şi rigiditatea,  entuziasmul şi apatia, ba chiar nebunia şi schizofrenia.
- Asta joacă mi-nu-nat! MIHAI BENDEAC: ROMÂNUL & ROMÂNIA.
- Un "tâmpit exaltat" în care bate nebuneşte un suflet mare.
                                                            ***
Ce-ai putea face în faţa lui Florin Piersic, decât să te emoţionezi confruntându-te cu...o bucurie nemaîntâlnită şi să îi pupi mâna!
Asta a făcut şi Mihai Bendeac. Vă invit să vedeţi o scenă memorabilă.
Marele Actor al trecutului acestei ţări faţă în faţă cu Unicitatea unui prezent al apoplexiei româneşti:   Mihai Bendeac.
Se cuvine o întrebare:
- Mai avem umor? E vizibil/ă? Simţim? ...Şi totuşi există: ruda lui săracă, miştocăreala... şi ea susţinută de un talent trebuie să recunoaştem. Sărăcia însă transpare, stă după colţ, dincolo de orice optimist textier.
                                                                         ****
Mulţumim Gyuri...

7 comentarii:

  1. Doamne, stau şi mă întreb cam câtă prostie se poate îngrămădi în capul unui om, astfel încât să alăture nişte actori cu măscărici... Prostie patetică şi ridicolă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne...
    Scrisoare deschisă.
    Ai milă de Frivolii tăi, cu pretenţie de ştiutori, corecţi, drepţi sau ce s-or mai închipui ei, bineînţeles cu ajutorul atâtor retrograzi prin jur.

    Dragă neştiutule, dacă patetismul nu ştii tu cu ce se mănâncă şi nici mă-ta-ta ca să zic aşa...asta nu înseamnă că ai răspuns printr-o simplă alăturare nefirească a lui Bendeac de măscărici.
    Adu argumente care să stea în favoarea afirmaţiei tale ofticos-belicoase. Dacă tu eşti limitat/ă sau înghesuit/ă de cunoştinţele şi feelingul tău găunos, asta nu înseamnă că dreptatea sau buna înţelegere s-ar apropia de "raţiunea"sau discernământul tău.

    Sunt deschis la explicaţiile tale referitoare la "Prostie patetică şi ridicolă".
    Luminează-Mă/Ne Tu!
    :)
    Aştept, până la următorul cutremur.

    RăspundețiȘtergere
  3. Plus de asta dragă anonimule nu te-ai prins de mesajul profund al postării: "măscăricii" sunt rudele, cunoscuţii, o bună parte din necunoscuţii tăi dar mai ales valorile pe care Le ignori tu.
    Voila!
    Reponse..
    :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mă refeream la faptul că ai pus titani precum Toma Caragiu laolaltă cu grupul Vacanţa Mare. Dar nu te-ai prins, nu-i aşa?
    În altă ordine de idei, n-ai de unde să îmi ştii tu mie scara de valori, chiar dacă ai impresia asta. În rest, numai de bine. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Zău...?
    Şi care e antonimul cuvântului sinonim?:)...al actorului Mihai Bendeac? Dear, dar tu pui în aceaşi grămadă anul 75 cu 2005 de exemplu? Şi sărăceşti...de valoare un talent nativ precum Bendeac aşa că vezi tu Porshe lângă Trabant?
    Te suspectez de grav subiectivism laolaltă cu un minus pe feeling.
    :)
    Nu-ţi ştiu scara de valori?:)))
    Anticiparea asta mi se pare clar de domeniul imposibilului.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce o ţii într-una cu Bendeac? N-am făcut nici o referire la el, în nici un sens. În explicaţie am pomenit doar de două nume: Toma Caragiu şi Vacanţa Mare. ATÂT!
    Ai tot dreptul să mă suspectezi de ce vrei tu dar vei rămâne doar cu asta. Suspiciunile, în ceea ce mă priveşte, nu îţi folosesc la nimic.Eu sunt doar un nimeni care şi-a dat şi el cu părerea.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai o tin ca el a fost subiectul avansat al postarii.
    :))
    Hai ca ai fost tare. Ca nu am luat trompeta sa cant pe doua voci in p-ta unviversitatii asta recunosc,este o greseala.. nebunia asta a lui de talent spre geniu:Un fel de geniu al reproducerii fidele a romanului majoritar. Sic!
    :)

    Ba nu, ai explicat alaturand 2 nume, 2sisteme de valori punandu-le
    pe talere diferite
    "nişte actori cu măscărici"....
    Tipul de umor a unora ca Vacanta mare vine/venea sa amendeze intreaga sfera a micimii si mediocritatii poporului asta reprezentat prin majoritari.
    Fiecare grup umoristic a reflectat la vremea lui STAREA, SAU DACA VREI SPIRITUL natiunii de la timpul sau>simplu,concis,fara echivoc pur moa.
    :)Comprendes? Plus ca eu de cate ori văd scris "prostie" mă inflacaresc instantaneu, si: in orice caz iti multumesc.
    :)

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog