Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

31.08.2011

Întrebarea?A văzut-o cineva?


...mai are cine?


"Specia umană parcurge momente de restrişte. Bărbaţii opun obstacolelor şi transformărilor tot mai puerile coitul, femeile le răspund pe măsură:dezgolindu-se pentru a reuşi...în sfârşit să-şi ia revanşa. Părinţii jubilează(??), copiii visează, adulţii se împăunează. Echilibrul? Nu contează. Plăcerea născută din dezechilibrele de la tot pasul crează tot mai falsele premise"


Ce mi se pare frapant astăzi? Sau a fi... fundamental la momentul ăsta în care omenirea trece prin (alte)momente...denumite generic de "criză"?
Este împărţirea speciei pe functii, bărbatul versus femeia şi anume: cât de perfect pot fi manipulaţi şi cât de mult pot fi aţâţaţi unul împotriva celuilalt.
Hmm...să fie aşa cum zicea proful de filozofie dom' Stavarache o obsesie? Da! O obsesie ce
mi se pare a fi primordială prin doza nocivă de repetabilitate pe care mulţimea o ignoră, prea ocupată să se întreacă în nenumărate obişnuiţe şi dependenţe.
De ce ar interesa pe cineva că specia asta a noastră trece prin nişte schimbări radicale...?
Dacă multora li se pare o simplă trecere prin cotidian, în schimb, mie îmi pare că viaţa în profunzimea ei se sedimentează şi se aşează în funcţie de comportamentele şi atitudinile ce nu încetează de a ne modifica zilnic deciziile si caracterul fiecăruia. Dacă cei mai mulţi avem impresia că "o ducem înainte" cu visările, pretenţiile şi cu perspectivele noastre strategice sau premeditate, în schimb eu nu preget să afirm încă o dată că...ceea ce faptic ducem la bun sfârsit este cauzal si deopotrivă o consecinţă a ceea ce suntem şi am fost formati. Aşadar OBLIGAŢI ŞI FORMATI!
Nu poţi fi "obligat" să foloseşti aceleaşi veşnice tertipuri pentru a copia un exemplu prost şi nociv pentru tine, şi tu să n-ai habar şi să mai spui că eşti "altfel", că eşti "original"şi că vrei pe Dracu pe Lacu samd.

Iată de unde vine chinul, neîncrederea, speranţa... ca pe un colac de salvare ce, îşi aşteaptă cuminte şi disperat viagra ce nu mai vine! Este un vertij dătător de pastile de optimism...şi atât! Ne minţim cu invenţii creaţionale şi cu fapte anacronic necredibile în cele din urmă. Continuăm să credem că minciuna frumoasă mai poate face minuni!? Fals! Viaţa este o înşiruire de tehnici, tactici si sisteme cu precadere educationale. Totul însa are la baza credinţa si educaţia întru iubire.


S
untem la sfârsitul unui capitol ce a expropriat iubirea şi tot ceea ce poate înalţa şi consolida Ea. Cu fututul universal am omorât respectul ce n-a apucat să se întrevadă în desăvârşirea rolului său. Am ajuns la momentul mecanicist al făcutului banilor şi al satisfacerii pe orice căi a celuilalt. Dar vai! Nu putem inventa o minimă stabilitate aşa cum nu putem exonera vechile sisteme împlantate în "sângele" nostru sau dacă vreţi în automatismele obişnuite ale culturii poporului, din care facem parte.

Funcţiile barbatului şi femeii sunt boicotate de animalul social, de fricile cumulate şi ascunse spălate de ipocrizie, dar nu atât cât acestea să nu-şi arate adevarata faţă necruţatoare. Fiecare, se agaţă de INTERES precum Fecioara Maria de Isus! Mult prea puţin însă pentru a putea fi recunoscuţi, şi deci luaţi în calcul, în serios pe drumul mult trâmbiţat de biserică şi stat: al satisfacţiei simple, premergator mântuirii sau dacă vreţi simplist spus al înţelegerii nedătător de frustrare. ZILNICĂ. Uitaţi-vă la toţi ceilalţi de lângă şi veţi putea recunoaşte semnalul meu, seamănul.

Excepţiile? Re...divivus. Vă iubesc! Unde sunteţi!!!....
Probabil faceţi mâncare sau vă pregătiţi de plecare. Astea ar fi cam tot ce a mai rămas în secolul ăsta?? Poftă bună...la timp liber.

Ce lipseşte?Contrazicerea, discuţia amplă. De Ce?
NU NE MAI SUPORTĂM. De ce?
Ştim FIECARE ce vrem şi ce putem. Lumea, mapamondul...trebuie ţinute bine, trebuie să vreţi ceea ce vreţi. Adică NIMIC sau "aceleaşi lucruri". Iată nevroza!Sau dacă vreţi Marea Plictiseală...Era să zic Marea dezordine amoroasă:) Dacă sex nu e nimic nu e.:))
Trebuie să impui cuiva când trebuie făcut ca să-l ţii lângă tine. Sexul e animalul liber care s-ar putea transforma în iubire. Lui îi trebuie cuşcă. Şi pentru asta statul şi-a dat proba perfecţiunii desăvârşite în formarea sexului feminin.
Hip Hoorayyy..:)))


50 de comentarii:

  1. Dap, ai dreptate în mare parte din afirmaţiile tale. E un tablou bine surprins care oferă informaţii pertinente despre realitatea curentă.
    E adevărat că ei şi ele nu prea se mai suportă reciproc.
    Eu, personal, suport bărbatul care rămâne la minim 1,5 m distanţă şi care nu-mi invadează în niciun fel spaţiul fizic, psihologic şi/sau social. Altfel, n-am treabă cu el şi sper ca nici el să nu aibă treabă cu mine.
    :)
    Riscând o generalizare, am impresia că femeile zilelor noastre aşteaptă o schimbare din partea bărbaţilor, sau poate doar o revanşă care nu mai vine.
    (vezi că ţi-am răspuns şi la postarea precedentă)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce mod interesant de gandire(si exprimare) ai... Mersi de vizita!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumoasă privire(şi ochi)ai! CLM!:))
    Sunt albaştri?
    Ce anume fixai în momentul fotografiei?

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmmm..uiti totusi ca dragostea implica intimitate. Cum poti separa doua suflete intime unul fata de celalalt?

    Vorbesti, din cate am citit, despre iubire. Iubirea te ajuta sa evoluezi spiritual, nu material, social sau psihic.

    Or daca in ipoteza lipsei influentei unei societati gregare asupra conduitelor noastre psihanalitice - nu am mai avea de ce evolua..de CE iubire?

    Omul ingeneral sustituie lipsuri si i se substituie lipsuri din partea altora. Dragostea intre barbat si femeie e doar o parte din iubirea universala. O parte integranta, si deci care s einchina unei leme generalizate.

    Daca nu ar fi societatea, ar interveni salbaticia instinctului de supravietuire. Been there, done that. :)
    Societatea e doar o forma, pe care aceeasi esenta a luat-o momentan.

    RăspundețiȘtergere
  5. El_zorab:Cum să uit dragostea?
    Şi nu o pot dispersa de intimitate nici să mă tai. Ba dimpotrivă.
    Nu le separ eu! Oamenii văd în/prin separare coordonate diferite şi de cele mai multe ori...greşite. Din empatie atât cât există foarte mulţi nu fac nicio brânză, ei duc subiectivitatea la rang de individualitate şi deci dragostea în nişte "dicţionare" mai mult diferite decât egale sau similare în contopire
    sau chiar Iubire.
    "Dragostea intre barbat si femeie e doar o parte din iubirea universala"De acord.
    Se închină, dar şi degenerază:nu unde ar vrea,
    nu unde ar dori să se realizeze.
    "Forma"asta mănâncă feelingurile chiar şi cu acordul membrilor săi.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Stii ce nu inteleg eu la tine? 1.scrii mult prea elaborat si sotisficat pt ca cei mai saraci cu vocabularul si cu psihanailza sa te inteleaga (or nu acelora te adresezi in special?). 2.vorbesti de empatie si greseli in analiza dragostei.una tine de sentiment,cealalta cel mult de intuitie.dragostea e ca si omul.uneori saraca,alteori bogata.trist nu este judecata ei (dragostea,ca si sentimentul, nu poate fi judecata.trist este cum comporta.prin urmare nu cred ca ar trebui sa ataci modul de a o intelege,ci modul de a o trai(care ascunde adevarata complexitate a problemei)- caci una e fapta,si alta e incapacitatea de a avea curajul sa vorbesti deschis,sa comunici cu adevarat liber si sa traiesti prin urmare dupa cum simti,si nu dupa cum intelegi!

    RăspundețiȘtergere
  7. EXCELENT.Raspuns:)
    Revin..
    Si sa te pregatesti,din nou.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Bine atins dragul meu el_zorabb.
    Asta şi urmăresc: elaborat. Prea elaboratul de care ai amintit mai sus, îl aştern tocmai pentru a trage SEMNALUL DE ALARMĂ că trăim altceva decât credem şi decât am vrea să trăim!!!!!
    Trăim după aceleaşi canoane, tradiţii şi obiceiuri minunate, unele....dar total contra-productive majoritatea...
    Nu am nimic împotriva bucuriei, a eşecului firesc, a tradiţiilor oricăror comunităţi, însă
    atunci când eşti chitit să faci "rău"feat"prost"înseamnă că deja ne aflăm în alt film pe care păpuşarii îl jubilează iar născuţii întâmplării nu mai realizază ce e de făcut sau..iubit.

    Aşadar, mergem pe un nou drum cu "motorul" Prostiei deschis la maxim iar noi zicem că suntem mai creştini, mai deschişi şi mai inteligenţi.
    Nu am nimic ca să se trăiască în iluzie, dar nu şi când în numele ei se întăresc CREDINŢE şi OBICEIURI ce sunt prespectate ad literam şi mult prea serios.
    Prostia în iubire, respect sau simţire a trecut de pragul maxim admis şi se aşteaptă deja Apocalipsa-lui 2012. Mie, unul nu-mi convine să pot percepe aşa senin amestecul de Prostie&Indiferenţă ca stare principală de spirit!!!Numai aşa de dragul optimismului deşănţat sau al curvei Speranţa care nu se lasă ucisă.

    RăspundețiȘtergere
  9. el_zorabb:
    Cine "judecă"?
    Pentru asta eu nu am "minte" eu am un "organ",
    ăsta e format din toleranţă, iertare şi discernământ.(????):)
    Ştii, a discerne nu înseamnă ai băga unuia părerea ta pe gât, ci a-l face prin feeling(iubire) să înţeleagă că el este născut la întâmplare(tot din "iubire")şi...că tot el face ceea ce fac toţi CEILALŢI şi.. de altfel nu poate înţelege Ce...face!
    Dacă te-ai transfromat în ceas eleveţian nu înseamnă că eşti scutit de probleme iar în faţa ta ai VIRILITATEA ŞI O SUMĂ DE AFRODITE CE VOR ÎMPĂRTĂŞI SATISFACŢIA ŞI BUCURIA PE PĂMÂNT.

    Dacă tai un ou sau o ceapă iar asta însemnă proprietăţi la Monte Carlo sau 3 copii frumoşi
    asta nu înseamnă că "ştii ceva"sau că eşti"în rândul oamenilor", recte fericit. Şi că poţi crea celorlalţi un model de viaţă.

    Aici băteam şi eu el_zorabb.
    Că se trăieşte după cum se simte:PROST!
    Subiectul "TRĂITORUL" NU se poate recunoaşte!!!
    Trebuie să "ţină"(un întreg fenomen)ascuns!
    Dragul meu, nu putem lua întâmplarea ca "regulă"sau "luciditate" ci mai repede ca RIGIDITATE,din partea celui care ai zis tu, că: "trăieşte"
    Altfel spus, am posibilitatea "să violez", dar aştept momentul prielnic.
    Lipsa de respect(cunoaştere minimă)duce la VIOLENŢĂ
    APARENŢĂ PROASTĂ
    FUTUT(fuga în viteză de dragoste)
    FRICA DE LOC 2(subaltern,angajat,căsătorit)

    De ce ELABORAT?
    Ca să nu se mai înţeleagă...tot ceea ce se înţelege. ORIUNDE.
    :)

    Ps:Pentru Cele....e
    Draga mea, nu sunt auto-suficient, eu sunt ÎNTREBAREA, iar Tu...Fuga de Răspuns-uri.
    :))
    Elaborată de altfel.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  10. :)))
    Fuga de raspunsuri?
    Uneori stau si ma intreb cat de mult influentam noi raspunsul si cat de mult o face incapatanarea de a afla macar un raspuns la o intrebare. Bineinteles ca nu cred cum ca noi am fi Adevarul - ca si actiune. Ci doar ca si fapt.

    Eu cred ca lumea isi are baza pe 'Ce ar fi daca..ar lua viata?'
    'Ce ar fi daca as face ce simt'?
    'De ce nu sunt fericit?'
    'Ce ar fi daca nu as mai face ce simt si as judeca la rece fiecare pas?'
    'Ce as pierde daca..?'
    'Ce as castiga daca..?'
    'Ce s-ar INTAMPLA daca..?'

    La un moment dat in viata am realizat ca nu este suficient nici sa simti, nici sa judeci. Am inteles ca EU nu am cum sa controlez nici macar informatia integrala din Eu-l propriu. Da..pot simti, dar in acelasi timp pot simti si placerile abuzive care ajung sa ma supuna si eventual sa ma conduca. Deci, pot simti placere in timp ce cad.

    Pot judeca la rece, dar atunci ajung sa simt mai putin. Sa devin robotic si frenetic doar calculat. Adica, fals in pasiune si incapabil in a mai simti cu adevarat. Caci omul ca si orice animal se adapteaza. Mediului, schimbarilor, problemelor, ..or daca nu, moare. Adica nu mai supravietuieste vietii.

    Cand aparent intinzi mana si ajuti pe cineva..aparent, il ajuti. Posibil insa ca ajutorul tau sa cauzeze si sa transmita pe viitor - o crestere a erorii. Fatalitate. Dar fatalitate care exista. Istoria vorbeste.

    Si atunci esti legat de maini si de picioare. Sa actionezi, sau sa te abtii? Sa intinzi mana, sau sa o retragi? Sa ajuti sau sa lasi sa se caleasca in fata celor puternici - pe cel slab. Sa...sa...sa.. :))))))))))

    Si atunci am innebuni.
    Insa nu asta ar fi cea mai dificila parte.
    Nuuuu...nicidecum, mon cher!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pertinentă şi frumoasă asta:
    "lumea isi are baza pe 'Ce ar fi daca..ar lua viata?"
    Mulţami că-mi poţi să-mi transmiţi că bărbaţii nu's NUMAI pentru F_tut şi F_kut Bani.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  12. SuperMişto şi asta:
    "- cat de mult influentam noi raspunsul si cat de mult o face incapatanarea de a afla macar un raspuns la o intrebare"
    :)
    True
    Da, normal şi toată lista:)
    'Ce s-ar INTAMPLA daca..?'
    Tare autentică şi asta cu:
    "Pot judeca la rece, dar atunci ajung sa simt mai putin"
    Aşa eŞOmul dacă nu se adaptează"moare"şi de aia face toate căcănăriile şi toate adaptabilităţile
    cretinoide. Pe el nu-l intereseză unde-L duc,
    El se duce de bou/vacă.:)El vrea să se simtă"cumva", "bine". Hedonistu'fără cap.
    Cu capul celorlalţi.:)
    Aşa este!Foarte probabil...
    "ajutorul tau sa cauzeze si sa transmita pe viitor - o crestere a erorii"
    Însă îl poţi ajuta"să vadă", să "discernă"unde se află sursa răului şi a binelui LUI şi a celorlalţi. Nimeni sănătos la cap nu impune!

    Istoria poate să vorbească, dar nu o poate strica mai rău...la infinit. Pasta din tub odată scoasă nu o mai poţi băga la loc, însă suntem datori să nu facem din PROSTIE O RELIGIE,
    DIN ÎNTĂMPLARE-UN UNIVERS RESPECTAT.
    Atâta timp cât ea nu oferă delor rezultate mulţumitoare, satisfăcătoare, măcar.
    Fundamentul, fondul...trebuie să se ivească cât de cât, o urmă, măcar, în lupta sa cu forma...atât de atrăgătoare.:)

    Poţi să întinzi mâna dar să nu rămâi un"înjurat"
    un "proscris", unul/una căruia, căreia vrei să i-o tragi, dintr-un motiv sau altul.
    Că altceva vezi Doamne...n-ai avea ce să-i faci.
    :)
    Miza?
    Nu a înnebuni, ci a te bucura,chiar şi a xcita, chiar şi a înţelege. dar pt asta trebuie văzută
    şi înţeleasă FRICA, universul ei.
    Al Ei.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Hm..unde a disparut ultima parte a comentariului meu..adica asta?

    Partea dificila e sa ajungi la un raspuns atunci cand iubesti.
    Iubirea ta face mai mult bine, sau mai mult rau?

    Or nu poti controla asa ceva. La fel cum nu poti controla pe cine si cat sa iubesti.La fel cum nu te poti controla pe tine daca nu esti impacat cu tine insuti, macar asa...cat sa intelegi sa ACCEPTI ca nu exista raspunsuri la intrebari.

    Prin urmare, cred ca am fost destul de clar.
    Nu fug de raspunsuri, pur si simplu STIU ca nu am nevoie de ele. Decat atunci cand apar. Ca sa implineasca calatoria. Ca sa o claseze. Ca sa iti demonstreze inca o data ca nu TU detii controlul. Ca nu ai nevoie sa detii controlul.

    Ai nevoie doar sa te cunosti mai bine (sa-ti fii auto-suficient), sa iti identifici valorile mai profund (ca sa putem dormi noaptea si ca sa nu ne simtim vinovati de INTAMPLARE), sa fii sincer pana la sange cu tine insuti, si cat poti - cu cei din jur.
    Sa te accepti.

    Daca te atrage imaginea de Monte Carlo cu 3 copii pe canapele de lux ... asta esti!!!!

    Tu nu intelegi ca si iubirea e aceeasi cu ce esti??

    Atata esti!

    Solutia nu este sa cauti raspunsuri daca iubesti suficient, corect sau pasional.
    Solutia este in auto-cunoastere. Cand simti ca esti de tine statator (si indiferent de cum vad si judeca altii problema) - tu daca o vrei, ai puterea sa o alegi. Daca nu o vrei, ai puterea sa o refuzi.
    Si nici macar nu mai intervine 'puterea'. E atat de usor sa fii tu! Asa mic, fara a fi Atlas cu lumea in spate. Fara a simti nevoia sa fii erou. Caci eroii adevarati nu aleg sa fie eroi. Ci pur si simplu sunt. :)

    Si da, spun ce sunt. Nu ce cred ca va fi considerata o aroganta distructiva.

    Dar eu ma am ceva.
    credinta!!
    Ca atunci cand credem si intelegem ca nu noi dam sensul, ci sensul ne poarta pe noi - viata e mai usora. Noi suntem mai liberi..si respectandu-ne libertatea, firesc, vom respecta libertatea celorlalti.

    'Prostia' de care m-as putea lega..nu e prostia unui etaj...mai 'jos' in profunzime si intelectualitate. Nuuuu...'prostia' pe care o acuz eu nu e nici macar falsitatea si ipocrizia inconstienta. Ci aceea constienta.
    Manipulatoare constient.
    Care cauta sa priveze libertati in originalitate. In autenticitate.

    Cei considerati de tine 'prosti'..sau hai, fie, prostiti ... nu sunt vinovati cu nimic. Ei sunt asa cum sunt.

    Problema apare atunci cand una simt, si alta vorbesc si cer. Cand nu se cunosc suficient.

    Si gata.
    Am scris prea mult. Sa-ti fie de bine :))))))

    Acuma, daca tot mi-ai dat raspunsul prea rapid...stau si ma gandesc. O fi la mijloc ochelarii de cai? ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Domnu'pe cal te mai aştept...:)
    Acu' fiecare cu dioptriile lui.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Nici nu se poate altfel!!
    Ma refer la faza cu dioptriile :))

    RăspundețiȘtergere
  16. el_zoraaaaabb....:)
    Nu ţie ţi-am scris că fugi de răsăpunsuri
    "Nu fug de raspunsuri":)))))
    ci unei cunoştinţe virtuale. Nu te-ai uitat atent
    cum am scris..))

    RăspundețiȘtergere
  17. Sa stii ca oricat m-as stradui, nu am cum sa nu ma impiedic si eu de elaborarile tale :)))

    vezi daca nu esti clar, concis si la subiect? :)))

    Si mai si porti dioptrii diferite de ale mele..

    RăspundețiȘtergere
  18. Minunat răspuns în dreptul iubirii"atunci cand iubesti."
    dragul meu, fiind împăcat cu mine însumi accept f.bine că am răspunsuri la întrebări. Chiar dacă uneori mă dau peste cap.
    :))))
    Să fie asta diferenţa dintre noi? Nu ştiu.:)

    Şi totuşi am găsit un numitor comun la chestiunea în discuţie:
    "Decat atunci cand apar"
    Eu am nevoie să deţin controlul atunci când răul e în manifestare...sau nihilismul ori indiferenţa mă bagă în horă! Ce n-am voie?
    :)
    Asta spuneam(gândeam)şi eu, fără să ţi-o arăt:
    "auto-cunoastere"
    :)
    Minunată şi asta cu fără de Atlas şi...Sunt!
    :)
    Mă plec, nu mă a plec.
    :)

    Ee...da, prostia e şi conştientă şi inconştientă
    le taxez pe amândouă pt că ultima este şi ea la fel de "pretenţioasă"şi aducătoare de Sida pentru tot ce e fiinţare în jurul ei.
    Prostiţii??
    Sunt vinovaţi şi ei!!
    Pt. că încearcă şi mie şi apropiaţilor mei de pe Terra să-mi inoculze dreptatea regula corectitudinea feelingului şi înţelegerii lucrurilor!!??
    Deci, prostia universală...la tot pasul e vinovată/trebuie taxată/lovită şi îngrijorată.
    :)
    Mulţami mult.

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu cred ca poti fi afectat de cei pe care ii consideri 'prostiti' :))))))..decat daca te lasi angrenat de situatie.

    Eu inca visez la ziua cand am sa traiesc in pustiu..si am sa revin doar la cumparaturi..in lume :)))

    E bine sa existe diferente, altfel ne-am auto-inzeii :))))

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu???????
    Ei sunt PESTE TOT.
    :))))
    Ce's prost să mă angrenesc?
    :))
    Să mă ei şi pe mine la shoppppping!!!!
    De gagici, de gaaagici.
    :))))
    Da. Sobru. Trebuie să existe diferenţe!
    Dar nu bipezi care să le gândească, să le conştientizeze!!!??
    :))))))
    Somebodyyyy helpp myyyyy.....
    :)))))

    RăspundețiȘtergere
  21. Eu nu merg la shopping de contra-idei.
    Ci de idei :))

    Cred ca te-ai plictisi ca nu ai mai avea de cine sa ie 'iei'. :)))

    Weekend fain iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  22. Cu siguranţă.
    :))))))
    :((((

    Eu nu îţi doresc.

    Pentru că sigur o să-l ai.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  23. Intrebar(EA)..da..am vazut-o/o vad..Astept/asteapta raspunsul ;)

    RăspundețiȘtergere
  24. Foarte bune remarcile lui @el_zorrab. Si de acord si cu afirmatia "'prostia' pe care o acuz eu nu e nici macar falsitatea si ipocrizia inconstienta. Ci aceea constienta.
    Manipulatoare constient." ..asa vad si eu marea prostie...de a nu sluji binele si iubirea.

    RăspundețiȘtergere
  25. Problema ramane daca placerea poate genera iubire..cred ca da..cu conditia sa nu ramai dependent de placeri, sa treaca dincolo de placerea fizica..de stimuli..de carnal..sa activeze frumusetea si sensibilitatea sufletului. Iar odata ce stii ce e iubirea.. ai simtit-o..aceasta te poate salva, inalta si in momentele de suferinta. Spunea undeva el_zorab ca iubirea te ajuta numai spiritual..nu si psihic. Eu cred ca are o influenta importanta si asupra psihicului..salvatoare chiar..desi de multe ori pare ca te destabilizeaza..

    RăspundețiȘtergere
  26. Fly:La asemenea intrebare, cinE(l)nu ar gasi resurse sa poata raspunde?
    :))
    Bogatia, naturaletea ar trebui sa se sesizeze...ma rog, sa se resusciteze. Pt ca ar avea de unde.Nu?Mergand pe un rationament logic.
    :)

    Ai mai fratilor ca si 'falsitatea' e tot prostie. PROSTIE!
    Cum sa o poti adopta si inocula asa ca pe un port-drapel zilnic si pana la sfarsitul vietii.
    Si sa ti propui(???)sa ramai un inchistat si un previzibil cu pretentia ca oricand sa poti mirosi a CHANNEL in fata oricui.
    Cum?
    Cuum?
    :)

    RăspundețiȘtergere
  27. El Zoraaaab!
    Vreau si eu la shopping de ideI...
    Nu vreau la contra-! De fapt nu vreau la false sau
    imposibil de admis ca:idei!
    Ma iei?
    :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Fly:influenta importanta si asupra psihicului, a iubirii?
    Pai de asta vorbim. Nu de prima parte cea pe care toti o intuiesc sau o"stiu", a afectului!
    A sentimentului format sau brut(capiat). Si vezi tu fly cum ajungem tot la nivelul de cultura?
    Al nivelului de INTELEGERE a omului si a manifestarilor lui in diferite situatii?

    Cunosc pe cineva care a vazut doar un crampei din "manifestare"si crede ca stie"totul".
    Si... ca poate lua de la capat CAUTAREA in dreptul frumosului-interior, chiar daca zice ea:
    Nu mai caut!...pe premisa ca oricum apare.
    ...
    Tipical
    :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Iubirea nu te poate ajuta atat psihic cat spiritual. Asta probabil a vrut sa zica el_zorabb.
    Gandul sau ratiunea au rol de ordonator nu de killer. A temporiza nu este sinonim cu a ucide:o idee sau un sentiment.
    A amana sau a ocoli o decizie nu inseamna ne-iubire.Ansamblul tau caracterial-educational
    reprezinta esenta. Forma...care include si ratiunea. Uite-te de ce sunt atatia PROSTI,CRETINI,INTERESATI-CAPIATI SAU CURVE DE TOT SOIUL. De ce ei influenteaza lucrurile
    si starea de spirit?
    Pentru ca ruptura dintre ratiune si spirit(sensibilitate)este majora, definitorie
    in multe din deciziile cotidiene ale omului nostru:carpatin sau octidental.

    RăspundețiȘtergere
  30. Tulai Doamne.Mi-s tare interpretabil.Ca de obicei.An'way,dragostea poate motiva curajul si deschiderea,insa ea nu defineste caractere.sexul,placerea fizica adica,vine ca si o continuare fireasca a iubirii.ca si o completare,daca vrei.in sens contrar,sexul e doar sex.punct.care lasa un gol,daca nu are la baza dragostea.si asta doar pentru ca sexul are nevoie de iubire pentru a ramane pazit de sfera animalica in care te poate purta.de aici si ce am spus despre spiritualitate.altfel,placerea sexuala poate scapa de sub control si devine un drog. uite o idee,Joker : falsitatea oamenilor,cand e inconstenta,constituie o forma de armura,care lovita de obiecte si subiecte ascutite si dure-produce scantei.de orgoliu,daca vrei.dar deviaza doar.falsitatea nu poate fi esenta in sine,decat daca este jucata constient.

    RăspundețiȘtergere
  31. Daca defineste caractere? Nu.
    Le modeleaza/slefuieste.
    Si in orice caz "sexul are nevoie de...."
    pentru ca OMUL.
    Iaca homo.:)
    Falsitatea e ALIENARE. ...Treptata dar sigura, din pacate.

    Cum sa poti vorbi de separarea sexului de animalic cand milioane de oameni iubesc animalele, multe din ele transformate in: de
    companie?
    :))))

    RăspundețiȘtergere
  32. @Jokerino..si falsitatea e o prostie, INCONSTIENTA e tot prostie la urma urmei, insa cum majoritatea proceselor au loc la nivel inconstient..suntem toti PROSTI..pe mai multe nivele. Cu cat devenim mai constienti..vedem un pic mai departe.
    Revenind la placere si iubire... as spune ca placerea tine mai mult de confortul psihic, necesar ca si altele (cum spunea si el_zorrab) supravietuirii...pe cand iubirea are mai multe componente..fiind legata cum spuneai si cultura, si de a intelege..si de respect..de loialitate etc.

    RăspundețiȘtergere
  33. @el_zorrab..nu te impacienta..nu tu esti interpretabil :)) Orice spunem poate fi intepretat sa se gaseasca doar interpretatorii sau interpretii potriviti. M-am legat de o ideea a ta pe care am incercat sa o dezvolt. :)

    RăspundețiȘtergere
  34. Fly|:"nu tu esti"
    :))))
    Multumesc frumos.
    ...
    Vreau interpretul/interpretii favoriti...!!!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  35. Si acum sa revenim la lucrurile serioase:)
    Asta cu: "suntem toti-PROSTI" tot incerc si eu s-o uit si tu ce faci? Rasucesti cutitul in inima?
    :))
    Fly, la bibezi "confortul psihic" din placere, este sinonim cu lasatul pe tanjala sau sa munceasca furnica... Stii?
    :)))

    Loialitate zici?
    Nu inteleg totusi, vorbim de lucruri perisabile sau nemuritoare?
    Sic!
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  36. Joker-no-cred..nu stiu cine e mai ideiList.eu pt ca nu astept raspunsuri,sau tu care ai pretentii atat de mari de la oameni mici ;-)

    RăspundețiȘtergere
  37. Daca ai face o excursie in my inside ai vedea ca
    nici eu nu astept raspunsuri de la MAJORITARI.
    Ce te face sa fii sigur pe asta?
    Eu am doar pretentii de la cei mici... turmistii-lumii de rand sa constientizeze
    ce fac pentru ei:facand pt ei fac si pentru viitorul fiecaruia. Privind in ochii unuia e deranjant sa simti ca privesti in ochii tuturor.
    Nu mai exista diferente de sex sau credinta.
    Deci vorbim de fond nu de forma.
    Si nu vorbim de sugerat surpriza si surprinzatorul.Sau de reinventat misterul.
    :)
    Dragul meu el_zorrab.

    RăspundețiȘtergere
  38. @Jokerino...loialitate. Vorbim de iubire..singura legatura cu nemurirea in lumea asta perisabila.

    RăspundețiȘtergere
  39. Fly. Vorbim de iubire sau de oameni?
    Sau de una in functie de cealalta...sau de Iubire in functie de ce avem?
    Unde lasi boicotul celorlalti? Forta uimitoare a celorlalti.
    Unde sa se nasca El:Celalalt!
    :)
    Ce avem azi?
    -Neinduratori
    -Pretentiosi
    -Grabiti
    -Inteligenti si...
    -Obezi plini de iluzii in ei barbati si femei
    Iaca..
    :)
    Te imbratisez cu drag

    RăspundețiȘtergere
  40. ...si uite asa Jokerino depinde ce carti ne "pica". Unii au de 4 ori 4 AS-ul in maneca, altii se tem de suite sau careu ...si jocul nu-i mereu acelasi, cu o carte poti fi castigator, in timp ce cu aceeasi carte in alt joc poti pierde :)
    Ce faci tu "om dezbatere" ?! :)

    RăspundețiȘtergere
  41. Brandusel.
    Dpdv al celor 2cai pe care primeşti:
    -de la D-zeu
    -şi din social
    ...ce-am primit este ce am meritat, iar în perspectivă:ce merităm.
    Io din plaja asta no vreau.
    (Clumea!)
    ....
    Şi uite aşa depinde CINE face cartea.
    Sau, cel mai nasol, să stai la masă cu ăla care face cartea...şi nu ai cum să pleci.
    :))))))
    Mie?Mi-e mie teamă de o suită.De gen loc şi mod.
    :)))))

    Cunosc pe cineva care cu acelasi nebun vrea să câştige lumea. Iluzionismul, constă în faptul că vrea să preschimbe nebunul în rege dar si ăsta(?) trebuie să se dovedească nebun.
    Asta să se poate întâmpla după o vreme ....
    timp în care va sta departe de tabla de şah.
    :)))
    Corolar:
    A n-are B, B n-are A!!
    La ecuaţia asta X are proprietate de mister. Ecuaţia asta oricum va da cu virgulă, şi asta pentru că A şi B au oroare de construţie, iertare sau acceptare.
    Merge uneori să şi înhizi ochii..,puţin.
    Dar pentru asta, îţi trebuie să mergi la sală, să faci muşchi.
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  42. Cred că în soluţionarea acestei probleme ne-ar trebui un Împărat Solomon. S-o "tranşeze", sau măcar s-o ameninţe cu tranşatul, poate aşa s-o rezolva cumva.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  43. S-o tanşeze?:)
    Nu. Nici măcar s-o deştepteze.:)
    nu se mai poate lumina nimic. Avantajele beznei
    sunt mult prea avantajoase.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  44. Jokerino, dramatizezi!
    Vezi că la asta eu eram "specialista", deci intri pe "teritoriul" meu.
    :))
    Ainteşte-ţi "cauza" soluţionată foarte inteligent de către Solomon. A ameniţat că tranşează copilul şi atunci, mama adevărată a renunţat la "partea" ei, din iubire pentru copil. Aşa s-a aflat adevărul şi s-a demonstrat cine îl iubea mai mult.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  45. Ah, vra să zică admiţi că sunt persoane care se complac în "întuneric" fiindcă le convine.

    Asta poate fi o confirmare la ceea ce spuneam eu despre bărbaţii care preferă să fie curvari, superficiali şi să desconsidere femeia, fiindcă au impresia că e mai avantojos pentru ei să-şi păstreze dominaţia sexistă. Şi continuă s-o facă deşi ar putea să judece cu mintea lor şi să înţeleagă că situaţia dezavantajează pe toată lumea!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  46. Observ că momentan eşti un Joker bosumflat. Nu prea te prinde această postură.
    :)
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  47. Sunt de acord totalmente cu tine, până începi să vorbeşti de bărbaţi.
    :))
    Păi cine vă pune să alegeţi MODELUL-CLASIC?
    :))
    Cine vă pune să alegeţi man-mooney?:)
    Pt asta plătiţi un preţ, ca de altfel şi cealaltă extremă un playboiaş.
    Cel mai greu lucru în VIAŢĂ, ştii care e?
    Alegerea!
    Decizia. Nimeni nu ne poate absolvi de consecinţă/consecinţe. Decât noi.

    Veti tu ceva...e o bosumflare doar pt o igienizare mai bună.
    :)
    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  48. Păi, n-aş mai vorbi de bărbaţi, că mie mi s-a luat demult de subiectul acesta.
    Dar, cum şed eu pe margine şi urmăresc "meciul", se întâmplă ca la anumite intervale de timp să-mi vie chef să mai joc şi eu câteun game, ca să mă păstrez în formă.
    :)
    (am glumit)

    Habar-n-am ce fac celelalte şi ce criterii de alegere au. Mie mi se pare că cele care arată f bine dpdv fizic, se vând scump. Dar...ştii cum e, "piaţa" asta tot bărbaţii o ţin în picioare. Ai văzut vreun mare magnat care să întoarcă capul după o intelectuală cu fizic banal sau după o femeie modestă? Neah!
    Pentru că au bani, se duc să dea iama-n prospăturile cu fizic ca-n playboy. Ele s-au prins de figură şi folosesc această oportunitate.
    Simplu, e legea cererii şi ofertei.

    :))

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog