Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

26.01.2011

Adevăruri pierduteludate. Au un impediment, sunt întortocheate.


Noi? Mult mai rău.
Iubirea, cu cât e mai intensă şi mai concentrată, cu atât se limitează mai mult în întindere, cu atât cere mai mult individualul şi unicul. Astfel se întâmplă că marile pasiuni descoperă absolutul într-o femeie, care la cea mai redusă analiza de abia îşi poate salva existenţa biologică. Unei consideraţii din afară, iubirea este atât de absurdă, încât ea nu poate fi apreciată decât pentru absurditatea ei. Din acest motiv, asupra iubirii nu se poate vorbi înconsideraţii, ci numai în mirări.

În momentele când iubirea te doare, fiindcă ea cere prea mult, eliberează-te prin alte metode, prin alte căi. Aleargă fără ţel pe străzi sau prin păduri şi risipeşte-ţi prin fugă obsesia imposibil de realizat. Cheltuieşte-ţi, în fiecare pas, un sărut din miile pe care ai fi vrut să le dai şi, în progresul oboselii, uită de toate femeile pe care iubirea ta ar fi vrut să le îmbrăţişeze. Săruturile să se desprindă din tine ca petalele dintr-o floare de toamnă. Şi risipirea acesta să nu semene unei înfrângeri şi niciunei renunţări, ci miile de sărutări să însenineze viaţa cu atâtea zâmbete, cu câte tristeţi ea a întunecat-o.
Am cel mai mare dispret pentru acei care rad de sinuciderile din iubire, deoarece acestia nu inteleg ca o iubire ce nu se poate realiza este pentru cel ce iubeste o anulare a fiintei lui, o pierdere totala de sens, o imposibilitate de fiintare. Cand iubesti cu intreg continutul fiintei tale, cu totalitatea existentei tale subiective, o nesatisfacere a acestei iubiri nu poate aduce decat prabusirea intregii tale fiinte. Marile pasiuni, cand nu se pot realiza, duc mai repede la moarte decat marile deficiente.
Fericirea e să fii în afara celor patru pereţi, să umbli, să cunoşti, să te amesteci cu lucrurile. Dacă te opreşti, te copleşeşte tot ceea ce e mai rău în tine. Omul nu a fost creat pentu a fi ţintuit pe un scaun, dar poate nici nu merită ceva mai bun.

Înainte de a fi o eroare de fond, viaţa e o greşeală de gust, pe care nici moartea, şi nici chiar poezia nu ajung s-o îndrepte.

Nopţile în care dormim sunt ca şi cum n-ar fi. În memoria noastră nu rămân decât acelea în care n-am închis ochii. Noapte înseamnă noapte albă.
Emil Cioran
 *Carnea e incompatibilă cu iubirea.

Tot Emil Cioran ne luminează, în bezna noastră cea extatică:

*Nu există decât o ratare: a nu mai fi copil

Se naşte întrebarea:
-Adevărurile sunt la cur, la burtă, în cap, în supărare, la şefi, în veritasul băuturii, în forţa de a-ţi se pune toate la NAS sau ele chiar sunt? Fără echivoc.
Noroc cu Ignoranţa. EA ştie că ulciorul nu mai este casant.
Fals!
Licoarea...cât te-oi uita la ea...consistent ea... se-duce:)
Noroc??
Cu dus, şi... întors.
Iar pentru circuitul ăsta trebuie să fii pregătit.
Iată, de ce iubesc(refuzat, jucat, exuberant).Şi de ce am ales!
Desigur, neştiinţa şi uşurelul vieţii ne învaţăă..."să aleagă Alţii".
Poftă bună!
Desigur iert(din pasiune) pe toate purtătoarele cunoscătoare ale ocolirii suferinţei.
Şi totuşi, mă întreb:Cum ar putea ocoli suferinţa? Mama natură...

40 de comentarii:

  1. Iubirea?!
    Cel mai frumos lucru pe care l-am primit de la Dumnezeu. Dar oamenii l-au transformat în nebunie devoratoare...
    :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu aş spune mai concret...transformată întro cursă nebună de a consuma: trăiri, simţiri, oportunităţi, ultimatumuri şi chiar confuzii.
    E ca la Jocurile olimpice:important e să participi
    :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Dragă Blue, mie nu-mi vine să arunc, nu de alta dar n-am pe cine să nimeresc.
    Aş fi vrut.
    :))
    Aşa că, nu asist decât la spectacolul meu intern
    bulibăşitor un fel de commedia dell'arte, deşi ştiam de un Vişniec sau Kubrik. Aici se aruncă cu farfurii, iar fluturii mi-au fost transformaţi în lilieci. De aceea, trebuie să pun capăt zăzaniei interioare ce m a luat prin suprindere. Combatanţii vor să mă strice la stomac..şi îi auzeam că au pus gând rău inimii cum că ar vrea ei să bată mai încet.
    ..
    Nici nu ştiu ce să iniţiez:să zămbesc sau să...

    RăspundețiȘtergere
  4. Blue, ca să zici de mine că sunt "ploaie de vară"
    întâi trebuie să-mi guşti picătura. Eu nu sunt pur contextual, aşa cum las să mă întrevăd.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Noroc ca am memorie buna si stiu ce am citit din Cioran:))... "Pe culmile disperarii" indubitabil! Daca am gresit, imi tai capul.
    Stii ca eu nu am nimic personal cu Cioran, chiar il respect pentru profunzime si disectia durerii, dar din ce-am citit pana acum nu mi se pare ca a fost vreodata fericit pentru ca stie toate astea. Stiu ca nici nu prea ai cum sa fii fericit pentru ca STII ADEVARUL, oricare ar fi si ala, dar macar poti incerca. Cum imi ziceai mie la un moment dat, cu ce ne ajuta pe noi ca unii diseca moartea si sinuciderea cand noi nici sa traim nu suntem in stare? Pe principiul asta te intreb si eu pe tine ce rost are sa diseci durerea din iubire, durere ce ar putea aparea in urma infinitului erotic sau limitarilor celuilalt, cand oricum nu e un capat de tara? Cei puternici vor stii sa treaca si peste durerea asta si sa pastreze doar ce a fost frumos din toata experienta asta. Viata in asta se contabilizeaza, daca ma intrebi pe mine, copilul tau, in experiente si ce inveti din ele.
    Eu inca ma intreb de ce dracu' oamenii diseca durerea si nu fericirea. Parol, momentele de fericire, ca ma conving pe zi ce trece ca omii nu au fost facuti sa fie fericiti. Si tot pe zi ce trece, ma conving ca nici in iubire nu e bine sa ai asteptari. Si asta ar trebui sa-mi aplic si mie, in mama ei de treaba, ca daca nu iar patesc la fel ca si cu honeybee. Asteptari infecte! Vreo sugestie de cum ajungi sa nu mai ai asteptari nici macar in iubire:)? Pari genul competent si de-aia intreb...
    O ultima chestie si te las in pace deocamdata...
    Vezi cine imi da dreptate cand zic ca vreau sa raman copil:D?

    RăspundețiȘtergere
  7. Blue, eu am ajuns sa am o problema cu faptul ca-ti tot ceri atatea scuze... Imi aduci aminte de mine cand imi cer scuze peste scuze cand oricum vorbele nu mi le pot lua inapoi si trebuie sa mi le asum asa cum sunt sau cand nu e nevoie in mare parte sa-mi cer scuze.
    Nu-l vad chiar capcaun pe Joker, sincera sa fiu! E OK tipul:))! Cu bubele de rigoare pe care le mai simt si eu poate, dar i le accept, cum mi le accepta si el mie:).
    Si eu inca nu inteleg cum Dumnezeu se gaseste mereu cineva potrivit la locul potrivit... Blue, nu mi-l ispiti pe Joker cu liliecii tai, ca ma transform in uragan direct! Eu stiu ca tristetea si amaraciunea are craci frumosi, dar totusi... Macar nu in vazul lumii si macar sa nu aflu eu! Sa nu afle copilu', adica eu:D!

    RăspundețiȘtergere
  8. Iunia, dragă, voi mă confuzaţi şi mă bulversaţi de chiar începe să-mi pară rău că particip la aceste comentarii.

    Joker s-a supărat din...doar el ştie ce motiv. Şi s-a exprimat destul de dubios după ce spusesem, referindu-mă la felul în care scrie, că e ca o ploaie de vară. De la o metaforă cu sens frumos, admirativ, s-a ajuns la alte "minuni".

    A se vedea citatul:
    "Blue, ca să zici de mine că sunt "ploaie de vară" întâi trebuie să-mi guşti picătura."

    Păi, dacă Joker n-a dat între timp în mintea copiilor ca să fie incapabil de a înţelege o abstracţie, sau dacă nu s-a transformat într-un dozator de apă, atunci fraza asta e cel puţin nepotrivită.

    Mi-am cerut scuze pentru că am considerat că exprimarea mea lăsa loc de interpretări şi el a refuzat să-mi răspundă, de unde am presupus că e foarte supărat pe mine. De aici avalanşa de scuze şi nedumerirea faţă de tăcerea lui.

    Iar în privinţa ameninţărilor, Iunia, eu zic că Joker e suficient de mare ca să se poată apăra singur, ba mai mult, să poată da un răspuns din care să ne lămurim amândoi, fără ajutorul "copiilor" care să facă un ridicol şi inutil partizanat, acolo unde chiar nu e cazul.

    Îmi place Joker. Îl respect şi m-am purtat în consecinţă, dar mi-e greu să înţeleg această lipsă de reacţie care determină numai confuzii.

    Şi acum vă las...în familie, să vă consolaţi reciproc pentru marele afront pe care se pare că vi l-am adus fără voie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Man, am trecut sa te salut, asadar: SALUT!
    ma tot invart de ceva vreme in jurul maidanului tau si deja m-a luat cu lesin.. prea multa iubire-ntr-o "cana cu vin"!

    RăspundețiȘtergere
  10. am reusit si eu sa revin pe net,dar cu greu...caci sarisera azi trei gagici la cearta cu mine,cand am indraznit saracuta de mine,sa zic ca ceva nu-mi convine,la servicile net pe care mi le-au oferit.nu-i bai asta...:)am trait si o experienta incredibila.

    adevarul poate fi interpretat in functie de cantitatea de x care te separa de el.hai sa nu pun x si sa zic la intamplare,ignoranta.adevarul nu poate fi modificat,ci doar aceea cantitate de lucruri pot fi intoarse pe toate partile,pana la nesfarsit.cand te gandesti la acest nesfarsit,atunci poti sa fi pesimist.
    in privinta pregatirii...ce sa zic.pregatirea are un combustibil care ii confera posibilitatile de a fi,de aplicatie.din propria experienta pot sa-ti spun ca au fost situatii in viata mea care nu m-au intrebat daca sunt pregatita si nici eu nu stiam daca trebuie sa fiu pregatita pt ceva.in unele situatii vedeam ca treptat,mi se pregateste ceva...dar habar nu aveam pt ce TREBUIA sa ma pregatesc.dar explicand aceste doua situatii,nu spun ca o pregatire,nu a fost...ci nu o puteam vedea eu,chiar ca o pregatire...in fata imprevizibilului.de multe ori,cu toate imi vedeam aiurelile din cap,imi ziceam/acordam incredere in mine.niciodata nu am cautat increderea,in afara mea...am incercat...doar incercam,dar nu tatonam,caci inca eram copil...ma aruncam direct cu sufletul sa simt impusatura de cutit.e ca si cum cineva te-ar taia cu cutitul in piept,dar tu esti undeva in apropierea corpului tau,dar in afara lui...si ultimile picaturi de viata ti se scurg din el.acele ultime picaturi,dor cel mai tare...caci acelea sunt ultimile de care te mai agati.

    RăspundețiȘtergere
  11. Io, ca de obicei in cazul Joker, nu prea inteleg.
    Sa presupunem ca ai fost indragostit si "fimeia" ti-a facut rau. Emotional. Intr-un fel sau altul.
    Ideea e in felul urmator : o sa urmeze o perioada (nu stiu de cat, "depanda" de la om la om) in care o sa te chinui ca dracu'. Si o sa mai scrii postari din astea. Tre' sa scoti toata durerea, s-o diseci, nu s-o lasi inauntru, cum gresit presupune Iunia ca tre' sa faci.
    Dupa ce trece faza asta, in care ai aruncat noroiul, o sa-ti fie bine. Si poate respectiva sa faca orice, ca nu te mai atinge. Ma rog, eu vorbesc din experienta proprie. Banuiesc ca nici la barbati nu e foarte diferit, ca tot oameni suntem cu totii. Daca cineva te raneste, suferi ca un caine, da' dup-aia te ridici din nou pe picioarele de biped ce esti (nu tu, Joker, ma refer la orice om) si mergi mai departe, indiferent la actiunile aluia care te-a ranit.
    In timp apare si intelegerea si poate chiar iertarea. Da' "Ce-ai omorat, omorat ramane", si daca celalalt incearca sa se apropie iar de tine, nimic nu va mai fi la fel. Ciorba reincalzita nu mai are acelasi gust ca cea proaspat gatita.
    "Dupe" parerea mea, scrie p-aici postari, imbata-te, vorbeste cu Iunia sau cu ce prieteni mi ai tu, lasa sa iasa toata nefericirea, si dup-aia iti revii. O sa vezi. Parole d'honneur.

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Blue : Blue, mama, fii barbata!
    Ai o atitudine... defensiva si inca reactionezi(nu ca eu n-as face-o, dar trebuie sa ne intrajutoram cumva, cred).
    Te simti atacata de Andrei, te retragi. Te simti atacata de mine, te retragi. Acum te simti atacata de Iunia sau de Joker, ceea ce n-am sesizat ca ei ar face.
    Te rog frumos sa-ti iei sensibilitatea aia si sa o convertesti in ceva. Nimeni nu te ataca.
    Tu trebuia sa fii transformata acum, in urma acelei revelatii ale tale (cu oprirea lantului karmic etc). Vad ca nu esti.
    Nu mai vedea sageti la tot pasul.
    Te rog sa nu te maisuperi pe toate prostioarele care ti se par tie ca sunt.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Blue:ti am zis ca ma sperii!
    Gustatul picaturii cu pricina se referea clar la tipul meu de "ploaie"...care e greu de dibuit intrutotul. Era strict o chestiune personala pe care nu cred ca o vezi in amanunt. Atata tot...fara nicio conotatie erotica...
    CE DRACU!!!!
    Deci! Linisteste-te!
    Ieri, aseara n am avut timp, da?
    N-am avut timp!Simplu. Of of..

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce afront Blu...de unde naiba-dracului?
    Eu n-am cum sa fiu un "dozator"de asta spuneam,
    doar ma intuiesti la suprafata, of..
    Si nu e nevoie de nicio "consolare"
    La ce/pentru ce??

    RăspundețiȘtergere
  15. @Andreiu, te ia cu lesin?:))
    |In domeniu asta trebuie cea mai pura luciditate:unde nu incape intamplarea, inconstientul, carpe diemul si alte exagerari entuziasmatice. Nicidecum la o "cana cu vin".
    Aia se permite numai cand esti mobilat-optim.
    Belive me.
    Sau cand esti destul de constient de ceea ce esti in raport cu slabiciunile si complicatiile ce vin odata cu o asemenea RELATIE.
    Deci in cazul asta, pe frigul/criza asta... cana cu vin fiert este...de prisosinta
    :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Iunia, a fi "fericit" este o consecinta. Si daca
    ea nu apare in urma celor2 asta e. Ti se pare ca trebuie sa se dea cu fundul gol de pamant...in centrul orasului?
    ...
    Iunia, nu trebuie sa ai asteptari. Trebuie sa ai "minte"si "simtire". Combinatia asta te poate ajuta sa vezi cum functioneaza ceilalti. Atunci cand VEZI nu te mai poate dobori nimic, ci doar..te poate face sa ti pui intrebari si sa la pui si lor, atat.
    Trebuie in schimb sa traiesti si sa iubesti, prin ele. Iubirea nu vine "cu pretentii", ci acolo unde Ea(prin ei2)are curajul,stiinta si credinta in infaptuire. E un proces greoi si tine de cata iubire ai inmagazinata in tine, dar si cum stii sa ti gestionezi slabiciunile..si cum stii sa le faci firesti in ochiul celuilalt.
    Realitatea e mult prea cruda, si face ca multi dintre noi sa valorizeze chestiunile consistente, palpabile ce e drept ca duc de multe ori la pierzanie. Inceata.
    Faith!

    RăspundețiȘtergere
  17. @Toteu, stiu ca esti o mare luptatoare, dar ai unele chestiuni mai abracadabrante de cum mi le vede mie Lori: "nu am cautat increderea,in afara mea". Nu stiu cum te raportezi tu d.p.a.d.v. dar e tare complicat, vezi sa nu te incurci.
    :)
    Poti sa nu cauti incerederea...in afara ta, asta presupune ca esti ori Afrodita ori Cleopatra, dar nici asta nu ar garanta indepartarea esecului, a neconcordantelor. La o scara mai mare decat te-ai astepta.

    RăspundețiȘtergere
  18. Lori, cand esti indragostit esti si emotional si "atitudinal",in conditiile in care minunea...vine la maturitate!!!?:)
    Asta, presupune f.multe lucruri, implicit intelegerea minutioasa a unor elemente esentiale: precum sacrificiul sau slabiciunile ivite chiar cand nu te astepti.
    In comparatie cu COPIII-LUMII indragostiti virtualo-nevirtual, cazul in sine suporta realitatea cu stoicism. Are si de unde.
    Minunea, superlativul ei...nu a putut curge lin.
    Ea a dat proba timpului, dar ca orice iubire...
    ce a continut multe elemente surpriza...extraordinare as putea spune...nu a tinut. This is life!
    Oamenii nu pot merge la turatie maxima cu sensibilitatea+frumusetea, scurtcircuitul este inevitabil. F.greu ramane esenta:
    -A reusi sa te mentii acolo SUS
    Dar in iubire...se stie ca ne-am nascut cu examenele ne-luate si de aceea nu se strofoaca nimeni.
    Dincolo de sensibilitate...si o frumusete aparte, cei doi implicati au si maturitate, sau hai sa i zicem "plasa de siguranta".
    Viata merge inainte iar ei raman la fel de frumosi. Ceea ce-mi doresc si de zi inainte.
    :)
    Lori:La cat "noroi"am..ma asteptam ca sa traim
    si o viata dupa:))))
    Imi place sa cred ca sunt initiatorul celor mai gustoase supe si ciorbe din zona asta carpato-dunareana:))
    -Sa ma imbat?
    Astept subiecte de la tine.:)
    Eu raman la stadiul meu de "drogat"si ea ma stie
    Sic!:
    Dozele au inceput sa se scumpeasca:))))
    Multumesc oricum de sustinere..sor-mea intru Depeche:)
    Stii ca mi place de la ei Strange Luv.....
    :))
    Si laso pe Bluuletu....ca-si revine ea. Ce vrei suntem diferiti, sau prea.

    RăspundețiȘtergere
  19. Bluu' draga mea. Lasa scepticismul...& pesimismul
    si neincrederea deoparte. Uite-te in inima ta.
    Nu cred ca e nevoie de un microscop asa de performant.
    Chiar as fi vrut sa te aud. Dar ma rog, gasesti tu metode...

    RăspundețiȘtergere
  20. Iuniaaa..
    N-am inteles, pe bune, de unde ai scos"liliecii"
    ??

    RăspundețiȘtergere
  21. Of Iuniuta, aia sunt lilieci in aparenta...nu in convingere.
    Blue, nu are cum sa fie rea.

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu ma gandeam mai metaforic la liliecii aia... Stiu ca Blue nu e rea si chiar nu vroiam sa sune ca un afront la persoana ei treaba cu liliecii. Eu ma gandeam ca apar din cauza tristetii animalele acelea si nu-mi place perspectiva de a te stii inconjurat de un stol de lilieci, ma intelegi? Chiar nu era nimic personal Blue! Eu chiar glumeam la treaba cu liliecii. Da stiu!, simtul meu al umorului nu e apreciat de toata lumea:).
    Si stiu ca a fost greseala mea ca m-am bagat unde nu era treaba mea. Ca de obicei, prea mult exces de zel.
    Si stiu Joker ca mi-ai spus ca asta cu iubirea e munca la galere, n-am uitat, desi poate dau impresia.

    RăspundețiȘtergere
  23. :) M-a rascolit un pic postarea asta..cu melodie cu tot. Asa e viata si iubirea asta dulce-amaruie..nu prea poti sa le separi si sa alegi. Si daca vrei sa simti dulcele..trebuie sa poti suporta si o doza de amar..cam asa am constatat eu. Si esti pana la urma norocos..ca poti iubi..
    @andreiule.."prea mult" e relativ..la cat poate duce fiecare. Si Joker cred ca stie cat poate..:)

    RăspundețiȘtergere
  24. Pupixul.
    Pupa mama, si trece. : ))))

    RăspundețiȘtergere
  25. @ Jokere,
    1.dacă tu consideri că am greşit faţă de tine în comentariile mele, îmi cer iertare cu toată sinceritatea de care sunt în stare. Chiar n-am vrut. Probabil că literaturizez când nu e cazul şi de aici neconcordanţele în înţelegerea mesajelor;

    2. e un fenomen "curios" şi sunt destul de nedumerită. Spui că n-ai avut 1 minuţel ca să răspunzi măcar un "Ok, Blue, a fost o neînţelegere" sau orice altceva doreai să spui şi prin asta să pui capăt confuziei şi scuzelor mele interminabile, dar "prezent" ai fost de vreme ce comentariile tale au nevoie de aprobare, iar ele au fost publicate la timpul respectiv.

    @Lori, reacţiile mele sunt legate de imposibilitatea de a mă face corect înţeleasă. De aceea mă explic, mă scuz şi mă retrag, pentru că mă întristează când văd că mesajul transmis de mine capătă în mintea celorlalţi un înţeles departe mult de ceea ce doream să comunic.

    @Iunia, uneori sunt rea şi eu, că doar n-oi fi vreo sfântă?! Iar cu Joker chiar mi-aş fi dorit să reuşesc să mă port frumos, dar nu mi-a ieşit.
    Într-un fel, îţi înţeleg reacţia. Când iubeşti pe cineva, simţi nevoia să-l protejezi şi probabil că şi eu aş fi intervenit dacă m-aş fi aflat într-o situaţie similară, deşi cred că aş fi făcut-o într-o altă manieră, dar asta e mai puţin important.
    Ceea ce mă doare e că atunci când îmi cer iertare mă luaţi la refec şi practic, habar-n-am cum şi ce să fac ca să fie bine.

    Am avut mari probleme cu netul timp de 2 zile, de aceea n-am răspuns până acum. Începeam un comentariu, pc-ul se deconecta şi pierdeam tot. Doar câteva din comentarii au putut fi postate şi alea la Pandora. Ea a fost mai băftoasă.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Blue. Nu mi-ai gresit nimic mie. Te-ai grabit..rau si nu mi-ai inteles nuantele.
    Si da...am fost in apropierea calculatorului....si am avut doar timp sa dau accept comentariilor. Nu face un capat de tara.
    Ai speriato si pe Iunia:)
    Stii ca mi-esti draga?Nu stiu cum faci tu de uiti.Dar parca nu esti prima
    :)
    Un blog nu are deloc fidelitatea scontata in "comunicare" si e firesc pe undeva sa fie asa.
    Autorii, ca de altfel si in viata cotidiana...pun accentul pe ceea ce vor sa vada...sau pe ce si cat.. vor sa evidentieze.
    N'est pas:)

    RăspundețiȘtergere
  27. Mai toti depindem de dispozitie si de cat anume putem sa scoatem din cantitate calitatea...sau esenta. Chiar daca, multora si iarna le plac floricelele.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  28. Joker dear, e adevărat că şi eu m-am grăbit, dar admite că formularea ta a urmărit să mă provoace. Fiindcă, "a fi CA, o ploaie de vară" e o comparaţie, pe când să-MI guşti picătura aduce sensul într-un registru personal. M-a mirat formularea ta şi dacă ai fi spus ceva de genul: "trebuie să guşti picătura ploii de vară" aş fi priceput unde baţi, dar de la comparaţie ai trecut la identitate, ceea ce m-a bulversat.

    Pricep că tărăşenia a avut un scop "didactic", voit sau nu şi apreciez foarte mult acest lucru, tocmai pentru că îmi doresc să învăţ din orice experienţă. Aşa este, încă mă reped şi reacţionez la sensul comun sau des acceptat al unor exprimări, dar în final lucrurile se aşează.
    Dar, până la urmă, e important cu ceea ce rămâi după o astfel de discuţie, nu?
    Mulţumesc.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  29. "-MI guşti picătura":

    Pentru a ma putea compara trebuie sa-MI cunosti gustu(l)rile si tipurile mele consistente. (Ai citit Razboiul Gustului?)
    Trebuie sa stii BLUE..cum cad.De ce cad.Natural.
    ...
    Cu siguranta am vrut sa te provoc...dar printro gluma nevinovata...care sa-ti arate complexitatea si amplitudinea registrelor personale.
    Dupa ce m-ai bulibasit de creieri, imi spui "multumesc"?
    Te iert cel putin printro imbratisare...datoare.
    :)))))))
    ps
    Tu cand "simti" ceva, vezi virtual in jurul tau?
    Eu nu vad.
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  30. Te contrazic puţin şi sper să nu te superi.
    O comparaţie e doar un instrument care relevă percepţia celui care-l foloseşte. Ea poate fi consonantă cu realitatea sau nu. Oricum, nu e o identificare, ci doar o asemuire.
    Tocmai pentru că nu te cunosc am apelat la comparaţia respectivă. Nu-i musai să-l cunoşti pe celălalt, dar poţi să exprimi ce trăire îţi determină acela la un moment dat. Şi pentru că am cunoscut ploaia de vară şi-mi place, dar pe tine nu te cunosc însă relaţionăm virtual generându-ne reciproc anumite stări, iată de unde a originat comparaţia.

    Primesc îmbrăţişarea şi ofer una la schimb, cu mare bucurie. Mă bucur că, deşi bulversat, ţi-a trecut supărarea pe mine.
    Uneori văd virtualul, alteori nu. Depinde. Atunci când afinităţile sunt evidente şi simţirea e intensă, văd virtualul ca pe o apă. În care ne scăldăm toţi.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Blue:
    Asa este, e doar "asemuire" cum ai gandit, frumos si profund.
    Eu tocmai aici m-am jucat(J)am deplasat sensul, dar nu am incetat niciun moment sa nu inteleg exact ceea ce era de inteles.
    Sensul, mai are si o tendinta. Ti se pare ca as fi vrut sa deturnez?? Sa...nu stiu ce?
    Nu!
    Eu doar m-am jucat cu termenul delicat folosit de tine...tocmai ca mi-esti draga, ca gandesti
    exact cum vreau!!!
    Mai tii minte ca ti-am scris(gandit)ca sunt mandru ca te-am cunoscut?
    Daca tu ai uitat, eu nu ma dezic(inca)sa stii!

    Eu suparat pe tine?
    CopilMare ce te-as bate...:))
    De data asta, te iert.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  32. :)
    Am priceput.
    Nu, n-am uitat ce ai spus atunci, doar că m-am mirat. Şi atunci, ca şi acum cred că felul ]n care mă vezi vine din frumuseţea ta interioară şi mai puţin din ceea ce sunt eu.
    "Mândru"?! De ce? Sunt o oarecare.
    EU sunt bucuroasă şi recunoscătoare pentru privilegiul de a te fi întâlnit pe tine şi pe ceilalţi virtuali. De la fiecare am învăţat câteceva.
    >:D<

    Bătaie? Văleeuuuuuu!!
    :)))))

    RăspundețiȘtergere
  33. Hait, iar am sfeclit-o??
    AseMUIRE.
    De unde le-oi scoate, Ai milă Tu Doamne!!!
    :))))))))
    Încep să cred că singura înţelepciune pe care ar trebui s-o capăt este TĂCEREA.
    Că spun numai bazaconii!
    :))))))))

    Mda, cre'că merit bătaia aceea. Offf, şi ştiu eu că ai "palmă" grea.
    :(

    RăspundețiȘtergere
  34. Uite vezi de ce am folosit eu "mandru",
    pentru ca ai frumusetea interioara....care imi place cu adevarat!
    Si..:)))nu am scos eu expresia "asemuire",
    ci tu ai folosito.
    Vezi, bazaconiile tale imi plac!!!
    Ca vin dintr-un BunSimt.Pe care-l mai ciufu-lesti tu rau...asa cand iti vine...
    :)))))

    RăspundețiȘtergere
  35. Domnia ta o fi mândră de mine, dar mie îmi vine să fac gaură-n pământ şi să mă ascund acolo de ruşine ce-mi e.
    Zici că-s copilu' străzii, aşa le "nimeresc".Tot cu bâta-n baltă...
    :(

    RăspundețiȘtergere
  36. Imi pot permite un mic comentariu ?!
    Si daca nu, ce....:)
    Arata ca la operatie, unde totul este imaculat...steril, prea steril, iar tu medic chirurg "tai" si ceri:
    - Cutit, ...penseta ...ac...ata !
    Crede-ma lesin cand vad sange, iar pasiunea ta pentru acest gen de foto, ma duce cu gandul spre medicul sadic, desi pentru unii/unele un minunat salvator.
    Brrr ...

    ... iubirea se traieste, ca si dumnezeirea...nu se invata, nu se creste ca un prunc,... ea explodeaza si te prinde, te tine in zbor, te culca la pamant, te soarbe, te cearta, te chinuie, te alinta ... .
    Abia cand te incolteste o inveti " amarnic pe de rost ", si-n timp esti opera ei scrisa, de ai talentul scrierii, citita de iti place a rasfoi, pictata de ai patima culorilor ... traita, de esti om viu.

    Atat pentru tot ce am citit pana acum din tine.

    RăspundețiȘtergere
  37. "Nu se invata"iubirea?Bine bine se "traieste",cum zici tu insa nu crezi ca mai trebuie sa o si MENTII? INTRETINE?:)
    Crede-ma ca da!Sau ne referim cumva la o apologie a esecului.In iubire:)
    Era sa zic strict feminin,dar hai ca nu zic.:)

    "Abia cand te incolteste o inveti " amarnic pe de rost "??
    Superb ai reliefat aici REALITATEA....

    Uite ca unii vor sa fie deasupra ei,intelegand-o
    :)
    Multumesc frumos Brandusa,te mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  38. suicidul este o actiune....mult prea curajoasa.
    ca sa poti face pasul asta iti trebuie doza perfecta de nebunie + curaj.
    mai rar se intampla sa gasim aceasta combinatie in doze perfecte.
    si bine ca e asa.
    altfel....ar fi mult prea multe suiciduri.
    nu doar din iubire, dar acum despre asta este vorba.
    in general, se merge mai departe.
    personal apreciez in cazul de fata "turma", adica pe cei care cum necum merg mai departe.
    nu-i judec nici pe cei ce recurg la gesturi necugetate, dar nici nu vad in ei exemple de urmat.
    este de apreciat devotamentul, puritatea, intensitatea dar dincolo de toatea aste...CE?
    ai o singura viata, cel putin una de care stii, ce-o fi dupa....om vedea.
    dar in viata ASTA, ACUM, de ce sa ne irosim?

    RăspundețiȘtergere
  39. Chiar. De ce.
    :)
    Pentru că nu ştim să(ne)iubim.
    Avem prea mult sex(cuvinte rele/proaste)şi nu ştim ce să facem cu ele.
    :)))
    Mulţami doamna cu focul.
    :)

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog