Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

22.11.2010

Dragostea costa, Cinismul...ne iubeste

Presedintele Congresului National al avocatilor pentru divorturi Miles Massey:

-As vrea sa va vorbesc despre inima astazi. Stau in fata voastra gol, vulnerabil... indragostit. Dragostea, e un cuvant pe care noi avocatii de divorturi il evitam, nu-i asa?
-Suntem speriati de acest sentiment care ne pericliteaza
munca. Astazi am sa va spun ca Dragostea nu cauzeaza frica.
Dragostea nu cauzeaza rusine...ca dragostea e buna. Desigur, ma veti acuza cu cinism.


Cinismul e reclama pe care o facem indiferentei pentru sentimentele umane!
-Sunt aici sa va spun ca cinismul, care credeam ca ne protejeaza...de fapt distruge Dragostea, pe clientii nostrii. Si in final ne distruge pe noi, colegii..
-Cand vine cineva cu dragoste incercam sa stingem flacara aia.
-Ca sa stam pe ruine si sa savuram castigul?
Sau incercam sa reinviem aceasta pretioasa flacara, care este dragostea, fiind sensul vietii! -Consiliem teama sau increderea?
-Construim sau distrugem?
Intampinam problemele clientilor nostrii cu cinism...sau cu dragoste(????)
Alegerea e a fiecaruia dintre voi! Din partea mea ...m-am indragostit si nu am sa dau inapoi.”

 
Monologul ii apartine lui George Clooney si este extras dintro parodie...o comedie spumoasa a fratilor Coen, Ethan si Joel ”Intolerable Cruelty”, care.. asa cum am scris si in precedenta postare si ei la randul lor, fac misto de sentimentul dragostei.
Dragostea..in mediul justitiei sau in forul interior al fiecaruia numai conteaza pana la urma. Mesajul din 2004 al filmului cade ca uns...in cadrul societatii moderniste si dezvaluie interesele ce anima sentimentul... pentru perpetuare, pentru folosinta sa (ne)intamplatoare.
Producatorii filmului, scenaristii, fixeaza aici exact punctul nodal, laitmotivul de azi: acela al competitiei pentru intaietate...al supravietuirii armoniei relatiilor dintre barbat si femeie. Competitie tributara...sentimentului dragostei, mentinerii unei minime inocente...diluarii acestuia si ...intrarea inevitabila de multe ori...in clasica lupta dintre sexe. .
Mesajul filmului nu este exceptional doar prin faptul ca ...trece FLUIERAND peste comunicarea-saraca sau saracita cu timpul in cadrul cuplurilor moderne, ci...mai mult, prin prisma faptului ca s-a ajuns la cinismul de folosire...de desemnare a sentimentului...pentru impresionare, pentru etalare a imaginii acestuia daca vreti.
De asemenea, extraordinar mesajul prinde... prin: MAREA SPERIETURA A CONTACTULUI CU DRAGOSTEA, a omului la modul general..in contactul cu partenerul sau, in virtutea aparitiei...oricarui “inamic”care... poate aparea “cu mainile curate”,”vulnerabil”.
Slabiciunea...in marele sau contact cu sensibilitatea si sinceritatea, ramane aceeasi paria, acelasi teren de inflorire al nesimtitilor alesi pe motiv ca...sunt puternici. Nu degeaba vorbea Balzac de prostitutia sentimentului...dragostei.
Ethan si Joel Coen, la fel precum Zeta-Jones ...joaca tontoroiul pe spatele oamenilor-loviti de dragoste.

"Dragostea..e ca o raie...te mananca si-n calcaie "
Avem noi un refren ce ne defineste ca entitate, un fel de scurtatura proasta a psihologiei personale. Pentru placerea ...de intra cu picioarele ”mancate de dragoste” si i-as zice congenitala, iremediabila, asta deoarece in mod curent, se foloseste subcultural....si anunta o saracire spirituala puternica :cuvantul mister!
In spatele relativizarii excesive a dragostei, in viata de zi cu zi filmul ”Intolerable Cruelty”(Dragostea costa!) transmite voalat, cinic: FRICA, NEPUTINTA ne vor ucide, treptat. Institutionalizarea, practicismul si pragmatismul desantat creaza necontenit modele proaste, culmea de urmat!! 
Iar noi ce-am putea face??
Sa visam.  
La trait, deja se pare ca ne-am specializat pe existente pe termen redus si foarte redus. 
Traiasca intensitatea goala si efortul optimismului visarii, ca principala arma de contracarare a tuturor nestintelor si neputintelor noastre. In final dragilor, ajungem si noi...mai speriati...de dragoste? Sau facem misto si noi...altfel, precum unul de la tv:care ne-a spus cu emfaza:-Am trecut de etapa asta a indragostirii. Si...cine/cate dintre FEMEI nu ar vrea una-TARE in fata?? Hai ca am dat-o si eu “la Misto”, ca incepe sa-mi placa nu de alta:)
-Cine se indragosteste?
-Cine se napusteste? Obstacole imaginare aveti indeajuns?
-Cine are curajul, SA FIE LIBER?
-Cat de frumos puteti fi...sa fi-ti “mancati”?
Unde raportam dragostea?
La educatie...ca sa nu o intelegem, si sa se lase prada amenintarii clare a relativismului
La sex.....ca sa o luam la sanatoasa..?
La propriul sex...sa o invinga vanitatea?
La egalitate...sa o contorizam si astfel sa-i pierdem sensul?
La joaca de a o intelege...si s-o folosim dupa bunul plac al dispozitiei...unde ajungem inevitabil prin neabilitatea de a-l cunoaste pe celalalt? Sau... la ce?
Final nasol
Specialitatea Casei Dragostei: Fluturasii de stomac

Fara echivoc lumea in care traim imparte sau dilueaza la intamplare dar nu intamplator dragostea, intre instinctul de supravietuire, cel de reproducere si... invatamintele de acasa probate mai mult sau mai putin. Aici, sau in toate celelalte momente...fierbanteala apropierii-de-Celalalt....face din infiriparea sentimentului ...pe drumul consolidarii sau destramarii...o superba Ciorba de fluturi in stomac. 
Ca de obicei, depinde de fiecare ce-i place...si.. ce-i cade greu la stomac. 
In genere...toata lumea ar manca ceva nou, un meniu neasteptat propus de un “oricare altul”...hranitor sa fie! Insa cum nimeni nu accepta un tip sau doar cateva feluri de mancare..ci permanent... o schimbare...culinar-sufleteasca, inevitabil fluturii gingasi...inocenti..se vor incurca prin matele carpi-dermistului sau dupa certitudini... casatoritului. Dandu-si obstescul trist sfarsit.
Cine sa ne invete ca SENTIMENTUL se intretine, se baga(cu grija) in cuptorul propriu al credintei si, nu se arunca...in malaxorul sofisticat al oricarei mari experiente personale sa zicem! 
Cine?
Sentimentul pentru Celalalt nu este activ continuu... la intamplare. De fel merge la brat...cu dragostea...sau cel putin respectul pentru Ceilalti.. Diferenta intre ceea ce spui sau simti pentru Ceilalti trebuie sa existe. Binele si Raul astazi UCID in continuare cu nonsalanta milioane de oameni ZILNIC. De aceea iata de ce este imperios necesar ca cineva sa denumeasca SENTIMENTUL, sa-i inteleaga ROSTUL & SENSUL! Dar Cine? 
Pana atunci, fratii Coen...au unda verde si la alte luari la misto peste capul nostru, tot mai alienat de firesc, de ceea ce este natural... Le-a iesit totalmente filmul...splendid, in fata modernistilor...si sofisticatii cetateni democrati hedonico-cinici involuntari.

22 de comentarii:

  1. Azi m-am impiedicat si eu nitel de un citat care era pe spatele unei carti scrisa de Eliade care suna asa: "Fiecare om vrea sa fie liber in viata, dar toti fug de consecintele libertatii lor."
    Personal, m-a dat gata la fel ca si postarea prezenta:)).
    Eu inca ma intreb, cinica de felul meu, cine vrea sa fie liber, de fapt, cand e bine si cu traitul in cusca. Sa fim seriosi! Libertatea pe care ti-o da iubirea pare mult mai infricosatoare decat traitul dupa reguli deja scrise sau nescrise. Adica e ca-n citat. Cine isi asuma consecintele libertatii in general, nu numai a iubirii?
    E mult mai simplu sa simti iubirea cum iti zic parintii si modelele care ar trebui urmate decat sa te apuci de nebun sa-ti hranesti sufletul. Unde mai pui ca eu am observat in care parte toti au teroare de iubire din simplul motiv ca e incontrolabila, da dependenta... Pai normal ca daca nu stii sa te controlezi, ce sa fii in stare sa controlezi iubirea, sa n-o lasi sa ajunga la extreme, gen sinuciderea din iubire.
    Hai ca simtitul iubirii cum dicteaza majoritatea mai e cum mai e, dar cand vii deja cu orgoliul personal in geamantan, care in mare parte asta e tot bagajul cu care vii dupa casatorie, mie mi se umfla niste vene la tampla. Orgoliul naste amendamente iubirii.
    Te iubesc daca imi dai un concediu in Paris, Venetia sau mai stiu eu pe unde vor snoabele.
    Mai pe intelesul tau, amendamente=pretentii sau cel putin asta exista in capul meu.
    Cand nu le mai convine niciunuia sa-si scoata te miri ce organe, exista vesnicul avocat care topaie fericit ca iubirea ii aduce atata banet in buzunar, sau ma rog, lipsa ei.
    Ca am clarificat si aceste aspecte, eu te intreb pe tine acum firesc, sau cel putin mie asa imi pare, eu ce exemplu ar trebui sa iau drept iubire adevarata? Stiu ca suna in mare parte cinic, dar eu n-am nevoie de un model? Sunt in crestere, ce Dumnezeu? Doar nu vrei sa cresc, sa ajung o femeie PROASTA...

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Iunia : Iubirea NU DA dependenta.
    2. Femeile NU SUNT proaste.

    RăspundețiȘtergere
  3. sfidarea iubirii din oameni.esti autonom de ceea ce unii propavaduiesc,ce propaga ca idei, concepții, doctrine.
    sfidare,cinism... cel care iubeste cu adevarat nu se jeneaza.
    cum sa compari proclamarea unei idei cu insasi iubirea care o simti?eu inca nu am reusit.de aici poti porni in cinism:nu exista termen de comparatie.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Fiecare om vrea sa fie liber in viata, dar toti fug de consecintele libertatii lor."
    Da iunia, pentru ca nu poti trai decat in societatate, iar regula e ca nu poti face de capul tau ci numai dupa invatamainte crestinesti. Adica ceea ce la suprafata e respectabil la fund e gunoi...rahat, de unde si butoiul cu miere al casatoritilor:-la vedere mierea imediat dupa pojghita, rahatul...substantialul, adica "materia" nedorita de a fi cercetata/inteleasa. Pacaleala suava a practicii cu ajutorul cuvantului preluat/invatat dar niciodata asimilat sentimentului rotund al dragostei.
    Nimeni nu vrea sa invete ce nu a fost invatat.
    Nimeni nu vrea sa inteleaga consecintele tuturor libertatilor...pentru ca STIU anticipand...ca nu au cum sa poata fi SUVERANI.
    Sclavia societatii presupune regulile respectate cu sfintenie si frica fata de NECUNOSCUT. Asa cum in filmul prezentat mai sus fratii Coen au aratat cu lux de amanunte...faptul ca NOI TOTI propovaduim fuga-si-neintelegerea Dragostei, tocmai ca te poate dezvalui asa cum esti croit si nimeni nu vrea sa-si simta fiinta goala-goluta cu cele mai intime...parti si recunoasteri, deopotriva-in fata Celuilalt.
    La toate astea se raspunde prin asteptarea latenta si fatisa de a conduce EL. De aceea se si spune ca avem un Ceausescu in fiecare casa, dar esti mica..sa-l intelegi pe tatucul.. ala:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Libertatea pe care ti-o da iubirea Iunia, nu are cum sa fie infricosatoare. Iubirea e mareata..si iti deschide toate caile si lacatele ferecate prost, chiar si in viata reala, nu doar in povesti.
    Iubirea E incontrolabila producand cea mai frumoasa dependenta si de aici o suma moderata de actiuni si simturi independente.
    Acum, orgoliu naste amendamente iubirii.
    Nu.Insatisfactiile, pretentiile exagerate nasc nemutumiri, iar de aici Orgoliul prinde contur. Nu-i mai putin adevarat ca in iubire uneori se intra si cu orgoliu, dar este atat de bine mascat..incat ce creaza impresia: ca totul va fi ok, ca totul trebuie sa mearga struna...fara astfel a lua in calcul bomba cu ceas existenta in jurul inimilor sau al pojghitei de ratiune-de 2.
    Iunia
    Exepmlu de iubire adevarata nu poti lua decat de la inima ta. Asa cum nu poti iubi daca nu te poti iubi pe tine:sa stii ce-ti place si de ce!
    Dupa vine nasolul, adica "ALEGEREA". Daca o faci prost, din ce ai fost...nu mai poti sa revii. Deprinderile tale comportamentale pot sa prinda "culoarul fals de viata"...si astfel sa nu fii autentic/firesc/inocent, ci sa joci dupa reguli care nu sunt ale tale...si in orice caz te pot aliena fara sa-ti dai seama.
    Ca sa nu ajungi Femeie-proasta trebuie sa inveti/sa simti ce este Neconditionatul in relatia cu modurile tale in care poti sa iubesti.

    RăspundețiȘtergere
  6. @toteu, ar trebui sa fi autonom! Si pentru asta ar trebui sa adopti programul "Scoala de dupa scoala":)
    Alefel esti luat vant. De vantul"schimbarii":)
    Cel care iubeste nu se jeneaza, el TREBUIE SA INVETE/SA SIMTA corelatia dintre aparenta slabiciune si gandul si fapta pentru celalalt, ba chiar pentru ceilalti.In conditiile in care nu te pot manca PORCII(cotidianul), pentru ca atunci se alege praful. Greu vei putea reveni la matca...sa intelegi...sa asumi FIRESCUL compus din Bine si Rau

    RăspundețiȘtergere
  7. @Lori..
    Sunt sau nu sunt, suntem sau nu suntem?
    Este sau nu este...asa!?
    "Prost" inseamna sa NU STII!
    Iar natura umana,cursul ei tot lucreaza la asta.Dar si este inzestrata LA GREU...NELIMITAT!

    Intre realizare, esec, eroare fireasca sau sa zicem succes si mai nou faima, sunt diferente cu DUIUMUL.
    Nu le pot incadra DIN PACATE nici profesori, nici parinti, nici preoti si nici doctori. Psihologii au doar rol de acoperire a gaurilor sau craterelor:) Oamenii insa s-au invatat sa simta diferit CEVA, nu conteaza,"bine" sa fie.
    Intamplarea revendica maneaua..si iubeste misterul, dar nu pe OM, lasandu-l "liber".Ea stie ca omul mai repede prefera astrologia decat privirea spre inima celuilalt.

    Asadar Raul fascineaza mai mult decat trebuie! Ceea ce inseamna ca Prostia este pretutindeni!!
    Dar asta in detaliu..in postarea viitoare.
    Mai fascinant imi pare, cum oamenii simt prostia ca pe o "hrana"..ce trebuie s-o le serveasca celorlalti..inaintand mesajul: DESCURCATI-VA!:))
    Mirobolant:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Mult mai de bun simt mi s-a parut alegerea Celestinei:))
    Stie ca traim in sec.21
    Rasul este forma prescurtata a tuturor...
    salvarilor:))
    Uitati-va la mine:)

    RăspundețiȘtergere
  9. M-ai pierdut pe drum...
    Raul fascineaza exact atat cat trebuie. Nici mai mult, nici mai putin.
    Astrologia influenteaza considerabil comportamentele. Sigur ca exista un soi de escapism in asta, gen "E... (ce semn vrei tu)", ii pui o eticheta pe frunte, ca e nascut in luna aceea si, deci, e clar ca are anumite trasaturi de caracter, si, gata! Nu te mai obosesti, cum ai zis, sa patrunzi pana la inima lui. Eh, dar eu cred ca oamenii au ales sa vina pe lume sub un anumit semn zodiacal pentru a implini un destin. Ei nu puteau face lucrurile acelea daca nu se nasteau atunci, in conjunctura aceea, din parintii pe care si i-au ales, tara in care au venit pe lume si sub semnul respectiv. Nu exista om liber de semnul zodiacal. NU EXISTA! Daca iti depasesti conditionaraea data de zodie si esti liber, practic, de semn, esti... om mare! Ca si tot felul de alte conditionari. Oamenii nu sunt liberi. De o groaza de chestii. Semnul e unul dintre ele. Ca sa ajungi la inima lui, a celuilalt, treci prin ce i-au bagat in cap parintii, treci prin semn (ca el se comporta intr-un anumit mod), treci prin prejudecatile lui, treci prin CONDITIONARILE LUI. Pana la ESENTA, ha-haaaaaat, tatica, drum lung!

    RăspundețiȘtergere
  10. Lori, sincer nu cred ca putea cineva sa o spuna mai bine decat Cioran. "A ramane singur cu intreaga iubire, cu povara infinitului erotic- iata sensul spiritual al nefericirii in dragoste, incat sinuciderile nu sunt probe ale lasitatii omului, ci ale dimensiunilor inumane ale iubirii". Si nu e oricine Cioran, desi colegele mele PROASTE fac misto de numele sau care pentru mine e melodie pentru suflet. Pentru mai multe lamuriri, are si Joker o postare cu sinuciderea din dragoste din august:).
    Sincer, eu pot sa ma tot desfasor in explicatii pe aici pana nu mai pot, dar asta daca chiar nu intelegi ca iubirea da la un moment dat dependenta. Acum depinde de fiecare ce bun simt are, de educatia primita, credinta care te face sa cazi sau nu in extrema. Totul se rezuma la fondul deja acumulat datorita parintilor, profesorilor, cartilor, filmelor si experienta personala dupa-aia. Eu cred in continuare ca oricat de navalnica pot ajunge eu sa fiu, iubirea nu inseamna dependenta, cel putin pentru mine, dar fiecare are alt bagaj, alte crezuri. Eu il am pe al meu si chit ca n-o fi cel mai bun, sa zic "Da!, asta e calea care trebuie urmata", macar e calea mea, o constientizez in mare parte si mi-o asum in aceeasi masura.
    Si parca ziceai cand eu am mai scris pe blog cum sunt ELE de proaste ca am dreptate, ca sunt proaste. Crede-ma, sunt indeajuns de proaste pentru mine incat sa nu-mi fie frica sa le si fac asa, dar cred ca e mai expert Joker la adus argumente pentru care ele sunt proaste decat eu. Ale mele s-au cam spus pe blog; intre timp nu au aparut altele care sa ma surescite intr-o postare.
    Acum si tu... Ma vezi pe mine ca am mai mult de 16 ani:))? Am tot timpul din lume sa acumulez experienta personala care sa-mi dezminta teoriile sau nu. Si plus de asta, nu vreau sa-i iau placerea explicatiilor minutioase si naucitoare lui Joker:D. Cred ca e si cum si-ar gasi cadoul mult visat sub bradul de Craciun. Ma intreb ce si-o dori anul asta de Craciun:)...

    RăspundețiȘtergere
  11. In sfarsit intalnesc si un articol pro-iubire! ma tarsâi pe bloguri de oaresce vreme si mai-mai sa cred ca iubirea e ba un termen desuet, ba o definitie, ba un sablon comportamental in care trebuie sa ne comportam "ca la carte" (care carte, nu se stie!), orice, numai sentimente nu. Ei, da, se pare ca se simte iarasi nevoia de intoarcere la centrul fiintei umane, la insasi natura noastra...

    Hmmm... love is in the air...

    RăspundețiȘtergere
  12. @Sorina: Stii ca ai spus un mare adevar azi:)?
    Cred ca mai buna a fost alegerea ta decat zambetul Celestinei:).
    Scuze dragul meu Joker ca i-am raspuns initial numai lu' Lori, dar perioada tezelor, mai invat si eu ce nu am invatat un semestru intreg, deci intelegi tu:)... Si cum mama m-a invatat ca femeia nu trebuie sa astepte, ci sa fie asteptata:P...
    Stii din ce cred eu ca s-a nascut notiunea aplicata de "Societate"? Cred ca ideea asta s-a nascut si in urma lecturilor mele cioraniene (mama azi cand i-am aratat Pe culmile disperarii, ma intreba ce Dumnezeu inteleg eu din ea si imi venea sa rad:)), pentru ca reactii asemanatoare au si colegele mele)... Ideea era ca, luandu-ma dupa teoriile lui Cioran, noi am preferat moartea ca dobitocii in locul fericirii, de ce, nici acum nu ajung sa inteleg ca lumea, dar banuiesc ca am timp. Realizand imensitatea deciziilor noastre, am regretat ca fraierii, ca doar deh, cine nu regreta, preferinta mortii in defavoarea vietii vesnice si cum intre timp monstruozitatea asta de om s-a inmultit, naivul, infantilul, a crezut ca adunandu-se in grupuri, cete, turme, spune-le cum vrei tu, vor gasi totusi calea de reintoarcere la starea initiala. Pana aici, rationamentul nu pare subred, dar vin eu si-l dezmint imediat. De vreme ce si indivizii care au mai aparut dupa primul barbat si prima femeie s-au nascut in situatia asta, necunoscand ce a fost inainte, nu prea aveau de unde sa stie cum se face asta. Adam si Eva, cu ce-au ramas din Rai n-au fost in stare sa aplice, si ZBANG!, mai mult s-au afundat in propriul noroi. Si uite asa a prins societatea radacini in mentalul omului... Eu stiu ca pana la urma, avem nevoie de oameni, ca de-a lungul timpului, de la origini pana in prezent poate nu am avut nevoie totusi de colective, dar ideea ar fi sa fii in stare sa gandesti si individual, nu numai la nivel de colectiv. Aici ne impotmolim majoritatea. Fireste ca nu se putea fara reguli, fireste ca ne e mai bine asa, minimalizand importanta alegerilor noastre si asumarea lor, dar eu zic cum ar fi fost treaba in perceptia mea daca mai aveau si pamantenii astia bun simt.
    La partea in care nimeni nu a vrut sa invete pentru ca nu a avut ce, fac gat putin. Dumnezeu ce-a pazit? Pana la urma, noi suntem de vina ca nu am invatat nici pana in ziua de azi ca era mai bine in sanul Sau. Dumnezeu putea sa ne fie cel mai bun profesor, dar n-am vrut noi si acum ne invata n profesori in n scoli, in mare parte, buni de nimic.
    La Ceausescu nu ma pricep, dar cred ca am mai auzit chestia asta pe undeva, ca nu mi-e complet straina ca idee. N-am avut istorici in familie, eu si una din verisoarele mele fiind singurele mai cu minte si suflet frumos, deci de cate ori am intrebat cum era pe vremea lui Nea Nicu, mi s-au raspuns cam aceleasi chestii. Substraturile nu mi le-a descalcit nimeni in mare parte.
    Si acum serios! Chiar arat eu de parca m-ar speria pe mine IUBIREA? Eu ma refeream doar la extrema cealalta, ceea ce vor prostii sa creada despre iubire. Nu-mi spune tu mie ca multi dintre ei nu prefera in defavoarea iubirii averea... Tot frecandu-ne profa de romana cu lecturile obligatorii pe care nu am binevoit sa le citesc, am cam ajuns la concluzia ca principiile sanatoase de viata incalcate sunt pedepsite la un moment dat si asta tot datorita noua. Parca am fi niste masochisti innascuti!
    Deci nu, nu consider iubirea chiar un rau necesar. Adica daca vrei tu sa-i dai si nuanta asta, n-ai decat, dar nu vad de ce. Bine, stim ca nu exista bun simt in mare parte, incredere, credinta si multe altele, dar chiar si asa mi se pare aberant sa spui despre iubire ca suferinta, e durere. Pana la urma, e pentru cei care vor sa fie asa. Totul tine de alegerea ta.
    Si cred ca ai dreptate ca insatisfactiile care duc la nemultumiri duc la orgoliu. Imi plec capul:).

    RăspundețiȘtergere
  13. Si am ajuns si la partea in care toti vorbesc despre mine si sufletul meu:))...
    Eu nici acum nu inteleg cum de tu poti asigura pe puritatea sufletului meu, pe inocenta bunului meu simt, de vreme ce tu nu m-ai suportat 16 ani si vreo 5 luni ca parintii mei, ci doar incepand de anul asta, mai exact vara asta. Stiu ca teoretic ar trebui sa ma stie mai bine ai mei decat tine, dar uite ca nu se intampla asa. Nu ca m-ar deranja, dar mai degraba asiguri pentru propriul suflet, pentru propria persoana decat pentru sufletul altora. Imi zicea azi ca daca chiar vrei, poti sa-l minti pe cel de langa tine 20-30 de ani fara nicio problema. Cat avea dreptate, cat nu, nu stiu! Chestia e ca nu stii ce alegeri am facut de-a lungul timpului si unde ma vor duce ele. Poate ma duc spre alienare, poate ma duc spre mediocritate.
    Probabil ca am eu asa un dar de a baga la inaintare pesimismul, dar pana la urma nu poti spune ca nu am dreptate in felul meu.
    Dar banuiesc ca daca insinuezi tu ca o sa fac alegerile potrivite in legatura cu iubirea si nu numai, asa o fi:).
    Mda, totul ar fi trebuit sa fie un singur comentariu, dar cum pana si Blogger-ul nu poate suporta atatea aberatii de la o singura persoana o data:))...

    RăspundețiȘtergere
  14. Joker-pt.mine scoala a insemnat un accesoriu,aceasta e o suplinire a ceea ce se crede ca ne lipseste,este aceea incredintare ca altii vor face treaba in locul nostru.profesorii pt asta sunt acolo:va dau ceea ce va lipseste.parintii cred ca si ei ne dau ceva,apoi iubitul(a),Dumnezeu.suntem un recipient de infulecat,de aceea ne enervam cand cineva ne da un sut in cur,dintr-un motiv sau altul facand el aceasta actiune.pt ca recipientul e cel care l-am pus la inaintare cel mai des in viata.nu ne enervam din orgoliu ranit ci din incredintarea proprie ca acesta ne este de drept,pana la moarte,apoi sa faca D. ce o vrea cu el.
    eh...nu esti luat de vant pt ca nu ai scoala vietii,ci pt ca esti indecis(nu vb. de fixare).cand eram mica nu aveam scoala vietii si totusi vantul era doar un fenomen pt mine,care facea parte din peisaj si nu ma aplecam in fata lui.am facut ceva aparent ciudat, o data si bine,pe la patru ani:nu am mai vorbit timp de un an de zile.nu stiu daca am fost atunci aplecata de vant sau am vrut sa mut muntii din loc cu tacerea mea.:))
    copilul meu (3ani)daca l-ai cunoaste,el muta muntii din loc cu bataie lunga.totul doarme in iluzie in jurul lui pana sa miste el un deget.copii sunt comoara cea mai de pret a omenirii.
    "corelatia dintre aparenta slabiciune si gandul si fapta pentru celalalt, ba chiar pentru ceilalti."-exact.si sti de ce?ca nu ne exprimam pe de-a intregul,sau cum zice cineva:in fapta,gand si suflet,acelasi.eu,am dat de o scurtatura,am scurtat importanta gandurilor pana la ajungerea lor ca un acesoriu(cum am zis si de scoala).si sa vezi Joker ce minte libera de ganduri este prin trairile mele,sentimente,inteligenta,erotism si orice.cineva imi zicea ieri de expresia open- mind,dar eu chiar aflu mereu ce inseamna asta.atata libertate in miscare am in trairile interioare si in exprimare fara ganduri...,incat unii isi fac cruce zicandu-mi ca:inainte de actiune se gandeste.sa se gandeasca altii,caci mie imi vine sa rad(de bucurie,nu de altii).ehe PORCII nu ma mai mananca,il mananc eu cotidianul si apoi il dau pe mana evidentei.de ce cotidianul nu mi-ar fi clar?
    "FIRESCUL compus din Bine si Rau"-ooo,inca nu am mai auzit asta...dragut.pare o incercare timida spre adevar,iti dau un pupic pt aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Lori, ai inceput GRESIT.
    "Raul fascineaza exact atat cat trebuie. Nici mai mult, nici mai putin" ????
    Cat trebuie??
    Inteleg ca societatea are ce merita, dar sa sustii... RAUTATEA-primara(bruta),esentiala sau pertinenta, pentru ca asta lasi sa se inteleaga,asta nu este un raspuns ca baza de formare sau intelegere a Dragostei, in general.
    E ca si cum dai valoare "cuvintelor", fara a le lua in seama ca ele sunt doar..cuvinte, iar ele duc oamenii pe cai pe care ei nu le intleg, nici sensul si nici forma lor finala. De ex."Dracu", "Pizda ma-ti", "Prostie", "Blestem"samd. Cultivarea si intretinerea stereotipiei sau a popularitatii lor, asta nu inseamna:VALORIZARE, SENS, INTELEGERE, SAU O ANUME EDIFICARE.
    Raul pentru a fi inteles trebuie cunoscut! Ca intamplare, dispozitie,invata-mant...dar mai ales CONSECINTA. Folosirea cuvintelor prin invatarea lor proasta..de la INAINTASI, nu se poate rezuma la "astrologie"!!!!
    Individul, parintii sunt influentati de "stele" sau de valorile insusite PROST?Ale unui popor, ale unei traditii samd.
    Poti sa ai dreptate, dar in foarte mica masura...si doar astrologic vorbind:)

    Populatia noastra, nu ca ar fi dobandit dupa Revolutie o tendintă de a cultiva... evadare din realitate, dar ea.. a avut POSIBILITATEA SA ALEAGA MULTIPLE ADJUVANTE, sau ma rog, informatii, cunostinte, asta nu a insemnat ca a AJUTAT-O CUMVA. BA DIMPOTRIVA.Una sunt "tendintele"generale si altele comportamentele sau intelegerile...fiecaruia dintre noi.
    Mai repede omul este influentat de dragoste, dispret, neacceptare decat de dispozitie...in urma planetelor. De mine tine daca i-ti crap capul, fac sex cu tine perfect-la momentul potrivit sau sa te iubesc neconditionat 2, 5 sau 15 ani! In al 16-lea an, nu inseamna ca s-a rasculat Uranus si mi-a dat el forta cu inelele lui...sa ti pun tie unul pe deget:)

    Poti f.bine sa te nasti sub un semn zodiacal, de acolo insa vine: shoppingul, arta datului din gura sau maiestria dragostei aplicate??
    Eu nu sunt liber... nu ca ma conditioneaza "semnul", ci CRETINII CARE ADMINISTREAZA LEGEA si o joaca dupa bunul lor plac. Presedintele, care este zodia mea..E Om Liber?
    -Nu. E tot un prost....care joaca cat are plapuma. Mai lunga ce e drept:)
    Deci fiecare e liber cum...si cat l-au ajutat circumstantele/pregatirile/hazardul/curajul nebuniei, al intamplarilor...
    Tu le zici "ASTRE" cu milioane de Dumnezei!?
    E a alegerea ta/credinta TA

    RăspundețiȘtergere
  16. @Iunia: Femeile nu sunt proaste:)
    Tot ce e fiinta umana are aceasta trasatura FIRESCA:))
    Ca sa te dezbari de "prost"..trebuie sa recunosti ca esti/ca poti fi.
    De aici, poti incepe cu adevarat"CONSTRUCTIA".
    De aici bunul simt...te poate ridica...si consolida...pentru a fi demn de respect.
    *
    +Nietzsche "Prostia si Dumnezeu au in comun doua trasaturi:
    Necuprinsul si Vesnicia"(deci nu s-a nascut la tara:))
    +Edgar Warese"Exista doua infinituri:Dumnezeu si Prostia"
    Daca mai are cineva de adaugat, inseamna ca stie de ce s-a nascut,,si ce naiba se intampa cu el. Sensul nefiindu-i deloc departe, in comparatie.....

    RăspundețiȘtergere
  17. @Sorina,
    Superlativ...prin pedagogie, intelept prin viziune,inalta...prin raspuns si "tinuta"!
    Nu stiu daca cineva VREODATA a putut sa constate dintr-un text de-al meu valoarea, intensitatea si ridicarea la nivel de "intrebare"a Iubirii.
    Este unul din ACELE momente in care afirmi cu toata taria ca:Exista Dumnezeu!
    :)..in acele lucruri mici...aproape neinsemnate
    MULTUMESC.

    RăspundețiȘtergere
  18. Iunia,
    Deciziile le ei intotdeauana IN FUNCTIE DE ALTII/DE O DOCTRINA/DE O CREDINTA VERIFICATA/PENTRU BINELE SI SIGURANTA VIITORULUI TAU SI AL FAMILIEI.
    Traind in societate/democratie, nu poti lua "altfel" de decizii.
    Iubirea, dragostea...au "culoare" de FUNCTIONARE!
    Sexul, cuvintele in plus sau in minus, interesul pentru ceea ce "nu se face" UCID.
    Strica, dezbina, destabilesc. Iata de ce privirea...trebuie aprofundata! Nu insa in asmenea societate grabita si fara timp LIBER!
    Averea si materialul, ITI DA doar libertate de alegere intensa-in-Iubire/Dragoste/Sex.
    Iata de ce TOATA LUMEA SE LUPTA. Pozitia avantajeaza pe Oricine!!!!
    Lucrurile scrise aici nu au cum sa fie constientizate!
    Ieri se vorbea la Radio ce inseamna pt."Noi"
    lucrurile ne-invatate la Scoala!
    -Ce au raspuns ai nostrii?
    Cacat praf! Degeaba sunt teme de larg INTERES!
    NUMAI ARE CINE RASPUNDE. In afara micilor sesizatori:)

    Eu..nu te cunosc, eu doar vad!
    Oamenii Iunia...de atata cunoscut, reusesc sa nu mai vada! Asta e o trasatura...dobandita umana, DIN PACATE.
    De aici incepe insa, Lupta fiecaruia.Iti doresc succes! ...Avand in vedere ca alegerile...acum se mijesc la orizont:))

    RăspundețiȘtergere
  19. @Toteu:
    Suntem un recipient de infulecat?:))
    Da, dar ai uitat sa scrii "de fripturi"
    Asta era esential.Asta suntem,o societate pentru:
    a-fripturi
    b-barbati activ-financiari
    c-gagici bune
    d-dreptatea noastra
    si ar mai fi subspecia..
    e-corect pentru mine/noi/ai nostri din casta.
    Ptiuu..ce simplu!!
    Are cineva o radiografiue mai buna??
    Ma indoiesc, indoliesc,calugaresc:)

    Cu incerderea proprie-asa este, foarte adevarat.
    Dar ce sa-i faci astazi nu prea ai cum exista FARA ORGOLIU. Insa daca oamenii habar nu au...si-l nasc si cresc PROST(pt.ei)
    Toteu:) luat de vant sau indecis...e cam acelasi lucru(se intalnesc bine, se infratesc)
    wind of change:))
    Daca esti ataat de curajoasa: Bravo!!
    Vezi insa ca dintr-un cerc restrans..poti ajunge intr-unul muult mai MARE/AMPLU:))

    RăspundețiȘtergere
  20. @ Iunia : Iubirea NU da dependenta. Doar surogatele de iubiri.
    Dap, femeile sunt proaste. Pentru a fi acceptat locul care le-a fost impus si pentru a nu iesi din cotcodaceala asta din jurul lor, practicata mai ales de barbati.
    Barbatii sunt de cateva ori mai prosti decat femeile. Inca n-am gasit un prostiometru, sa zic de cate ori.

    RăspundețiȘtergere
  21. @ Joker : Care va s'zica, esti Scorpion. Asadar, si prin urmare... Deja inteleg mai multe despre tine.:) 2. Poti sa-mi spui tu de o mie de ori pe blog la mine si de inca o mie pe blog la tine ca semnul nu influenteaza omul, ca tot n-o sa te iau in seama. Nu din prostie (ca femeie sunt proasta, wtf??) si rigidizare, ci pentru ca realitatea mi-a demonstrat ca "aia sunt asa, ceilalti sunt altfel" (a-propos de semne). Eu, mai abitir decat ei, regasindu-ma prin cele doua semne ale mele.
    Cum ai spus, e o alegere. Alegerea mea, sa cred. In asta. Crezi ca am ales la intamplare sau bazandu-ma pe bazaconii din carti? Nu, domnule Joker, ci pe evidenta. Cotidiana. Pe observatie si analiza (ca doar de-aia mi-s Fecioara).
    Cat despre...hm... a-mi crapa capul sau altceva, tu poti sa alegi orice. Eu pot sa aleg sa primesc ceea ce-mi dai tu sau nu. Bazat si pe influenta semnului sau a celorlalte planete, influente de care faci tu misto aici.

    Raul e prezent in lume in EXACT PROPORTIA NECESARA. Este un rau APARENT. Totul e doar iluzie. Dar... in momentul asta si eu il constientizez ca rau. Il vad ca rau. Il simt ca rau. Pentru ca n-am iesit din iluzie. Dupa cum nici tu. Dar tot ceea ce exista in lume e PERFECT. Inclusiv raul. Nu instig la rau, asa cum ma acuzi. Raul e verso-ul monedei. Toata moneda e lumea. Raul e necesar. Pentru a constientiza binele. O, tu, cel care te mistui in abisalele-ti contemplatii, ale binelui si raului, ca un Scorpion ce esti! :))))))))

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog