Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

28.10.2010

Modă şi Sex: Cultura piţipoancei


Exceptii fericite..citiţi!
Pentru ca să ajungi piţipoancă îţi trebuie doar să mănânci, iar noii părinţi au asimilat asta ca un model de aprărare, ca şi instinct de supravietuire. Fixarea pe copil, pe carne...pe cocoloşirea familială, scutirea de riscul mai multor eforturi şi transformări au dus...încet dar sigur la apariţia unui corp bine amprentat de tipul de societate în care trăim: frumos, ispititor, reptilian. „Produsul” este scos pentru aceaşi destinaţie sau scop: ostoirea forţelor tipurilor diferite de şmecheri...care se înmulţesc din te miri ce.
Oare?

Radio Guerrilla pitipoanca de companie
Asculta mai multe audio diverse
Azi de dimineaţă întro scurtă plimbare taximetristă, am auzit un alt spectaculos adevăr social din seria aia care-mi place mie cel mai mult... hai-hui prin mentalul românilor! Desigur, este vorba de un format nou... cu tendinţe puternice de consolidare şi împământenire, prin rădăcinile lui percepute ca avantaj. Deşi sunt destule voci care vor să minimalizeze ”cauza răului” , el se îngraşă bine mersi, pentru că ..nimeni nu-i vede buba. Aşa că să revin la faza..care m-a surprins prin exprimarea debordant-lucidă a unei... realizatoare de la Radio Cultural ce a ales, încă odată spun..surprinzător să sune în capul meu, că.... trăim întro „cultură a piţipoancei”??? Măi să fie mi-am zis! Dar imediat, am simţit întregul eşafodaj ce vine să de-a credibilitate acestei structuri mental-educaţionale pe care părinţii, dragii de ei habar n-au sau... nu pot a conştientizeaza deloc rolul negativ, ce e drept de suprafaţă.
Ce o fi aia „piţipoancă” şi ce o fi aşa de grav? Păi este, pentru că vine să inferiorizeze mai abitir statutul(viitor) femeii în societate, dar şi rolul ei edificator în construcţia şi la clădirea familiei, în speţă a personalităţii noii femei!
Tot vorbeam anii trecuţi.. cu diferite prilejuri de rolul familiei în a educa tânăra fată...după revoluţie, recte părinţii de fată. Binenţeles, că cei mai mulţi şi în special „ele”, nu mi-au dat dreptate. |E cumva enervant ca mai mereu să nu poţi aborda frontal... punctual sau minuţios lucid cele două sexe, fără să nu te trezeşti-involuntar în casa funiei spânzratului. Iată însă că prinde contur...foarte mult contur, cele spuse sau analizate de atâtea ori. Adică, nu poţi cocoţa tânara fată spânzurată de imagine..şi nevoia de a fi complimentată cantitativ...întro cultură deşănţată a complimnentului(fals)şi să nu te trezeşti întro bună zi că EA, doar asta va vrea! Noua schemă: menire=imagine.
Dorinţa ei se va plia doar pe speranţa de a impresiona, de a arăta bine şi de a scoate bani din asta. Cultura TELE-vizorului/novelei/bingoului/show-ului de orice fel, vin-e să arate perfect nevoia lor, a PĂRINŢILOR prin această „împlinire”!!
Cât mai puţină muncă în orice, cât mai puţin efort DE A ÎNŢELEGE ADEVĂRUL...şi un câştig cât mai rapid! Ca al Şefului(bărbatului). Până la urmă cultura şefească la asta se rezumă UNUL care dă ordine, unul care „spune”non-verbal, unul care ..normează şi formează noul-adevăr, de ascultat cu sfinţenie!!
Sex-appealului, nu-i mai trebuie mister, cu toate că uneori mai „trăieşte”, însă involuntar de posesoare. Pe nimeni nu deranjează că Ea... la 16, 18 sau 26 de ani îmbrăcată provocator...naşte necontenit păreri din partea masculilor că vor doar să o...doar, să o..! Tuturor le repugnă concluzia democratică... că(scuzaţi)..Vreau să te fu_!
Dar politica acceptată socialmente...există... şi se dovedeşte...pe dos. Tuturor părinţilor de fete, le convin de minune ideea...de a fi admirată odrasla şi ...să fie pusă pe „soclul”/”rolul”de generatoare de posibile penetrări.
Ăsta este cuvântul. Doare întradevăr... Tocmai de asta se doseşte: pentru că...neputinţa şi ipocrizia să nască mai mulţi ipotenţi ai socializării, ai recunoaşterii noilor percepţii. Tuturor, le apare acum oportun... ca frumuseţea decoltat sexuată să poată facă „victime”, argumentul principal fiind unul stră-vechi împlântat adânc cu precădere în bipedul de rând: Vina! Cine are ceva în căpşor şi iubeşte îndeajuns omul, sesizează fără să stea prea mult pe gânduri că suntem în plină cultură a victimizării, în care doar cel mai bun „TREBUIE” să-şi culeagă fructul şi de asemenea.. SE IMPUNE să te bucuri, de pradă. Se im pu ne!! Iacată de unde şi moftul îndreptăţit al oricărei femei de ai cere bărbatului altceva decât cea ce ea „citeşte” la el, TOTUL.
Mitul vânătorului a decăzut grosolan dar democratic(?) în faţa celui „ce poate”, acelui care dă „mai mult”. Părinţii simt asta..şi se bucură..că în jurul fetei lor se iscă un asemenea spectacol cu parfum de realitate-pură, de lege a firii/nescrisă.
Nevoia de a te „bate”, de competiţie, pentru cea mai „cocotă” a născut false păreri despre seriozitate. Normal că orice părinte închide ochii de drag...şi de nevoie..pentru ca fata lor să fie cooptată într-un asemena „rol” de „Cea Mai Dorită” de a fi penetrată de oricine „merită” sau „are”....
Bărbaţii reacţionează ca băiatul lui Pavlov , iar Evele eşteaptă „prinţul”(mai frumos decat dracul). Şi este firesc să-şi urle nemulţumirea în ele! Cele mai multe, îndeosebi după oficializarea relaţiei acceptă tacit...fără a realiza consecinţele acestui model democratic de percepţie asupra tinerei, care se expune privirilor bărbaţilor îndoctrinaţi cu iubirea-exclusivistă, impusă de Cel de Sus!
Pentru că nimic nu este întâmplător:cu cât o lege este ocolită ..mai greu, cu atât o tânără fată trebuie să devină mau uşoara, să se arate disponibilă Marelui Învingător. 
Bucuria şi fericirea chinurilor bărbaţilor trebuie răsplătită. Firesc, banal, cu o proastă, ceea ce devine important este ca ea să nu ştie...ori bineînţeles... să nu poată să recunoască(din cauza avântului tineresc) sau cel mai simplu ca „bună ziua”să nu o intereseze. De ce ar avea de ce? Motivul?
Ce pot face părinţii de fete?Aşteaptă să vadă sau să iasă învingatorul,.... şi puţin le pasă lor, că VULGUL ŞI EŞECUL dansează manele prin toţi porii...dar mai ales.. pentru toată lumea!(??). Ideea de fluşturatecă...de piţipoancă este doar în gură, în cuvânt. Pe nimeni nu deranjează. Ipocrizia e aici prezentă indirectă, e mediatică, ba chiar mediatizată şi... nicidecum nu poate ajunge în inima vinovaţilor acestui mecanism urnit în favoarea muncitorului, recte bărbatul. Ave!
Masculii, libidinoşii entuziaşti sunt astfel fericiţi...că....promovarea sexului în atari condiţii...se desfăşoară..tot mai frivol...şi trebuie să ştii nu carte, ci să faci bani. Amin!
Timpul vechiului hit”Eşti frumoasă dar eşti proastă ”a apus. Acum se află în circulaţie pe sub mână: „Sunt frumoasă pot să fiu şi proastă(nihilista estetică)...mare foc am...dar scoate cât ai! Cu toate astea, frumuseţea rămâne apanajul sufletului oricât de ghebos şi înghesuit ar fi el, moneda, cursul de schimb s-a pervertit.
Poţi fi cât de cretină sau analfabetă, o ţâţă şi un cur (nou) oferit „la timp” aduce bani , mulţumire şi audienţă Companiilor de oameni. Până la urmă. Nu-i aşa?
„Cultura piţipoancei” încet dar sigur în sânul societăţii, se remarcă prin cristalizarea unui vechi prototip caracterial, acum mult îmbunătăţit: de a minţi şi de a fi minţit-frumos. Minciuna ajută enorm la dorinţa ardentă de acum de a te distanţa de Adevăr.
Noua pervertire îşi cere dreptul pentru un nou limbaj...şi un nou registru amplu al cotei de piaţă. „Sunt piţipoancă şi mă mândresc,” ar suna noul slogan al tinerelor fete care-şi au o grilă de valori numai de ele ştiute. Băieţii buni le rânduiesc, slabii, nu mai pot ajunge nici la firimituri pentru că celelalte rămase, tind in corpore la trupurile de invidiat, acolo unde e caşcavalul adevărat. Toţi cei care ştiu să facă copii(scuzaţi) cunosc „mecanismul de succes”, foarte greu este însă de dus la îndeplinit.
Bărbaţii cad în general la datorie pentru că ei „nu pot” ajunge la statutul deja... de starletă-piţi/ porno, sau „nu sunt în stare” dacă au făcut fete, să le aducă la nivelul de „păpuşă de carne”(Simone de Beauvoir).
Desigur acestea sunt tendinţele existente, nu reperul principal sub care se trăieşte, cultura piţipoancei nefiind decât un demers familial de o nouă sorginte, fiţoasă, un model reuşit şi reîmprospătat: o tânără femeie mai proastă decât precedentele din istorie. Neapărat acestea trebuie să fie şi „rele” , astfel să condimenteze...încât să poată să suplinescă lipsa crasă de discernământ. Cui îi trebuie până la urmă?
De fapt şi de drept, românilor la această oră, le trebuiesc „angajaţi”. Asta „s-a urmărit” şi cu piţipoanca, crearea unui prototip să fie mai „aţâţător şi mai disponibil”, meritocratic. Mai concret spus, la un model la care poate adera...toată lumea. Nevoia de a subordona sau de a exploata...de plăcere...crescândă. Asta te va face prost mai rău. Vorba Lianei Stanciu:proastă de păcăne. La drept vorbind, ştie că are şi cine s-o audă.:)







82 de comentarii:

  1. Şi cum să nu îmi vine a fugi de postările tale? Când aici mă lovesc de crudul adevăr care îmi spune că cei(cele) ca mine trebuie să trăiască mereu cu Patul lui Procust, precum o ghilotină, deasupra capului. Nu mai este vorba de drobul de sare, cel din povestea "Prostia omenească". Potenţialul pericol a devenit deja o stare de fapt, intrinsecă societăţii omeneşti. Când citesc la tine, conştientizez că simţurile mele pe care mi le-am ascuţit de-a lungul timpului, nu mă ajută decât cel mult să supravieţuiesc. Nimic mai mult :)

    RăspundețiȘtergere
  2. asel, asta cu patul lui Pocust o pot intelege in raportul cu barbatii...si nu stiu ce simturi mai exact ti-ai ascutit, sfatul meu...asa de amorul dialogului virtual...uite-te in inima ta.

    RăspundețiȘtergere
  3. 1. Banii sunt la barbati, in general. Vezi, la mine, postarea despre curve, "Prostitutie featuring prostie".
    2. Daca esti buna, si nu piti a dracului, cu ochii dupa diverse, ti-o iei in bot. Concluzia : traiasca piti din lumea asta! Fericite, nefericite in suflet, nu mai conteaza! La suprafata le e bine.
    3. Asta se cere, asta se da. Barbatii sunt cel putin la fel de prosti de baune (baunesc, nah. De la Badea citire) ca si pitipoancele. Asa ca....

    RăspundețiȘtergere
  4. Nope, nu numai în raport cu bărbaţii. Mai sunt mamele, profesoarele, şefe, prietene, colege, modele deja încadrate în tipare (câte fete din România nu se screm să ajungă o Monica Columbeanu?), etc. care încearcă să te aducă, conştient sau nu, la un nivel prestabilit, la o matriţă.
    Păi, de exemplu, al "mirosului". Trebuie să detectez ipocriţii, idioţii, manipulatorii ca să nu intru în vreo dandana, nu? :D
    Lasă inima mea, Joker, ea este în regulă. Mă refeream la locul meu în astă lume care mă reneagă şi pe care o reneg, la rându-mi. Oricât de înafara ei mă simt, oricât de extrinsecă este manipularea, io tot printre oameni trăiesc şi n-am ajuns în stadiul în care să mă hrănesc cu prană. Fac eforturi uriaşe ca să pot vedea un spectacol de teatru care mie îmi spune ceva, în timp ce altul cu portofelul umplut pe cine ştie ce căi, se duce acolo doar pentru că "dă bine" (chestie de imagine), dar nu pricepe mai nimic. Asta nu mă mai înfurie, am depăşit stadiul, dar tot nu pot fi fericită că posibilităţile mele de a-mi satisface nişte reale nevoi sunt limitate :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Geamilia, nu fugi de adevar! E ca si cum ai intoarce spatele mainii care te-a hranit atata timp... Adevarul e mantuirea noastra intr-un fel sau altul si nu oricine il poate atinge. Stiu ca nu e usor, ca cine a spus ca e usor, ca daca ar fi fost, ar fi fost la indemana tuturor, la fel ca si cultura pitipoancei, dar nu poti fugi la nesfarsit de el. Adica fugi cat fugi cat fugi de el, dar la un moment dat tot trebuie sa te asezi in fata lui si sa stai dreapta, fara sa-ti fie frica de el. Si ma indoiesc profund ca nu ai avea oaresice coloana vertebrala... Eu cred ca toata lumea poate gasi un mic sprijin in Joker. Adica stiu ca pana la urma tot tu ramai sprijinul tau principal, dar cand chiar nu mai poti, cum sa te ridici fara energizante? Trebuie sa ai atata forta in tine sa o faci tot singur, doar tu cu tine, intr-un colt...
    Cat despre postare J, acum cred ca stiu de unde vine expresia din vocabularul meu de "copii-copaci":))...
    Etapa urmatoare lor e cea a culturii pitipoancei, evolutia invoutiei, stii...
    Dar eu tot mai am o mica nelamurire, desi ai prezentat totul cu atata lux de amanunte.
    Daca noi nu-l vrem nici pe Dumnezeu, nici pe Satana, atunci ce vrem, ce vor monstrii astia oribili care constituie inferioritatea?
    Adica fug de adevar, si adevarul e Dumnezeu, dar parca vor si nemurire si asta duce direct la starea noastra initiala ori daca nu la Iadul care ne purifica, cum imi spunea Andrada despre Cioran in "Pe culmile disperarii". Da stiu!, n-am apucat sa o citesc inca, sa-mi fie rusine si tot tacamul, dar se pare ca cred in acelasi lucru ca si el de dinainte sa fi citit cartea.
    Adica stiu ca social acesti monstri vor ca noi sa fim ca ei, sa esuam, ca numai esecul nostru mai constituie o desfatare pentru ei in mediocritatea lor sufocanta, dar parca undeva in subconstient toti alearga spre nemurire, cum eram inainte sa cadem in timp. Dar noi tot continuam sa fugim de Dumnezeu si Satana, desi mereu dam vina pe ei cand ne lovim putin cu curul de pamant (scuzati limbajul care isterizeaza pe toata lumea; se putea si mai rau!).
    E ca o rana vie, plina de puroi tot timpul chestia asta, realitatea asta. Dar nici nu ne-o oblojim, nu ne-o lingem, nu nimic! Suplinitoarele o fac sa supureze si mai tare!
    Deci, de fapt, ce vrea turma prin fuga asta constanta, care ii transforma in niste orbeti?

    RăspundețiȘtergere
  6. Iunia, nu fug, nu fug! Era doar un fel de a spune, de a-mi justifica prima reacţie. Eu nu mai fug de mult de adevăr, doar că de când îl văd şi la Joker, el capătă o dublă dimensiune, e mai copleşitor. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Geamilia, curios lucru! Eu de multe ori rad cand il citesc pe Joker si nu ma mai gandesc la crudul adevar, ca oricum stiu ca asta ne mananca sanatatea mintala. Ma amuza cat detaliaza si felul cum loveste in moalele capului pe cei care il citesc. Adica si eu detaliez la fel de mult cand ma apuca, chiar daca am lipseste oaresice ce coerenta, structura in scris.
    Nu-i scapa nimic si zice de mine ca am mancat microscoape sau telescoape:))... Eu cred ca el a lasat multe observatoare astronomice fara asa ceva.
    Ce sa zic... Nimanui nu-i e usor, ma gandesc, dar probabil ca toti avem acelasi numitor comun: FAITH!
    Credinta ca facem ce trebuie, ca nimic nu e intamplator, ca toti ne vom primi la un moment dat rasplata. Mie, de exemplu, melodia Cry de la MJ mi se pare cel mai bun exemplu de credinta al sau. Ascult-o o data cu atentie! Poate te ajuta cu ceva:).
    P.S. Accentuez faptul ca n-am mancat nimic care ar putea avea rolul de a mari, de a vedea in detaliu ceva:)).

    RăspundețiȘtergere
  8. Poate că tu îl citeşti mai de multă vreme. Io abia am dat de Joker, ca să zic aşa, mai bine zis el de mine. Sunt primele confruntări. Da' ştiu că nu-i scapă nimic. Am sesizat asta când a comentat la mine. Toţi pe lângă, toţi pe lângă dar cu pretenţii de mari ştiutori, dar el direct la ţintă! Prima reacţie a fost tot de perplexitate şi cumva de defensivă. Mi-am zis: "Oops! Ăsta chiar m-a ginit! Şi în văzul lumii pe deasupra." Acum încep să mă obişnuiesc cu ideea, nah! Am de ales?:))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Daaa, Michael Jackson şi Faith... Dacă aţi şti voi doi cât mi-am bătut io tărtăcuţa să aflu cine este MJ ăsta... :))))

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce afirmatie Lumeee:
    "banii sunt la barbati"!!!
    Lorii...pai placerea, pai odihna carnii (aia mare)
    undi.. este?
    Vorbeste tu bobama sa li se de-a femeilor si controlul..si sefia institutiilor si magistraturile si bisericile LOR!!
    Poate FMI-ul are contract su sexul tare, poate marile inginerii..si smecherii ale lumii ar trebui sa treaca de comisii special abilitate...pentru... a recunoaste nevoia stringenta a banilor multi...femeilor. Pentru shoppingul intregii familii:))
    Da dracu' ar trebui sa mai plateasca si ele de acum incolo barbatii!!? Ce atata prostitutie infantila pe toate strazile si pe toate gardurile...
    Poate asa se duce in sfarsit dracu' PRETENTIA asta apasatoare in randul societatii de:
    Mama
    Educatoare
    Feminitate
    Orgasm
    Dreptate(?)
    ...pentru proprii copii care vor creste mari!
    Placerea ta pt.mentinere junglei organizate nu se sustine! Eu am ceva jos...care vrea sa creasca, si ceva sus care vrea sa se bucure(traiasca)si nu fals, pentru a ma trezi cu degeraturi :)))
    Zici tu...ca sunt indreptatite sa fie ale dracului! Foarte bine! Sa fie mai proaste, mai predictibile..si mai vandabile. Nu ma importivesc. N-as mai avea dracu de ce mai rade, de ce mai scrie...arheologia asta a viitoarelor ruine. Care ruineaza!!!!
    "ASTA SE CERE"????
    NIMENI, ABSOLUT NIMENI NU DECIDE IN LOCUL LOR. ABSOLUT NIMENI NU IA DECIZIILE IN LOCUL LOR.
    Pai ce eu daca sunt prost, ma duc sa ma inec in Dunare? Sau daca sunt suparat pe viata, beau otrava??
    Da da...si barbatii este prosti, dar macar astia au circumstante atenuante.
    Istoric...si traditional in cadrul oricarei societati EI "tin" si trebuie "sa faca"
    Actiunea, Virilitatea lumii..nu sta in pozitionarea...ozonanta a vaginului...sau a miscarii lui precum Queen Victoria:))
    A nu se confunda rolurile pamantenilor! Daca doresti asa de amorul artei...al dialogului ...ba chiar al scrisului, poti s-o faci!!
    Si iluizionarea..are plata ei!!(si asta e de gen feminin):))

    RăspundețiȘtergere
  11. asel,
    "câte fete din România nu se screm să ajungă o Monica Columbeanu?"
    Da, oricine incearca sa te aduca la o "matrita"...
    la un pat prost-procustian, insa nu trebuie sa aderi cu inima. Socializand intr-un asemenea mod..pe toate fronturile, ti-o poti pierde FARA sa-ti dai seama.Grilele de valori sunt imbacsite si miros de la distanta. De aceea toti te vor sa traga in "jos" dupa ei.
    Exact ca in politica!!(sa citesti Razboiul gustului P.Sollers)
    Terapia prin teatru,carte...sau ce-mi torni tu aici:))te poate mentine la o igiena buna mentala. Trebuie sa plusezi si la relationari...pt.ca trebuie sa recunosti si sa intretii dragostea...atunci cand o sa apara!

    RăspundețiȘtergere
  12. Hai mai!:))
    Chiar trebuie sa traduc tot? Adica pot sa traduc tot, dar mi-e si lene!
    Si relatia dintre mine si Joker e una atipica in general, dar pe scurt, eu sunt invatacelul, el mentorul meu, cel de care ziceai in postarea cu "Viata nu are sens" ca n-ai avut tu parte si ca ai fost singura:). Mda, sunt destul de privilegiata si probabil as putea sa-i multumesc mai des cuiva, nu stiu cui inca:)): ori Lui Dumnezeu, ori lui, dar oricum cred ca stiu amandoi ca o fac de cate ori zambesc gandindu-ma la ei:).
    De-aia continua sa fie uimit si sa ma acuze ca am lasat rezervele nationale fara microscoape si telescoape, desi stie ca eu consider totul foarte firesc. Ma crezi ca ma gandeam diminetile astea ca nici n-as mai putea sa vad viata altfel, sa o vad fara Joker in ea, asa bine ne-am asimilat cred ca unul pe altul, sau cel putin eu? Pentru el nu garantez, ca parca vad ca devine ingrat:))...
    Pur si simplu, unele lucruri se intampla fara vreo explicatie logica.
    Si nu stiu cat mai ai de ales, Asel, cand tu ai ales deja. Ma crezi ca viitorul e o prelungire a trecutului:)? Orice decizie ai luat la un moment dat va avea efect chiar si cand nu te gandesti ca ar mai putea avea. Ceva gen, "Toate drumurile duc la Roma"...
    Deci puteai sa te opui tu vehement sa nu apara Joker prin arealul tau, ca el tot ar fi aparut la un moment dat, poate sub o alta forma. Sunt minunatiile vietii, in viziunea mea.
    Stiu ca pare ca si cum Dumnezeu ne-ar controla ca pe niste marionete, dar noi ne facem destinul, nu El! Eu cred ca cel mult ne arata semnele care trebuie si atat! In rest, se bucura de eternitatea Sa la un pahar de vin cu sfintii:).

    RăspundețiȘtergere
  13. Auzi la el, ce poate să zică! Io sunt din ce în ce mai autarhică şi mai mizantroapă cas ă evit ciocnirile neplăcute, iar el îmi vorbeşte că nu trebuie să socializez cu inima pe toate fronturile! :D
    Da' o să plusez la relaţionări dacă aşa vrei tu. Şi dacă o "să mă mai alerge vreun şef prin jurul biroului", pot să-l trimit la tine? :D
    Lăsând gluma la o parte, de mai bine de un an sunt într-un cerc de prieteni foarte ok. Dr a trebuit să fac nişte modificări drastice prin viaţa mea. Care nu m-au costat puţin. Ce să-i faci? Totul se plăteşte pe lumea asta, inclusiv prostia. :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Iunia,
    Adevarul gol-golut asta e: De ADEVAR "nu poti fugi la nesfarsit"
    Cum darcu' se face ca peste 80 %din populatia "matura" a acestei tari nu realizeaza asta, nu stiu. Iar tu iti arunci repede sonda aia bagacioasa a ta:))si vezi din nou.. cu o luciditate care n-am cum naiba inca?sa mi-o explic(pe de-a intregul)

    "nu-l vrem nici pe Dumnezeu, nici pe Satana"
    :))))))
    Te propun Iunia pentru Farul din Alexandria...sau de Brasov:)))
    Profund si limpede..adevarat!!
    Omul simplu-pitiponc, cum niciodata nu a invatat nimic fundamental despre el insusi.. sau despre bipedul de langa, ii este mult mai la indemana sa se sperie de amandoi...si sa se foloseasca de aman2 in diferitele prilejuri ivite. E mult mai bine pentru oricine sa nu poata a intelege care este mecanismul de functionare/reprezentare...si care sunt consecintele ne-invatarii rolurilor -Dumnezeu(Iubire)
    -Satana(pacat)asta se traduce cotidian ca un
    "rau necesar". La romani insa rautatea se traduce ca "putin mai frumos ca dracul" ori.. "sa te tina minte" sau prin expresia "prostii". Aici intra de fel Maria sa SexSus. Pentru ca se cultiva prostia in romania din tata in fiu, frica si rusinea(durerea din orgoliu),au facut din saracul sex o mare arma. Se ucide in masa:mediocri, pitipoance, oameni mari..si cam tot ce prinde in cale:)) ..cam atat.
    Da si foarte normal si firesc-grotesc este..
    "ca noi sa fim precum ei,sa esuam"
    Da. Iar ai zis perfect: se numeste "rana vie"
    Se trateaza cu sex,la greu si cu iubire:))
    Dar astea sunt doua mancaruri diferite recomandate la ORICE MASA. Numai ca la romani e valabil o mareregula Iunia imbecila siblestemata
    "Cine imparte..parte isi face".
    Voila the vezi..
    Adica unul le mananca pe amandoua si se baloneaza. Dupa care vrea locuri de munca la farmacie!!!!!:)))

    RăspundețiȘtergere
  15. Iunia, am înţeles într-un final ce şi cum dar, nah... :)))
    Păi, io acum nu mai am nevoie de mentor, dar m-aş simţi onorată să am un prieten aşa ca Joker. Chiar am ce "lua" de la el. Şi, într-adevăr, chiar poate fi una dintre minunăţiile vieţii. Să găseşti în marea asta de idioţi, oameni care să fie asemănători ţie. :)
    M-am descurcat şi singură dar mult mai greu, lucru care se răsfrânge asupra mea prin faptul că resimt mai tare "bubuiturile" pe care le-am încasat. Ce aveam prin preajmă când mi-a fost mai greu, erau doar creaturi handicapate care îmi dădeau sfaturi sau mă forţau să fac totul împotriva firii şi a voinţei mele. Adică în ton cu timpurile. :)
    Mult mai târziu m-m pricopsit cu un prieten foarte bun, pe care îl asculta fiecare fibră a mea, dar pe care l-am pierdut definitiv fix în septembrie anul trecut. Este cel căruia i-am dedicat însemnarea "Sfârşitul verii" (8 sept. 2010). De aceea îţi spun - iartă-mă, Joker, că spun aşa ceva - că nu trebuie să depinzi întru totul de nimeni, nici măcar de mentorul tău. Eu nu am depăşit nici acum despărţirea de Doru. Este una dintre puţinele mari dureri cu care am rămas. Era rara avis.
    Noi ne facem destinul dar până la vârsta discernământului ni-l fac alţii, părerea mea. Apoi, factorii cauzali ai deciziilor pe care le luăm, pot fi şi externi. Părerea mea. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Iunia.si Asel:) "crudul adevar" nu inseamna decat radacina intamplarilor, a subiectului...si consecintele multiple si nuantate. Daca iti place omul si prostiile lui din cap semiorgasmice poti sa intelegi ADEVARUL. Si sa nu te sperii. Ba dimpotriva sa razi de prostia fricii...fugii de el:)
    Olimpiada nationala de cacare imprastiata, entuziamanta in fapt, de multe ori:))
    Asel,
    "sef de birou" e un alt prost si nimic mai mult. Ma refeream la oamenii apropiati mai mult sau mai putin care iti seamana, mini-seducatorii care te ridica..si completeaza in unele ipostaze, acolo sa ti dezvolti...relationarile...autenticul, din tot. Sa te poti recunoaste in "ceva"intr-un el/ea..

    RăspundețiȘtergere
  17. Iunia
    Este minunat pentru orice fiinta umana a gandi despre "Adevar"..considerandu-l "foarte firesc", ba chiar "foarte". Asta e o facultate a fiintei umane...unica as zice. Bravo, mai copilule. Dar vezi ca joci pe "taram minat":))
    Si asta o stiu majoritarii..adepti ai prostiei umane, comercializate...

    RăspundețiȘtergere
  18. Mai, eu stiu ca nu e bine cu semidependentele astea si deja am testat asta pe propria piele, dar cu oameni mult mai prosti, dupa care nu mi-a parut rau si nici acum nu-mi pare rau, dar imi parea rau la momentul respectiv de toata increderea depusa in ei. Si acum tot eu sunt facuta scorpie si narcisista si nesimtita ca ii rasplatesc cu aceeasi moneda. Da stiu!, nu s-a facut pentru mine ipocrizia, dar nici in fata nu pot sa le spun cat de prosti sunt, oricat de multa dreptate as avea! O fi de vina bunul simt, eu stiu?
    Daca eu nu fac vreo tampenie sa puna capat prieteniei sau el la fel, banuiesc ca doar moartea ne va indeparta unul de altul. Crede-ma!, e atat de prezent in gandurile mele, ca si sa rupem din cauza unui rahatis sau distantei sau mortii, in cel mai fericit caz, tot m-as gandi la el. Da stiu! ca nu fac bine, dar de cine Dumnezeu sa ma agat si eu pentru igiena mea mentala? La scoala nu prea gasesti asa ceva si nu pot sa fiu intr-atat de egoista sa-i rup de ale lor de cate ori am eu chef de niste curatenie, parintii de multe ori tac cand incep cu ale mele sau dau exemple legate numai de cat de Frankensteini suntem toti, si in rest ma am doar pe mine, adica destul de mult timp. Cu sau fara rupturi definitive (stiu ca te sperie cuvantul asta in mare parte, dar exista si el chiar daca nu-ti prea place:) ), deja e prea adanc inradacinat in memoriile mele. M-as agata de tot ce tine de el, oricat de mult puroi ar trebui sa recoltez dupa-aia din cauza dorului.
    Probabil nu e o experienta placuta sa pierzi un prieten la care chiar tii, asa ca chiar nu stiu ce as putea zice. Prietenii pierduti de mine nu erau prea importanti, desi le umflam importanta la momentul respectiv.
    Oricum, nimanui nu ii e usor daca a ales ce alegem noi ca nebunii. Daca vroiai altceva, platitudinea te asteapta cu bratele deschise:).
    Du-te incolo!, ca aproape m-ai facut sa plang Geamilia! Nu ma mai joc:))! Sensibilitatea mea e ultra acordata sa reactioneze.
    Da, avantajul de a suferi de inocenta destula inca, probabil.
    Mda... Copil-minune, banuiesc!:))

    RăspundețiȘtergere
  19. Palpitanta discutia voastra referitoare la destin.
    spui tu asel "destinul până la vârsta discernământului ni-l fac alţii"
    Foarte adevarat. Arta de a nivela asperitatile... cunostintele, reprezentarile si diferitele noastre perceptii, consta intr-un echilibru armonic intre cauzele interne si externe noua. Nu poti fi lucid..si sa intelegi cum trebuie aplanat conflictul dintre bine si rau al fiintei noastre ce se manifesta...in diferite ipostaze daca te indragostesi ca prostu/proasta...sau...daca te atasezi de ceva anume...mai mult decat iti permite echilibrul si igiena ta mentala, care se intelege ca trebuie sa fi cuprins pana la varsta "x"o foarta buna intelegere a experientelor nasoale si a entuziasmului erotic tampit(propriu varstei sau cunostintelor asimilate)
    Ce este indicat??
    Sa invingi Destinul! Iata o tema cat Casa poporului..asta nihilist, latent si mai ales sarac...crizat, de credite ori pretentii:)

    RăspundețiȘtergere
  20. "Romeo, Romeo
    Unde esti tu Romeo?":))
    Nu de alta, dar m-as cuibari si eu in niste brate acum, stii...
    Ma enerveaza sa rosesc!
    De parca n-as sti destule pentru a mea precocitate... Si tot nu ma multumesc cu cat stiu si tot vreau mai mult si n-am timp pentru ce vreau eu sa invat, nu ce ma obliga altii!
    Stii ce cred eu Asel? Cu accentul pe verbul "a crede", ca cica zodia mea e destul de credula de felul ei.
    Eu cred in efectul fluturelui.
    Vorbeam de el cu rezonanta mea spirituala masculina, varianta mai pesimista decat mine si imi explica el cum bataile unui fluture creaza la celalalt capat al planetei o furtuna. El se referea la puterea de propagare, de asimilare a unei informatii sau ceva de genu', ceea ce e foarte corect, avand in vedere ca noi luam de buna cam orice, dar eu ma gandeam ca orice decizie pana si a unui individ cu care n-o sa ne intalnim niciodata in viata asta are efect si asupra noastra la un nivel sau altul. Si toate decizile astea individuale luate in capete diferite ale lumii cumva ne-a adus la colectivizarea asta dureroasa pentru cei ca noi. Dar e doar parerea mea:), parerea unui Geaman precoce.
    Si da, pana constientizam, iau altii decizile in lcoul nostru, ne cladesc deciziile lor, ne devin fundatie pentru ce va urma, dar mai venim si noi uneori cu sintezele proprii pe care ni le aplicam. Eu asta vad in autoeducare: posibilitatea ca dupa ce ai sintetizat cat ai sintetizat, sa stii sa alegi si sa ai de unde.

    RăspundețiȘtergere
  21. Iunia, io cred (cu accentul pe a crede) că tu eşti un copil indigo. :)
    Îmi pare rău că te-am întristat cu relatarea despre Doru, nu am vrut să fac asta. Voiam să îţi spun că, mai devreme sau mai târziu, în această viaţă, ne trezim pe cont propriu, nu contează cum şi în ce fel. Iar noi trebuie să fim pregătiţi şi pentru asta.
    Suferinţa mea cumplită legată de Doru nu este egoistă, nu pierderea MEA prin moartea lui mă face să fiu revoltată ci toată drama, deloc telenovelistă, ce stă în spatele acestei morţi premature şi inutile. Omul acesta a trăit întru iubire şi a încercat să ignore urâtul. Iar urâtul s-a răzbunat ucigându-l. Cu asta nu mă împac eu deloc. Cu faptul că dacă nu ai frumosul cauţi să-l distrugi. Şi dacă el nu protestează, dacă el nu ţi-o întoarce, îţi reuşeşte fără probleme. Trăim într-o societate care ucide frumuseţea. :(

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu, de exemplu, am trăit primii 20 din viaţă într-un cătun pervertit de mină, cu tot ce implică ea (oameni abrutizaţi,lipsă de orizont cultural, de orice fel de diversitate). N-am ieşit din el, în toată perioada aceasta, decât de câteva ori şi pe perioade foarte scurte. N-am văzut, practic, aproape nimic altceva. Pe mine m-a ajutat mult faptul că aveam un fel de autism. Până la vârsta de 5-6 ani eu nu am interacţionat cu nici un fel de persoane, înafară de cele foarte apropiate. La grădiniţă eram considerată mută, aproape retardată, acasă, însă, spuneam tot, recitam toate poeziile, etc;dar chiar şi acasă erau ore întregi când eu mă retrăgeam într-un colţ şi îmi vedeam de colorat, desenat şi de jocurile mele. Şi la şcoală, la liceu chiar, am fost mereu prinsă în lumile mele pe care le expandam cât puteam -descoperisem cititul-şi vedeam, intuiam că există mult mai mult decât lumea agresivă, vulgară şi plafonată în care trăiam eu... Dar sătulă să tot fiu mereu scoasă înafară, neştiind că mai sunt ca mine şi că am şi eu normalitatea mea, am încercat şi varianta de a mă schimba eu pentru lume. Eram încă crudă, nu-mi dădeam seama, mă săturasem de „torturile” celor care încercau să îmi aplice corecţii. În condiţiile în care aveam 10 pe linie şi nu deranjam pe nimeni cu nimic înafară de faptul că nu cadram cu nici unul dinte tiparele cunoscute, eu nu mai pricepeam nimic. Şi atunci am început să fac greşeli, unele cu efecte până în prezent şi deloc minore. Am o scuză: ignoranţa mea ca rezultat al traiului într-o lume de ignoranţi. Dar asta nu mă mulţumeşte...

    RăspundețiȘtergere
  23. Io atunci aveam nevoie de unul ca Joker, nu acum. Aş fi avut nevoie de unul ca Joker care să nu le lase pe mama şi pe învăţătoare să mă oblige să scriu cu dreapta, în contextul în care eu sunt stângace. Joker pentru mine acum nu este decât o confirmare că io nu-s nebună. Şi un om cu care pot discuta fără să se uite strâmb la mine şi să zică: "săraca". Tendinţa de a fugi de el la început, a izvorât dintr-o mizantropie impusă pentru a mă autoproteja, nicidecum de frică. Într-o lume făcută din tipare destul de bine conturate, altfel decât ale tale dar pe care încerci să le desluşeşti şi să le înţelegi doar pentru a putea interacţiona cu ele (am probleme şi acum în a comunica, mai ales în comunicarea directă, de aceea mi-am făcut şi blog), când întâlneşti o dată la nu-ş câţi ani unul care aduce mai mult a tine decât a restul, ai tendinţa să fugi pentru că ţi se pare ciudat. Dar, în fine, n-aveam de gând să îmi fac o autobiografie... :))))

    RăspundețiȘtergere
  24. Ideea este că ceea ce sunt EU, a putut să vadă dincolo de ce văd cei mai mulţi dintre oameni. Dar cei ce văd doar până la gardurile înconjurătoare nu sunt de condamnat, părerea mea. Cred că cu putinţa de a vedea "dincolo" ne naştem sau nu. Iar cei care văd sunt consideraţi anormali şi automat excluşi, avortaţi de sistem. Nu prea văd cum noi, puţinii, putem schimba ceva. Normalul îl dă majoritatea. Şi oricât încercăm să spunem lumii despre prostia-i pe care o vedem în ea, lumea n-o să înţeleagă. Aşa cum unii amici de-ai mei, destupaţi oarecum, mă consideră Don Quijoteasă. Adică nebună. Şi se străduiesc din răsputeri să mă schimbe în numele binelui pe care mi-l vor. Ei nu pricep că gura nebunului adevăr grăieşte, iar noi nu vrem să acceptăm că proştii trebuie lăsaţi să moară pre limba lor. Cam aşa văd lucrurile.

    RăspundețiȘtergere
  25. Am zis io ca banii trebuie sa stea la femei? Am zis ca trebuie sa existe un echilibru, atat. Ca acum (si dintotdeauna) puterea, forta, dominatia exercitata inclusiv prin intermediul banilor le-au apartinut barbatilor.
    Am zis io sa fie mai proaste, mai predictibile etc, incat sa te lase pe tine fara subiect de postari? Am spus doar ca un comportament frumos si un suflet deschis se soldeaza cu amarnice rani. Pe care si le vor linge toata viata. Eu sustin pitiponceria din lumea asta.
    3. Aici chiar nu cadem pe koan. Cu a sustine prevalenta prostiei femeilor asupra prostiei barbatilor (c-am vazut-o si la tine, si la Iunia. Aceasta idee). Ei avand, chipurile, circumstante atenuante. Prin aceea ca ei actioneaza si ele "beleste" ochii la ei si au timp de meditat si rumegat diverse. No way. Deci daca actionezi, ti se duce mintea, sau cum?
    Cat despre decizii, asa e, nu te obliga nimeni sa nimic. Dar cele mai multe nu reusesc sa judece chiar cu capatanile lor, ci cu capetele altora. Nu sunt formate, nu sunt "coapte". b) Daca te impinge foamea, de exmplu? Sa mori de foame, nu? Nu-mi spune ca trebuie "sa inveti carte", ca te caci in ea de carte astazi! Si cu carte, si fara, tot aia! Unele sunt de-a dreptul fortate, dar deja vorbim de prostitutie fatisa, si asta e alt subiect. Prostitutia voalata, asta, de tip piti, vine din constructia injusta a socialului.

    50%, zici?

    RăspundețiȘtergere
  26. "destinul până la vârsta discernământului ni-l fac alţii"
    eu de cate ori intorc privirea in copilaria mea vad ca si atunci imi faceam destinul,dar nu aveam nevoia sa constientizez aceasta pt ca ma lasam ghidata de ceva din interiorul meu care parea mai puternic decat orice de pe lumea aceasta.de ce vad asta contrar a ceea ce zice in aceea fraza?poate pt ca si acum sunt tot incapatinata ca si in copilarie.incapatinata dar cuminte.bizar nu?asa eram eu in copilarie.
    vad ca si fiul meu isi faureste propriul destin,nu pot sa ma autoiluzionez ca as avea vreo influenta asupra lui.e simpatic si constructiv pt copil si parinte,ca acel parinte sa vada aceasta.copii au un simt pur a ceea ce e bine sau e rau,parintii doar le-ar fi usor sa le de-a lamuriri copiilor de formele ce raul sau binele le iau.
    orice mi s-ar intampla mie in viata eu raman aceiasi,tot eu cu sau fara imaginea pitipoancei,sfintei sau moderatei.daca schimb barbatul cu care sunt la un moment dat cu un altul care are o anumita imagine m-as putea transforma in alta?sau trebuie sa trag cu dintii de o imagine pt a nu intra in jocul mondial de transfer de imagini?acum sunt cu cineva care are mai multi bani decat mine.sunt eu o pitipoanca?ce motiv as folosi pt a avea o posibila imagine de pitipoanca:ca urasc ascuns oamenii cu bani sau banii,vreau sa dovedesc mereu ca sunt mai presus decat ce am fost anterior sau ca fug in mod constant de mine ceea ce au facut inclusiv parintii mei(nu-i vorba in plan fizic)?spuneti voi din experienta voastra cum se comporta oamenii in fata a cineva care nu fuge de el insusi.

    RăspundețiȘtergere
  27. ...Eu am o nepoata ...Frumoasa,18 ani ,la liceu de jurnalistica.Rupe cartea.e eleva de 10,vorbesc foarte des cu ea si e genul cu care ai ce vorbi...a inceput sa participe la unele concursuri de miss...exista o agentie ceva...care ii face poze ...cu toate hainele pe ea,don.t get me wrong...poze destul de interesante...model-like.E fermecata de toata aceasta chestie...Parintii ei nici nu vor sa auda.Sunt forte stricti,traiesc la tara...ea e la scoala intr-un alt oras...
    Va termina liceul la anu...si vrea sa mearga la facultate si sa continue cu "cariera" asta...care pana acum nu i-a adus decat niste poze superbe.Si atat.
    Incerc sa-i spun ca scoala e mai importanta decat orice...si cu obida omului necajit imi zice...Stiu vreau sa fac ceva in viata dar cu scoala in Romania nu mai faci mare lucru.Vreau sa profit de faptul ca sunt frumoasa.

    Poti sa fii o ziarista frumoasa ,sau o profesoara frumoasa...dar in Ro ,ca si peste tot in lume dealtfel esti platit mai bine daca esti un pic pitipoanca si faci reclame la stiu eu ce sapun decat daca educi o generatie.
    Fac sens...?
    Lori are dreptate.Banul e intotdeauna in mana barbatului.Ca-i director,institutie sau ...peste.

    RăspundețiȘtergere
  28. Asel, asta cu copil indigo cred ca a preluat-o Lori de la tine, ca parca ea mi-a mai spus-o si ma faceam eu pe proasta cum adica un copil indigo? Suna de parca m-as limita si as merge tot pe safe ground, intelegi, cu indigo-ul asta si nu vreau sa cred ca sunt intr-atat de manipulabila. Probabil ca si eu l-as fi respins mai mult pe Joker daca nu era curiozitatea mea tipica la mijloc. Sunt extrem de curioasa de felul meu si sa-mi ascunzi ceva e cea mai mare crima pe care o poti comite asupra mea:)).
    Probabil e dureros sa-ti rada cumva in fata viata ca dupa ce te-ai format cum te-ai format, sa vina sa-ti dea peste nas ca nu esti singura, deci nu mai ai sanse de scapare. Cum imi zicea la un moment dat Andrada (te implor sa o citesti, ca e singura persoana de pe toata blogosfera, cred, cu care nu pot sa fiu cinica fara sa-mi fie cumva rusine, sa ma simt penibil), ar trebui sa-l punem la pastrare pe Joker sa ne creasca generatiile urmatoare:)). Ar fi si asta o idee, dar e un gest egoist, pana la urma, iar noi am decis de comun acord ca suntem moderati:), desi mie nu-mi prea iese uneori.
    Treaba asta cu catunul imi aduce aminte de un film cu Judy Foster pe care personal nu l-am vazut, dar mi-a povestit mama ceva de el, ca fusese crescuta ca o salbatica sau ceva de genu' si ca se vedea nebunie cand te uitai la ea. Nu zic asta in sensul rau al cuvantului in legatura cu autismul tau, ci cumva ca nu ai avut un exemplu pentru ce iti trebuia tie in acea perioada. O forma de autoaparare cumva...
    Nu stiu cat m-ai intristat pana acum cu povestea ta cu Doru, dar acum sigur ai facut-o. Nu credeam ca a murit, sincer! Eu mereu ma gandesc total opus fata de cum ar trebui sa fie realmente situatia. Si da, intrebarea care se afla de un an de zile in capul tau si la mine e acum, dar eu cu atat mai putin pot da un raspuns, deci...
    M-a intristat prin faptul ca prefer sa nu ma gandesc la viitor, la ce s-ar mai putea intampla atunci, pentru ca uit prezentul. De viitor mi-e cel mai frica cred, pentru ca stiu ca in viitor se resfrange trecutul. Mi-e clar ca la un moment dat caile noastre nu se vor mai intersecta atat de des, daca nu chiar deloc si ca probabil voi plange la fel de mult ca la moartea parintilor mei la moartea lui, chiar daca va fi sa moara de batranete si dementa senila (sarcasmul meu morbid strikes again). Adica de ce sa dau importanta unui fapt care nu s-a savarsit inca? Stiu ca orice se poate intampla maine, dar intr-o lume sluta eu prefer frumosul, sincer:). Poate sa fie o forma de autoaparare asta, dar si faptul ca acorzi importanta unei chestii, o aproprii mai mult de tine sau daca nu, ajunge obsesie. Cioran povestea intr-un capitol din "Cadera in timp" cum pe Tolsoi l-a obsedat toata viata sa moartea si tot ce implica ea. Din ce-am inteles eu cu capsorul meu mic, obsesia l-a consumat toata viata sa. Oricum, e fain capitolul ala. Adica vorbeste in paralel de Tolstoi si Dostoievski si asta m-a determinat sa citesc Crima si pedeapsa, desi n-am terminat-o, ca eu si timpul suntem dusmani de moarte, dar ce-am citit pana acum imi place:).
    Stiu!, sunt incredibil de privilegiata ca am intalnit asemenea oameni si pot sa vad totul atat de lucid sau daca nu sa-mi dau silinta, dar pentru asta nu inseamna ca sunt chiar ingrata. In felul meu, multumesc tuturor:). Chiar Joker zicea ca singura nu aveam cum sa vad toate nuantele, cel putin acum. Poate mai incolo da, dar cine stie cu ce pret?
    Si inca o chestie pentru care ma agat atata de el: e printre singurii care ma face sa rad. Adica restul poate se aproprie de mine, de el, dar toti sunt deprimati pentru putinul adevar pe care il vad, isi formeaza scuturi de protectie din cauza asta, ca le e o frica incredibila de adevar si suferinta care o aduce cu el. De-aia probabil ma agat atata de el ca raia, ca pur si simplu rad la ce ii debiteaza mintea. E igiena mea mentala, in puii mei!

    RăspundețiȘtergere
  29. Nope, Iunia, n-am preluat-o de nicaieri. Acum am citit-aici- ca si ea s-a gandit la asta. La faza cu copilul indigo.

    RăspundețiȘtergere
  30. Iunia, pentru mine "copil indigo" este un copil cu o inteligenţă ieşită din comun. Eu doar la asta voiam să mă refer. Această afirmaţie nu a luat-o nici Lori de la mine, nici eu de la ea. Nu vreau să-ţi ascund nimic, înafară de ce ţine strict de intimitatea cea mai intimă a mea. Mă refer la acel ceva ce vreau să-l păstrez doar pentru mine. Cred că fiecare avem un mic teritoriu numai al nostru. Dacă n-am să-ţi răspund vreodată este ori pentru că nu cunosc răspunsul (dar cred că în acest caz voi spune că nu ştiu să-ţi răspund), ori că nu am timp, ori că îmi scapă ideea pentru că trec în viteză prin zonă, nu că vreau să îţi ascund ceva.
    Nell, se numeşte filmul. E foarte frumos. :)
    La ce întrebare te referi în legătură cu Doru? Că nu mi-e foarte clar (chiar nu pot ţine ritmul cu postările şi cu tot ce se discută, asta-i explicaţia). Dacă ai citit însemnarea, fotografiile de acolo sunt cu volumul lui de versuri apărut postum, iar ultimele două de la mormântul lui. Deci, a murit. :(
    Tolstoi a avut mai multe obsesii, părerea mea. Şi tot părerea mea, subiectivă fireşte, este că era un ultramisogin. :)
    "Crimă şi pedeapsă" am citit-o de două ori. O dată când eram ca de vârsta ta, şi a doua oară peste vreo 10 ani. A fost altceva. Dostoievski, în accepţiunea mea, foloseşte "pana" precum un neurochirurg bisturiul. Face disecţie pe minte cu multă eleganţă dar şi cu sânge rece. Asta l-a făcut să fie foarte eficient. Tolstoi era pătimaş. Amândoi îmi plac, dar fiecare pentru altceva. :)
    Da, Joker are dreptate. Eu, una, ştiu ce preţ am plătit că a trebuit să mă descurc singură. mă întreb, retoric fireşte, dacă el a fost, la rându-i privilegiat. Sau nu. :)

    RăspundețiȘtergere
  31. si totusi,sa revin la ideea centrala,pitipoanca sau altceva.femeile abuzeaza de imagini,iar barbatii le schimba prea des.tot ce-i prea mult strica,si cu imagini am ajuns sa facem comert, sa credem ca platim un pret pt fiecare tranzactie.totul are un pret,oare nu-i o generalizare,oare nu ne dam iar in stamba crezand ca se pune pret pe ceea ce construim noi,si apoi tot noi ne vaitam de acel pret cand ajungem sa ne lovim de el?mi se zice ca eu sa fiu responsabila de pretul pe care il ridic.dar responsabila pt ce?nu fac comert,nu folosesc imagini,nu am pret de ridicat sau adus.nu simt deloc ca as plati vreun pret ci din contra primesc,si nu primesc aranjamente sau rezultatele unui comert.
    bun hai sa zicem:o femeie face comert cu imaginea de pitipoanca sau dama de lux,barbatul care utilizeaza imaginea cumparatorului are nevoie de aprobarea ei pt a incheia tranzactia de imagini.in spatele imaginilor sunt oamenii.nu imaginile incheie tranzactia ci oamenii.daca esti constient ca esti om,esti tu,inainte de toate,indiferent de ceea ce vei face in viata,solutiile incurcaturilor posibile le vei gasi.eu am patit ca oameni care voiau sa se indragosteasca de vreo imagine de-a mea(creata tot de ei)sa realizeze ca tot de mine vor ajunge sa se indragosteasca.unii au fugit din fata acestei realizari.e mai usor sa te indragostesti de o imagine,caci zici stop, cadrul asta il vreau si apoi te asezi confortabil in fotoliu pt a te indragosti de priveliste.un barbat sau o femeie pot vedea dincolo de imagini,si pot da semnale detinatorului ca-i mai aproape decat ar crede,spera acela.imaginile sunt doar pt a tine departe eventualele pericole si a apropia aspecte favorabile in acest demers.daca exista imaginea de pitipoanca,atunci eventualele victime sunt tot doar imagini.statutul de victima folosit impotriva a ceva este doar o imagine pt transfer sau mai bine zis efect(efectul devine obisnuinta inca din copilarie).de aceea cand un barbat zice;m-a distrus o femeie usoara,risca sa fie intrebat:esti sigur?
    de exemplu cei care vand iluzii,se joaca cu imaginile,iar daca le zici :mi-ai facut rau,ei iti vor raspunde:esti sigur ?caci tu mi-ai cerut asta,doar o imagine,eu as fi putut sa-ti dau mai mult daca nu ma bateai la cap sa-ti dau bomboane,copil rasfatat...

    RăspundețiȘtergere
  32. SUPERLATIV...COPILULE :))
    Iunia, tare frate..precoaca-precoaca, da ma gandesc de unde dracu atata luciditate....
    ca nici micro nici macro...şi nici telescoape n-ai mancat. Dar ce? :))
    Asta e adevarat. adică bine ai văzut că noi... nu suntem "Noi". Pe noi ne fuck altii....si ne fac sa luam Decizii aşa cum o iau Ei!!!!!!!
    Si mai suntem si retardati..in AUTO-EDUCATIE.
    Ţâţă..de maimuţă:))
    "iau altii decizile in lcoul nostru, ne cladesc deciziile lor, ne devin fundatie pentru ce va urma, dar mai venim si noi uneori cu sintezele proprii pe care ni le aplicam. Eu asta vad in autoeducare: posibilitatea ca dupa ce ai sintetizat cat ai sintetizat, sa stii sa alegi si sa ai de unde."

    RăspundețiȘtergere
  33. asel,
    Tu trebuie să ştii că aşa se trăieşte în românia azi:
    "aveam 10 pe linie şi nu deranjam pe nimeni cu nimic înafară de faptul că nu cadram cu nici unul dinte tiparele cunoscute"
    10-le există tocmai..pentru a INTRA în rândul lumii!
    (adică să-mi spui în ce pozţie să stau.. când fac aia..ailaltă..şi pe dincolo..,când se poate deschide o uşă şi când nu!etecetera)!!!!!!!
    Nimeni NU VR EA:))să faci şcoală în afara şcolii. Există frica(nu de D-zeu),există sfidarea, excluderea sau contrazicerea proastă-tipic românească. NIMENI NU VREA SĂ GÂNDEŞTI.Până şi la sex..ţi se spune să simţi!
    (dar dacă eşti ne-simţit că nimeni nu te-a dezvoltat, ce, nu-l mai faci?)...
    Sau probabil...cauţi ceva...prost, că nici nu gândeşti şi nici nu simţi:))Tu, fiind învăţat să faci bani..sau să satisfaci dorinţele complexe ale femeilor:)
    Să revenim la şcoala de după şcoală.
    Orice individ, şef sau şefă...va vrea...să faci şi să înveţi...CEEA CE SE ÎNVAŢĂ..SAU CEEA CE FĂPTUIEŞTE. Tiparul "la modă"
    Piţiponc/bani/minciunică amplă/diplomă strong/să-l fuţi tu că dacă nu te fute el(ea)etcetera. Pe scurt, n-ai cum să găseşti pe cineva care Iubeşte...ci pe cineva care vorbeşte f.bine în sensul ăsta!!!!
    Cred că de asta s-a lipit de mine şi Iunia:))
    Iubirea(de orice, nu de vulvă)nebună îţi dă amplitudinea, o anume volubilitate interioară-LIBERĂ, dar şi cu un ascendent puternic asupra sexului. celălalt. a se citi superior şi traduce ca o pedagogie a acurateţii respectului pentru frumos!
    Aşadar asel tu trebuiue să fii AltFel...dar să rămâi ca ei, la bază şi să nu ceri ce vor ei. Aşa cum fac femeile...sau cum vor bărbaţii.
    Există o anume glandă a frumosului pe care trebuie să ţi-o îngraşi..şi care urăşte slăbiciunile de orice fel

    RăspundețiȘtergere
  34. asel,
    "cei ce văd doar până la gardurile înconjurătoare nu sunt de condamnat" ?
    Nu nu sunt de condamnat!
    Ei te vor cere in casatorie
    Ei iti vor fi sef/i
    Ei îţi vor spune ce să faci şi când ai un partener potrivit...şi când o să ai un soţ, dar şi un amant. Ei sunt peste tot şi îţi vor suge...de plăcere fireşte sângele:)
    Mai mult...îţi va plăcea şi cum te vor mângăia. Şi după...nu vei mai avea unde să fugi, firesc...când te vei plictisi şi de calculator.
    IMBECILITATEA(MICĂ SAU MARE) a acestora..
    întotdeauna va spune: Un frustrat!!
    Frica de adevăr.. A CELOR MULŢI... a celor ce "aleg"(alegătorilor)îi împing către blestem, ei nu ştiu asta..! Pot afla la bătrâneţe, dar e prea târziu, COPII LOR au crescut deja mari.
    qed

    RăspundețiȘtergere
  35. Lori, cu ce ma omori tu...
    "puterea, forta, dominatia exercitata inclusiv prin intermediul banilor le-au apartinut barbatilorŢ ??
    Dar este cumva un vinovat fundamental, social...sau isoric întreţinut PROST şi orânduirii umane i-a lipsit asta?
    Pe cine să condamnăm că rolurile B.şi Femeilor nu au fost judicios împărţite. Pe cine să învinovăţim că UNORA li se dă în GRIJĂ:
    -Gospodăria
    -Educaţia
    -Acţiunea
    -Satisfacţia aproape garantată în pat(????)
    -Că...tre' să fie mai frumos ca Dracu' pt.că trebuie să-l învingă! Alefel spus...
    adică tehnic, practic, manipulativ, cu burtă mângâietor exact...şi practician aşijderea postludic.Să Fie(???)
    TOATE ASTEA...
    toate...
    TOATE, au fost fixate. Cad în reponsabilitatea "Lui" , "Ei". Deci cele două sexe NU FAC!
    Ele întreprind ce le-ai zis...şi ce au făcut alţii!!!!!!
    Deci în părinţi intră biserică, stat-şmecher, rudele sau vecinele proaste!!!!!
    Nu Banii educă! Ci caracterele formate în urma folosirii lor. Un bărbat cu bani mulţi azi de exemplu, nu poate fi luat decât de o PROASTĂ.
    Care atunci când va suferi...va fi FIRESC să o facă!! Asta apropo de piţipoance(fete tinere/mani-pulate) :))Trist dar adevărat!!!
    ......
    Loriiiiiiii........
    Un Suflet deschis nu înseamnă un suflet prost!!
    Nu! Sufletul se naşte sau se întrţine Nu cu cuvinte "frumoase" ci printro "ştiinţă" a interacţiunii. Sufletul nu este o generozitate căpiată. Eu dacă îţi ofer sex ţie nu înseamnă că sunt un om "minunat". Sau...
    Dacă te duc la munte, la mare...şi la spa...şi la Himalaia...iar nimeni nu ajunge....asta nu înseamnă că sunt cel mai frumos soţ, amant, băiat din lume!!
    Nu mai dezvolt şi-ţi zic doar pe scurt: Sufletul este acel "viu"...şi te trage când "hăis", când "cea"!!!
    Primul înseamnă că te duce spre pământ...şi concret, iar cea de-a doua către cer, către sensibil.
    Dar cine dracu ştie asta??
    Cine ştie??
    Cine vrea, să afle???
    Cineee...... :)))
    "sustin pitiponceria din lumea asta":)))
    Lori, e minunat. Păi băieţii buni ce să F___şi iei? Ele şi aşa n-au nimic în cap. Se leagă şi ele de ceva până la urmă, au fost născute totuşi. Şi eu la tv de ce dracu'să mă plictisesc?? Văd o bucă, un decolteu că maaam plictisit la serviici:))
    Mi se pare corect Lori, la o societate de imbecili, şi la modul cum li se ridică...interesul, este normat...să şi-l fixeze pe ele. GRAV ESTE CĂ ĂŞTIA FAC ŞI COPII.
    Dar cum dracului să nu prepetuăm şpaga, nevoia de atenţie şi ft-t-ul pe la spate erotic şi ne-erotic...şi SĂ NU ÎNVĂŢĂM NIMIC ?????
    ŞI eu le susţin Lori pe piţi..
    dacă s-ar preschimba în "BUNE" n-aş şti dracului...care să-mi fie prietenă..
    cu care să merg la dans...
    pe care s-o iau de naşă....
    pe care s-o fac amantă...
    care să-mi fie soţie pt.nişte copii frumoşi(la CAP)
    şi cu care aş vrea să-mi fac cu adevărat o bătrâneţe adevărată.
    Aşa cum..le prezinţi tu.....hăă, dar hai că mă faci să dezvolt şi mai bine nu.

    RăspundețiȘtergere
  36. Altfel spus, nu trebuie să mori de foame.
    Nu să înveţi carte(intensiv), dar nici să nu-ţi schimbi imaginea de secole?Mai bine o agravezi, nu!!?
    Adică bărbaţii ştiu f.bine ce vor, iar Femeile acceptă că nu au încotro????
    Păi atunci TREBUIE să mergem să vedem CINE..
    le a dat viaţă!!
    Nu cumva MÂNCĂTORII DE CACA:
    -Ne-am luat din iubire
    -Născut, nu făcut
    -Ne căsătorim pt.că ne iubim....etc
    La toată ipocrizia asta, vreţi să-l vedem pe bărbat...cum vine el cu zăhărelul..şi o atrage pe micuţa nevinovată???
    Fraţilor "nevinovată"??? Cum naiba cineva se poate uita la un purice şi să spună că e elefant? Dar revenim, depinde CINE spune şi câţi bani are. Dacă spune o femeie, are întâietate...şi credibilitate. Ei au Credibilitate--DOAR când au bani sau influenţă!
    De ce? PT.CĂ ORICE FLEOARŢĂ A LUMII, NU POATE VEDEA VIAŢA DECÂT CU UN "NECESAR".
    Ea nu are cap, ea nu are suflet(decât cu termen de valabilitate), ea nu poate rezista presinunilor celorlalţi.
    Şi trebuie să facă PRECUM EI. Ea nu poate avea suflet pur şi simplu. Ea vrea CONDIŢII pentru ce are ea acolo. Bunătatea o primeşti "dacă"...etc/samd...
    Revenim la esenţialul "Dacă".... a dispărut, "necesarul" , el poate apare întotdeauna la un altul. Dar şi aici va dispare, pentru că ei doi(sunt interesaţi)fiecare de altceva!
    CURVĂSĂRIA e în tot...chiar şi în educaţie şi în iubire. Educatoarele niciodată n-au căutat cauzele/nu au învăţat OMUL.
    Ele trebuiesc a funcţiona cu TOT
    Ei...trebuie să CLĂDEASCĂ ŞI SĂ CONSTRUIASCĂ TOTUL...pentru a avea:
    Cuplul
    Familia
    Orgasmul, fără remuşcări majore
    Fericirea sau...
    Promisiunea pentru o batraneţe liniştită.
    De rolurile astea ESENŢIALE ALE LUMII, pe nimeni nu a interesat decât de fapt divers..sau pt.a face mişto...la grătare.
    Haosul, prostia, minciuna previzibilă(???) căcatul poleit, vor înainta VÂRTOS(f.probabil cu vârciu):))
    ...
    "construcţia socialului" Lori,
    este dusă mai departe de BĂRBAŢI.La vărf.
    Conştienţi de nevoia femeii ca mamă, iubită sau amantă. Just.
    La vârf...se menţin LEGILE, vechi!
    Şi le fac bărbaţii care sunt cam conduşi DE femei!!
    Voila!
    Mă rog, aş pute a să scriu până mâine.:)) DAR CINE AR RECUNOAŞTE??
    cine??
    Poate Cineva care ştie cu adevărat...Cum se manifestă EDUCAŢIA...şi ce caută frica sau sexul de exemplu. Aici, profesorii sau oamenii cu specializări SUNT ZERO BARAT, nu ştiu ce pot să vrea ceilalţi!!?

    RăspundețiȘtergere
  37. Toteu, da. Aşa este: "e mai usor sa te indragostesti de o imagine,caci zici stop"
    Şi asta pentru că bipezii noştri s-au învăţat confortabil de "NU FACE EFORT". frica su orgoliul prostesc, micimea..îi ţin pe oameni departe de frumos, de adevăr di posibila legătură intimă între ei şi celălalt!
    Comoditatea lor,le anunţă aşa cum spuneai..de "eventualele pericole si a apropia aspecte favorabile in acest demers."

    Asta înseamnă "ne-gândirea şi ne-simţirea"
    în care trăim. Iubirea şi comunicarea este FRICA!!!Ori barajele ridicate odată cu folosirea....sau nevoia LOR!
    Tocmai de asta rămân departe...că ne este mai facil să utilizăm clişee. Ale altora.
    Aşa suferim..şi aşa vrem să "iubim"

    RăspundețiȘtergere
  38. Pai pe cine sa condamnam? Pe barbati si pe femei IN EGALA MASURA.
    Nu, un suflet deschis nu inseamna un suflet prost. Inseamna un suflet naiv si curat care va fi papat, halit de jungla de afara. Asta inseamna.
    Bai, si eu sustin schimbarea pe toate partile si pe toate vocile. N-ai intrat niciodata la mine pe blog, de exemplu?
    Asta, cu barbatii condusi de femei n-o s-o cred nici in ruptul capului. Barbatii sunt, cumva, robotei? Zombies? Fantome? Ce dracu' sunt? Lobotomizati? N-au creiere? Sunt programabili? Au cip la mansarda?

    RăspundețiȘtergere
  39. Da Lori au cip. Cipul LOR. Cipul păsă-ricilor:))
    Da.Trăim întro Soţietate Pro-Gramată. Într-un mod firesc ar fi să se"înţeleagă".Dar asta e doar pe hârtie. Iar EGALITATEA? Nu e! E tot pe hârtie:))
    Dureros dar ADEVĂRAT.
    Pe NIMENI repet, nu interesează cum funcţionează cele 2 sexe. Sunt programabile. Genele sunt aşa...de întreţinere...şi perpetuare.
    Ni s-a spus"descurcaţi-vă"dar prea în şoaptă. Plus că suntem specii ..tare de urechi...sau de minte. De săracu'suflet numai vorbesc.
    Importantă este înghesuiala.A se citi "consumarea". Şi asta facem. Consumăm. La greu!
    Ce-i drept ne şi place:)..scapă cine poate.
    ....
    "ne place cartea", nu însă cea a OMULUI.Unii ar crede că e Biblia, dar şi aia săraca e insuficientă sau poate prea stufoasă. Cine ştie.
    Că NOI nu!
    Acum depinde cine îşi asumă şi enervantul rol(stresant)..de "excepţie". Mai nimeni.Poate Iunia.Şi asta că e copil:))

    RăspundețiȘtergere
  40. Nimeni Lori nu-ţi dă dreptul de a nu te cunoaşte.
    Să ştii ce este SUFLETUL..tău sau al celuilalt.
    Omul nostru îşi permite. A văzut la cei mai mari, a văzut în filme sau pe stradă. Socoteala de acasă însă niciod.nu s-a potrivit cu cea din TÂRG.
    T Â R G. Acolo se face piaţa, mercurialul.
    Este ca şi cum ai iubi, şi ai închide ochii. Nu. Poţi s-o faci doar când te săruţi, nu şi când începi..să IUBEŞTI!!!!!Poţi să închizi ochii să experimentezi carpe diem, ăsta ce e drept e excitant, şi eu l-aş face, dar mai mă gândesc:))

    RăspundețiȘtergere
  41. Joker, admir din nou analiza ta care nu se multumeste sa vada, ci sa caute cauze. As mai adauga totusi, ca, asa cum barbatii sunt creatia femeilor, femeile la randul lor se modeleaza dupa dorintele barbatilor. E o lupta a influentei la urma urmei..care pe care. Pitzipoanca s-a nascut pentru barbatii care gandesc cu alt cap decat cel de pe umeri, si cum acestia sunt multi, "CULTURA" pitzipoancei a inflorit. Daca barbatii ar aprecia altceva..pitipoancele n-ar mai avea asa mare succes. Si pana la urma fiecare gaseste ceea ce cauta, iar alegerile il reprezinta. Trist este sa te transformi si sa devii altfel decat esti. Pericolul si raul cel mai mare..asa cum bine ai aratat..e pentru sufletele tinere..care incerca sa-si formeze individualitatea..si..ce vad? de unde pot alege?. Ipocrizie mediatică si mediatizata- foarte bine spus. Sunt de acord cu tine ca greseala cea mai mare e a femeilor care incerca (si reusesc!)sa se transforme ele pentru a influenta si a manipula, in loc sa incerce sa-l transforme pe el. Dar daca el nu intelege..trebuie sa incerci sa-i explici pe limba lui :) Sa ai grija insa sa nu o uiti pe a ta..sa nu-ti pierzi sufletul, sa nu te transformi.

    RăspundețiȘtergere
  42. Ce sinteză simplă şi la obiect!
    Mulţumesc...de luciditate fly:)
    "femeile la randul lor se modeleaza dupa dorintele barbatilor" Aşa este. Dar privirea este la suprafaţă-pentru că ea contează!!!!
    So. Ne muţumim cu masochismul ăsta ieftin şi prea..previzibil, zic.
    Cee minunat ai zis:))
    "Pitzipoanca s-a nascut pentru barbatii care gandesc cu alt cap decat cel de pe umeri"
    Ea are un INTERES. ALTUL DECÂT INIMA EI!!
    Şi consecinţele şi timpul...care se pierde etc.
    Alt lucru dureros de adevărat:
    "Trist este sa te transformi si sa devii altfel decat esti"
    ....Unde ne sunt Învăţătorii.
    Săracul, cum vedea f.bine Eminescu Iubirea!
    Copiii fly ar trebui să ştie ce este Iubirea. Iată blestemul!
    ......
    Pentru că nu mai există Iubirea, eu acum iubesc câţiva copii şi adulţi, care..arată că ştiu asta
    :))
    Nu ştiu de ce..sigur, dar am certitudinea că sunt un privilegiat:))
    O seară frumoasă

    RăspundețiȘtergere
  43. E mai misto cu ochii inchisi, asa e.
    Dap, iubirea trebuie traita cu ochii deschisi.
    Cipul pasa-ricilor se activeaza in toate mintile barbatesti (sau nu neaparat minti). Depinde insa de ce se intampla dupa ce s-a trecut de faza de cip-uiala.
    Exista si exceptii, stai linistit. Eu am cunoscut. Barbati curajosi, care sa stie sa iubeasca. E drept ca de cele mai multe ori se porneste de la "cipuiala", adica tot pe sistem hormonal, dar pentru cine are curaj sa mearga mai departe se poate transforma in IUBIRE.
    Experimenteaza, Jokere, experimenteaza, ca e mai misto asa decat neexperimentat.

    RăspundețiȘtergere
  44. Off Lori...cum te-ai înţepenit tu de partea lor, a pasă-riciloor:))
    Te văd/aud io prin 2020:))
    ...
    Tehnic vorbind ea "se activează" că elementului îi place:
    "ce e frumos"/"ce nu are"/"ce-i place să cucerească"/"ce il exaltă"....başca kă vrea şi el să ştie..ce dracu-i aia!!El a fost învăţat cu tractoraşe...ş-un prost ş-o proastă îi sugeRează că cu capotabila ar fi mai sigur:))
    Dar e de vină tehnica. N-a fost inventată aia care în sfârşit să-i satisfacă.
    Sunt destui care le vin dracii şi pe un frigider să-l schimbe, da-păi...chimia...erotică. Oamenii în general au preocupări:))))

    RăspundețiȘtergere
  45. Copiii trebuie sa "vada", sa simta ce e iubirea..nu doar sa citeasca in carti si sa vada in filme. Cea mai buna educatie este exemplul care-l dai. De cand am copii si sunt constienta de asta, am mai mare grija de mine :)
    Privilegiul e reciproc...si cu siguranta exista motive pentru asta :). O seara frumoasa si tie! >:d<

    RăspundețiȘtergere
  46. Ce-are a face 2020, cu? Voi avea cu 10 ani mai mult si voi detesta pitipoancele sau pasaricile, sau cum?
    Eu am sesizat mai multa compasiune la femei. Pentru mine asta e o trasatura fundamentala. Pentru ca pe mine nu ma impresioneaza o de-aia de barbat, atasata unei devle seci. Eh, la femei... aceasta duiosie, aceasta grija, aceasta maternitate, aceasta capacitate de a avea mila, de a ingriji etc mi-e mult mai placuta decat toata "actiunea" exercitata de barbati de-a lungul istoriei. Si nu ma refer la actiunea erotica. Actiune, de orice fel. Si care actiune i-a impiedicat pe ei sa gandeasca, dupa cum spui tu. Deci.... actiunii, duritatii, luptei, fortei, avantului, organului etc etc eu ii prefer compasiunea, grija, mila, duiosia. Pe care le descopar in femei. Asa ca sunt de partea pasa-ricilor, normal. Ca aste calitati imi plac, nu avantul revolutionar, negandit si fara mila, al unor capate patrate si lipsite de ratiune.

    RăspundețiȘtergere
  47. Ce e cu mine, ca la ce varza am eu in cap acum si din cauza abundentei tale de cuvinte care sincer transforma un purice-elefant in gaz incolor, inodor si insipid si din cauza tampeniilor de la scoala, nici n-am prins ca lumea firul?
    Probabil continui sa fiu in continuare farul din Brasov:))... Pacat ca nu a adus Nea Nicu Marea Neagra la Brasov! Daca mai traia destul, am tot auzit ca aducea Dunarea la Bucuresti, ceea ce ma amuza teribil prin tipicul romanesc.
    Stii ce ma amuza pe mine acum? Ca nimeni nu pare sa-si dea seama de ce avem noi nevoie, nici macar noi, astia care ne plangem ca nu vrem nici aia, nici cealalta. Mie, personal, mi-e foarte clar ca suntem invatati multe, dar nu cum trebuie. Cu ce Dumnezeu ma ajuta pe mine sa stiu de ce si-a omorat nevasta Ghita din Moara cu noroc, daca nu inteleg si ceilalti. Ca mereu exista indaratnici, asta e partea a doua a nuantei. Chiar stateam cu urechile ciulite azi la scoala (stiu ca nu te bagi la literatura, ca tu esti cu filosofii direct) in ora de romana si degeaba intelegeam eu tot ce spunea profa, ca am fost eu nebuna si am citit n chestii care mi-au fost explicate si pigulite in detaliu in mare parte de tine, plus aportul altora, ca ei nu pareau sa constientizeze ca acolo sunt principii de viata frate, ca acolo o sa ajunga si ei de prosti ce sunt cand or sa realizeze cu putinul bunul ramas simt ce atrocitati au facut, asta daca vor mai realiza si nu vor trai bine merci cu cacatul sub ei, foarte veseli. Inca am si facut un mic test azi in clasa sa vad ce a inteles o colega, ca mi-a venit mie in cap sa fac pe indaratnica si clar nu m-a convins!
    In primul rand, nu comunicam si cand facem asta, o facem pentru a ne scoate ochii cu frivolitati si pretentii exacerbate si in al doilea rand, putinele discutii inteligente nu se soldeaza cu nicio finalitate pozitiva si practica, ca doar noi obisnuiti sa ni se dea totul de-a gata...
    Si ma intreb eu de ce puii mei sunt eu deprimata tot timpul la scoala...
    Ca n-ai ce sa inveti! Or fi principii de viata sanatoase in literatura, dar cine dracu' e nebun sa stea sa le sesizeze, sa le analizeze, sa le disece, sa si le si aplice? CINE? Toti te iau pe ocolite, lasandu-te pe tine de izbeliste si scapa cine poate, vorba ta!, adica eu, din nou:)).
    O fi fain si cu complicatiile, dar pentru cine le vrea si poate sa le manevreze, nu pentru niste orbeti care daca le spui ca 1+1=1 imediat innebunesc si se crizeaza, desi se poate 1+1=1. Stii de ce:))? Si nu ma gandesc matematic deloc acum, ci pur filosofic! Gandeste-te la iubirea definitiva! Da stiu ca nu-ti place tie cu definitivul (roaga-te sa nu ma dedic si eu lui!), dar numai asa pot sa ma fac inteleasa.
    Deci in capsorul meu, in iubirea definitiva, dai tot ce ai, fara sa astepti sa primesti inzecit fata de cat ai dat tu ca suflet frumos, chiar daca amandoi dati in aceeasi masura. Mereu iti va parea ca celalalt va da mai mult decat tine si te vei chinui, fara sa fie chiar o obligatie morala, cat purul sacrificiu sa dai cat mai mult inapoi respectivei persoane. In fata unui asemenea sacrificiu, eu deja consider ca acele doua suflete sunt unite pe veci datorita iubirii si puterii de sacrificiu reciproc si chiar daca mai exista doua corpuri, exista un singur suflet. Da stiu!, mi se trage de la Andrada cu definitivul, dar eu asta am inteles si observat cumva ca se intampla si la ea si chiar mi-a spus-o, cred.
    Vezi cum nu mai devine o aberatie 1+1=1?
    Dar da-le tu prostilor asemenea explicatie, ca tot pe a lor o tin, cu realitatea, cu palpabilul, cu tangibilul si de-ale lor, ca time is money si principii foarte capitaliste probabil.
    Chestia e ca pur si simplu, toti baga "NU!"-ul la inaintare, ca altceva nu au fost invatati.
    Dar chiar vorbeste lumea la gratar despre problemele esentiale ale vietii, despre principii morale:))? Nici macar acolo nu vorbeste sau cel putin ai mei parinti nu o fac. Poate doar despre sex si eu rad de 2 ori mai mult in sinea mea decat ei in realitate:D.

    RăspundețiȘtergere
  48. "Capacitatea de a avea mila şi a îngriji" !?

    Da Lori. Aşa a lăsat Dumnezeu, ca şi un monstru să fie iubit..mângâiat.Numai că ĂLA,a avut grijă după.., "cum" şi ce..să împartă/să acţioneze.
    Voi ridicaţi brutele(FMI-ste:))....
    iar bărbaţii, curvele. Acuma..nu ştiu care cu'instinctul, care cu' capul pătrat, cert e că răz bate egalitatea:))
    Orice cap pătrat, are nevoie de piţipoanca lui.
    De aia, se uită LUMEA la tele vizor, să înveţe tehnicile...manualul de construcţie şi utilizare, de îndeplinire a celor pro puse.
    Piii...ce frumos sună asta pro puse:))
    TRUE!!

    RăspundețiȘtergere
  49. Iunia, ăla era un cinism cu grătarul. Acum,că faptul divers la români bifurcă..şi se expandează în momente de astea de destindere..este ştiut. Subiectul principal era evenimentul ca pură întâlnire, unde de la reţete de mâncăruri se poate ajunge la orice. Şi logic..că nu la ce am făcut eu referire:)
    Şi apropo de cursuri:şcoala de asta a capotat, pentru că nu asociază temele, nu sunt dezbătute din perspectiva epocii respective cu prezentul. Totul e literal, papagaliceşte, memorativ. Adică trebuie să "ţii minte" trebuie să fii o "magazie oficială". Se vrea un random eficient şi se ajunge la un hipermarchet căpiat, de cunoştiinţe. Rece, fără suflet. România chiar asta ajuns. Mai au aştia puţin... şi îşi cer diplomele înainte să sară în pat:))
    În concluzie, lipsesc exemplele vii, dezbaterile cauzale, pasiunea a dat colţul la Sex & Drugs sau la shopping.
    Buna mea prietenă T efectiv nu a putut să înţeleagă cum în 4 ani de facultate..la filozofie!!!nu a putut da decât de ROBOŢI..şi ÎNVĂŢĂCEI ..de teme date. Nu a existat şi nu există confruntare cu realitatea, sau întrebări esenţiale asupra prezentului, asupra schimbărilor majore suferite de tipul ăsta de societate. TOTUL e de mântuială..şi pentru că se cere a fi făcut, punct.
    Şi mai ne plângem de proşti pe toate drumurile.
    Din punctul ăsta de vedere, mi se par privilegiaţi cei de la matematică, pentru că pot învăţa... persevera, să fure. Pentru ei! Meseria, se înţelege:))

    RăspundețiȘtergere
  50. Pai, ce sa zic? Fiecare, cu parerea lui.
    Asa e, femeile modeleaza brute.
    De exemplu, spui despre pitipoance ca nu le impinge nimeni sa fie pitipoance. Ca e decizia lor si numai a lor. Ca nimeni nu iti impune ceva. Corect.
    Dar ca pe barbati ii imping femeile sa faca rau.
    Pai, cum vine asta?
    Inseamna ca toti barbatii sunt pe o treapta inferioara de evolutie. Cercopiteci, sau cum? Ca ei deja nu mai gandesc. Decat gandurile femeilor, eventual.
    Joker, ma faci sa rad. Si sa razi e bine. Cu conditia sa nu fie un ras amar.

    RăspundețiȘtergere
  51. Stii ce parere am eu despre matematicieni:)), deci voi arunca cu pietre in ei cat pot eu de mult! Si stii ca honeybee a scos o perla faina pe gura saptamana trecuta cu matematica, cand incepusem eu cu ale mele ca matematica minimalizeaza viata, omul in esenta sa?
    El zicea ca nu o minimalizeaza, ci ca incadreaza totul intr-un sir, ca totul se vrea un sir. Si zi-mi tu mie ca n-avea dreptate?
    Sirurile la tot felul de souri televizate cu prostituate care se vor de lux, dar sunt de-a dreptul grotesti, sirurile de la hipermarket cand cumparam mancare de Craciun si Paste, sirurile la usa unei pitizpoance, ca sa fiu in ton cu postarea:))...
    Toate sunt siruri frate si nimeni nu sparge monotonia. Eu stau de obicei in alt sir:)), deci nu sparg eu monotonia in sirurile lor.
    Eu inca intentionez, sa stii, sa merg la filosofie:).
    Invatatul pe de rost ca invatatul pe de rost, ca daca ai avea putin creier si ai citi opera si ai avea un minim dram de cunostiinte sa faci o demonstratie imbecila de genul celor care ti le cer, ar merge si fara papagalicitul, dar asta se aplica doar la mine, ceea ce ma deprima in ultimul hal! NU VOR frate sa inteleaga ca nu asa se invata!
    Si acum si de ar vrea profa ca ora sa fie mai interactiva, ca ne-a spus ca ar vrea, nu poate de sistem, ca n-o lasa directiunea sa ne predea ca la facultate, sa avem suportul cursului si noi doar sa palavragim la ora. Nu asta e politica liceului si de aici ies tot felul de specimene, cu care cica liceul se mandreste si societatea la fel, pentru ca le e simplu sa invete ca prostii si fara rost, probabil si la facultate, la fel ca in liceu. Si eu ca de ce as reprezenta eu majoritatea, sufar ca nu mi se da ceva pe gustul meu! Baga-mi-as ce n-am:))!
    Pfuai! Stii ce mi-a venit acum in minte?
    Un liceu condus de noi doi! Oare cum ar arata:))? Tu, proful de educatie fizica si sport care se gandeste de cel putin o data pe ora la cum i-ar pune-o unei eleve, de buna ce e, si mie nu mi-am gasit inca post. Poate te gandesti tu la unul fain:P...
    Ia stai! Programatoare de robotei:))!
    Si nu m-ai vazut pe mine la scoala cat de cinica pot fi...

    RăspundețiȘtergere
  52. Lori...
    Femeile nu modeleaza brute, ci modelează.. şi remodelează bărbaţii.În limbaj popular ele ridică sau coboară un bărbat.
    Cum a ajuns societatea... prin prisma asta se vede, zic!
    Decizia piţipoancelor le aparţine..lor. Dar ideea de a câştiga/poseda..sau orice alt ceva..nu este a lor, este a înaintaşilor...LOR:))
    Părinţi, şefi..oameni influenţi etc
    Pe bărbaţi nu femeile îi împing să facă "rău"...
    ci la fel...ca la ele, ideile sunt luate de la "alţii" pomeniţi mai devreme. Trăim în Epoca xerox, ce face unul face şi celălalt, iar bărbatul..firesc că i-a fost şi este.. inferior pentru că alege diverse metode să fugă:))
    Sau.. pentru că a fost făcut de Ea..pentru Ea..pentru familie să fie cap(şi sus şi jos..şi la job)...
    şi uite aşa şi la pierdut...printre l____e ei şi responsabilităţile lui:))
    Grobianul...

    RăspundețiȘtergere
  53. Nu ridica si nu coboara nimeni pe nimeni. E vorba doar de interactiune.
    Deci ideile pitipoancei nu sunt ale pitipoancei, si nici ale barbatului, ale barbatului. Atunci, de ce-ar fi pitipoancele mai blamate? Eu nu vad motivatia. Ah, ca el are mai multe responsabilitati. Not good enough.
    Intre ce ale ei? L__e ei? :)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  54. Da, la nivel de spectator..nimeni nu urca sau coboara, la nivel comportamental, insa da!
    Piţipoancele sunt blamate că: faţă de fetele secolului trecut sunt MAI PROASTE.
    DAR ŞI CU MAI MULTE PRETENŢII DE RESPECT. RESPECT, FRAŢILOR!??
    Pentru că.. îi trimit pe "inferiori" la porci,
    mai abitir!!
    Este simplu ca "bună ziua"
    Balanţa înclină spre ele...că dom-şoarele servesc "OFERTA"!
    După care se vorbeşte precum că noi... prin case şi prin şcoli facem numai "prostii"vezi Doamne..
    Aşadar, Ele întreţin vechiul mit al "recipientului diavolului" şi...mai vor să fie şi respectate pe considerentul că trebuie.... Şi ele "să se descurce" sau să mănânce "o pâine"
    Jalnic!!!!!
    Politicienii ştiu de ce!!
    Societatea întreagă s-a transformat în făcătoare de politică. Totul este o politică.

    Nu, de ce ai râs tu, nu, nu aia e altCeva:)))

    RăspundețiȘtergere
  55. Ele servesc OFERTA? Catre cine? Daca n-ar fi cerere, cui ar servi-o? Copacilor ????
    Asta o stiu, cu politica, si anume ca toata lumea face politica. TOATA LUMEA, nu doar pitipoancele.
    Dap, ne-om fi gandit la lucruri diferite, de am ras fiecare pre limba lui.
    Hai, da-o-n pana mea! De incercare. Ca un cavaler ce sunt, voi inclina spada. Pentru ca sunt femeie, si femeile AU MILA :)))))))))) De barbati.
    Hai sa ascultam Depeche (ceea ce eu si practic) si sa lasam razboiul. (Ce-ti ziceam? Femeile nu sunt bune combatante. Ele incearca sa aplaneze conflictele). Tu nu ma convingi pe mine, eu nu te conving pe tine.
    Acum ascult "In you room". Chiar e ceva ce-mi place mult. Desi nu stiu daca e ceva sa nu-mi placa, din Depeche. Hm, alta, Lacuna Coil, "Enjoy the silence". Super tare! Stiai?

    RăspundețiȘtergere
  56. Păi ce, dacă e cerere de otrăvuri la super preţ, eu trebuie să le dau curs?:))
    Cam aşa se întâmplă cu mersul acestei "culturi" ample ale pitzipoancelor.
    ...
    Ufff..îmi faci un aşa chef de dans, că nici prin minte nu-ţi trece. Am chef de un Strange Love sau de un Policy of Truth...rău :((
    Somn uşor să ai Lori, că bănuiesc că nu mai stai mult..

    RăspundețiȘtergere
  57. Banuiesti aproximativ bine, ca maine am oaresice treaba. In general merg la culcare pe la 3-4 AM.
    Si eu am chef de dans !!!! Ai promis ca vii in Bucuresti si mergem la disco.

    RăspundețiȘtergere
  58. Baii...nu ma atata...
    Off, tu ma faci sa ma gandesc la asta!
    Hai ca vedem:))
    Noapte buna..

    RăspundețiȘtergere
  59. Ai dreptate, in legatura cu otravurile. Hm, la asta nu ma gandisem. Dar au scuze (ca sunt mici, ca asta vad, ca sunt gandurile altora in mintile lor etc etc).
    Dar..... tot nu sunt femeile MAI VINOVATE DECAT BARBATII. De asta nu ma convingi in veci de veci. Amin!

    RăspundețiȘtergere
  60. Noapte buna, Smokere. A-propos, fumezi?

    RăspundețiȘtergere
  61. Da, acum am terminato pe ultima.
    Lori, dar nu stiu daca imi dau voie sa merg la disco, cele doua doua suflete gemene ale mele:))

    RăspundețiȘtergere
  62. Amintindu-mi de ce?
    Suflete gemene, hm? Te tii de glume, vad.
    O sa ies, ca ne lungim la vorba. Si eu mai am doar o tigara. Uitata intr-un colt pe etajeeeeeera, hi-hi!
    Adevaru' e ca e in pachet. La bucatarie, pe masa.

    RăspundețiȘtergere
  63. Joker, aveam 10 pe linie nu musai pentru că mi se cerea, ci pentru că puteam să mă descurc cu uşurinţă în sfera asta. Ulterior, când mi s-a cerut sau am vrut să mai fac şi altele pe lângă învăţat, n-am mai avut 10 pe linie. Dar nici pe celelalte nu le-am făcut cum trebuia. Aşa au început "luptele".
    Mulţumesc! Pentru "glanda frumosului" care trebuie îngrăşată. De mult mă străduiesc să ţin cont de ceea ce ai spus. Uneori îmi şi reuşeşte. :)

    Iunia, am pierdut şirul comentariilor voastre. :(((
    Aaa, vreau să îţi mai spun, totuşi, ceva. "Copil indigo" se referă la culoarea aurei, o culoare ce aparţine spectrului luminii şi este acordată la nivele de vibraţie superioară normalului, nu la ideea de "copie". :)

    RăspundețiȘtergere
  64. Geamilia, ma supar pe tine daca nu ingrasi glanda aia a frumosului pana nu devii obeza ca Joker aici de fata, care ne gazduieste:)). Scuzati ca am transformat blogul in loc de sueta pentru mine si Asel:)!
    Personal, imi place mai mult copil-minune:).
    Si cu notele fac si eu la fel:))! Nu mai invat la ce nu-mi place si de-abia imi dau silinta si la putine mai am note de 10 pe linie:P. Doar la romana, ca restul stau sub semnul intrebarii rau de tot. Matematica si fizica e deja compromisa:)) si asta ii scoate din sarite pe ai mei, mai ales pe mama!
    Mai Smokere, nu ma iei si pe mine la disco? Sa ma faci un dans:P, nu numai pe Lori! Si trebuie sa ma invatati sa fumez cu stil!

    RăspundețiȘtergere
  65. Bine, măi, copil-minune! Dar să ştii că şi copiii- indigo sunt tot copii minune. Acuma cui îi este frică de necunoscut? Nu ştiu prea multe despre copiii indigo, dar ştiu că sunt speciali şi că ei ar fi pionierii schimbării acestei lumi de rahat.

    Obeză, zici? Brrr... :)))

    Io nu aveam, în liceu, note de 10 la română pentru că şi acolo ieşeam din tipare. Nu puteam păstra litera manualului sub nici o formă. Niciodată n-am putut învăţa comentarii, sinteze, caracterizări, etc, pe dinafară. Iar profa nu putea corecta o teză sau o lucrare decât în litera şi spiritul manualului. Era foarte nedumerită de faptul că eu, cea care citeam tot ce prindea în mâini, nu reuşeam să învăţ la română. La ea nu exista originalitate. Erau buni doar papagalii care "citesc" cu creierul criticilor la modă, nu cu propriul creier. A trecut. Dar mult timp m-am întrebat dacă n-oi fi avut eu o problemă. De fapt singura problemă era la ea: era idioată! :)))
    Matematica şi fizica chiar îmi plăceau. Le înţelegeam foarte bine. Doar că nu aveam suficient timp să mă ocup de ele. :)
    Nu trebuie să-ţi faci probleme pentru note. Încearcă să le explici alor tăi că nici un om nu poate fi bun la toate în acelaşi timp şi că a sosit momentul alegerilor. Ca să aprofundezi ceva, nu o poţi face decât în detrimentul a altceva. Of, nu ştiu ce sfat să îţi dau. Nici eu nu m-am descurcat prea bine la capitolul acesta.:)

    RăspundețiȘtergere
  66. Am citit, analizat si decantat .(Ne)interesantul subiect , pentru care s-au formulat in fel si chip 67 comentarii(pana la aceasta ora ), mi-a provocat un real dezgust .
    Pot sa intreb : de ce e atat de importanta cultura pitipoancei ?
    Pot .
    Si app , parfumul unei femei conteaza..al celorlalte ...dust in the wind.:)

    RăspundețiȘtergere
  67. Smokere, ti-ai luat tigari azi?

    RăspundețiȘtergere
  68. Nope..Lori, am savurat doar cateva:)
    @racla,
    Nu, e important cand te certi pasionant?
    ...si ti mai scoti ochii din cauza eticii?
    Iata ce este aici important!
    Sa inteleg ca ai o temere in ceea ce priveste...
    culisele "teatrului", nicio problema poti s-o intretii. Activitatea psihica..nu ingheta, poate doar fluturii...decazuti prin stomac:)

    RăspundețiȘtergere
  69. Pai la cum simte Jokerul asta fumator (iti arunc tigarile in Dunare, sa le manance pestii pirahana de Giurgiu), e obez deja de atata simtire. Si vorba aia, cine stie ce rahitic suferind de inanitie o fi in realitate:)):P...
    Gata, gata!, nu ma mai iau de tine:D.
    Chestia e ca eu am o profa destupata la minte la romana si nu ne cere sa invatam pe de rost. De fapt, la fiecare teza/lucrare pana acum ne-a dat totul la prima vedere, plus ceva cunostiinte din clasa, sa le incorporam acolo. Ar vrea sa faca precum la facultate, dar o lasa liceul meu imputit, care scoate numai robotei? O lasa pe naiba!(era sa zic mai rau, ca eu am obiceiul mereu sa zic mai rau:)) ). Sunt prosti, da-i in draci!
    Si eu stiu ce vreau sa fac mai departe (FILOSOFIE scrie pe mine), dar pana acolo e BAC-ul, baga-l-as undeva! si nu sunt la uman, ca sa ma lipsesc de latura reala si sufar singura si intr-un mod foarte masochist, pentru ca nici sa ma transfer nu vreau. Oricum la uman sunt numai proaste fitoase, pitzipoance, ca tot e in ton cu postarea:)). Tot mai bine, asa putin, e in clasa asta:).
    Si stiu ca nu-mi mai place matematica si ca mor dupa romana, dar imi scot ochii cu BAC-ul parintii mei. Unde mai pui ca mama nu accepta faptul ca din noi ingineri am iesti eu o filosoafa nesuferita... Riscurile meseriei! Oricum, de scapat, eu macar scap dupa-aia, dar ei scapa? Scapa pe dracu':))! Ori sunt autisti, ori sunt masa amorfa, cum ne face profa de psiho la fiecare ora, mai nou.
    Si cel mai nasol e cu cei autisti... Sunt cei mai enervati, ca lor trebuie sa le dai neaparat explicatii solide, cu dovezi, ca de ce asa si nu altfel! Azi mi-am batut capul cu o autista si degeaba! Tot pe a ei o tine! Si asta ma deprima in ultimul hal!

    RăspundețiȘtergere
  70. Iunia, şi eu mă suspectez de autism la modul cel mai propriu cu putinţă. Şi da, autiştilor trebuie să le "desenezi" ce spui pentru că ei nu prind nuanţele. Ei nu sesizează nici minciuna, nici ipocrizia la început. Dar după ce învaţă tiparul, încep să se prindă că nu sunt deloc proşti. La ei există doar desincronizări între creier şi "terminaţii". Îţi recomand cartea: "Viteza întunericului", de Elizabeth Moon. După ce am citit acea carte mi-am zis că a fi autist este o onoare. Şi, apropo: Einstein şi Mozart erau autişti.
    Părinţii sunt ingineri şi e suficient atât. N-ai ce să le faci, din păcate. Dar las' că te faci tu mare! Şi oricum, se putea şi mai rău. Crede-mă!

    RăspundețiȘtergere
  71. Iar stă obezul acesta rahitic pe tuşă şi se amuză la elucubraţiile noastre! Pardon, se îngraşă... :))))

    RăspundețiȘtergere
  72. Asa face el, ca-i convine! Sta la caldurica caminului sau, cu metresa in stanga si nevasta in dreapta si fiecare ii da de mancare, ca altfel moare nevoii de inanitie/trebuie sa moara de obezitate:)).
    Ti-a dat mamica deja lapticul si tigarea:P?
    Si de te prindem noi doi odata ca lumea pe aici, sa vezi ce te frecam... Asa cum ai frecat-o tu pe Lori! Nerusinatule! Pai nu te-a invatat mamica aceea simtitoare ca pe femei nu le incoltesti in halul asta? Te invat eu daca nu!
    Cat despre carte Asel, cred ca va trebui sa-mi faci o lista direct cu ce carti sa citesc, ca la cate carti mi-au fost recomandate, nici nu le mai stiu:))... Dar mi-am facut temele si am fost azi la Judeteana sa-mi iau Luni de fiere:D. Daca scrii despre, cand o sa scrii, sunt prezenta la datorie!
    Si chiar nu stiam ca Mozart si Einstein au fost autisti.
    Si asta cu facutul mare e relativa, ca la inaltimea mea, se aplica perfect zicala ca "Esentele tari sunt tinute in sticle mici":)).

    RăspundețiȘtergere
  73. Uoiiii..copii mosului va luati de burta mea..?
    Lasati mi berea-n pace maa...
    Iunia, metresa-i cultivata si-mi mentine nivelul..la un palier shuperior, nu orbeaca aia lovita de soarta:(
    Cat despre nevasta, pot spune ca e desavarsita dar astept "Da-ul"...de la Starea Sociala:))
    Pentru laptic eu am un pai...in cap, si sug doar ce-mi convine.
    Iuniuta pe moa'pe lumea asta, argumentul ma excita mai rau decat ma dau cu schiurile in panta la Poiana ta:)
    Asel, ma bucur ca-mi ingras inima:)
    Voi fi mai fortificat la intalnirea cu neprevazuta:))

    RăspundețiȘtergere
  74. @ Racla : Tu ai lasat un comentariu superb la una din postarile lui Shadow. Sau te confund eu? Cred ca da.

    RăspundețiȘtergere
  75. Iunia, Ben Okri, "În Arcadia". O esenţă tare într-o sticluţă mică.
    Atunci să te faci mare şi tareeee!

    Joker, cu metresa şi cu nevasta n-am nici o treabă. Dar pentru bere ne certăm. Toate ca toate dar berea o vreau eu. Dau un regat (de unde pana mea să-l iau... of) pentru o bere, fac şi crimă, orice. Aşa că trimite berea la mine fără să opui rezistenţă, da? Nevasta, metresa, lăpticul şi ţigara le poţi păstra ca să-ţi ridice orice nivel vrei tu. Aaa, am auzit că berea nu ridică, dimpotrivă... :D
    Bucură-te, bucură-te cât mai ai timp, dragule!
    Chiar ai de gând să te pui cu gaşca de muieri?Noi ne fortificăm pe baricade. :)))

    RăspundețiȘtergere
  76. "Chiar ai de gând să te pui cu gaşca de muieri?Noi ne fortificăm pe baricade."

    Asa a fost asel din totdeauna.
    Acum s-a accentuat. Vezi tu vreun barbat in zona? Vezi tu sa scoata... sau sa ofere EVIDENTA... ADEVARULUI?
    Sunt prea ocupati sa DEA si sa CAUTE: nevoia de supravietuire pentru care platesc un PRET. Preocupati azi continuu... sa-si imbunatateasca tehnica abilitatii de a pacali, PENTRU asi apropia oxigenul:banii si femeia. Stie ca una fara ceilalti n-are nicio valoare:)
    Asadar, femeia s-a saturat sa astepte
    "de la el", dar nu e dispusa nici sa se barbateasca ca sa-l protejeze sau sa menajeze "bunul" luat/primit din cer/castigat/mentinut!
    Deci, femeia numai e nici femeie si nici barbat transformat. E ceva cu forme si ganduri ascunse.... si se razbuna ca.. nu are cui ale ARATA/MANIFESTA.
    ....
    Am luat in serios numai din nevoia de gluma...si din fita.. de a arata ca nimeni nu poate naste ceva sa imbunatateasca, sau sa contrazica.

    RăspundețiȘtergere
  77. Oare nu-i invers, Joker? Adică banii fără femeie n-ar mai avea nici o valoare?
    Mă întreb, dacă ei plătesc un preţ pentru supravieţuire, de ce nu ne lasă şi pe noi să-l plătim? De ce vor să ne ţină departe de bani şi să avem acces la ei doar prin intermediul lor?
    Eu, una, n-am gânduri ascunse. Dar mi s-a întâmplat să întâlnesc bărbaţi care să aibă ei faţă de mine. Asta cum ţi-o explici?

    RăspundețiȘtergere
  78. esti o proasta cu p mare.
    hadicapato

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog