Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

13.10.2010

Femeia alege!? Da. Bărbatul o salvează . Pe alta...

Una dintre cele mai captivante discuţii din ultima vreme pe bloguri am descoperit-o zilele trecute pe Duelul minţilor. Şi anume:Femeia alege!Aici persoane dragi mie, ca Pheideas, Lorelei, Lolita, MyEyesOnyou sau Fly2sky au dezbătut alegerile primare sau primordiale ale femeii, de asemenea cauzele ce de multe ori duc la rupturi iremediabile şi parcă etern neschimbabile. Cum concluziile legate de cauzalitate nu au fost evidenţiate, mi-am propus eu...să mă aplec(nu prea mult) :)

Întradevăr Femeile aleg, iar de aici se pare că începe ruptura. Sau prăpastia...ce ar fi trebuit...să de-a măcar o punte de legătură ori una de înţelegere. De ce? Ne păcălim noi...sau interesul....
Femeile aleg deoarece „ştiu” din instinctul prelucrat de-a lungul secolelor...că bărbatul este:
responsabil de...
trebuie să....”
Doar în urma acestora se poate începe acea armonie reciprocă...şi care are liniştea necesară pentru construcţia a „ceva”. Şi pentru că sexului tare i se iau de la o zi la alta ingredientele personale necesare pentru a putea fi „el”, Femeile vor jongla şi vor putea cere la fel sau ..mai „îndreptăţit”!
Ele aleg! Dar pentru mulţi...pe limba lor, trebuie spus mai concret: „Banii aleg” .
Bărbatul de cele mai multe ori alege... să fugă „la altele”. Ei înşeală relaţia pentru că niciodată nu au avut pedagogi(mame ori profesori)...ci doar parte de experienţa „în doi
...şi o sumă considerabilă de legi nescrise pe care trebuie să le respecte cu sfinţenie, unii bineînţeles.
Şi oricum am face ajungem la tendinţa veche, arhicunoscută că bărbaţi înşeală mai des...sărind gardul genetic sau nu...mult mai repede, permiţându-şi satisfacerea nevoilor încornorat-fiziologice. Acestea, pe care partenerele lor de viaţă le văd ...doar în urma unor „merite”, în speţă ale unor eforturi susţinute pentru a o/le cuceri(de fiecare dată) sau a le determina să cedeze....
Ei mai înşeală pentru că ele...„se mint”singure că îl pot schimba alegând alienarea pe moment, adoptând diferite strategii ce se dovedesc nefericite, dar nu din start. Deşi sunt şi cazuri în care ele îl modelează dincolo de orice prejudecată bine împământenită, neavând modele false în cap şi pretenţii împrumutate de la alţii.
Şi trebuie să recunoaştem, că nu poţi îmbina „practicul cu sentimentul”, ambele având valenţe de-o înaltă acurateţe în ochii celuilalt...decât dacă eşti un mare norocos. Pretenţiile îmbinării celor două, sunt fals justificate în mintea femeii care crede că El...trebuie să se dovedească „BĂRBATUL”, iar „acela”trebuie să se arate ...jolly-jokerul momentului: fin, delicat, sociabil, înţelegător, atent manipulator cu ceilalţi..
Dar şi Marele reglator al propriilor hormoni, în care „ei” trebuie să de-a năvală doar la semnalul iubirii...sau la click-ul soţiei-iubitoarei, într-un fel şi-n altul, al partenerei de viaţă pentru că nu-i aşa „Ea te ridică şi te coboară”.
Iar aici...trebuie menţinută liniştea suspectă. De ce? Poate îmi răspundeţi voi...pentru Ei...Pre(ten)ţioşii... De ce legile re-cunoscute lucrează împotriva lor!!!
Acelaşi lucru este valabil şi-n sexualitate...nu o poţi îmbina...armoniza după propriile-ţi pofte(??), cu misterul sau sinceritatea, care îţi vine.. din educaţie şi respect. Concluzia haosului relaţional sau a.. pseudo-relaţiilor, după mintea românului, de dinainte şi de pe urmă este următoarea: Cine are noroc are, cine nu..nu!
Iacă-tă ce putem face!!!
Din discuţiile spumoase de pe Duelul minţilor a reieşit că first motivaţie e.. Sexul. Foarte bine:)) 
Ăsta e minunatul răspuns, prezent oriunde, şi care... lipseşte cu desăvârşire...sau există în doza lui..pentru că... Femeia alege! Dureros, dar adevărat.
Şi în aceeaşi cheie tot ele sunt cele care (in)voluntar dau „frâul liber” libertăţii bărbaţilor...sau dacă vreţi:
”Laa.. curve” sau „Faceţi ce vreţi”, dar cu limitele „IMPUSE”
Ar crede cineva sănătos la cap că prostituţia mediatizată vârtos prin ziare...sau de pe stradă ar trebui eradicată, ca „nevestele”să priceapă care e ADEVĂRATUL ŞPIL AL VIEŢII?:) ...să fim serioşi:)
Din păcate încă se incriminează foarte mult sintagmele... şi toate stereotipiile de gen, voluntar şi voios „ajutându-ne” în vechea tradiţie de a ne depărta cu brio de CON-ŞTIENTIZARE! 
Con-ducătorii ştiu de ce. Pentru că, trebuie să le aibă lângă ei. Nici nu se poate alfel!!!
Revenind la marele motiv/motivaţie al „alegerii” recte Sexul, el este frumos şi minunat, însă foarte înşelător. Corect este: nevoia de iubire şi de a fi înţeles.
Dar, întotdeauna se caută un terţ, o scăpare, o derogare de sarcini apăsătoare şi mai ales imposibil de priceput.!!? Armonie, Obişnuinţă, Monotonie, Sinceritate. Plus Iubirea Şi Iertarea...
Totul bulversează, (ne)separă şi ramifică.
Libertatea, s-o recunoaştem:agresiv de fumoasă..,oferă simulacre ale rezolvării la orice. Cum spunea şi Lolita: „Socialul şi economicul s-au cuibărit în dormitor şi trag cu dinţii de cearşeaf” În concluzie, cine e dispus să priceapă că nu înşelăm „din motive sentimentale”fly2sky...sau din „plictiseală ori divertisment”pheideas, ci din lipsă de iubire(înţelegere)? Răspunsul este extrem de simplu: NIMENI!.
Adică să fii prost, să devii tot mai prost(necunoscător)...şi să vezi baza, istoria şi tradiţiile atitudinale şi comportamentale.
Re-luăm.Femeia alege. Bărbatul alege.. şi el la discreţie. Fiecare...ştie ce-i trebuie celuilalt!
Prima este femeia ...şi totodată prima...care păcătuieşte prin „crima secolului”: omisiunea. O interesează căminul său..fiii ei. Nu are timp şi niciodată nu a avut timp pentru „Bărbat”. Ea, trebuie să aibe. Şi pe bună dreptate. Vina se împarte, numai că cineva nu a predispuso să recunoască....esenţa...ci ceea ce se poartă. „Nu are timp de filozofii”
...Deci ce alegem. Cunoşterea celuilalt sau Eficienţa acţiunii? Ipocrizia triumfă admiţând că de prima se ocupă îndeobşte. Iar prima aici este tot....F
Iar tuturor place la ei.. F

...în mod normal aici trebuia să sălăşuiască un M.Mărgineanu, am zis însă....
să ne în-cânte sufletele două femei, două artiste imense, două inimi care bat autentic
pentru iubire...pentru credinţa în ea! Vă invit.Dacă rezistaţi :)



35 de comentarii:

  1. Mi se pare mie sau tu tii cu barbatii? Ca le acorzi scuze pentru ...modul in care aleg sa fie doar papusi masculine. Nu inteleg de ce barbatii nu sunt responsabili si de ce la ei totul este in fire? Oamenii au si capacitatea de a controla si de a alege, nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  2. inselam...din ce motive inselam...in cazul in care o facem...desigur....
    curiozitatea este cea care face rotitele sa se miste...mai incet sau mai repede...curiozitatea reprezinta si ea o alegere si reprimarea ei...la fel....
    barbatii au mai mult timp pentru astfel de alegeri...vinovata fiind -probabil- taria sexului lor...:D
    femeia...ea este altceva...
    ea nu ar trebui numita sexul slab...ci sexul cu suflet....pentru ca ea alege cu sufletul....pune suflet...isi lasa sufletul sfasiiat...si...daca chiar trebuie isi impietreste sufletul devenind din slaba puternica....adica...lucida si pragmatica...adica jumatatea sexului tare...
    si...cu toatea astea ei...barbatii....prefera sexul...slab...de ce?

    RăspundețiȘtergere
  3. pandhora..
    In ceea ce priveste "inselatul"...curiozitatea este doar un aspect, dupa parerea mea infim, neesential. Daca o "ea" te investeste cu incredere de ce o faci?
    Unu-investirea ei nu este valabila si deci nu valoroasa:uman sau familial daca vrei
    Doi-daca ea ca principala cunoscatoare a ta...te impinge catre satisfacerea de asemenea curiozitati, inseamna ori ca-si merita soarta, ori ca atunci cand la ales...se gandea la cai verzi cu feti-frumosi pe pereti, ori la contul sufletesc pecuniar.
    Curiozitatea e o treaba culturala...si deci merita tratata ca atare, dupa capacitati si disponibilitati...
    Taria sexului...crede-ma ca are nevoie de molicine..pentru implinire:)
    Cat despre "suflet"acesta in lumea Evei este foarte mult hranit cu capricii..asteptari...sau strategii irationale, exact acolo unde NU ar fi binevenite.
    Pentru ca barbatul...trebuie invatat, trebuie nivelat acolo la asperitatile lui seculare. Daca nu, ramane acelasi grobian...ce tortureaza pe una...care este...exact pentru vanghelizarea lui:)
    Culmea, chiar asta se intampla!!!
    De ce barbatii prefera S.Slab?...ti-am raspuns ceva mai devreme:)
    Completarea se gandeste, se invata si apoi se simte...
    Nu poti simtii...in gol!Chiar daca Gheorghe o intalneste pe fata...ceaa mai fata a lui Gheorghe, si acolo o sa apara un scurtcircuit datorita schimbarii...
    7ani de acasa, parinti, pedagogi etcetera

    RăspundețiȘtergere
  4. Dreamer..
    Daca as tine cu barbatii nu ar mai avea cine sa-mi spuna TU...ESTi?
    Sesizezi acum ca este exact invers?
    Ca sufar, plang, sunt trist, nervos, pesimist...si boii mi-s in cautare de acele vaci...disponibile dar si sexi?
    :)
    Ca sa te citez"de ce barbatii sunt in fire"..?
    Pentru ca le-a fost data, transmisa. Ei fac ceea ce li se spune.
    Mai este nevoie sa continui?
    Mamele-Femei ce crezi..
    Ce crezi tu?
    Cine face...asa ca "li se" umfla muschii?
    Hai ca era sa zic si de silicon.........
    Dar de ce. Pentru ce. Crezi ca se prinde cineva?
    PARIU? Dreamer...mai esti...?:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Pheideas a preluat intocmai si la fel postarea de pe blogul meu. Eu acolo puneam o alta problema in discutie (fiecare, cu ce-l doare, de altfel) : "De ce ar ramane o femeie lanaga un barbat despre care a aflat ca o inseala?". Si tot eu am ales cele 15 motive prioritare. Acum, ca de ce inseala femeia sau barbatul, asta e alta discutie, cu alta rezonananta. Hai sa-ti zic eu de ce: indiferent de cine inseala, niciunul nu stie ce e iubirea. Intra in casatorie ca orbetii si se trezesc deziluzionati si talambi pe la un 30 de ani. De-aia inseala! Ca nu stiu de capetele lor! Asta e principalul motiv. Poa' sa se casatoreasca si mai tarziu, ca tot cu proiectii au de a face. Proiectia lui asupra ei sau proiectia ei asupra lui. Cand realizeaza ca "Vai, dar asta nu e barbatul/femeia de care m-am indragostit!", cauta un altul, care sa-i satisfaca setea de proiectie. Bineinteles ca nici ala nu va fi iubirea vietii lui/ei. Si, uite asa, se invarte roata. Oamenii NU STIU CE E AIA IUBIRE.

    RăspundețiȘtergere
  6. ca sa fie invatat...el trebuie sa accepte ca poate fi modelat mai frumos...sa simt asta...
    capriciile Evei...da...le are si ea pe ale ei....dar capriciile lui Adam sunt apriori acceptate....cum bine a zis Dreamer....as ca...
    avem capricii = variatii pe teme diferite...nu...nu pe diferite teme :D

    RăspundețiȘtergere
  7. :))))))
    "Intra in casatorie ca orbetii"...
    Asta e motiv de...sampanie:))
    Ce te faci Lori ca asta... e cam 69 pardon 96%adevarat:))
    Dincolo de proiectii, trebuie sa recunoastem ca la mijloc sunt trairile/senzatiile/experientele si avantajele a-cumulate. Nu-i rau deloc pana la urma, important e sa iesi razand, chiar daca pe usa din fata sunt unii..mai prosti(fitosi):)
    Dar se risca...vreunul?:)

    RăspundețiȘtergere
  8. pandhora..
    Barbatului...de la nastere i s-a inoculat de principalul modelator...cat si de cel care sta prost cu timpul, in cazul asta, ca:
    "-Baiete, pe tine nu trebuie sa te modeleleze nimeni...si ai grija ca fetele astea... vor sa iti slabeasca inima!"
    Ca trebuie sa accepte "mai frumos" , el se gandeste tot la bani...si sa fie acel "Mos Craciun" ravnit....dorit, eligibil.Din strabuni el a ramas cu ideea...chiar vaga...ca trebuie sa fie "putin mai urat ca dracul"...
    In traducere libera, deci si pentru relatia de cuplu:el poate fi orice, modelat oricum...dar nu insa"mai frumos" sau "mai delicat" ori de inteles. Nu ai cum sa procuri si hrana...si sa fii Mistriosul comunicativ din Palatul de clestar. El e dintro bucata(falus)punct
    ps: Deci mesajul e "punct"Da?...si nu altceva..!
    Ma rog...voi femeile...ati ascultat multe basme in copilarie. Nu ca ar fi si ceva rau. Ba dimpotriva:)

    "Diferite teme"? pandi :)))
    Uite de ce Dumnezeu a iubit Barbatul:)))
    Ma rog, i-a lasat Lui "impresia":)
    De fapt....i-a delegato unei femei, insa aceasta n-a stiut ce sa faca cu ea:(

    RăspundețiȘtergere
  9. cand spui ...punct...te referi la doua...puncte? sau...puncte...puncte :)
    incearca teme diferite...chiar daca in general variatiile sunt pe aceeasi tema...in cazul barbat vs femeie eu zic ca variatiile sunt...dar pe teme diferite :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Scrii pe undeva ca pacatul nostru n-ar fi pacatul in sine...Ar fi "omisiunea"







    Ma enerveaza la culme ca-s de acord cu tine.




    Si ...de cele mai multe ori ...si iar ai dreptate...noi nu stim ce sa facem cu iubirea primita.Alergam ca disperatele dupa acela care nu merita...in vreme ce cel ce merita intr-adevar sta si se intreaba"Ce-ai avut cu inima mea?"..Sau "Ce-ai facut cu dragostea mea?"




    Mare greseala!Pentru ca NU E PUTIN LUCRU cand cineva te iubeste.Cand cineva se indragosteste de tine.
    Chiar daca esti singura sau in cuplu.M-au enervat intotdeauna femeile care n-au stiut ce sa faca cu iubirea.Nu zice nimeni ca trebuie sa satisfaci fiecare iubire care-ti bate la poarta...dar cel putin poti umbla cu manusi ,nu-i asa?Poti sa fii intelegatoare...pentru ca daca te-ai pune doar pentru o zi in locul celui care s-a indragostit de tine n-o sa-ti fie prea usor.Fii tu pentru o zi cea care trece prin iadul unei iubiri imposibile.
    Nu prea stim ce sa facem cu iubirea e drept...cand o avem ,o risipim cand nu...o cersim...De multe ori ramanem in relatiile"inselatoare" doar din lene si comoditate.Ma enerveaza la culme expresia"Lasa-l ca tot acasa vine seara"
    Mai bine singura.

    Cat despre inselat ,Joker nu stiu ce are sexul cu bunul simt si educatia...sau 69 ,pardon,cultura cu curiozitatea.
    Hai sa facem sex educat!Nu ...nu merge:)))
    Hai sa facem sex cu bun simt!...Pe bune?:)))
    Nu sunt curioasa cum e cu alt barbat pentru ca ma impiedica...ce ?Cultura????

    Eu acum ma joc un pic...
    Dar daca vreodata as insela...desi am mai spus pe undeva nu sunt atat de viteaza...as face-o numai din curiozitate.
    Odata o colega de serviciu ,vorbind despre casnicie...fiind amandoua maritate de ceva vreme m-a intrebat:"Tu nu ai impresia ca totul s-a sfarsit...ca viata ta ca femeie e sfarsita ca niciodata n-o sa mai faci dragoste cu alt barbat?"
    M-a lasat masca.nu ,chiar la asta ...nu ma gandisem.
    Dar ...m-am gandit dupa aceea.
    Avea in felul ei deptate.Dar ...se merita sa-ti bombardezi propria fortareata?

    RăspundețiȘtergere
  11. pandhora..
    punctul lui, intradevar...ar trebui sa fie doua ..puncte:)
    Acest privilegiu il au foarte putini si...
    de cele mai multe ori prea putin timp. Se numeste iluzie(masculin)...si mintit singura(feminin).
    Pot sa-ti ofer exemplul propriu gasindu-mi punctul cu care formez "cele doua puncte",
    sper ca si tu sa fii la fel de norocoasa...
    Si da, invat de la tine....
    o sa incerc teme diferite, dar cu dragul Ei in spate(a se citi inima)...
    Am mai ziso cred: in cuplu, in suflet munca e ca la galere.
    uff...dar ce frumos e cand/sa "transpiri"....
    Destul de convingator?:))

    RăspundețiȘtergere
  12. MyEyes..
    "Inselatul din curiozitate" este ca vizitarea Malayeziei.
    Primesti invitatia, dar refuzi politicos.
    Insa daca ti se ofera si bani de buzunar...iar operatorul de turism..iti face si o descriere cu foarte multa pasiune despre istoricul zonei..cat si despre exotismul prezent...vei tinde puternic sa pleci.
    "Sa vizitezi"
    Nu sa ramai acolo definitiv, sa-ti jignesti "tara"..."locurile natale".
    In geberal DE ASTA SUNTEM FRIVOLI..DE FAPT PROSTI.Primim o invitate "de vizitare"...iar noi ne gandim sa ramanem acolo.

    Prostia ar trebui taxabila mult mai abitir,mai tare! Noroc cu Dumnezeu...ca mai atenueaza.
    In concluzie..
    Nu prea e instinct..si nici "curiozitatea" crede-ma nu apare dupa curcubeu!
    Granita dintre firesc....si curiozitate, in contextul senzatiilor, din "ecuatia casatorita" trebuie gestionata cam asa dupa parerea mea:
    *auto-cunoastere...
    *respect asupra realizarilor TALE pana la acel moment
    *nu-ti permiti sa arunci pe geam TOTUL numai asa sa-simti... Ce?
    A..poate sa vezi cum este Sa Fi Barbat:
    Sa incerci...pentru a CUNOASTE:))
    Femeia NU are nevoie "sa incerce",
    Ea il cunoaste..pentru ca "la facut"...
    Ea e atenta...la modelarea lui.
    Mult prea atenta:)
    Desi pana la urma, mai bine ca este asa.
    Scapa cine poate:)

    RăspundețiȘtergere
  13. MyEyes...
    Asta e scopul meu in viata!!!
    Sa fii de acord cu mine. Daca cultura(scuzati) bipeda, se asteapta la plictiseala generalizata se inseala. Dar asta este sport olimpic, universal..inselatul,in toate formele sale.
    .......
    "Alergam ca disperatele dupa acela care nu merita" ??
    Off..ce rare sunt momentele astea in viata!!
    MyEyes...TE IUBESC!!
    A fi recunoscut...aceasta nefasta lege nescrisa EXTREM DE VERIDICA, pentru mine e un privilegiu. O bucurie, un motiv..sa cred ca pe langa mine..sunt oameni care in cap mai au si altceva!
    "M-au enervat intotdeauna femeile care n-au stiut ce sa faca cu iubirea"
    Pe mine m-au enervat mereu cele care au crezut ca gasesc IUBIRE. Sau..Cele care crezand in "simulare"..pot iesi basma curata(bogata si sexoasa)de aici.
    ......misterul sau sinceritatea, care îţi vine.. din educaţie şi respect.
    Ei Da!
    In ceea ce priveste Sexul si pornirile lui "dupa program"...trebuie privit "in ochi"
    El are legatura culturala...prin acea chimie pe care noi numim "Mister"
    Daca esti atat de prost....incat arunci cu hormonii pe geam doar de dragul aerului ozonat de afara...o sa ai dezamagirea..ca nimic nu te mai satisface...si nimic nu-ti mai retine atentia. Dimpotriva, daca stai cu ochii si simturile fixat "ca proasta" PE UNUL SINGUR...tot o treaba culturala este: aceea ca ai invatat prost, ceea ce ai invatat.
    Sexul nu-l"inveti"...te auto-educi odata cu el.
    NU TREBUIE CANALIZAT CATRE O FIINTA....
    CI CATRE INIMA TA(pe care trebuie sa ti-o cunosti..sa nu intri in conflict cu ea)
    Deci..degeaba ti se scoala "candva" din curiozitate...daca din Misterul Vietii tale se alege praful...
    Deci MyEyes...e o...treaba cam culturala,
    nu zic ca nu si instinctuala, dar daca esti condus PROST...si esti pierdut...fara a vrea a recunoaste:Cum se numeste asta??:))
    Ce e drept multi fug...cu gandul ..spre buzunar.
    Salvarea insa e de scurta durata, cu toata opozitia existentei unei doze apreciabile de adrenalina.

    RăspundețiȘtergere
  14. Interesant MyEyesOnyou ideea de "fortareata" !!

    Cred ca prin ea exista doar niste gospodine ofuscate, iar la porti sunt niste barbati agresivi...pusi pe harta.
    Ei au in maini sticle si facturi si vor sa se apere...
    E prea putin, zic
    :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Am folosit "fortareata" in sensul de loc safe:)))

    Si eu te iubesc...iti iubesc incapatanarea si setea asta nebuna de a stoarce fiecare secunda din viata...de a o folosi la maxim...talentul de a despica firul in 14 si curajul nebun de a-ti expune DORUL acela profund "dincolo de limita bunului-simt"...
    Femeile se joaca mai usor cu cuvintele...Barbatii trebuie sa aiba motive serios intemeiate sa vorbeasca.
    Ziceai ca nu e rana?Vad o rana veche in care cutitul este inca infipt...si pe care dintr-un fel de masochism tandru il rasucesti din cand incand inviindu-ti rana.Dar ...nu facem toti la fel???

    Si daca sub masca de Joker se ascunde cine banuiesc eu...te-as iubi definitiv:)))

    RăspundețiȘtergere
  16. Am ras cu pofta MyEyes...cu acel entuziasm atipic(EA stie)....
    Sunt putin fara cuvinte...insa ma refac rapid...cu DRAGOSTEA pe care ti-am stors-o din minte.
    Sa faci cel putin o femeie sa constientizeze ADEVARUL VIETII.. asta e motiv de sarbatoare....
    a respectului si a iubirii deopotriva:)
    Vezi tu, eu firul nu-l despic in 14...se tot despica el in fata mea...in cam 18.
    Eu nu fac decat sa pun pe tapet. Normal ca am(avut)motive sa cred ca pierd timpul....
    insa la mijloc este FRUMUSETEA VIETII.... CREDINTA.
    Da...:)
    "Femeile se joaca mai usor"...cu tot:)
    "Rana"?
    Nu e rana...sau in masura in care toti o avem..poti atunci afirma.
    La mine insa..la maturitate curge altceva din ea, nu puroi asa cum imi scria adineauri(despre acelasi subiect) o tanara nabadaioasa pe care o stim amandoi:))
    "....dar pana trece puroiul, ce faci? Stai si-l recoltezi... sa nu mori de septicemie?!"
    :)
    Si te rog nu mai folosi cuvantul "definitiv"..
    ca este molipsitor:))
    Uite vezi...ca poate te-ai prins:
    Eu iti iubesc capul... de mor:)
    ....
    De ce nimeni nu mai crede in "tarie" sau "distinctia"...de orice fel?
    ....
    Opa! Banuiala...spre ce zona ti-ai aciuato:))

    RăspundețiȘtergere
  17. J....Ai fost vreodata la Plaiu Foii toamna?
    God...ma enerveaza sa te trag de limba.
    Stii exact unde bat!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Mai...cred ca da:)
    prin atatea pelerinaje..!
    nu stiu insa.. daca nu cumva primavara:)
    asta ar fichiar culmea sa stiu "exact"..unde bati.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Daca inselam,o facem pentru ca nu stim altfel,pentru ca preferam senzatia de atasare continua,pentru ca e atat de palpitant sa parasesti camera in care se afla EL atunci cand ii raspunzi celuilalt la telefon.
    Iar barbatii...eeeh...barbatii semneaza actul casatoriei cu stiloul sinceritatii ,cu cerneala mai profunda decat a femeii...Ce se intampla pe parcurs ...este metamorfoza:)

    RăspundețiȘtergere
  20. littlemissbarbie..
    "nu stim altfel"??
    Stim foarte bine!!!Insa doar pana la "acel moment" al confortabilitatii si cunostintelor noastre verificate sau recunoscute.
    "Limitarea" noastra e in sange...si doare.
    De aceea, preferabil...si de preferat e caldura orgoliului gadilat, o numesti tu... "atasare continua"
    A raspunde celuilalt la telefon hmm...?
    este O BOALA. E BOALA A PREZENTULUI. Si asta o detecteaza numai cel care are cunostinte serioase despre HAOS...
    Misto asta cu "stiloul sinceritatii":)
    Nu te lua dupa aparente,clisee,
    imagini ispititoare samd.
    "Metamorfoza" ne-a dat-o "Cel de Sus"
    Noi, doar ne jucam cu ce ne-a dat El. Prost!
    In traducere libera...discretia situatiilor ivite imbie la batjocura, de multe ori pe buna dreptate.
    In mod firesc te-as condamna, realitatea de multe ori insa imi rastoarna....firescul acumulat.. sa-i zicem. Semisfatul meu:Ai grija.
    De imprevizibilitatea situatiilor, chiar daca-ti simti superioritatea....

    RăspundețiȘtergere
  21. :) Minunata abordare a subiectului..foarte interesante comentarii. In mare parte sunt si eu de acord cu ce ai scris in postare..foarte bine surprinse multe aspecte..mai ales cel ce tine de cultura si educatie...iar la inselatul din motive sentimentale ma gandeam chiar la nevoia de iubire si de a fi inteles..insa aceasta poate fi totusi si motivatia femeii, si a barbatului..nu as face distinctii asa clare intre barbati si femei..cred ca distinctiile tin in primul rand de cum am fost invatati.
    Nu sunt insa de acord cu titlul :Femeia alege!..nu am fost de acord nici in postarea lui pheideas..dar n-am mai reusit sa exprim. Si in plus mi se pare o lasitate a barbatului..ca atunci cand merge prost se arunca responsabilitatea pe umerii barbatului :). Nu spun nici ca barbatul alege..alegerea cred ca se face la nivel subconstient..o fac amandoi..sunt afinitati intelectuale, afective, chimie, hormoni, instincte, prejudecati..cate ceva din toate astea. Doar ca femeia isi da seama prima, datorita acelei inteligente emotionale mai dezvoltate, "simte" efectul ce-l are asupra unui barbat. Atata tot! Nici aici nu poti sa pui regula generala..sunt si barbati cu intuitie mai dezvoltata. O diferenta intre barbate si femei cred ca vine mai mult din modul de exprimare si exterioarizare..se stie ca femeile au o paleta mai larga de a-si exprima emotiile, pe cand multi barbati se exprima cel mai usor prin latura sexuala. Asa ca eu vad sexul strans legat de afectivitate, de nevoia de iubire. A fi inteles..a te simti inteles..presupune de cele mai multe ori o nevoie afectiva mai mare. Daca sunt mari diferente si nu incerci sa te intelegi reciproc..apar fisurile. Ca alegi sa actionezi intr-un fel (a insela) sau nu e o alta problema..dar principala problema raman fisurile.

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumesc de completarea esentiala adusa in dreptul alegerii, deja mi se facuse dor de ..interventiile tale..simtind nevoia unor adnotari.
    |Asa este fly2sky o fack amandoi, plus de asta ai surprins PERFECT "Mi se pare o lasitate a barbatului..ca atunci cand merge prost se arunca responsabilitatea pe umerii barbatului":)))
    Eeee..VEZI!!!!!.....
    "Femeia isi da seama prima, datorita acelei inteligente emotionale mai dezvoltate, "simte" efectul ce-l are asupra unui barbat" !!!!!
    DECI CINE INITIAZA??
    Cuplarea?
    Relatia?
    Casatoria?
    Fericirea!?
    Incercarea?
    Drumul...si canalizarile?
    Gropile?:)))
    Viata! Copiii! Nasii!Nunta!Darul! Multumirea!
    ..E, nu, noaptea nuntii, nu..acolo vine el cu aportul si definitivarea REUSITEI:))
    ....
    in afara de mine si inca vreo 3 nu stiu de barbati cu intuitie..:)
    ...si apar fisurilee:))
    DA! "Multi barbati se exprima cel mai usor prin latura sexuala". Aici totusi ai comis eroare de fond: Ei doar-aici se exprima:)))
    In subiectul plin de impricinare:))

    RăspundețiȘtergere
  23. :)) CULMEA..vreau sa zic si eu ceva rau de barbati..ca dau vina pe femei..si nu-mi iese, gresesc :). O fi vreun semn? :)) Si hai sa iti dau dreptate..femeile aleg..dar aici sa nu uitam sa le includem si pe mamele-soacre..care direct sau indirect..au totusi un rol important :). De femei spuneam ca isi dau seama...nu intotdeauna ele initiaza..si n-ar putea alege pe cineva care nu se simte atras de ea. De ce-mi plac mie oare barbatii cu intuitie? :)

    RăspundețiȘtergere
  24. De ce-ti plac:)
    Pentru ca aduc vitalitate...dumnezeire.
    Si aici insa e nevoie de acea "glanda" care sa te faca sa separi lucid neghina...:)
    Superficialul..si aparenta este cam in toate.
    Grea soarta:)
    Deeci toata vina..o gasim tot la chimie? Tot la S.. :))
    Uite aici mostra-de-luciditate semnata asel
    "Bărbaţii se uită sistematic după sex ambalat cu altceva, femeile vor altceva-ul pe care îl învelesc în sex ca să atragă bărbaţii."
    Si aici ajungem la punctul nevralgic.
    Completare,comunicare, intelegere si respect
    (rezistenta..de fapt..toleranta)..si cred ca am spus tot!!
    Cat despre soacree..ce mai conteaza coliva? Bomboana este mult mai usoara. Se suge si se inghite, dupa gust, si mai ales dispozitie:))

    RăspundețiȘtergere
  25. Vina o gasim la chimie..in cazul barbatilor punct..sau a femeilor punct (ca exista si asa ceva). In cazul mai multor puncte..depinde ordinea in care se subordoneaza. Imi place sa cred ca totusi sunt mai multe puncte, chiar si la barbati (am citit si eu basme ..e drept. la copilaria mea :)). Daca ar fi vorba numai de chimie..nici nu cred c-ar fi asa complicat ..alegerile se fac mai simplu. Eu zic ca vina unor alegeri proaste e in primul rand faptul ca nu te cunosti destul pe tine insuti..si esti influentat de altii..si la asta m-am referit cand vorbeam de mame, soacre..care incearca sa faca din copii ce vor ele..si astfel le influenteaza alegerile.

    RăspundețiȘtergere
  26. Foarte adevarat fly,
    asta e una din marile pacate ale societatii moderne. Atata timp cat forma se detaseaza net in dauna fondului...tot ne cam pierdem timpul, vartos.Pentru ca ceea trebuie sa se intampla..se intampla.
    SOARTA NU poate fi schimbata, Nu are Cine.Influenta celorlalti e covarsitoare. Ne indepartam decisiv catre depersonalizare dar mai grav este ca nu ne dam seama...si ca nu.. se poate gandi..asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  27. Tendinta de a alerga dupa himere..dupa ceea ce nu avem..in timp ce altul alearga dupa noi..despre care bine spunea MyEyes.. am constientizat-o si eu..cred ca vine de undeva din orgoliu..din dorinta de a domina..de te simti puternic.

    RăspundețiȘtergere
  28. Interesanta ideea cu "puternic", eu ma uit cum o manifesta cei din jur. Lamentabil. Mi-a placut ce a scris asel zilele trecute despre acest subiect NEFAST in mana prostului, conjugal, social...

    RăspundețiȘtergere
  29. Tendinţa de a alege vine din nevoia de cunoaştere. A sinelui mai întâi şi a celuilalt. Ulterior, îşi spune cuvântul şi nevoia de integrare într-un grup. Aşa-zisele tradiţii, sădite în bărbaţi de mamele lor, gen bărbatul-macho, durul insensibil care lasă hoarde de suspine în urmă, reprezintă nevoia de a se integra într-un grup. Sigur că e eficient din punctul de vedere al speciei să aibă cât mai multe relaţii, să-şi răspândească tot mai mult genele prin diverse combinaţii. Asta e o funcţie primordială, că ne place sau nu. Doar că varietatea îşi vâră coada şi mai trimite prin lume şi femei care preţuiesc altceva decât portofelul, muşchii şi o mutră simpatică. Din fericire. Cât priveşte himerele, stă şi asta în firea umană. Mereu alergăm după himere. Ni le construim sau credem că le vedem, ne autoconvingem că există şi în final ne regrupăm, mai mult sau mai puţin nefericiţi. Nu cred că vine din orgoliu sau dorinţa de dominare, ci din nemulţumirea umană, fiindcă individul e gata oricând să sară pe altă treaptă şi să caute altceva, indiferent că e bărbat sau femeie. De-aia avea dreptate Shaw când zicea pe undeva că bărbaţii înşală femeile nu fiindcă au găsit alta mai frumoasă sau mai deşteaptă, ci fiindcă e alta. Cu specificarea că e valabil şi pentru femei în egală măsură, că vor s-o recunoască sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  30. exista doar o alegere in viata.poate nici chiar aceea nu exista.poate ca ceea ce ne imaginam noi ca este doar o alegere ar fi doar ceva motivational,cum ai zis tu care serveste cu pretentii, capricii si aranjamente.alegerea la ce ne serveste?la suflet,conditiei firii,iubirii naturale,o intrebare rar privita...alegerea serveste umanului?cunoastem umanul?ne indepartam de uman prin ignorare si regeneram apoi chipurile prin alegeri?
    aleg eu ignoranta barbatului?nici in ruptul capului...ce ignora barbatul si aleg eu in locul lui?ah,nici nu ma gandesc la ce m-as face partasa!
    sexualul...cu el nu se negociaza ,dar ai de ales,si fiinta ta in intregime e cea mai buna alegere.
    in cazul infidelitatii,inselatului,curiozitatea si altele sunt motive ce acopera o minciuna si mai mare,ca iubesti.
    sti ca imi era dor de tine Joker si sa te citesc,imi citesc dorul printre randurile tale.sustin aceasta pt ca te revad cu drag prin ceea ce ai mai scris de cand m-am absentat de pe blogul meu.

    RăspundețiȘtergere
  31. Multumesc toteu(era sa zic toteule)ca-ti citesti dorul.sa inteleg ca te regasesti, sau...:)

    RăspundețiȘtergere
  32. Ieri am fost cât pe ce să-ți trimit un mesaj, dar m-am răzgândit pe ultimul metru. Nu citisem întreg articolul și aș fi comis, acum îmi dau seama,greșeala de a-l considera elucubrant.
    Apoteotic corect ai incheiat! Desigur, cu spiritul meu mai încrâncenat, îți voi spune că în ciuda faptului că faptele stau așa, întradevăr nimeni nu le recunoaște, dintre cei vizați, cei ce n-au un SCOP în viață. Dar este inevitabil, normal că oamenii nu vor recunoaște ce, cât sau (într-un caz fericit) cine sunt, normal că de aici decurge că nu îl vor putea recunoaște nici pe celălalt, iar acestea sunt premisele pentru neiubire... Normal, atâta timp cât mai nimeni nu este conștient și profund marcat de propriai mortalitate.
    Dimensiunea, întradevăr grotescă,a lucrurilor o reprezintă imposibilitatea diseminării, curioasa atitudine neîntrebătoare, fuga permanentă a omuleților aceștia. Nu avem în ce „oală” să-i băgăm, sunt monstruoși cu ignoranța lor triumfătore, și te trec fiori reci când le privești mimica inexpresivă...
    Dar avem destule suflete în căutare de izbăvire, de iubire, sau mai precis de răspândire a iubirii, mesagerii și ambasadorii umanității asumate. Sunt plăpânzi,umili și umiliți,cuminți, taciți, somnambuli, uitați și triști, dar priviți-le ochii aprinși și vă veți da seama că nu glumesc,că sunt mai serioși ca oricând...
    Și,în plus, Jocker nu știai că nu căsătoria, nici familia instituționalozate sunt soluția? Nici pe departe.Numai și numai iubirea, dacă se poate cât mai în afara constricțiilor și restriicțiilor sociale, chiar împotriva lor...

    RăspundețiȘtergere
  33. @The Women,
    MULTUMESC PENTRU CUVINTELE ALESE,
    STIAM CA POTI PREFIGURA CU ATATA LUCIDITATE SI ACURATETE PROFUNDUL ADEVAR IN ACEST CAZ.
    MI-AI LIPSIT.....
    "fuga permanentă a omuleților aceștia"
    Chintesentele...sunt vizibile doar pentru "Cei alesi" si nicidecum acelor "monstruoși cu ignoranța triumfătore" cum bine ai vazut!
    Impresionant da!
    "Numai și numai iubirea"
    Multumescmult pentru concentratia..de frumusete a adevarului,expusa aici! Te imbratisez

    RăspundețiȘtergere
  34. sa ma regasesc...pardon,nu ma caut.sa zic ca ma simt aproape de ceva foarte drag mie.aceasta imi este constanta cand sunt eu cu mine in fata iubirii vaste.toteu=clarisa,asta sunt tot eu.:)

    RăspundețiȘtergere
  35. am inteles clarisa :)
    sa ai o zi frumoasa..

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog