Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

29.09.2010

Femeia. Sub preşul istoriei!?


V-aţi întrebat vreodată cum au fost femeile de-a lungul istoriei? Dacă nu atunci puteţi afla că ...cel puţin după Hristos au fost percepute ca ”recipientul Diavolului ” sau „jucărie erotică” a bărbaţilor. Conform celor scrise de Reinhold Dorrzapf...
„Biserica este una misogină-decisă să folosească influenţa a acestor muieri pe care nu a reuşit nici azi să le înveţe MINTE”!!!!
Se pare că în Evul Mediu dragostea fizică s-a construit cu foarte multă ardoare şi consecvenţă când cele două sexe erau lipsite de scrupule. Războiul era dus cu multă furie şi cu mai puţină înfrânare. În nicio altă epocă nu a fost văzută ca angelică şi satanică.
De când femeia începe al modela şi construi pe bărbat? Odată cu Omul Renaşterii... De atunci femeile încep ai schimba pe bărbaţi din brute în fiinţe cultivate şi controlate. Onoarea şi poziţia bărbatului o făcea să nu caute la soţ iubirea ci respectul. Medicina era convinsă că femeile rămân gravide numai în clipele excitării sexuale supreme, şi nicidecum în urma unui coit de rutină sau al unei presiuni sexuale sau chiar a unei distracţii sexuale din vanitate!!
Încă din veacul Renaşterii ideile noi aduc confuzii noi, disperări noi.Vremurile otrăvesc inimile, transformările nu suprasolicită minorităţile ci majorităţile. Cei puţini îşi fac de cap, învrăjbesc, îndoctrinează iar cei mulţi trag consecinţele, ponoasele, confuziile noi apărute.Înainte de toate vânătoarea vrăjitoarelor ne relevă ura crescândă împotriva femeii. Soţia depăşeşte stadiul de iapă de prăsilă şi nobilă reprezentantă...devine mai important dacă e destoinică sau leneşă, deşteaptă sau proastă.
În 1563 Biserica Catolică dă un act. Şi devenită liberă Căsnicia devine un act formal...cu popă şi naşi...şi se trece de la o porcărie la una sfinţită de Dumnezeu.
După 1000 de ani de Ev Mediu de antrenament pentru Lumea de Dincolo, în care papii şi episcopii construiesc bordeluri drept supape ale suprasexualizării,si in care miresele lui Hristos se oferă contra-cost...Căsătoria în Renaştere, presupune ambi parteneri maturi. Femeile devenind exact aşa cum trebuiau să fie. Dintrodata devin înspăimântătoare în ochii bărbaţilor. Şi odată cu ele PLĂCEREA devine sensul cel din urmă al existenţei!
Firescul...se adânceşte iar omului nu-i mai ajunge o singură parteneră. El se însoară şi procrează după raţiune, întreţine o metresă drept prietenă şi se copulează A La Carte.

Informatii culese din lucrarea lui Reinhold Dorrzapf "Satana din nadragi"

Apoape că devine firesc reacţii ale "neacceptării”. Le aştept:)

20 de comentarii:

  1. Frumoasa mica sinteza!
    Ai atins doar o infima parte a tot ceea ce a trebuit (si inca trebuie) sa suporte femeiea in lumea patriarhatului!
    Dar... totul este in miscare, din fericire.

    RăspundețiȘtergere
  2. andreiu'...multami.
    asta e doar prima parte.
    Tare mi-e insa ca aceasta "miscare"este in cerc...ori presupune circuitul inchis..tabuizat..sau pudibond:)

    RăspundețiȘtergere
  3. oai, Jo, ăsta-i un chilli post! con carne! Hugs

    RăspundețiȘtergere
  4. :)
    Tare mi-e teama ca ai DREPTATE!

    RăspundețiȘtergere
  5. Joker-se inchide in ochii nostri atunci cand nu-i vedem infinitatea.
    cine ar putea sa le faca ceva celor care se joaca cu recipientul diavolului mai ales in numele erotismului.
    razboiul acesta prea putin declarat femeii da iluzia ca raportul puterii este inegal.
    daca vedem deosebiri aduse in cele mai importante cadre ale vietii noastre,vom continua razboiul,iar femeia nu se ascunde sa spuna asta.
    suprasolicitarile sunt aduse de repetitie,nu de majoritati sau minoritati.
    asa ca cei ce vor schimbare uita ca in interiorul uman nu este repetitie si din aceasta confuzie lucrurile se deruleaza greu si dureros.
    ceea ce a trait negativ femeia de-a lungul istoriei este o extraordinara repetitie,iar barbatii se autoiluzioneaza continuu din aceasta cauza,caci femeia merge inainte iar barbatul ramane in urma in cunoasterea ei.
    presul e doar iluzia barbatului ca femeia este slaba.cum zicea cineva:nu stim unde sa ne uitam.asta zic si eu barbatului:sti unde sa te uiti dracgule? :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Bine te-am regasit, my lord. Eu sunt bine mersi, cu moralul in extaz,vesela si optimista. Multumesc pentru ingrijorare. Te-am citit mereu si ca de obicei mi-ai incantat sufletul, adica am fost cu ochiul dreacului pe toate articolele tale dar prea ocupata si uneori prea comoda sa-ti trimit un comentariu. Dar stiu ca tu ma iubesti si o sa ma ierti. Articolul de mai sus este foarte interesant si mi-as dori sa citesc si alte informati care ar putea continua aceeasi idee.
    Ps.Cuvintele din articol mi se par totusi putin cam dure la adresa unei fiinte atat de superbe cum este FEMEIA.

    RăspundețiȘtergere
  7. Andreiu..
    Sti tu...ca de ce ne e teama nu scapam:)
    Şu..
    La atata superba plasticizare in stiulu-ti caracteristic...mai echilibrez si eu balanta. Ma bucur ca ti se pare...chilli:)
    sufletinchis...
    Asa este, cei ce vor schimbarea...nu pot constientiza. Pacat.Dar e treaba istorica.
    Barbatului ii este stupefianr de greu...de a o cunoaste...se pare ca nimeni nu i-a implantat cu drag "glanda" placerii sau nevoii de a-si cunoaste consoarta. Ii vine mai usor s-o cumpere...s-o complimenteze...sau sa faca alte chestii traditionale..
    Femeia..luata individual este puternica in fata barbatului, rolul ei ASUMAT...este in continuare unul gresit gandit(de ea!!)si se bucura aproape inuman ori exagerat... de avantajul pe care si-l poate crea de fiecare data. Corul iluzionarilor este unul in toi..insa...NIMENI NU-SI APARTINE!!!!
    Cat despre "uitat" revenim pe terenul placerilor, al atuurilor personale...a ceea ce cunoastem cu totii, tot..din pacate:(

    RăspundețiȘtergere
  8. Mama Dreacu'
    Sunt bucuros ca ti-am incantat sufletul, am s-o fac si in continuare:)
    De asemenea..am sa continui cu fragmente importante in acest sens...din istoria nescrisa...neoficiala a relatiilor dintre cele doua sexe, pentru ca foarte multe lucruri au fost omise parca expres..in contextul rolurilor rigide si de cele mai multe ori "automate" ale celor doua sexe...multumite sa faca "DOAR CEEA CE SE FACE"
    MD, cuvintele releva perceptia bruta...si deci reala, nu insa si corecta in cazul celor doi, de multe ori ramasi fara explicatii logice cat mai ales...sincere! Ceea ce din pacate nu-i afecteaza nici in ziua de astazi, ocupati fiind cu orgoliul, zelul, vanitatea...

    RăspundețiȘtergere
  9. Mama Dreacu' sunt absolut convinsa ca Joker stie ca femeia e o fiinta superba.
    Atata timp cat...

    Atata timp cat..ce,J?

    RăspundețiȘtergere
  10. "superba"..MyEyes?
    Si barbatul la fel. Se pare insa ca el nu are "organele" asa de ludice...si imbucuratoare....
    De a le lui, te folosesti pentru a te bucura:)
    ...in rest, Ea..a fost data..."sa fie" ASA.
    Dar avem..un "dar" pe care am vorbi 100 de ani...gratie unor nesimtiti si javre ale istoriei care (acum) ne-au pus la concurenta si in tabere total opuse...
    MyEyes...acum depinde cum vrei sa fii:
    Subiectiva sau obiect-iva?
    Cuvantul(superb)este...da..ales,rasunator..
    ..si uneori unele fiinte...de exemplu fiintele umane, s-au invatat de cativa ani sa mearga cu "baterii":))
    ps:are si malitiozitatea functia ei, nu:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Subiectul e acaparator, și îți crează cumva o stare meditativă, de reverie, când te întrebi: de ce ? Nu cred în istorie, ca reflectare a adevărului, uităm de cele mai multe ori că singurul teren al istoriei e scena mulțimii, iar încordarea dintre cele două sexe(prin reculul istoriei) este lupta pentru putere, pentru avantaje, pentru privilegii. Asta e ceea ce mamele, gingașele devoratoare, propovăduiesc potențialilor neratați ai omenirii. În rest anonimat, anonimat.
    Eu am cunoștințe certificate despre om și istorie, de exemplu: orice vietate care este născută se formează pe o matriță feminină, adică indiferent sub ce formă iese pe lume, inițial este femeie. Adică știința chiar ne distruge miturile, nu din Adam se crează Eva, ci invers. Acum ce oare ne rămâne de făcut cu peste 2000 de ani de credințe false...
    Apoi, cunosc exemple de femei extraordinare din istorie, care, chiar și cu handicapul cerebral, au reușit să pătrundă minți luminate precum Newton, Descartes, Leibniz. Pe când rațional-umaniștii, reacționari în fața preschimbărilor umanității reale, nu au avut cum să priceapă ce au vrut de fapt aceste minți.
    Dar peste toate, observația ta tipic masculină este salutară, întradevăr paradoxul lumii feminine este de tot râsul-plânsul, dar asta e ”gloata”, precum gloată există și la masculi, numai că aceștia sunt avantjați istoric de susținerea din partea gloatei feminine..
    În istorie femeia e absolut singură, ceea ce face ca exemplul ei să fie grăitor, căci acesta e adevăratul adevăr ascuns sub farul istorie: fiecare este singur, absolut responsabil de viața lui, căci nimănui nu-i va păsa cu adevărat de soarta lui.
    Ce e ciudat e că mai există atracție între sexe, în toată debandada deconstructivistă în care trăim de când cu ura sistematică dintre noi și noi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Women....
    Stiam eu de ce te iubesc!
    Bravo pentru clar-viziune.
    Deci, ne simtim bine cu ORBII, emigram, facem o enclava...sau facem un copil sa-i dam de mancare toata viata, si-am scapat:))
    De noi, de ei, de altii..ba chiar de simturi.
    Le putem atrofia(gadila): alcool, tutun...ba chiar si niste carti, in plus:)
    Women...cum scapam de apelativele inconstiente...precum:"saraci"
    :))

    RăspundețiȘtergere
  13. O analiza dura si dureroasa, facuta de un barbat..a raului facut in special de barbati ca reprezentanti ai Bisericii. E bine sa ne cunoastem dusmanul (mentalitati, prejudecati) sa stim cu cine ne luptam. De ce? de acord cu The Women - lupta pentru putere..pentru a domina. Cred ca barbatul cu toata forta lui fizica se simte amenintat de puterea (pro)creativa a femeii..de aici poate dorinta asta de a subjuga. Si cu toate acestea, au fost si vor fi femei si barbati care rezista indobitocirii cu aceste mentalitati. >:d< !!

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte foarte interesant!Trebuia atins mai mult punctul spre care se indreapta azi ''conceptul de feminitate''.Sa fim cinstiti si sa recunoastem ca societatea de astazi plange dupa femei demne de a le ridica batista de jos,pe strada,de femei sprea a carei mana sa te indrepti mandru sa o saruti.
    Cu drag,Whisper:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Minunat...in profunzime spus.
    Insa astazi numai stim de rolul batistei daramite sa stii pentru ce sa o ridici:))
    Astia "de azi"...se uita doar dupa stil,aplecat:)
    Macar si atat, ar fi trebuit sa fi inteles ceva!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  16. sunt sigura ca vei zambi delicat (sau nu) ironic daca iti voi aminti de acea perioada indepartata a istoriei cand femeia era la putere si desigur ma refer la matriarhat...
    este stiut ca la vremea aceea oamenii trăiau într-o stare de promiscuitate sexuală,aceasta promiscuitate excluzand orice certitudine a paternalitatii si astfel,descendenta se putea stabili doar pe linie materna...
    a fost o perioada a istoriei (contestata de unii) in care atat barbatii cat si femeile traiau linistiti,fara conflicte majore si asta pentru ca natura femeii nu este aceea a unui combatant....femeile in general apreciaza echilibrul dar...
    in momentul cand s-a facut trecerea la monogamie...cand religia a intarit aceast fapt...puterea femeii a disparut si a ramas pana in ziua de azi ca suprem conducator barbatul...
    eu nu zic ca poligamia ar fi solutia...
    eu zic doar ca barbatii vor sa uite ca ele pot la fel de mult sau mult mai mult...restul intamplarilor sunt doar nuante a ceea ce a reprezentat...EA...

    RăspundețiȘtergere
  17. pandi femeile in general apreciaza echilibrul?
    da, si barbatii la fel, in special echilibrul pe care il aduc femeile...si mai special acele dezechilibre pe care pe care ele le aduc.. odata cu emanciparea(personala)si in care ei sunt dati peste cap...si se tot rostogolesc:)
    Vad ca ai prins ideea, important sa le fie spus sau adus aminte ca sunt "conducatorii supremi"
    ...aproape ca mi-a trecut prin cap ca te-ai gandit la ceausescu, adica la astia din jur.. mai mici:)
    "barbatii vor sa uite ca ele pot la fel de mult sau mult mai mult"
    Da. la astia existentii da! si ca sa uite de asta...le cumpara bijuterii. Vai de cei care nu au sa le cumpere bijuu..:)
    Si iaca am ajuns...la timpurile prezente.
    cu atatea si atatea nuante...in care fiecare se uita in ochii celuilalt si..stiu f.bine ce au de facut.
    Eu unul sincer mi-e mila de ei.Bine totusi ca au "ce"...Si mai cred ca ambi sunt norocosi nerealizand "consumul"

    RăspundețiȘtergere
  18. textul ala cu "in spatele unui barbat puternic...." nu e doar un text...
    femeia are capacitatea de a-l sustine,completa,propulsa pe barbatul ei...si stii de ce?
    pentru ca ea stie...simte...cand e cazul sa-si foloseasca mintea si cand e cazul sa lase sufletul sa vorbeasca...
    un barbat intelept are incredere in femeia lui...in sfaturile si in NU-urile ei...
    dar...sunt oare barbatii intelepti?

    RăspundețiȘtergere
  19. pandi...
    Femeia "stie...simte...cand e cazul sa-si foloseasca mintea" si"cand e cazul sa lase sufletul sa vorbeasca..."
    Deja presupui in dreptul alegerii ei facute...multa intelepciune, ceea ce eu unul nu cred ca este cazul.
    Sunt cazuri ce e drept...fericite...insa impletirea sau implinirea reciproca....raman "un pod prea indepartat" sau cel putin un ideal de atins...al intelepciunii...acela ca femeia sa gaseasca resursele "DE A STI" sa fie bine...armonie intro relatie.
    Fie cum spui tu.
    Sau in orice caz esti...sau pari o femeie care are asemenea capacitati, si barbatul de langa tine...trebuie sa se mandreasca.
    A..era sa uit: "barbatii sunt"...."intelepti"
    pentru ca asa i-au croit si i croiesc ELE:)

    RăspundețiȘtergere
  20. ohhh....tu esti intelept...ai intelepciunea joker-ului...:)

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog