Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

03.08.2010

Cu barbaţii te joci. Nu poţi trăi

Conform zicalei cu parfum izbitor  de adevăr..precum că  pe femeie "nu trebuie s-o intelegi ci s-o iubesti" aşa şi manifestarea..deplină în ceea ce priveşte desfaşurarea în condiţii optime a Relaţiei de Cuplu:
-Nimeni "nu vede" nimic. Toata lumea simte..însă cu ceva "înainte" şi  întotdeauna...având priorităţi preschimbabile...
Cum femeia este conducătoarea..şi garanţia durabilităţii traseului..din Ea vor ieşi viitoarele doctrine şi paradigme de trăire. Tocmai de aceea..spre dezamagirea unora.. şi diluarea rigurozităţii societăţii româneşti căzute în afect.., zdruncinate de acesta..sub apăsarea nefasată a lui Thanatos. Mai concret, educaţia sau "doctoratul simţurilor"...sunt deja..lecţii digerate ori dupa caz..digerabile la noi..,moştenitorii unei slăbiciuni profunde la pitpalac.
La baza marilor convergenţe, încă ne vine imposibil multora dintre noi a lua în calcul că suntem pierduţi în îndoctrinarea: Poveşti-Lecţiile scolare. Ludicul fiind primul aici care are de suferit şi încă serios în ecuaţia relaţiei..celor doi parteneri.
Atunci când poveştile iau sfârşit..din lipsa de inspiraţie de exemplu...ori când lecţiile predate..îşi termină şi reafirmă totdată doza insuportabilă de rigiditate, ceea ce denumim generic "relaţie" re-intră în binecunoscutul impas..în repetabila povară..în acea neconcordanţă ce reclamă..mai mult "simţire" decât raţiune şi comunicare.
Cum soluţionarea din acest punct...al rămăşiţelor otrăvitoare nu a apărut...totul, este şi rămâne supus oricăror relativizări. Spre bucuria Don-Juanilor voluntari, in-voluntari...şi al Evelor.. pentru manifestarea atât de cunoscută, de a jupui orice frumuseţe găsită în cale. In limbaj uzual...de a constrânge tot ceea ce nu este"regulă" sau "ceea ce nu se poartă".
În atari condiţii nu trebuie să mai mire pe nimeni...cohorte întregi de stereotipuri verbale, simulări sentimentale, compromisuri, strategii ticluite, impuneri cu aromă de "aflat în treabă" samd.
SI ATUNCI CE NE FACEM? ..Ca să reuşim să ne ridicăm la nivelul maxim admis: acela de a iubi şi a nu înţelege(pe deplin) Femeia..dar şi Bărbatul..atât de previzibil în ochii Ei...şi pe bună dreptate!!!!!!!!
Cu toate că unii mai cred în compromis sau în lăsarea calculată a pleoapei, asta şi în condiţiile în care nimeni nu-şi bate capul, fiind prea ocupaţi.. cu procurarea banilor.."salvatorul" universal..ori "înălbitorul" dezirabil al sufletelor.. încercate în gol!! De acel "gol" prea-plin al Dorinţei...ce încă nu ne poate face de a vedea înmulţirea farmaciilor.
Asistăm cu toţii dezgoliţi.. la privitul înainte.. pe dos! Dar.. poate e mai bine aşa...
Vocaţia eşecului, rămâne scrisă pe frunţile viitoarelor familii..şi pentru că..."ne place" să tânjim..şi nu să gândim...şi nici să respectăm în Iubire! Sintagmă şi visare mult prea boicotată de periculosul-Sex şi nocivul NECONDIŢIONAT...la confluenţa cu frica de "a pierde".., totul..sau absolut totul aflat sub incidenţa "SIMŢIRII"!!
Ce ne-ar putea rămâne...decât.. să ne gândim la ideal!!?
Bineînţeles..pe Femei le lăsăm să aştepte..,asta e menirea LOR..şi...parcă un dat, de fapt nici nu ştiu(poate îmi spuneţi voi)
Cum în viaţă sunt destul de mulţi oameni frumoşi(pentru a-i găsi)în cazul temei de astăzi.. Cameron Diaz culmea(!!!)vine cu Soluţia. Necredibila..şi neluata în seamă..."Barbaţii sunt minunaţi. Nu cred că aceasta impresie a mea se va schimba vreodata. Nu o să simt niciodată altceva pentru ei. Nu urăsc bărbaţii. Nu stă în firea mea. Cred că sunt grozavi(!!!!!). Iubesc diferenţele dintre femei şi bărbaţi. Cred că asta e minunat. Face lucrurile mai interesante. Nu putem merge unii în papucii celorlalţi. Nu putem şti cum e cu adevărat, dar putem face un efort să ne cunoaştem puţin unii cu ceilalţi"
.Dragilor dacă aveţi de completat, reproşat..sau blestemat vă stau la dispoziţie. Nu că aş aştepta ca cineva să înveţe cineva ceva de aici..însă voi avea pretenţia ca sexul frumos..şi atât de dorit..să recunoască în următoarea sintagmă cantitatea..de făcătură..de completare inutilă.., dar şi boicotare..a speciei masculine..fie şi involuntară: "Fiecare bărbat se naşte sincer..şi fiecare bărbat moare mincinos"
Am şi o concluzie la titlul ales: Într-adevăr..este aproape imposibil să trăieşti!! Chiar dacă responsabilitatea, virilitatea...şi generozitatea...lui mustesc. Iar femeia..poartă în pântece "marea vină". Confuziile create ulterior...nu sunt de partea ei...Ea..atât de iubitoare de stat şi de biserică. Rămâne în picioare ceea ce a afirmat Cameron, însă cine se încumetă pe sine..să se joace pe El "însuşi"...şi să nu se piardă.
Cât de autentic să fii, cât de frumos să te poţi crede...să te dai...creaţiei pe tine...şi pe cea pe care o iubeşti!!!

pentru oricine ai fi..TU

29 de comentarii:

  1. Bine ai revenit! As crede c-ai cam suferit in vacanta asta, prea ai intrat adanc (!) in problema. Mereu esti ambiguu. Cameron Diaz s-a pus bine cu barbatii si-si doreste si ea oarecare stabilitate. Interesant etalon alesesi. Dragul meu, nu este imposibil sa traiesti. Imposibil este sa gandesti decent si sa te si comporti ca atare. Cat priveste relatia FEMEIE-BARBAT, ma uimeste cu cata nonsalanta spui ca femeia e datoare sa astepte, sau ca asta-i menirea ei. De ce crezi ca aspiram noi la ideal? De fapt..., cred ca trebuie sa vorbesc in nume personal. Si sa-ti zic ceva: as astepta un veac pentru o noapte cu Don Juan, asta macar nu minte; imi da de inteles, fara umbra de ambiguitate, ca doar noaptea asta e a mea, urmatoarele sunt pentru restul de 1002 femei. Pleaca lasand in urma dorinta aprinsa si o amintire de-o viata. Si eu cred ca trebuie sa lasam barbatilor lucrurile specifice lor, sa nu ne confundam, dar mai cred ca, daca putem face ceea ce fac si ei, si invers, ar trebui sa incercam sa facem. Cat priveste simularile sentimentale si compromisurile in amor..., sunt apanajul celor fara suflet, celor loviti de mult prea multe ori sau a imbecililor. Nu cerceta...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu barbatii poti trai ...jucandu-te...Un pic.
    Un pic?

    RăspundețiȘtergere
  3. femeia nu e facuta sa astepte... atat ea cat si el asteapta, se asteapta si tanjesc dupa ideal, si poate chiar tanjirea asa ne impiedica sa vedem ca ideala tocmai realitatea pe care deseori o hulim...
    cat despre ce a zis donsoara C. sau altii (vezi Cartarescu, tot un C. :) in "de ce iubim femeile")... eu cred ca Diferenta este tocmai cea care ne apropie, ne completeaza. omul nu este facut sa traiasca singur, si aici sunt nenumarate dovezi, din Biblie incoace...
    subiectul e frumos si vast... zambesc si astept (ca deh') urmatoarele comentarii.

    P.S: "despre dragoste si alti demoni" s-a mutat aici: http://iubiri-imprastiate.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Deci QED..eu sunt ambiguu..ca n am inteles ce-a vrut EA sa spuna!
    Eu iti spun altceva: crede-ma.. sunt femei pe pamant care vad cu adevarat esenta lucrurilor, a antagonismelor..atat de separabile uneori..ce sunt..sau pot fi mult mai frumoase decat le vad majoritatea, votantii, alegatorii-doritori..atat de banali si previzibili oricui..si oricum. Sper ca am mai spulberat din cantitatea de ambiguitate..vazuta de tine:)
    Cat despre FEMEIE cum zici sa "aspire la ideal"
    Da..n are nicio treaba:)
    Hai ca mai ambiguizat pe mine acum. Zi mi ce are Don Juan asta şarmul visat, vreun coktail totalizant sau ce..??
    "Sa gandesti decent si sa te si comporti ca atare"
    QED sa mi zici si mie unde e pasiunea si flacara ei nestinsa..in fraza asta..ca sunt putin chior. Sau altfel spus...unde ai vazut tu indivizi sau cupluri ce fluiera nonsalant...ingurgitand..si impartasind IDEALUL:lucrurile simple si firesti...reinventandu-le!!!!!
    Si la final....crede-MA...nu oricine trebuie sa cerceteze!!! Toti ceilalti trebuie sa Ia...ceea ce li se ofera!!
    Brut! Sau brutal. Una din doua, nu stiu..
    E o concluzie fireasca..cred, te sarut..si cand mai treci pe la Giurgiu plecand spre Bg. anunta ma..sa te trec mai usor granita. Am pile:))

    RăspundețiȘtergere
  5. @MyEyesOnYou...iar ma tulburi.
    Nu ca te-am vazut tastand...dar.. te-am simtit mai bine decat toate cunostintele tale ce ai vrut sa spui in fraza aia mica si cuprinzatoare...poate prea erotica..pentru mine:))
    Foarte dreptate ai:)
    Cu barbatii trebuie sa te joci "un pic"
    Da!!! Asta..culmea incep a invata si ei! E drept, muult prea tarziu..cand jocurile sunt facute. Intrebarea ti as adresa-o...cine mai iese viu din ecuatie, dar asta nu mai intereseaza pe nimeni. Toata lumea e chitita pe
    CLIPA!
    -Ce aveti fratilor cu ea?
    -Nu vedeti ca de abia se mai taraste? Saaraca:))
    Pe bune MyEyes...unde e bogatie e. Unde nu e, nu e! :)

    @demo..nu prea mai edificat..insa ai punctat unde trebuie "Diferenta este tocmai cea care ne apropie"
    -Dar stii in ce hal ne apropie??
    Iata scopul postarii mele...dar si off-ul inimii mele:))
    In alta ordine de idei demo..iata...ceea ce nimeni n-a descoperit. Suntem lasati de izbeliste...pe premisa sa ne "uitam in sus"..fara insa..a ni se spune ca vom ameti.., cu atatea oficialitati, principii, parfumuri, sterotipii sau alte intamplari din asa-zisa viata!
    Asa este subiectul, este frumos..si vast.
    Cat despre dragoste..ca sa existe..trebuie sa scoti demonii din Ea! Iar eu astept o minune..sau ma rog....ca sa apara un Om...de exemplu pandi...sa se concretizeze. Ca omul sa poata invinga mitul, trecutul..sau neputintele...dogmele sociale...atat de aproape de maieu:)

    RăspundețiȘtergere
  6. J., tu si Tica Luminare ati pus Giurgiu pe harta ...pentru mine.Si...am tot dreptul sa te tulbur pentru ca sunt in Liga Iubirilor Joker-iene.Just doing my job,sir:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc MyEyes...am sa te pastrez.
    Cat despre tulburat..am putea scrie o carte, desi ..nimeni nu o cere:))

    RăspundețiȘtergere
  8. Asa, deci, barbatii sunt doar unelte de joaca. Sau sunt copii?
    Si fetitele ii iubesc asa... Mai, mai!

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumos raspuns ales. Ma inclin...:)

    RăspundețiȘtergere
  10. demonii au si ei rolul lor daca stii cum sa-i iei. n-ai cum, dragule, sa scoti demonii, ceva pur nu mai exista pe pamant! sau?

    Omul ca sa invinga toate cele enumerate de tine... ar trebui cumva sa se invinga pe sine mai intai, caci de acolo pornesc sau/si se opresc toate...

    "halul" in care ne apropie Diferenta este ceea ce ne face sa ne simtim "so alive..." ca la cantec :)

    RăspundețiȘtergere
  11. nu ca viata ar fi o joaca....:)
    sigur....joaca dispare cand el si ea...devin dl si d-na...
    farmecul dispare cand dl si d-na se iau/isi iau rolurile in serios...si pana la un punct nu prea au de ales...
    dar....macar din cand in cand ar putea redeveni...el....si ea...:)
    imi place...joaca :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @pandhora
    Daca reusesti sa separi planurile..si sa le mentii concentratia....de "firesc" ori "gentilete", sa le impletesti.."rolul"pentru viata in 2..poti fi nominalizata..la o posibila fiinta fericita.
    Si "joaca" sa stii are un punct terminus. Il poti prelungi si intretine doar daca ai ales...intr-un anume "fel", dar si ..."daca"
    te poti dedica...in fapt...daca stii asta:)
    Cred, nu stiu:))

    RăspundețiȘtergere
  13. @Demo..
    A scoate demonii, este pana la urma arta de a trai!
    Daca ai iubit...atunci ai vazut.
    N-am zis ca..avem pe langa noi "puri"...
    insa in asta consta "arta"! Sa reusesti sa transformi dracusorii..sau chiar nervii erotici...in niste pitici...voinici si harnici. Altfel spus.. "forta" rezida in a reusi sa nu-i transformi in niste pitici..pe creieri!
    Am fost destul de succint?:))

    RăspundețiȘtergere
  14. macar putem incerca....
    cenusiul nu imi place....bine...nici dupa roz nu ma omor :D
    raman combinatiile...de culori...evident :)

    RăspundețiȘtergere
  15. M-am prins pandi...
    Vrei sa ma arunci..in nebunia de culori a curcubeului. Si dupa...sa pot alege...combinatiile perfecte.. sau imperfecte.
    Dupa caz, sa inteleg:)
    Am prins sensul! Evrika..!
    Dar am pierdut ideea..:))

    RăspundețiȘtergere
  16. daca ai pierdut-o....inseamna ca nu merita retinuta :)
    pasteaza curcubeul....ti-l daruiesc :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Bineinteles c-ai pierdut ideea, doar nu-i a ta! :))

    RăspundețiȘtergere
  18. Pandora ,nu trebuie sa te sperie gandul ca atunci cand DL si D-na intra pe usa .."joaca" iese pe fereastra.Fiecare cuplu are ...joaca lui.Nestiuta de nimeni.Dar noi ,femeile trebuie sa ne mai si jucam nu sa ne lasam jucate doar.Hmmmm...fac vreun sens cu atat ...joaca?

    RăspundețiȘtergere
  19. Cameron are dreptate...asa in stilul ei dizzi-hollywoodian ,cand spune ca diferentele ne apropie.Nu cred in "jumatatea mea de sfera...sau cerc" adica doua jumatati identice ale aceluiasi intreg.Dar... cred in puzzle.Cred in doua forme care cam arata la fel ...dar nu sunt.Sunt opuse si de aceea se completeaza perfect.

    RăspundețiȘtergere
  20. sa ne lasam jucate...e un adevar atat de dur resimtit de unele dintre noi...
    joaca...da...trebuie sustinuta...de temperamentul fiecaruia...este si asta un fel de arta...dar...din pacate...nu toti suntem artisti :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Hmm..
    Depinde ce.. joci!!!
    Cuvantul, sexul..la roata norocului, fiinta...in fata hazardului sau chiar Iubirea...in fata celui ce se propune de a se inalta la nivelul ei!
    pandi:)
    Pentru a scoate raul(tentatia de a conduce)...sau duplicitatea.. din ecuatia jocului..ce mentine misterul..iti este necesar "arta" ca feeling..nu functia: de folositor de cuvinte cu talc...sau de interpret cu talent vocal...pentru invechita "cedare".
    Vrand-nevrand..ai prelungit..jocul spre seductie, iar asta e o alta nuanta..
    (Ma faci sa ma gandesc la doriinta unora de a Don Juana) :)
    Multumesc de comentarii doamnele mele..

    RăspundețiȘtergere
  22. bine...sa nuantam atunci...dar ai voie sa alegi...sa nu :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Vorbim de o joaca, in relatia de cuplu? Oare cu ce joaca o asemanam? De-a vatzi-ascunselea? Femeile intotdeauna au ganduri ascunse pe care nu le impartasesc absolut nimanui, au dorinte si chiar fantezii pe care nici cea mai inteligenta minte a unui barbat nu le-ar percepe. O femeie joaca mai multe roluri intr-o relatie atat de perfect incat este demna de multe premii Nobel.Vorbim de faptul ca femeia trebuie sa astepte? oare nu EA, este aceea care asteapta uneori toata viata sufletul ei pereche? Eu inca mai astept sa-l intalnesc undeva-candva!Si daca aceasta minune se va intampla, va fi cu siguranta prea tarziu. Si atunci voi multumi divinitatii numai pentru faptul ca cel putin realizez ca acesta exista si voi petrece macar o ora in compania lui.A acelui barbat care mi-a fost predestinat dar care a venit mult prea tarziu din pacate.In viata mea totul a venit mai tarziu si mai departe decat se puteau intinde corzile rabdarilor mele. Pai cum sa nu ti se puna pitici pe creier dragul meu? Oricum ar fi, eu cred cu mandrie ca FEMEIA este net superioara prin trairile ei sufletesti si prin abilitatea de a se juca de-a soarecele si pisica cu Maria sa BARBATUL.

    RăspundețiȘtergere
  24. Mama Dreacu De ce ma intristezi?
    La toti draga mea M.D. "ne vin"..prea tarziu.
    Avem totusi o datorie..de a ne pastra frumosul din noi...de al dezvolta...cu orice chip.
    Stim amandoi(3,4,etc)ca in viata asta nu le poti avea pe ambele:
    -Sensibilul..nobilul..(chiar virilitatea/reinnoirea) si..
    -Banii/sex appealul/smecherul manipulator
    In Viata...greu le poti inbina...sau le poti juca, astfel incat armonia...ori melodia "Love is in the air"...sa te faca sa te simti viu.
    Lucrurile pe pamant...se platesc..si.. suntem datori sa mergem mai departe. Deciziile ne apartin! Macar la maturitate!:)
    Sa nu te mai vad trista...!Asta e un ordin!

    RăspundețiȘtergere
  25. A te juca..poate avea mai multe intelesuri. Este jocul acela nevinovat..de copil, de dragul jocului..fara nici un scop in sine care este pur si minunat dupa parerea mea...si mai este jocul seductiei..care are ca scop "a cuceri" si care nu ma atrage, chiar daca imi dau seama ca as obtine poate mai mult asa..insa nu as obtine ce imi doresc. Nu poti avea autenticitate jucandu-te. As mai spune ca multor barbati le place jocul..iar femeile le fac pe plac.

    RăspundețiȘtergere
  26. Toţi ne naştem sinceri. Învăţăm să minţim pe parcurs, prin educaţia de la părinţi, apoi cea personală, dobândită în integrările succesive în grupuri. Prin urmare, murim cu toţii mincinoşi. Da, indiferent că eşti bărbat sau femeie, ca să poţi convieţui (şi supravieţui haha) în relaţia de cuplu, e nevoie de efortul de a-l înţelege pe celălalt. Constant. Relaţia de cuplu se construieşte permanent. Seamănă cu un etern vas de lut sub mâinile a doi olari, prinzând forme banale sau extravagante, în funcţie de artişti. Unii îşi construiesc vasul jucându-se. Alţii copiind o formă cunoscută deja. Alţii creează ceva nou. Alţii, ceva efemer. Atenţie însă, în acest vas se găteşte, aşadar orice fisură îl distruge definitiv...

    RăspundețiȘtergere
  27. Offf...nici eu nu ma gandeam sa zic mai bine:)
    Voce-de-departe chiar daca nu te aud, te inteleg:)
    Te-as intreba de ce intretinem "fisuratorii"...
    Sau.. de ce femeile aleg cu preponderenta din numarul relativ mic...de masculi alfa-fisuratori, pe motiv ca Ei..vor construi pentru ele "Cea mai buna, Cel mai, Cele mai...hai hai":))
    Nu mi-ai raspuns insa la dilema: cu Barbatii de joci, interesat sau ne-interesat sau traiesti...iubind si iertand?

    RăspundețiȘtergere
  28. Femeile aleg uneori prost. Sau deseori. Motive ? Lipsă de experienţă, orbire din dragoste, investiţie a propriei persoane într-o relaţie fără reciprocitate, calcul (ochii pe portofel, restul criteriilor nu contează), moment prost, etc. Pe urmă, li se deschid ochii, dar din jenă (de a-şi recunoaşte greşeala) sau comoditate (ce rost are să mai caut, mă mulţumesc cu ce am) rămân într-o relaţie moartă.
    2.Cu bărbaţii se joacă femeile superficiale sau cele care nu au încredere în ele şi au nevoie să-şi justifice "forţa seductivă feminină". Trăieşti, iubind. Iertând ? Numai în condiţii foarte speciale. Şi fireşte, depinde ce e de iertat. Unele lucruri nu se iartă.
    Jocul ne-interesat... Un concept interesant. În orice relaţie există un joc, la început mai mult, pe urmă o convenţie intimă, un joc al comunicării cu tabuuri personale ale cuplului. Da, jocul ne-interesat şi creativ e cu da.
    Ţi-am răspuns la dilema formată în realitate din 4 dileme ? :)

    RăspundețiȘtergere
  29. M-ai omorat prin delicatetea acestei melodii,draguta dedicatie,e bine ca ai ales-o.
    Si cererea de compromis se poate face pe baza diferentelor dintre sexe,sau varste.As vrea sa vad si eu asa de multe diferente cum vad altii,doar din curiozitate,"sa nu mor proasta"cum zicea bunica mea.

    dar de ce ziceti voi in comentarii,"prea tarziu",putem decide noi vreodata ca e prea tarziu?Eu ma gandesc ce va fi in sufletul aceluia care intr-o zi ii voi zice:in sfarsit impartasesc iubirea cu cineva mai apropiat,dar...prea tarziu.Cred ca as rade daca mi-ar spune:"si ce daca".
    Dar ce avem noi cu saracutii banii,ei nu incurca sensibilul,nobilul,din cineva.Sunt saraci si ei,repet,nu incurca bogatia.Asa ca daca o sa aud pe cineva ca zice intr-o zi:"am bani,sunt bogat si nu am loc de sensibilitate,noblete si alte alea"sa nu uit sa rad.

    Jocul e in realitate ca o verificare.Si care e scopul verificarii?Eu in relatiile mele cu oamenii scuz verificarea,dar nu prea des caci risc sa intru la banuieli.Eu imi permit mie sa ma verific asa ca nu ma deranjeaza nici un spectator.

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog