Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

01.07.2010

Te iubesc. Dar n-am cu ce!






"Iubirea nu este ceea ce crezi tu; nu este această vio­lentă năzuinţă a tuturor simţurilor către o făptură vie; este aspi­raţia sfântă către necunoscut a celei mai subtile părţi din sufle­tul nostru" George Sand


Iubirea dintre bărbat şi femeie va continua mult timp de acum în colo să suscite vii şi aprinse discuţii..înţelesuri, interpretări..atât de personale astfel încât se vor fi pierdut întro mare de cerinţe şi pretenţii nefireşti sau nespontane!! Ex."să fii", "să ai", "să poţi..atunci" etc. Fie că vorbim..din momentul alegerii partenerului dar şi înaintea "prototipului" aşteptat, deznodământul va fi acelaşi! Cu tot optimismul Inocenţei, al reprezentanţilor ei, aflaţi tot  pe neterminatul parcă drum al şlefuirii! Iar..din nefericire adjuvantele tradiţionale precum aducerea pe lume a copiilor, amânarea sau momeala oferirii plăcerii sexuale ori chiar ofrandele faptice aduse, "drăgălaşele" nu s-au arătat a fi îndeajuns..pentru ceea ce copilăria sau viaţa.. ne-a învăţat:să fim iubiţi şi să ne dorim trăinicia, stabilitatea.
Mult mai sensibile femeile şi acum suspină îndelung după o idee ce a răsuflat după primul contact sexual, chit că.. sunt şi multe cazuri când în ecuaţie nu intră păcatul-armei-împotriva-fiinţei!
Din păcate însă încă privim resemnaţi cum iubirea şi căsnicia cu toate că nu sunt echivalente, rămân oarbe pentru că nu-i aşa:)) sexul le-a scos ochii(minţii). Aşa că..preventiv pentru a nu mai cădea în groapa asta(folositoare multora!), am început să cerem limbajului(?) sau în orice caz...să extindem pretenţiile!!
Astfel, au apărut o puzderie de visători care "cer" graţios..ceea ce nimeni niciodată nu a putut depista sau crea, mai bine zis: "misterul fără de moarte" şi "o nemărginită loialitate a emoţiei"!!?...Nu însă fără de a rămâne pragmatici şi de a învăţa.. că e bine "să ceri fapte mai întâi"...ca mai apoi Tu să simţi, să echivalezi "dacă" se merită sau nu! ... Dacă simţi ceva sau nu..dacă "ea" chimia, mă devastează:)sau.. nu poate mai mult, sărăcuţa:))
Chimia acum, atât de dorită de noi toţi până la urmă, s-a dovedit o cârjă pricăjiă(voluptoasă)preponderent necesară perpetuării speciei şi..nicidecum o Odă a bucuriei, a satisfacţiilor noastre pasional-sexuale(sic)!
Orgoliul, vanitatea, ambiţia copiată(??), ne-recunoaşterea sufletească şi-AU pus amprenta pe indivizi(de la 12 la 112ani) care.. mai mult cer decât simt pentru că.. nu-i aşa nici nu au de unde să înveţe. (Dimensiunea feminină a Aşteptării a secolelor..cu alt prilej)
Cum să iubeşti..să prinzi trăinicia, cum să fii iubit si să-ţi apropii stabilitate/a...iată ce ne şopteşte diabolic societatea, specia, biserica şi vecinii:)
Iar noi, răspundem Babilonului.. pe măsură, schimbând Prostia în Primăveri..mizând să nu recunoaştem(să nu avem Unde..a recunoaşte)că.. ne căcăm pe noi până la adânci bătrâneţi.
Ce-i drept cunoaştem şi cazuri de cupluri ce au ajuns fericite la doritele bătrâneţi..însă.. cele mai multe au fost pline de concesii dureroase sau libidinoase, după caz. Is true.
În altă ordine de idei nimeni nu a învăţat cum să intre în inima Iubirii(a înţelegerii sentimentelor şi a funcţionării lor), de a Iubi pur şi simplu! Iar la consumarea ei crudă...de a fi recunoscut, gratificat cu graţie până la urmă.. şi nu uitat pe motiv "Că.." s-a consumat!! Nicidecum renegat, aşa cum de fel se întâmplă! Ceea ce înseamnă, denotă de fapt Mama-Tuturor-Dispreţurilor(sic), a resentimentelor şi urii..existente din acea"iubire"(veche,proasta,tradiţională,banală cu veleităţi de căc/sătorie":)
Încet dar sigur am ajuns la întrebarea, esenţială a drumului: -Cu ce iubeşti? Iar din păcate.. aici ne lovim de "produse", "made in" mama,tata,preotul,revista sau.. un cumul din toate astea. Bineeînţeles şi cu un feeling beton-armat!! Pitpalacul românesc e una dintre cele mai prădătoare şi făloase păsări ale cerului:) Facem doar o mica paranteză invitându-vă la un moment de adevăr semnat Mircea Baniciu.. şi un subiect spre surprinderea unora...care.. nu are sex:)


Aşadar:Iubeşti cu mintea, cu sufletul sau concret şi pragmatic? Bine bine răspunsul e simplu de auzit, dar întreb încă odată!
-Iubeşti cu mintea ta..sau a celorlalţi, a rudelor de gradul 1 sau "x", a anturajului ales pe sprânceană sau în funcţie de cum creşte piaţa. Dacă urcă TVA-ul(azi mâncalaş..) o s-o iubesc pe aia mică a Columbencei...e o frumuuseţe, o minune..!!
-Iubeşti cu sufletul încărcat de atâtea întrebări şi necunoscute...de marea trudă de la galere, în subsolul fiinţei acolo unde toată lumea a fost ÎNVĂŢATĂ în toate ipostazele posibile socialmente şi delicat chiar.. să fugă? Eşti sigur măi conştientule.., cu visurile şi dorinţele pre-stabilite în buzunare că n-o să-ţi cadă, de la spălat sau orice altceva?Perseverezi să te dedai la fetele din Familia morgana.. care au o relaţie bine stabilită cu propriul voal... şi fără pe deasupra.. să ştii şi tu?!? sau...
- Iubesti concret, pragmatic...norocosule de cursă falsă sau scurtă, cu dovezile şi faptele celuilalt..la zi! Nu ai obosit? Cineva îndreptăţit din altă dimensiune o va face în locul tău! Mai ai o şansă însă! Să te schimbi! Chiar dacă îţi vine pe dos..ştiu, nu te mai chinui! Tuturor le place... aşa că Fă cum vrei, Fă ce vrei, Lumea nu se mai întoarce! Indezirabilule!! Mare noroc ai cu hoardele prostiei şi ale ipocriziei.Pune-le imnul şi râzi.

În loc de concluzie pertinentă iată o variantă foarte aproape de realitate şi percepţii:
Adam şi-a dat fericirea pentru Eva, iar Eva nu vrea fericirea ei să fie în schimbul fericirii lui.
De aceea poate fericirea nu se atinge niciodată pe deplin, dar iubirea face fericirea să pară
vie în sufletul celora ce şi-o poartă.
Iar de multe ori neputinţa sau..ne-dorinţa  fac din viaţa noastră ca lucrurile doar "să pară"
Unde ni sunt contrazicătorii?
Cu toate astea, avem mari pasionati de cuvinte şi arhitecturile lor grandioase, cât şi mari
iubitori ai gramaticii poporului străbun..şi aşa oropsit şi chinuit:)















56 de comentarii:

  1. :)
    Bun regasit, Joker!
    Pe tema "iubirii" au curs oceane de cerneala si paduri intregi au fost "decapitate". Si vor mai fi.
    Pentru ca nu vrem sa intelegem ca iubirea are tot atatea fatete, tot atatea continuturi, cat indivizii care o experimenteaza.
    :)
    Adam nu si-a dat nimic. Este o poveste scrisa gresit, din start.
    Nu Adam, nu Eva stau la baza neimplinirii omenesti. Ci dorintele!
    Elimina-ti dorintele, detaseaza-te de tot si vei cuprinde fericirea in toata splendoarea ei (adica iluminarea)
    :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Parol nene Andrei!
    Da'..io mă axai pă manelele din curtea interioară a românului iubăreţ.
    Decii mă luai de cerneala dă pomană irosită rău şi dă...tic-tacu-rilii cu pretenţie the chimval şi clopotniţă bisericească. În rest....dăă bine
    ne doresc.
    -Ce-ai cu-mine dacă în Corul naţional răsună falsismul:) Mă deranjeştee!

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect ar fi fost: Te-as iubi, dar n-am cu ce. Pentru ca daca n-ai, nu dai.
    Comercializam iubirea. Incercam sa o bagam intr-un tipar. Nu se poate.

    RăspundețiȘtergere
  4. manelele romanului, manelele grecului sau ale turcului, sau ale americanului sunt asisderi!
    la fel si iubirea.

    Nenea Andrei n'are bre nimic cu tine, dar daca tot strigi "fals", pune alaturi si notele bune!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @"Dreamer
    Ca tine zic şi eu "daca n-ai, nu dai", numai că m-am jucat puţin cu sensul "corectitudinii"
    şi l-am mutat pe "dacă ai" "Te iubescuri", nu însemnă că şi ştii..ce faci sau.. că te cunoşti îndeajuns pentru a nu repeta ce fac ceilalţi.
    Adică nimic autentic..şi doar încercări banale sau simulări de interacţiuni!
    Astfel, mii şi milioane de inşi ar fi scutiţi să numai fie.. nu în trendul codrilor ci în "rândul lumii"(lor),absolviţi de vina de a nu învăţa nimic ori a umple cimitirele degeaba.
    Pe premisa, lăsatului în urmă a trăirilor de amorul aparenţelor sau.. faptelor de dragul reuşitelor, insuficiente..în ochii corectitudinii celuilalt sau chiar al societăţii

    RăspundețiȘtergere
  6. @andreiradu
    Dacă tu crezi că manelele grecilor şi turcilor sunt asemănătoare cu masochismul mioritic te înşeli!
    Ăia n-au elementele defăimătoare şi puerilismul
    caracteristic caprismului românesc, reflectat cu atâta acurateţe în viaţa de zi cu zi!!
    Eu să strig "fals" nene Andrei noo, îl denunţ..!
    Poate poate s-o mai înzdrăveni, chiar şi peste noapte:))
    Dacă eram cântăcios poate că cine ştie interpretam şi eu cu şarm şi farmec înălţătoarele simţiri cotidiene.
    Aşa.. mă mulţumesc doar să le trăiesc acolo unde.. mai găsesc un teren propice de construcţii.
    Pfuuu.., dar şi acolo îmi trebuie avize peste avize:))
    În viaţa asta mai greu să te mişti şi să iubeşti liber printre atâţia corecţi şi indivizi bine ancoraţi "în regulă" :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Iti doresti o iubire autentica sau o iubire banala?

    RăspundețiȘtergere
  8. @Dreamer
    Pfuu...la grea incercare ma supui.
    Asta chiar numai stiu! O sa ma interesez, la rude, prin vecini, prin carti..revin cu raspunsul:)
    Are ceva dintro intrebare a lui A.Gheorghe de acum cativa ani:
    "Iti place de mama ta"? Raspunsul cu da sau nu...:))

    RăspundețiȘtergere
  9. "Astfel, au apărut o puzderie de visători care "cer" graţios..ceea ce nimeni niciodată nu a putut depista sau crea, mai bine zis: "misterul fără de moarte" şi "o nemărginită loialitate a emoţiei"!!?...Nu însă fără de a rămâne pragmatici şi de a învăţa.. că e bine "să ceri fapte mai întâi"...ca mai apoi Tu să simţi, să echivalezi "dacă" se merită sau nu! ... Dacă simţi ceva sau nu..dacă "ea" chimia, mă devastează:)sau.. nu poate mai mult, sărăcuţa:))
    Chimia acum, atât de dorită de noi toţi până la urmă, s-a dovedit o cârjă pricăjiă(voluptoasă)preponderent necesară perpetuării speciei şi..nicidecum o Odă a bucuriei, a satisfacţiilor noastre pasional-sexuale(sic)!"




    Inteligent...sharp...foarte masculin.Numai cineva care odata a suferit poate sa scrie asa.
    Dar intr-o zi mi-ar placea sa-ti schimbi un pic parerea.Doar un pic.

    RăspundețiȘtergere
  10. MyEyesOnyou :)
    Si "ea" e intro continua schimbare, dar baza..BAZA lucrurilor nu se poate schimba!
    De acolo pornesti. Schimbarea este in inima lucrurilor si ca sa nu pierzi..trebuie fii in ton cu Ea cu Viata! Daca o pierzi, pierzi TOTUL. Cat vei vrea sa te minti de frumos sau grosier tot nu te vei salva.Ce-i drept ca o vei "simtii" cand nu te astepti.
    Tocmai de aceea se cultiva inconstienta in Miorita. Prostia este regele care e.. gol..
    si are zeci de mii de slujitori la fel de goi.

    Nu cred ca e vreun reper "suferinta" la mine..pe cat un exercitiu sufletesc amplu
    ce-mi da posibilitatea de "a vedea" si sonda foarte usor persoanele..din acest punct de vedere.Adica motivul exact pentru care TOATA LUMEA fuge..invatata sa fuga!!! Its true.

    RăspundețiȘtergere
  11. iubire...iubire....nici nu mai stiu-la modul general-daca acest sentiment este ascutit pe o parte si tocit pe cealalta....
    o vorba-cliseu spune ca in dragoste unul iubeste si celalalt permite sa fie iubit....important e sa nu fii...celalalt....
    gresit....
    in mod fatal treci prin ambele stadii....asta in cazul existentei unui combustibil care asigura arderea....altfel....
    una din nuantele iubirii este data de fidelitate...nevoia de apartenenta....ea e doar a ta si tu doar al ei....
    hmmm...e un ideal...si ca orice ideal nu e usor de atins si nici de pastrat....
    si asta pentru ca nu ne-am nascut monogami....
    am mai spus si o mai repet(pentru mine in primul rand)....nu ne-am nascut monogami,suntem asa din cauza societatii,a religiei....
    asa cum spuneai exista si''cupluri ce au ajuns fericite la doritele bătrâneţi..însă.. cele mai multe au fost pline de concesii....''
    si atunci ce ne ramane de facut?
    sa o luam mereu de la capat sau....sa ne pastram iluzia ca suntem langa persoana potrivita....
    poate ca pentru unii nu e doar o iluzie....e o realitate concreta....acestora le doresc ca realitatea lor sa nu se transforme in....orice altceva :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga mea pandhy..bine zici
    "Idealul" insa.. e pe cat de stufos pe atat de neclar pentru individ si posibila "jumatate".
    Vezi tu oamenii(era sa pun ghilimele) si-au facut din unele chestiuni auzite..principii ptr.a le aplica.ERONAT! Cam asa sta Idealul asta.. si exclusivitatea in Iubire, pe care disperatii-tacut-tumultosi si-o merita... soarta, mai devreme sau mai tarziu! Nu ca ar trebui,in general, sa se faca dreptate...dar se constitue comportamente aberante si dorinte tampe ce mai mult ii zapacesc si tampesc-bland spus!Iar de aici Turnul Babel in care traim si aproape ca numai putem respira. Asta e Contra-Societate.
    (...)
    Concesii.. putem sa facem mult si bine, dar langa persoana potrivita,si nu la ce iti arunca hazardu:))
    Sunt multi/multe care.. daca a cazut unul in plasa..mama...ce destin! mama..ce forta:)
    Scapatul de necunoscute prin fiziologic nu duce deloc departe. De aceea avem impresia ca suntem inconjurati de prosti/si rai peste tot.

    Cat despre Iluzie ..cred ca fiecare avem o forma proprie , insa ar trebui si asta discutata.
    Pentru ca ea este in functie de Iubire si Inconstient, iar astea amandoua sunt muultilateral dezvoltate..insa prost(ne-multumitor pentru ele/ei adica)
    Cred ca.. cel mai bine ar fi imbinarea Iluziei cu Feelingul! Daca asta din urma e substantial..atunci si Iluzia se va preschimba in Real-itate, in Iubire.
    N'est pas, te sarut:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ah, Joker, cum scrii tu! Io te citesc, dar mi-e nu stiu cum sa comentez, ca, nah, io nu le zic asa de bine! Dar, uite, de data asta spun asa: exista toate variantele, atatea cati oameni sunt. Exista toate iubirile, atatea cati oameni iubesc. Atat stiu, atat pot.

    RăspundețiȘtergere
  14. Multumesc mult Catalina, frumusetea bunului tau simt...sentimentele tale.. sunt indeajuns!
    Intotdeauna modestia.. trebuie sa stea si pe o noblete sufleteasca. Tu..o transmiti usor ca o ai.

    RăspundețiȘtergere
  15. ahhh....daca am avea incredere...totala si definitiva in feeling...poate am fi la adapost....dar rationalul e acolo...mereu prezent...si...uite asa totul sau aproape totul ajunge sa fie o iluzie...
    tu...tu...ti-am mai spus...esti un norocos...ai mereu un as in maneca :)
    sa fii iubit :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc..mult:))
    Asul meu din maneca?
    Sunt fiintele alese, cu frumosul alergand prin vene. ..Cu gratia aruncata chiar si la jumatatea drumului. Eu sunt norocos ca reusesc sa cunosc suflete ca al tau..acelea care reusesc a identifica..!!
    Iar aceste abilitati nu ca ti le cultivi..dar le posezi, le ingrijesti..le impartasesti, pentru igiena ta personala..sufleteasca daca vrei:)
    Te imbratisez cu drag..pandhora

    RăspundețiȘtergere
  17. e randul meu sa-ti multumesc :)
    pentru ca ma lasi sa trag cu ochiul in spatele acelui zambet....:)

    RăspundețiȘtergere
  18. pandhora
    Ma rog, eu as fi zis ca tragi cu sufletul..
    prin paiul ala special facut.. sa tragi esentele tari! Dar daca tu zici asa..inseamna ca fara aprobarea mea o sa ma deeochi! Si atunci ..ma gandesc sa nu-mi cauzeze:)

    RăspundețiȘtergere
  19. In terenul de joc ,numit VIATA, in privinta dragostei(suna mai romanesc, dragoste decat iubire, nu crezi?), vicisitudinile au gheare mai urate decat in mintea noastra. Toti ne dorim o relatie de dragoste ideala, dar eu cred ca ea nu exista din pacate. Dupa cum o cititoare de a ta a spus mai sus, unul din cei doi protagonisti daruieste iubire iar celalalt permite sa fie iubit, asta in cel mai norocos caz, zic eu. Iar norocosul care primeste DARUL zice: "Vai ce cadou superb mi-ai adus, nu trebuia sa te deranjezi, frumos din partea ta, pentru ca stiu ca provine din suflet, si va fi destul de dificil sa-l port, o sa am o responsabilitate prea mare acum , este posibil ca iubirea ta sa ma incomodeze la un moment dat. Sincer,acest cadou, este cam inutil si nu am nici instructajul de folosinta la el,ti-l voi returna foarte curand. Acum, sa nu te superi pentru ca uite, tu, chiar imi placi, esti o persoana agreabila si drept rasplata ca te-ai gandit la mine, voi petrece uneori, cateva ore in dormitorul meu primitor,hai te pup dulce,o sa te sun eu!"
    Deci, dragul meu viata este cruda deseori. Cateodata imi doresc sa nu mai simt DORINTA, sa fiu imuna la iubire si sa fiu mereu pe postul partenerului care refuza CADOUL. Parafrazind-o pe comentatoarea ta, important este nu fi celalalt. Hai, te pup, te sun io!

    RăspundețiȘtergere
  20. Mama Dreacu'...
    Cine sa fie de vina ca nu ne-am invatat cine suntem noi. Cine-o fi de vina ca ca nu ne-a invatat sa ne placa cine este celalalt!
    Cine-o fi de vina ca lucrurile minunate in viata daca apar nu tin o vesnicie. Cine ne-o fi invatat ca in viata asta trebuie sa cultivam o dependenta care frizeazaza de multe ori cretinismul.
    Am mai spus autoeducatia poate rezolva multe in viata asta, cu o conditie sa nu fie prea tarziu!
    Mai.. M.D.e important cum(te)Iubesti!
    Si nu te vad o ghinionista,te sarut!
    Ai.. termina cu pesimismul...
    Chiar daca n-am suportat de cand sunt, hai sa-ti vad cornitele:)

    RăspundețiȘtergere
  21. MD este extrem de lucida in commentul ei....dovada ca e o persoana calda si sensibila ca doar de aia e MD :)
    nu o sa folosesc perimatul cliseu''ce nu ne doboara.....''dar,chiar sau mai ales cand e vorba de sentimente...a iubi-iubire,a durea-durere...a uita...e tare greu....toate astea ne construiesc pe noi....si la un moment dat,tarziu in viata vom intelege ca suntem ceea ce suntem si pentru ca am simtit....iubit....suferit...ne-am revolatat,poate am mintit si am inselat si am platit si am iertat si am fost iertati...sau nu...
    un zambet pentru MD de la mine :)

    RăspundețiȘtergere
  22. eu, daca nu cer prea mult...vreau sa stiu cine esti.

    RăspundețiȘtergere
  23. Cred ca mai potrivit ar fi fost titlul, " te-as iubi, dar n-am cu ce".Multi dintre noi ne mintim ca iubim sau credem ca iubim pe cineva. Singura dragoste adevarata si total neconditionata, este aceea dragoste pe care o avem pentru parintii si copii nostri. Aceasta dragoste o purtam cred si dincolo de viata. Dincolo de aceasta, totul este trecator. Si ce pacat!
    Nu sunt deloc pesimista, doar melancolica uneori. Am avut si eu momentele mele de ratacire in viata si tu aproape ca mi-ai deschis niste rani. Dar, norocul meu este ca, cicatricea lor este destul de ferma si nu cedeaza la vorbele tale de duh. Sunt o norocoasa a sortii, nu ma consider deloc ghinionista. And, on top of that, i am going home soon, my lord! Fereste-te, ca o sa ai cosmaruri din momentul in care o sa pasesc suav pe pamantul romanesc. O sa ma scund in mintea ta si o sa aflu eu cam toate secretele tale, o sa te demachez si o sa-ti vad adevarata fata si in ultimul rad o sa-ti scot asul acela din maneca, cu, care ne duci pe toti de nas. Asta, apropo de cornite! Tu m-ai starnit sa-mi arat cornitele diavolesti.
    A, era sa uit, invata-ma si pe mine sa aprofundez autoeducatia de care aminteai mai sus. Nu-mi iese chestia asta deloc.

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc mult sa vedem acum rezultatelesa speram ca sunt pe masura asteptarilor..P.S:si mie imi place tare mult cum scrii..de aceea trebuie sa te felicit si eu:)!

    RăspundețiȘtergere
  25. :))Acum ascult Loredana:
    "-Greu e inceputul dar o sa-ti placa si.. apoi nimeni n-o sa te intreaca,
    Doar inchizi ochii stransi..pumnii spui draga..si ai scapaat!
    -Ma intreb ce sa faac.. sa gasesec pentru a ta iubire.. un cantec de leac "
    Cata luciditate Dumnezeule!

    @Mama Dreacu... Te-ai prins??
    Pentru Inceput(in Iubire)trebuie sa..
    "inchizi ochii stransi" Si pumnii la fel ii tii, stransi.. spui "draga.." si ai scapat!
    Asta iti spuneam si eu MD!
    Alegerea noastra este sortita ERORII,FALSULUI.(Ma rog eu am fost mai atent,born too feel:))
    Loredana, asta spune..printre cuvinte, Daca vrei Iubire trebuie sa faci..ce a cantat ea! Ne-Realul ala numit-DEZINTERESAT/A aia e in P.....a Iubirea!(scuze)
    :)
    De aceea, sta in puterea,ratiunea si in credinta noastra sa alegem..nu "Norocosii" si "CADOUL"Lor. Ce legatura are Sex-Appeal-osu cu Iubirea sau politicianul ce ea-Niciuna!
    Daca vrei sa fortezi limitele, daca inchizi ochii si-l iubesti asa cum e el "Libidinos"-Aia e Iubirea! Daca ii vezi nesimtirile-atunci devine grav. Deci ori vezi, ori nu vezi!
    Pentru "glanda vazutului"iti trebuie spirit(mult), antrenament si auto-educatie.
    In dreptul meu asta Mama Dreacu, inseamna sa stii cum functioneaza orice femeie, ce iti cere, unde vrea sa ajunga d.p.d.v.al biesericii mai ales, dar si ce sa faci.. ca sa nu regreti impreuna cu partenerul(inconstientul).
    In alta ordine de idei, nu alege libidoul, chimia-smechera!
    Sau daca o face..Tu.. te faci inteleasa, pentru ca Tu.. stii cine e Prostul, Nepregatitul si Inferiorul in relatie cu tine! Superioritatea Femeii trebuie sa fie reflectata..amprentata pe El. Daca satisfaci orgasmic un prost-nu e "vina" lui. E o treaba mult prea veche, mitica si nu se vindeca doar cu cuvinte, juraminte sau contracte(grase)maritale. Asadar autoeducatia e ste..sa nu iti para rau, ptr.ca suntem oameni(frivoli de la nastere)si ca sa ne depasim limitele trebuie sa ne invatam sa ne iubim prostii, de fapt cum functioneaza..cu facatoarele lor!!Si bineinteles modelatorii, aia sunt ceva mai scuzabili! Deci, titlul e bun.
    Te iubesc dar eu nu stiu ce inseamna asta..., ptr. ca mi-a fost interzis sau limitat sa invat, vezi ptr.aprofundare piesa pusa mai sus EXTRAORDINARA. Daca din 3,4 piese ca astea sau 3,4 filme n-ai inteles nimic...vei face parte din MAJORITATE! Iluzionisti-materialisti-cu ceva-orgasme-consistente-dar goi-goi, crezand ca ii salveaza biserica si alte 2,3 adjuvante.

    RăspundețiȘtergere
  26. @Pandhora
    Cand ne intarim din ce ne doboara..., materialul nu este chiar asa de rezistent pe cat se spune.
    "Extrem de lucid" daca.. e sinonim cu reactia fireasca in fata "prototipului" asta nu inseamna ca asta este "comportamentul optim admis". El trebuie revizuit, preschimbat! Crede-ma ..duhneste un miros de previzibil intre astea doua sexe mama-mama:)
    Atitudinile expirate din dragoste din pacate nu prea cunosc "imbunatatiri". Foarte probabil nici nu le mai crede nimeni. Am devenit niste ludici cu jaratec!

    @Solitary Thoughts
    Cine sunt?
    O pasare coborata din coliviile Lui.
    Ca sa ma cunosti trebuie sa ai aceeasi anvergura a aripilor..cel putin cat a mea.
    Tare abordare:)
    -Sa stii ca toporul chiar nu-l am la mine .
    Sau ca sa te prinzi mai bine, sunt cineva pierdut.. intre Michael si Heath Leadger. Pana la urma cred ca ai intrebat bine..ca nici eu nu stiu! Vrei sa pornim sa cautam?
    @Bettina..
    Daca e asa...te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  27. JOKER, m-ai lasat ca la dintar cu raspunsul dat lui DREAMER la remarca, pertineta, ca ar fi corect "Te-as iubi, dar n-am cu ce".
    Replica asta este de batut in bronz: "Astfel, mii şi milioane de inşi ar fi scutiţi să numai fie.. nu în trendul codrilor ci în "rândul lumii"(lor),absolviţi de vina de a nu învăţa nimic ori a umple cimitirele degeaba.".
    Bai cata profunzime. Cum faci de nu te sufoci? Tragi tare in piept??

    RăspundețiȘtergere
  28. Bună seara Joker! :))Eu chiar simt că eşti lângă mine şi vorbim. E o senzaţie ciudată având în vedere că nu ne cunoaştem(şi având în vedere că nici nu vorbim, eventual doar eu...) Oricum, despre iubire s-au scris multe şi s-au simţit multe şi încă se mai simt...dar totuşi, de ce crezi că Adam şi-a dat fericirea pentru Eva?Sau când a făcut aşa ceva?

    Cu privire la commentul tău (ultimul post) ...aş putea să optez pentru ultima variantă, adică zbatere în gol.

    :)O seară plăcută!

    RăspundețiȘtergere
  29. Hopa..
    giurgiuvean la orizont!?
    Am crezut ca ati murit de mult!!
    Asta?
    O fac de multi ani incoace, dar mai ales pe considerentul substantial ca ingrosati sensul non-sensului. Sau al goliciunii de dragul sensului corect ori nu!
    Gramatical scris..altfel spus, poti sa nu intelegi nimic, nu ca daca am incercat sa pun o astfel de titulatura si ar fi aparut cineva..chiar ar putea...:) sa descopere ceea ce este gol de miez(sau sens)de mai multa vreme incoace.
    De orice. Sau ma rog de dragul "facutului"...ori al batutului darabanei, pe considerentul "ca suna".
    Bine ati venit pe taramul celor fara de limbaj de lemn, politicianist. Asta e semnul ca cine stie..poate v-ati saturat/desteptat. Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  30. @Sandra.
    "despre iubire s-au scris multe şi s-au simţit multe şi încă se mai simt" ?
    Aici unii incercam sa blamam subconstientul colectiv iar altii.. continua s-al inalte la ceruri pe considerentul ca "ce frumosi suntem noi" punct(si prea putine virgule)
    Daca tu la 17 ani ne poti reimprospata...ucide-ne lent, te rugam. Iti dam voie..si cu un entuziasm nedisimulat:)

    -De ce El si-a dat fericirea pentru Eva??
    Paii... cere referinta bisericii si fanilor sai piosi de "autentici"
    Noi ceilalti.. nu suntem bagati in seama..,
    nu ca am putea si vreodata.
    Pilduieste-ne..maria ta!
    :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Ce-mi place mie aici la tine! Am primit de la Pandhora un zambet, care sunt convinsa ca este unul din cele mai superbe zambete din lume si pentru care ii multumesc, apoi de la tine lacrima de fericire in cadere libera, acum cateva zile si ma intreb, daca acest schimb de idei pe care il avem noi toti aici nu este tot un soi de iubire? Suflete sensibile si atat de frumoase. In frunte cu-n sergent major, care este gazda noastra-Jokerul.
    iti multumesc pentru instructajul in aplicarea autoeducarii, dar nu promit ca materialul oferit imi va intra in cap si in cornite. Voi fi o supravietuitoare si imi voi purta amintirile mele frumoase si mai putin frumoase cu demnitate. In ceea ce priveste prezentul, voi continua SA IUBESC, pentru ca spre deosebire de cei mai putin norocosi, EU, AM CU CE!

    RăspundețiȘtergere
  32. Amin!
    Sa te vad pe plus:)

    Si totusi..ai grija la cornite..
    Indreptarea, infigerea, persistenta...ori alte reactii ale atintirii dumneavoastra ma indreptateste daca..imi permiteti sa va sugerez si un mic sfat:anume sa va intrebuintati de un dramaj de precautie:))

    Te imbratisez cu mult drag Mama Dreacu. pfuu..ce contradictie in termeni, numai vina ta E(tu m-ai pus sa tin la tine:))

    RăspundețiȘtergere
  33. V-aş reîmprospăta în cazul în care eu chiar aş mai crede în *cât de frumoşi şi ce frumoşi suntem noi*dar vezi tu, prin simplul fapt că nu văd acest lucru recurg să mă ucid lent doar pe mine.


    Măcar ai zâmbit involuntar! (Iar dacă nu ai făcut-o,cel puţin lasă-mă să cred în versiunea mea)

    Aripile mele nu sunt îndeajuns de lungi încât să...

    RăspundețiȘtergere
  34. Multumesc frumos Sandra pentru sinceritate..
    La capitolul *Aripi lasa-ma sa te inscriu la un curs de alungire!
    Cat despre pesimismul asta-cultivat eu unul nu(va)inteleg!!
    Ce stai si tu intr-un oras de-asta ca Giurgiu unde se impartaseste nimicul si prostul gust..si unde parca toti seamana intre ei?
    Lasa-ma sa ma indoiesc!

    RăspundețiȘtergere
  35. E mult realism in postarea ta. Totusi, mare grija sa nu generalizam..unii poate chiar au cu ce..doar ca poate nu au destula forta sa lupte cu opinia celor din jur, cu trendurile. Iubirea trebuie intai "simtita" si nu invatata..totusi nu ne putem autoeduca si in ceea ce priveste iubirea? Cred ca e in fiecare un sambure de iubire..doar ca nu are conditii prielnice sa creasca..mintea nu-l lasa, educatia, biserica, trendurile..cum spui si tu. Foarte sugestive melodiile alese :)

    RăspundețiȘtergere
  36. Stiu fly2sky..
    Viata a inceput sa fie sinonima cu
    "generalizarea". E dureros, e revoltator, e inuman.. si pe undeva chiar nefiresc sa crezi ca un comportament, o aptitudine, are sau duce la aceeasi expectanta,ori se indreapta spre o ACEEASI VIZIUNE SAU TRAIRE!

    Asadar, "simti"pentru ca s-a creat un cadru OPTIM...cu alte cuvinte, exact ce astazi o societate intreaga nu-si mai doreste!!! "Mijloacele" o ajuta la aneantizare, la relativizare.
    Clar fiecare avem un sambure, mare.
    Ce sa-ti spun: ma mandresc ca te cunosc..pentru pozitionarea ta in inima lucrurilor.
    O arata perfect..identificarea melodiilor.

    RăspundețiȘtergere
  37. hop apar si eu din senin... si la fel cum apar ma retrag ... pun pariu ca nimeni de aici, nici macar tu, nu stiu sa se iubeasca pe ei/ nu stii sa te iubesti pe tine... d-aia nu merge ... 1+1= 1 sau 2 ? asta incerci tu sa afli? mie-mi da intotdeauna cu ,,radacina'' ... iubire, sentimente, rationamente.... o retea complicata...

    RăspundețiȘtergere
  38. Pai Power.. de "Radacina" ii tot dau si eu aici.
    Dar dupa precum vezi reteta mea e plina de stufaris, papura, lichene, lichele, corali..,ce e drept cam invizibile. Adica exact ca duhurile:))

    RăspundețiȘtergere
  39. la naiba... si eu vad numai roze :D

    hai ia o leapsa ... poti sa lasi la comm o idee doua de filme :)

    http://after-w0rk.blogspot.com/2010/07/leapsa-1.html

    RăspundețiȘtergere
  40. Power..o sa raman putin restant la leapsa..asta
    Momentan..:)

    RăspundețiȘtergere
  41. Nu Joker, nu am murit inca. Blogul tau ma tine in viata. :)). Nu te bucura, fiecaruia ne vine randul. Si atunci blogurile noastre vor deveni ruinele a ceea ce au fost candva:)) Ma bucur ca poti conjuga cu surprindere, in ceea ce ma priveste, verbul a fi la prezent. Jokareste mai departe cu prietenii care-ti sunt atat de apropiati.

    RăspundețiȘtergere
  42. Sicti..
    Pana n-o sa vad ca tu sau "verisorii" n-o sa faceti ceva, impresia cu radacini bine ancorate in Certitudine nu o sa mi-o schimb!

    RăspundețiȘtergere
  43. uite chiar n-am stat sa ma gandesc "cum" iubesc...ma duc sa-mi fac autocritica.

    RăspundețiȘtergere
  44. hei jokerule am vazut ceva comentarii de la tine pe blogul meu si iti multumesc...blogul tau m-a stupefiat, n-am apucat sa citesc pentru ca am probleme de existenta in devenire de medic si ma preocupa alte chestii...dar de abia astept sa vad ce zici si tu pe aici:d sper sa vezi comm asta. :*

    RăspundețiȘtergere
  45. Te a stupefiat asta..?
    Pfuii.....e doar inceputul.
    Don´t try.. this at home!

    RăspundețiȘtergere
  46. Multumesc nume exotic. Cine esti?
    :)

    RăspundețiȘtergere
  47. ok filosofule si numele? :p
    eu sunt andreea.

    RăspundețiȘtergere
  48. Iubitor de intelepciune..ai auzit? sau///nevoie de lumina in bezna in care te/ne scaldam ai..nevoie? Eu sper ca da. Deci nu e filosofie.
    Numele meu? Uite te in ochiul meu...citeste-ma!

    RăspundețiȘtergere
  49. esti dus pe bune:)) uhm..ce sa citesc..cum te cheama? jokerule:p

    RăspundețiȘtergere
  50. Sunt dus..cu siguranta!! Insa spre inima cui! Ghici? :))

    RăspundețiȘtergere
  51. unii au ajuns sa creada ca nici nu pot sa simta fara sa ceara.

    RăspundețiȘtergere
  52. eu pana acum nu am facut concesii intr-o relatie caci nu am incurajat acest gen de abordari.Si nu din cauza ca sunt prea rigida(Doamne fereste!)ci doar ma respect si mi-a fost bine fara.Faptul ca acum nu am o relatie nu e o dovada elocventa ca celalalt a trait rau alaturi de mine fara concesii.
    se poate iubi si in lipsa lor:)

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog