Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

16.06.2010

Şoc şi Groaza. Ma bine..să nu aflăm!?



Ce poate fi mai minunat în această viaţă decât să descoperi, să înţelegi cum merg lucrurile!Cum funcţionează ele. Mai precis ce ascunde inima în povârnişurile ei milenare atât de încercate şi schimbătoare, după cum au bătut interesele istoriei, făcute de bărbaţi.
Din postura de iubitor al lucidităţii aflat întro destrămare permanentă de sentimente înălţătoare, zilele trecute nu mică mi-a fost mirarea desluşind în bună măsură o Mega Ecuaţie.. Cele ale cărei rezultante ne modifica vieţile şi destinele neîncetatat. Subiectul vizează relaţiile în filigran dintre Bărbat/Femeie totul văzut prin criteriul şi sub securea paradigmei decadenţei morale feminine . Andra este cea care s-a avântat şi la postat.. mulţumindu-se doar să-l lanseze vrac, mai bine zis să-l răstoarne ca fiecare să culeagă ce vrea. Tipic. Numai că.. subiectul este unul deosebit de important prin dimensiunea lui existenţialistă la nivelul societăţii noastre, datorită mesajelor puternice lansate. Ni se dezvăluie fără milă percepţiile noastre (!) dureros de asemănătoare, chiar dacă doar la suprafaţă.
Gâsculiţa, Frivola, Vampa, Nimfomana, Curva, Femeia fatală. Lista este închisă de Lesbiană sau uzurpatoarea propriei condiţii. Care mai este rolul jucat de Femeia "de casă" vă las să savuraţi. Din tenbrele realităţii!! Aşadar dragilor.. aveţi ce descoperi!..Atenţie însă, poate provoca nelinişti pâna la sfârşitul vieţii. De aceea recomandat ar fi.. doar iubitoriilor de adevăruri necosmetizate, împătimiţilor purităţii. Destrămarea Evei pierdute sau descrierile celor 7 tipologii de femei la confluenţă cu gospodara, sunt minuţios reliefate în contextul actual dar şi pliate perfect ca nişte contra-actori talentaţi ai jocului nostru cotidian, latent şi atât de vivace. Concluzia.., rămâne aceeiaşi şi a fost prefigurată de către geniul scriitoarei Simon de Beauvoir..acum 60 de ani!! Anume adâncirea femeii în secundaritatea conferită de infernul sclaviei sexuale.Fascinant este insă.. cum vede astăzi autoarea noastră, amprenta fiecărui personaj al dramei colective în raport cu cel pe care la dominat întotdeauna, însă de pe locul secund, Bărbatul. Iată acum desfăşurarea de forţe..
Exploatata-Gâsculiţa, Frivola-Stricata care nu se ia în serios, Vampa-Vulgara, Nimfomana-Dispreţuită că face pe ascuns poftele masculine denigrând orice alt stil de viaţă sănătos, Curva-Victima absoluta(?)ce-şi foloseşte condiţia erotică nu pentru actul în sine(??) simulând plăcerea ca să-şi câştige existenţa. Urmează Femeia fatală, Don Juanul pe dos, pe cât de pasiv-inaccesibilă pe atât de râvnită şi intrată definitiv în farmecul şi chiar afecţiunea bărbaţilor, completează tabloul social şi anunţă primejdii nebănuite!În acest imperiu al plăcerilor pe viaţă şi pe moarte Lesbiana vine şi dă lovitura! Refuză să mai urască bărbaţii, sfidând puterile considerate demonice descoperindu-şi propriul erotism. Nu mai doreşte să fie dresată social. Dacă până acum relaţiile şi mecanismele vieţii încă mai produc sens pe contrasens , termenul de "nedreptate".. pare să dispară din dicţionarul existenţial şi firesc.Dacă este sau nu un pericol la adresa societăţii sau poate fi ..percepută ca simplă joacă, această minirevoltă şi emancipare la nivel cultural al Lesbienei vă las pe voi să opinaţi. Materialul oferit de Andra aici zdruncină din temelii jocul atât de ipocrit al purtătorilor de măşti de astazi.. mult prea încrezători în roluri "copiate" de multe ori groteşti.
Ce-ar face orice Om pana la urma? Ar încerca să iubească de 1000 ori.Cu orice preţ

25 de comentarii:

  1. pffff... eu nu vreau sa-i inteleg pe altii/ altele pana nu ma inteleg pe mine. dupa ce ma inteleg pe mine ii voi putea intelege pe ceilalti. interesante prototipuri. dar si astea sunt masti. atitudini pe care le invatam, le dobandim pe parcurs. cred ca la un moment dat important e sa ne debarasam de toate atitudinile...si sa cautam in noi Esenta. pentru asta venim in lume.
    tu ce spui, Joker?

    RăspundețiȘtergere
  2. pe mine ma cam depasesc comentariile voastre de aici... cred ca ma voi retrage usor...sa nu observe nimeni :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Daa..alti au alta parere..,
    de exemplu grataru si diploma sunt doua repere care...ii duc hat!...pana la sfarsitul vietii.ei se bucura dar nu prea stiu de ce! Nici nu-i intereseaza.(si nu e acea fericire)

    Esenta tine Lori de educatie si de acel "organ"pe care il sadesti si ti L cultivi cu bucurie ca inseamna CEVA! Mangaie inima ca..recunoastere si rezonanta in Celalalt.
    Acum Nu te poti debarasa, majotitatea decid/e.
    Ca maneaua e oda..de exemplu sau ca _ututul e cea mai grozava dragoste..umana:))

    RăspundețiȘtergere
  4. la postul anterior... :)
    ai avut dreptate cand ai spus ca blogul se transforma in messenger. nu e tocmai o idee buna!
    o seara minunata, draga Joker!
    numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. E relativ, draga joker, totul e relativ, de-astea nu am comentat postarea, le-am citit si le-am redat asa cum sunt. Evident fiecare intelege ce vrea si ia ce i se potriveste. Nu detin adevarul absolut si nici nu imi dau seama exact daca traim pe aceeasi lume. Discutam asta la un sotron eventual...

    RăspundețiȘtergere
  6. ..credeam că la un şotron virtual.Dacă e s-o punem de unul real pe ce să mimizam pe chibrituri sau pe cutii de obeuri? Apropo ma seaca treaba cu "adevarul absolut". Viata asta miroase de la un miilion de ani lumina a previzibil sii...noi o tot dam ca "totul e relativ"... ca sa nu vedem substanta. sau ne e frica de ea pentru ca nimeni nu s-a ocupat de ea!
    Noi ne perpetuam pasional cu sau fara ghilimele si ne place sa (fim mintiti)sa..MINTIM FRUMOS.
    Asta am cernut pana in sec.21 asta facem acum.

    RăspundețiȘtergere
  7. nu ştiu...dar eu tare-aş vrea sa mă îndepărtez de ea :-<

    RăspundețiȘtergere
  8. ei bine...de ştiut,se pare că nu ştiu.de mângâiat se pare că n-am pe cine.de aşteptat m-am săturat.şi de iertat nu pot...

    RăspundețiȘtergere
  9. in trand? ;)) scuza-ma ca ma bag in conversatie, neinvitata, dar tare ma amuza? ;))
    de ce ii spui fetei ca asta e idealul? ia spunei-o tu pe aia dreapta!
    si scuza-ma ca nu am observat melodia! care e superba, de altfel! :X
    cred ca s-ar fi potrivit si http://www.youtube.com/watch?v=dgnwT5YHW38 .
    pentru ca , de fapt, toti suferim ca nu ne simtim destul de iubiti. si nici nu suntem. dar cum sa fim daca nici nu stim sa iubim si nici sa primim iubire?... :)

    RăspundețiȘtergere
  10. "Subiectul" s-a metamorfozat intr-un masochism supervizat si edealizat.Iar chestiunea nu mi se pare straina deloc.
    E totusi bine ca nu e o soarta pierduta. Sau asa pare

    RăspundețiȘtergere
  11. Joker, am o curiozitate, de ce ai ales fotografia aceasta pentru articol?

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru ca poate reflecta femeia asa cum o vezi tu, cum este in conceptia ta. E a doua fotografie de genul asta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dragul meu, iarta-mi absenta dupa blogul tau dar si dupa al meu. o sa fie cam liniste o perioada, in special pe blogul fiului meu si ti-am explicat de ce intr-un comentariu. Inca am probleme tehnice cu internetul al carui conectie imi da batai de cap frecvent. Dar te-am citit astazi si ma intreb, care este tipul de femeie care te-ar multumii pe tine, avand in vedere ca am impresia ca esti foarte pretentios la acest capitol. Dar te rog fi mai putin filozof in exprimare pentru ca mi se face creierul si apoi parul carlioante ca sa-ti inteleg mintea si e pacat de banii dati la salon de a-mi indrepta parul.
    PS. Vin acasa in 12 zile sa fiu impreuna cu fiul meu in pragul examenului de admitere, dar din nefericire parintii mei nu au internet si o sa-mi fie un dor nebun de articolele tale. Poate facem o carte( joc de carti) impreuna daca promiti ca nu trisezi. Si crede-ma ca nu o sa-ti dau cu nimic in cap, pentru ca nu sunt atat violenta cum spun gurile rele . Sunt tipul de femeie frumoasa si periculoasa in care sa nu crezi, chiar daca ochii mei sunt caprui.
    Melodia este superba ca de altfel tot articolul.Pe curand my lord.

    RăspundețiȘtergere
  14. Hai ca mai induiosat nesperat:))
    La ce zi moarta am avut..multumesc de cuvintele alese dar si pentru melodie. Te sarut pe cornite(sa nu-ti mai creasca)de noapte buna.. si sa dai un semn cand ajungi pe taram mioritic

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc Lori. Noapte frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cum om fie noi, femeile, ne iubiti! Pentru ca si noi va iubim si ne simtim bine impreuna!

    RăspundețiȘtergere
  17. Joker, pe blogul meu apare ca ai scris un nou articol, Michael. Precum vad, nu e. Unde e?

    RăspundețiȘtergere
  18. hmmm....citind comentariile la postul tau... realizez cat de mult simtim nevoia sa ne jucam.. si noi-femeile si voi-barbatii...
    cuvintele...spuse si nespuse....senzatiile pe care le lasa....simt o urma sau o unda de placere....atractia,curiozitatea,cautarea....schimbarea stau la baza intercatiunii noastre....si e perfect asa....doar ca nu putem pastra pe nimeni doar pentru noi....din pacate....sau poate asa arata FERICIREA?

    RăspundețiȘtergere
  19. Mama dreacu...a intrebat .Si eu m-am intrebat.De fapt...who's the one for you?

    Cineva te-a numit suflet frumos.As zice zbuciumat de frumos.

    Vezi ce inseamna sa-ti lasi rudele pe blog?Afla lumea lucruri pe care nu le vrei ...aflate.

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc Lady'sEyes Onyou:)
    Cand cineva vrea sa vada in suflet n-are nimic de descoperit..este exact ca poseta unei femei.. lucruri la locul lor.
    Daca esti "paralel" te poate destabiliza.

    RăspundețiȘtergere
  21. femeia, nu poti trai fara ea, nu poti trai cu ea, n-o poti ingropa in spatele blocului fara sa te vada vecinii...deci da.

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog