Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

03.06.2010

Sfârşit de sondaj. Sau deznodământul gol-goluţ care pute...dar nu răzbate

Au trecut aproximativ 24 de ore de când timpul acordat sondajului meu a luat sfârsit. Scopul a fost acela de a afla cum sunt, cum se cred sau ce credeţi... ca sunt giurgiuvenii.
De asemenea, am vrut să aflu la ce se mai râvneste, ce mai este dezirabil şi la ce proiecţii se dedau concitadinii mei. Opţiuniile cred că au fost îndeajuns pentru edificare.
Aşadar, la prima secţiune, credibilitate a primit Oportunistul cu 8 voturi, urmat de frate-su ala bogatu' Smecherul, cu 6 adeziuni..să trăiască! Pe turnanta caracterială urmează într-un firesc mioritic desăvârşit, modelul Sincerului cu 3 clickuri. Amabilul ca reprezentant al epocii trecute, iese fluierând din joc a pagubă..pe toate fronturile, cu zero voturi.

Ce se poate înţelege de aici este că:
- în România loc de surprize numai se găseşte.., poate totuşi să se reia enterntainmentul Andreei Marin.
- Misterul este şi el apus, literatura adolescentină sau plictiseala naţională politically correct manifestată generos încearcă de zor să-l resusciteze, în cel de-al 12-lea ceas. Avem noroc aici cu o bogată categorie de optimişti incurabili, unii, puţini la număr îndreptăţiţi.
-Frăţiorii democratici.. Oprtunistul-Şmecher jubilează deja în statutul asumat de învingător, în piramida opţională a existenţei.., şi nu în cele din urmă:
- Anomicul, devenit Rege neîncoronat, cel care face şi desface strategii, planuri ori supravieţuiri. De la carpe diem la concretizarea speranţelor, alea dresate strâmb mai mai să nu-şi dea obştescul sfârşit, moral.

Cea de-a doua secţiune, a filmelor
Aici situaţia e la fel de previzibilă. Proiecţiile de Dragoste conduc la vârf cu cele mai multe voturi, 7 secondate de comedii 6, genul horror 5 adeziuni..şi de cele mai puţin îndrăgite, Acţiune 3 voturi.

Situaţia în cazul opţiunilor cinematografice stă după subsemnatul în felul următor:
-În topul dorinţelor e firesc să domine filmul de dragoste, deoarece lumea încă bîjbîie după formele diverse ale sentimentului aneanentizat, alunecat pe banda subiectivului bogat în aparenţe, fireworks şi necuprins.
-Ca şi în secţiunea caracterială, la loc de cinste democratică în poziţia secundă stau comedia şi horror-ul(aproape că se confundă). Frăţiorii noştrii antropologici. De ce? Simplu: Pentru că reprezintă pâinea şi circul de care firea românului nu are cum să mai se poată despărţi!
Logodna e-n ceruri şi noi:))după ea. Suntem un fel de tusea şi junghiul prea-râvnitei Clipe, însă pe invers.
-Nu putea să lipsească în ierarhia vizuală, sufletească, a alegerilor cineastice giurgiuvene Acţiunea. Aşa cum ştim, la orice nivel şi pe orice palier al societăţii noastre, ea este vizibilă, credibilă săraca pe undeva, dar lipseşte cu desăvârşire!

În concluzie, exact ca la NOi: Ce e-n guşă nu e-n căpuşă, Una zicem şi alta fumăm!
Deşi.. poate apărea bizar nenumăratele filme văzute, adorate, rar ne pot schimba vieţile in "mai bine". Ca la shopping, consumăm şi iar consumăm..pentru că organul o cere sau automatismul ordonă.
Filmul trebuie să te provoace să gândeşti nu să te relaxeze...precum orgasmul, să te lase prost(Dacă eşti!), sau să ne uniformizeze.. şi să te trimită mai abitir la shopping de orice.
Corolar.
Cum e giurgiuveanul aşa e şi românul. Şi în pofida faptului că la acest sondaj au aplicat persoane care foarte probabil nu au fost în urbea de la Dunăre, el, tot rămâne relevant, deoarece starea de spirit e atotprezentă. Păcat însă că după zeci de ani marele Regret îmi rămâne, acela că nici măcar din filme.. nu înţelegem ceva. Dar la noi cititul printre cuvinte reprezintă adevăratul ViOL. În masă.
Fugiti.. dacă mai aveţi unde! Nu..n-am vrut să zic asta -Poftim de mă contraziceti..

6 comentarii:

  1. Cum ai fi vrut tu sa iasa placinta de mere daca ai folosit nuci, nu inteleg.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu doar am intrebat cum mai iese placinta:))
    si daca ea poate sa iasa ceva mai gustoasa.
    Nu sunt eu de vina ca bunica sa incapataneaza sa-i puna nuci. Numai nuci, iar in ochii nepotilor nu mai vrea sa se uite...fixista.

    Livia m-am prins! Vrei sa ma vezi spanzurat de glie si ma intrebi de ce ma apuca...retoricul!?
    Inertialul asta national miroase rau, a previzibil si ceilalti se piaptana. Desi multi din ei detecteaza.. ceva insa se incapataneaza sa nu-i zica Ipocrizie.

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.youtube.com/watch?v=qzGStIdMs6M&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  4. bunaaaaa ziua:D bine ai trecut pe pagina mea:D multumesc pentru sarut:P L-am primit/gustat si regustat:D Sa fie primit:D see ya:P

    RăspundețiȘtergere
  5. N-am participat la sondaj, dar am fost in orasul Giurgiu. Stii ce-am vazut si ce-am si inteles de la o prietena care locuieste acolo? Sunt preturi mai mici la haine decat in Bucuresti, este un intreg concurs cine are masina mai scumpa, mai manelista, mai noua, mai cea mai. Mi-a placut un parculet, de fapt doua. Nu ma-ntreba care ca nu stiu cum se cheama. Si e normal sa ne placa comediile. Ce naiba ai? Cum sa crezi ca un film trebie sa ne provoace sa gandim? Citeste o carte sau vezi un documentar, ce draq! :)) Hai ca esti copil...! Deci ai pretentii mari si neindreptatite, dar imi place ochiul critic. Macar nu umbli dupa Q5 sau 7 sau mai stiu eu ce noutate umbla prin Giurgiu. A, si sa nu uit. Mi-a placut pe faleza; am privit un vapor care acostase acolo si am mancat inghetata sub atenta supraveghere a celor de la "vama". Avea o titulatura pe care-am uitat-o (cladirea de-acolo). :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur..si eu ti-am citit cu placere opiniile :)

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog