Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

07.05.2010

Spirit al Dumnezeului meu...

Există în lumea pestriţă din jurul meu un om cât o întreagă umanitate.
E trecut, e prezent, e viitor. E părinte, e un soi de vraci, e terapeutul neinvitat al sufletului meu pereche pierdut....
Dispărut în negura unei existenţe înţepenite, între monotonie si ostilitate.

Este idealul spiritului doborât de valurile prostiei încredinţate acestei realităţi, atât de fade.
Este Iubirea contra-poeţilor în dimensiunea unei pretenţiozităţi... mai simple decât şi-o poate imagina orice trecător, spre infinitul nesperat
Este mai presus decât emoţia oricărui coup de foudre, aruncat de un Dumnezeu nerespectat şi atât de generos cu cine nu trebuie

Este rezonanţă, completare şi surpriză în acelaşi timp!
Concentraţia de mai puţin mister... decât mi-aş dori, vine dintr-o tristeţe pe cât de previzibilă pe atât de graţioasă
Este jumătatea mea de Altă lume! Aceea nevăzută, intangibilă

Divinul apărut prin zâmbetul poate prea inoportun.... Şi în care dragostea, sexul sau căsătoria apar ca nişte biete nenorocite de droguri
Ca nişte vicii..., traficate dintr-un surplus de Stări confuze ale unor comercianţi de suflete...
De copii, de maşini, de metrese, ne la locul lor
Atâta îmbinare şi asociere, profunzime şi întelepciune nu ai cum să întâlneşti ...
Omule care stai la rând-uieli. Dintr-un singur motiv! Nu o poţi detecta, culmea!!!
Pentru Ea, nu s-a inventat acei cromozomi ai adaptabilităţii gregare ori "normale"

Subiectivul, atât de uzualul rege al simţurilor, e damnat în faţa-i. Văduvit până la acea disperare tăcută ce i permite criminalului, să existe!
Uitatul eternul Androgin, prinde nesperat aripi frânte de la atâta negaţie seculară, în faţa acestui copil al mirajului
Suflet ascuns, ce reuşeşte să facă parcă o întreagă planetă să pută
Dezarmată....de zâmbetul diafan şi abrupt, exact atunci când te aştepţi mai puţin

E refren, e o altă adiere! E vibraţie internă... Acea nerăbdătoare ne-simţită rază de soare aşteptată..., dar necunoscută
Şi apare... numai după noaptea prea banală cu atâtea miii de stele, ale clipelor noastre "cele de toate zilele" pre-făcute...cunoscute!
PS
Mulţumescul a pierit şi după el celelalte rude împărăteşti ale domniei sale. Aşteptăm provincia sau de ce nu, extratereştrii.
Orice alte variante cad, din lipsă de consistenţă. În orice caz aş fi îndatorat dacă, am putea comenta ATIPICUL, ESENŢA.

57 de comentarii:

  1. Ce declaratie de dragoste! E chiar buna, serios! Ce femeie!
    Fii atent, Joker, asa ceva nu inveti daca citesti almanahuri! Ptiu, alama... al... cum dracu e corect? :))) Ce citesti tu, de fapt?

    RăspundețiȘtergere
  2. Atentie ca te suspectez de ne-giurgiuvenism, de ne-giurivi.,ptiu, de ne-bagare in cloaca cu mediocri.
    Cat despre ceea ce citesc eu, de toate, in sensul de a nu iesi din autenticitate si firesc(cum fac altii)
    Daca, cineva iti face cu ochiul de sticla, pe strada...sa stii ca am fost eu. Sosia de fapt

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe ce puneti ramasag stimata creatoare?

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe ochiul acela de sticla. De diamant, as zice :) Ce spui? Sau punem ramasag pe intuitie?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma indoiesc. Locomotia imi e bogata si mi-e greu a crede ca un umanoid ma poate detecta. Chiar si cu un feeling inaintat asa cum... pare ca il ai!

    RăspundețiȘtergere
  6. Draul meu, e vineri seara si stau cu un pahar de vin in fata si-ti citesc articolul,o data, de doua ori , chiar de trei ori si pot sa jur ca de fapt esti atat de profund in exprimare incat nu pot sa cred ca din cauza vinului ori IQ meu este limitat, de nu-mi dau seama ce vrei tu de fapt sa exprimi in el. Pe intelesul tuturor dracilor din familia mea, poti sa-mi traduci si mie? M-am considerat intotdeauna o femeie inteligenta dar incep sa cred ca nu este chiar asa, se pare ca nu-s de nasul tau.

    RăspundețiȘtergere
  7. DRaga mea colega. Relativ recent intorsi din iad, drumurile cele parcurgem dus-intors ne dau uneori stari superlative de traire intensa. Pentru ca ai reusit sa captezi spilul, iar efortul s-a dovedit precum era de asteptat, trebuie sa te imbratisez par avion. Crede-ma, nivelul tau de inteligenta nu a fost deloc afectat de paharul cu vin. Asa ca intri in Liga mea speciala de Ilustrii cautatori de Sens. Si nu-ti subestima mirosul.
    PS: Chiar regret ca nu sunt langa voi sa ciocnim o idee..data dracu'

    RăspundețiȘtergere
  8. Am primit imbratisarea ta rece si iti multumesc pt introducerea mea in orice liga vrei tu, dar, uite eu sunt la al doilea pahar de vin si tu tot nu-mi trimiti traducerea la articolul tau.I ar apropo de miros, imi cam miroase a stare superlativa de traire intensa. Ridic paharul in cinstea ta atipicule!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumirile si gratificarile datorate imi sunt prea sarace.
    Daca ajungi in Loja din Rai, sa nu ma uiti...!

    RăspundețiȘtergere
  10. Don't worry, nu o sa uit,mai ales acum ca ne gasiram rude.Dar locul meu, dupa cum stii nu este in Rai, ar fi mare plictiseala acolo, oricum.Eu prefer locurile calduroase, ca de frig m-am saturat.

    RăspundețiȘtergere
  11. E, ma luasi cu locul nostru. Sincer la Loja din Iad adica unde-mi vor pleca vecinii, nu vreau sa ader. Nu ca mi-ar fi teama de atotputernicu' dar raportarea mea finala e in alta PARTE. Iar vizavi de frig, ma asigur pe zi ce trece. Mi-am croit cea mai buna haina si ce e cel mai important, mi-am achizitionat cele mai sofisticatte arme. Si personale si de ucidere in masa

    RăspundețiȘtergere
  12. Da-mi si mie locatia, acolo unde este raportarea ta finala, nu de alta dar poate te vizitez. Nu asa fac rudele la batranete? Iar inainte de a pleca in acest misterios loc, spune-mi de unde ti-ai procurat haina aceea impotriva frigului, cine stie poate imi place croiala.

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Mama Dreacu' daca vrei locatia trebuie neaparat sa ma contactezi la 07________.
    In orice caz cand ajungi in giurgiu da-mi un SEMN.
    Oho..ho..hooo....!
    Pentru haine si croieli la fel, trebuie sa ma contactezi. Da nu-i bai, te simt, si tu lucrezi in sensul asta pentru unele case de moda.
    Da...poate vii pe aici si facem schimb de prototipuri de croieli.
    In orice caz, iti mutumesc ptr.ludicul dracesc administrat in dimineata asta! Te sarut, si nu pe cornite.

    RăspundețiȘtergere
  14. Bine te am descoperit:P, multumesc de comentarii, articolele recente s mult mai tari:p, adaugat la blogroll, imi place aici la tine draga domnule=))

    RăspundețiȘtergere
  15. maaama, giurgiuveneee :)) bun, bun de tot!
    fusei si p'aici. te salut, respectuos ;)

    RăspundețiȘtergere
  16. Ma da ce amprenta i-ti lasasi. Aia e o pozitie de mare inspiratie:))Asa s-au scris marile capodopere, ba chiar uneori au iesit si puii de intentii:))

    RăspundețiȘtergere
  17. Te-am sunat la 07-----, si erai ocupat, cred ca vorbeai cu "jumatatea ta de ALTA LUME".O sa mai incerc cu o alta ocazie. Pana atunci, apuca-te de scris pentru ca ai devenit cam puturosel.

    RăspundețiȘtergere
  18. Mi-am programat un drum...chiar saptamana asta la final.
    Asa ca: sa te uiti bine in jur, sa nu fi surprinsa ca cineva te va saruta:))
    Distanta te face adorabila sau asa esti tu...?
    PSy:Lumea mea?!? Roaga te.., sa nu te seduca intro buna zi!

    RăspundețiȘtergere
  19. Adorabila,data dreacu, chiar mai mult de atat.E timpul ca tu sa te rogi acum, ca sa nu ma intalnesti vreodata, pentru ca sunt o seducatoare de profesie.Iar despre saruturi, nicioadata nu m-au speriat, in special cele care le primesc prin surprindere, sunt cele mai placute.Drum bun, oriunde te vei duce! Sa fi cuminte!

    RăspundețiȘtergere
  20. E si tu, depinde!
    Asta cu "cuminte" cuprinde si inima? Sau e pentru cerebralii de rand:))
    Apropo tu ai invatat sa infranezi inima? Cand ea o ia da nebuna...pe campiile cu draci? Pline... cu d'aia impielitati in figuri artistice si cu usoare aere de mister?

    RăspundețiȘtergere
  21. Ma provoci la destainuiri, Joker impertinent! Dar pentru ca incepi sa-mi devi simpatic, iti spun un secret( sa nu auda nimeni altcineva), inima este cea mai mare dusmanca a mea. O port ca nu am incotro, dar ea face ce vrea ea de la un timp. Nu ma mai asculta si este de o neobrazare fara margini. Deci, in concluzie, nu o mai stapanesc cu aceeasi intelepciune. Isi doreste mult prea mult, iar constiinta este in permanenta in conflict cu ea. Vre-un sfat intelept din partea ta?

    RăspundețiȘtergere
  22. Am sa incerc sa-ti livrez din vasta mea experienta de cateva sute de ani.
    Primul sfat ar suna c-am hopa-sa:
    Apropieti inima si da-i ceva cald de tropait.
    doi.La bataie daca iti indica ceva cu acul(ala care nu-l denumesc acum:)))ai grija, ca e doar de control. De fapt,, ea inima iti traduce sa nu te increzi in iluzii, ca pot lua oricand forma unui chip sau trup.
    trei. Ea isi doreste ceva firesc(ca d'aia se caca pe ei poietii). Chiar daca da semne ca ar mai manca un drac, tu nu o lua in seama , Ea stie ce face revenindu-si in matca.
    patru Constiinta acum. Cu toate ca saraca e silfida, stai calma, este de partea ta si a femeii din tine care uneori mai striga:
    -La ataac....de impielitati!! Asa ca respectati inima M.D. si dai un Big Ben G:))))

    RăspundețiȘtergere
  23. Absolutul sub forma lui pura. Mi se pare fascinant delirul tau, fascinant prin luciditate si profunzime. Un delir lucid, ce mai relativa!
    Hm..cred ca ii EI (jumatatii tale, viitoarei tale jumatati, fostei jumatati sau, ma rog, cea care incape in extensiunea cuvantului EA) ii e imposibil sa nu doreasca sa se ingroape in fiinta ta si sa ramana acolo scaldata de iubire si cuvinte.

    RăspundețiȘtergere
  24. EA stie, e simte... cuvintele (oricat de bine am stapanii arta impletirii lor) isi pierd orice urma de expresivitate in fata unui zambet schitat discret, unui deget jucaus gadilandu-ti trupul, sau imaginii chipului tau fixat pe retina ei.
    Daca ai privit-o vreodata si ea s-a lasat privita, acela a fost momentul in care i-ai spus tot.

    EA ar trebui sa fuga spre iubire si sa se abandoneze imediat. Sunt sentimente care nu pot fi starnite decat de iubiri care au depasit demult rationalul si conventiile, iar cand faci cunostinta cu o asemenea iubire.. inseamna ca... inseamna ca ai toate sansele sa cunosti absolutul iubirii, chiar daca nu te ridici la inaltimea ei... si inseamna ca nu trebuie sa o lasi sa plece, deci trebui sa alergi dupa ea.

    Te imbratisez si eu, cu dragoste, de departe... Si MULTUMESC!

    RăspundețiȘtergere
  25. Acum Andra Da asa este!
    "Cineva" , "ar trebui sa fuga" , numai ca Realitatea este de cele mai multe ori cu totul ALTceva decat IUBiREA. Fara menajamente!
    Tocmai apropierea de Absolut(culmea!)ii da nemarginirea si libertatea spirituala, de care ne bucuram amandoi.
    Daca in pionierat Iubirea este "bibelou de portelan" sau are parte de un Banal sfarsit("Cine ne-o fi blestemat...")aici ea isi semnaleaza "prezenta" insasi printr-o mare intersectie de Mister si Surpriza. Respect,Completare divina, Feeling si o Inocenta aparte. Am impresia ca uneori tebuie transformat totul intr-un vis(?) sau proiect de mare anvergura. Si mai e o Culme!!
    Sexul e un copil ratacitor si prost, pe langa ruda sa cultivata si inteleapta, Imbratisarea (putin stangace:)))

    RăspundețiȘtergere
  26. Hai, Joker, hai cu postari noi!!!! Ai zapacit fetele din blogosfera :)))

    RăspundețiȘtergere
  27. imi place blogul, presupun ca imi placi si tu... ideea de joker mi-a dat o alta idee de pus pe blog... sa vad cum imi vin azi cuvintele... mersi pt tot ce m-ai facut sa "vad"!

    RăspundețiȘtergere
  28. Mi se intampla rar sa amutesc atunci cand citesc vreun blog. Iar acum, de abia reusesc sa scriu aceste cuvinte...pentru ca...de abia lupt cu mutenia ce a pus stapanire pe mine!

    RăspundețiȘtergere
  29. Cora nu-mi vorbi de mutenie, mie...
    A reusit Andrada sa-mi rastalmaceasca simturile, sa-mi bulverseze ce aveam si eu mai clar sau cert, pe lumea asta.

    Auzi, am si eu o intrebare pentru tine.
    De cate ori pe luna sau pe an gasesti pe cineva(mos/tipa/profesor/preoteasa nu conteaza) care sa te surpinda din toti rarunchii. Ba mai mult decat atat, sa semene cu aburul ala pe care unii au ajuns chiar sa-l oficializeze!?!Se numeste Iubire. Sunt curios. Multumesc oricum pentru aprecieri

    RăspundețiȘtergere
  30. He's got wicked skillz,o fi el un mascarici,dar scoate proFundul din tine

    RăspundețiȘtergere
  31. Nu, nu.., e perfid!
    Ala nu vindeca te pierde, te face accesibil pentru ceilalti!

    RăspundețiȘtergere
  32. Buna idee, asa poate as scapa de o gamada de oameni.As prefera sa fuga de mine(sunt mai solitara).Brutus?mult spus.Copil,hmm mdea,tu aiurit?nu

    RăspundețiȘtergere
  33. Diana stii care e problema?
    E una nationala!
    Toata lumea vrea sa fuga,unde vrea "ea" , insa destinul se implineste acolo unde Nu fugi, ci te duci de buna voie "la alegere".
    Se numeste firesc!
    Fara asta poti tu sa fugi de nebuna cat ai vrea.
    Firescul, Iubirea te vor urma, iar daca le pacalesti(in ce mod vrei tu), ti-O vor trage. Normal, fara sa stii!
    PS Activeaza-ti glanda "selectiei", hraneste-O! Si vezi ca pe piata n-a adus NICIODATA

    RăspundețiȘtergere
  34. Oh, dar bineinteles ca si majoritatea femeilor sunt la fel! Despre barbati am putut spune "toti" pentru ca inca nu i-am intalnit pe cei care fac exceptie de la regula. Despre femei, pot spune ca am intalnit una sau doua. Exista cursuri de atras barbati bogati, bineinteles ca majoritatea femeilor sunt, pardon, niste scroafe.

    Mi-ar placea sa-ti raspund la sarut, oricine-as fi, dar n-am s-o fac acum, pentru ca nu te-ai deranjat sa citesti postul "Toti barbatii sunt porci". Altfel, ai fi vazut ca am spus ca daca toti barbatii sunt porci, toate femeile sunt scroafe. :-)

    RăspundețiȘtergere
  35. Ma inclin respectuos in fata Mariei dumneavoastra:))
    Data viitoare o sa ma deranjez ceva mai mult...si sa vezi,, ce-Ti fac!

    RăspundețiȘtergere
  36. mda.asa e,din pacate.ai mare dreptate.dar noi suntem prea neinsemnatzi ca sa putem schimba ceva...

    RăspundețiȘtergere
  37. Eu nu vreau sa fug de nebuna nicaieri, vreau sa se dea ei siguri din calea mea, mi se pare mai comod.Cat despre iubire si urmatul ei, da-o dracu

    RăspundețiȘtergere
  38. yeah.stiu.dă-i naibii pe ăia de care ai zis tu. :-j ăia nu merită nici măcar o flegmă din partea noastră. 8-|

    RăspundețiȘtergere
  39. păi tocmai asta ziceam si eu.că si eu mă aflu printre ăia 9,10 sisi/fifi (cum le-ai spus tu) :)) dar noi suntem prea putzini ca să putem schimba ceva.suntem prea nesemnificativi intr-o societate asa mare ca să ne ia/bage cineva in seamă. (eventual ne bagă altundeva) :))

    RăspundețiȘtergere
  40. Diana
    Nu pot sa zici de "sex", de "liniste sufleteasca" sau de "gingasie personala" : Da-o dracu!Da-le..
    In conditiile in care.. vrei sa ajungi Ceva, peste prostime,era sa zic pulime

    RăspundețiȘtergere
  41. Tot incerc sa-ti explic ca nu vreau sa ajung "ceva" pt natiune,prostime,pulime sau oricare "grupare".Deci pot sa trimit la dracu sexul,moftul gingasiei personale,si mai ales linistea sufleteasca

    RăspundețiȘtergere
  42. In opinia mea, un sarut e o chestie care tine fix de politete: cand un domn ii saruta mana unei doamne.
    Bineinteles, mai e si "intinsul botului". Intre o pitzipoanca si oglinda.
    Intre doi pusti care se iubesc, e un fel de a-si demonstra marea lor atractie unul fata de celalalt. Sau un fel de masturbare sentimentala. [Nu, scuze, cred ca aici ma refeream la fraza "te iubesc".]
    Intre mine si prietenul meu din momentul respectiv, un sarut e un fel de a-l face sa taca o data din gura, inainte de a-mi sangera urechile! :-D

    RăspundețiȘtergere
  43. Mai am fost prin Iad si am vazut ca nu e prea mult oxigen.
    Vad/simpt:))ca ti-ai luat masca de gaze, insa eu ma uit la fata ta si cred ca meriti sau poti mai mult....
    Decat aceasta stare actuala. Zic
    Stii.., cu certitudinile la varste fragede nu-i deloc recomandat sa le cocolosesti. Sau sa le ridici statui asa de impunatoare.

    RăspundețiȘtergere
  44. Lola, draga mea Lola.
    Tocmai aici e problema!
    Ce treaba ai tu sau eu, ei ca sunt/em putini, putinei sau o caruta? Important este sa fii Tu.
    Ceilalti intotdeauna vor promova Banii, Minciunile previzibile, Strategiile ieftine, Eforturile de tot felul ca sa ingrase Aparentele.
    Daca Iubesti...cauti!
    Daca stii.... ce-ti trebuie pe lumea asta,
    nu esti pierduta in fleacurile cu iz de mare seriozitate ale majoritatii!
    Insa, pentru lucruri esentiale iti trebuie forta, care se rezuma la educatie,constiinta si o arta de a asimila iertarea si cultura proprie tie.
    Asa ca:
    Majoritarii isi vor dori in continuare sa crapi... pe multe cai corecte(ascunse), dar sa le spui inainte "Buna Ziua"
    F.greu ii vei dibui..., ei sunt la tot pasul.

    Daca vrei sa traiesti cresteti o glanda/organ al selectiei....

    RăspundețiȘtergere
  45. Arsh .. scriu un comment , primesc eroare ..o fi vreun semn sa nu mia scriu ..dar insist ..poate a doua oara e cu noroc .. 46 de comentarii si un joc frumos de cuvinte .. eu l-as numi atzutzat .. mi-a luat ceva sa termin de citit ..am tras si o concluzie dar o tin pt mine:D .. Acum . te provoc sa-mi raspunzi la o leapsa (o gasesti la minepe blog) , poate e una prea banala pt tine insa sunt o curioasa din fire si as fi tare curioasa sa vad ce raspunzi matalutza .. ce zici ? Te bagi?

    RăspundețiȘtergere
  46. dar nu e vina lor,fiecare e "inzestrat"cu o anumita cantitate de neuroni,daca asta le-a fost norocul

    RăspundețiȘtergere
  47. Perversitatea si duplicitatea din viata reala Dia
    li se revarsa si in ceea ce vor sa lase scris.
    Adica si acolo ar vrea sa pacaleasca, lasand un singur mod de gandi, de a vedea lucrurile.
    Caracterul or subiectivismul inghesuit de orgolii proaste, le ies la suprafata.
    Pacatul este intr-adevar asta:de a avea norocul!

    RăspundețiȘtergere
  48. Tin sa iti multumesc pentru comentarii, dar la poezia "industria usoara" nu am inteles ce ai vrut sa zici cu comentariul respectiv. Mi-ar face placere daca m-ai lamuri, dar oricum iti multumesc de vizita, comentarii si ca ti-au placut poeziile mele in general.

    Imi place postarea, o sa mai revin sa te citesc.

    RăspundețiȘtergere
  49. Esti tu, omul cu doi ochi de sticla. Inconfundabil, indescifrabil, vesnic intre paranteze si mai tot timpul singur.Hai ca esti tu...dete naibi.

    RăspundețiȘtergere
  50. Nu confunda parantezele cu subiectul....
    Daca sunt eu?
    Pai cine ai dori?
    Nu ma vezi?
    Probabil nu!
    Dar am sa includ si cateva clipuri de prezentare sa ma recunosti mai bine...Your Self!!

    RăspundețiȘtergere
  51. Uau, vorbesti intr-un mod in care, totul devine fluid, moale si evanescent. Hmm, totusi, sunt sceptica, sunt neincrezatoare in acest vertij de cuvinte ce se termina brusc in sticla realitatii. mie mi-e mai mult teama, ca poate nicicand iubirea nu a fost precum ni s-a promis(nu stiu de cine), ci doar ca ne consolom ca exista cumva si iubire, chiar de simtim cu infrigurare lipsa sa concreta. Fiti sinceri si fideli realitatii: ingenuncheati!

    RăspundețiȘtergere
  52. Ei.., ai redresat!!
    Ai dat dovada de feeling ascutit si o anume gentilete de spirit.
    Iubirea, nu cred ca ni s-a promis desi.. bine zici/gandesti:)
    Cei chemati.. au stiut s-o modeleze so ridice la nivel de dumnezeire.poate de aceea iubesc un copil de 17 ani ANDRADA ca pe Dumnezeul meu.
    Ai incheiat apocaliptic Tu.. si transant de lucid:
    Asa este vom ramane......
    "fideli realitatii: ingenuncheati!"
    Dureros dar dumnezeiesc!!

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog