Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

04.05.2010

Imbecilizarea! Mai mult decât se întrevede

Deşi fenomenul imbecilizării este unul destul de periculos, deoarece îţi poate afecta pe termen lung şi când nu te aştepţi propria-percepţie, cât şi o persoană dragă chiar din propriul anturaj, NOI continuăm cu ancestrala indiferenţă să credem că nimic nu ne poate lovi.
Şi cum pe meleagurile noastre nu poţi trage o băşină (creativă sau practică) şi celălalt să nu facă..la fel numai aşa ca să-ţi arate că şi el poate, perseverăm in corpore în a face pierdut interesul pentru celălalt. Totul pe cont propriu şi "pentru Familia mea" răsună refrenul tradiţional românesc şi care paradoxal încântă, cu o inconştienţă demnă de o cauză mai bună! Grav cred(din răsputere)este că nimeni nu mai poate suspecta existenţa unui mic Ceauşescu în fiecare familie sau instituţie.
Lipsesc seminariile, mesele rotunde, temele şi subiectele comune esenţiale, iar atunci când se întâmplă să apară, totul miroase a haos politic(gust personal) şi a părelnicie trecătoare. La fel, pentru că programele de radio şi tv furnizează neîncetat ceea ce vrea Prostimea(kitschoşii asemănători), omului simplu îi va fi aproape imposibil să nu se îndobitocească.
Cum să se sustragă de la ceea ce vede la tv(valorizat) şi pe stradă ori la vecini? Adică să pară, să impresioneze, să-şi dorească ce vrea şi vecinul, să-i fure sau să-i fută capra. Despre simbolul ăsta naţional altă dată.
Ar mai fi noile platforme de comunicare virtuală şi în special blogul, dar şi aici spiritul de turmă, neoriginalitatea riscă să aneanentizeze, să-l înstrăineze pe individul nostru cu pretenţie de cetăţean "tânăr"sau "matur". O întreagă armată de mijloace de comunicare pare a se împotrivi interesului pentru celălalt, implicit comunicării directe înlocuită de comunicarea în singurătate, putând nu-i aşa.., foarte uşor să ne îndobitocească şi să credem că ne distrăm.
La noi indiferenţa şi individualismul au statut de privilegiu, pentru că altfel... nu am mai fi recunoscuţi ca anomici sau asociali. Continuăm să ne mândrim cu aşa ceva!!! Iată aşadar de ce suntem foarte aproape de stadiul imbecilizării infantile, se poate observa şi cu ochiul liber dacă... dorim acest lucru.
Ocolirea chestiunilor spinoase şi concentrarea pe problemele ivite în interiorul familiei (sabotate de propria muncă) dau impresia de RELATIVIZARE & UNIFORMIZAREA bunului mers al lucrurilor, pentru orice cre(ş)tin, ce la rândul lui, perpetuează chestii de genul "Lasa frăţică toate la timpul lor" fără nicio remuşcare.
În tot acest proces doctori, profesori , oameni de televiziune sau diferite personalităţi sunt cu toţii o apă şi-un pământ. Omul de la ţară sau de la oraş ştie asta, iar totul îi este paralel. Chiar dacă este analfabet adică nu înţelege, el a învăţat de la semenii lui că îi sunt necesare doar armele: banii, sexul sau spaga unde trebuie. Atenţie aşadar! armele şi nu el. De aici încolo trebuie doar să impresionezi, pentru ca toţi ceilalţi să te poată copia. Asta e principala lege nescrisă care funcţionează nefiresc de mult şi arată caracterul nou format al românului de secol 21.
Concluzie: Dacă ai Blog, Facebook sau Twitter tot ăla esti! O bucată de carne fragedă sau o informaţie de ultimă oră dată, nu te transformă în Jay Leno, Oprah sau cel mai interesant din teritoriu. De aceea fraţilor dezmorţiţi-vă şi lăsaţi orgoliile de-o parte, impresionatul mărunt, curvele şi furatul ! Riscaţi să numai aveţi energie decît pentru a aprinde cărbunii pentru grătaru din curte. Altfel vă veţi trezi întro zi cu ficele/fiii/nashii&vecinii/colegii că vor să vă ia să vă dezbrăcaţi şi voi..., pentru că nu-i aşa: Ce şi unde să mai munceşti, Cum şi în ce fel să te mai destinzi.
Pentru amendamente şi reproşuri vă stau la dispoziţie.
PS: Daca Batman(cel puţin la Giurgiu) numai poate! Să ocupă cu micile răfuieli... Ce vreţi, e şi el un produs al sistemului.

16 comentarii:

  1. Ai avut dreptate ca facem parte din aceasi familie, dar parca tu esti mult mai al dreacu decat noi.Suparat rau pe societatea romaneasca. Ma bucur ca spui pe sleau exact ce te doare. Stii ca femeile sunt mai curioase din fire, in special mama dreacu, poti sa-mi spui si mie cati ani ai? Asta daca nu te deranjeaza. In compensatie, iti raspund si eu la orice intrebare pe care o ai in legatura cu mine sau cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca te-am sensibilizat.
    Intai de toate as vrea sa stiu cate coarne ai. Ce faci cu ele...si mai ales cand le folosesti. Dar, si in ce scop.
    Sa nu-mi stimulezi, in alta ordine de idei, partea pozitiva(prea mult)ca mi-e teama, ca o-sa`imi fie teama, sa nu ajung manelist ca giurgiuvenii de prin zona.
    Anii mei! Fac 151 luna viitoare:perspicace, profetic,sintetic si...foarte tarziu acasa

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite, ca deja nu ne intelegem.Am zis ca-ti raspund la intrebari numai daca imi raspunzi si tu mie. Si tu imi spui varsta la care iti doresti sa ajungi, cu toate ca este cam mult, 151 de ani?, o sa te cam plictisesti pe lumea asta atata timp. Vine vremea cand iti este dor sa vizitezi si alte lumi, ca de exemplu Iadul sau Raiul, doua locuri foarte placute.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamna mea,nu ma asteptam sa ma cunosti. Vino aici la Giurgiu sa te convingi.Iar excursiile in rai si iad iti vor fi disparut.
    Doi.Nu minimaliza ludicul, lumina si frumusetea unora, atipici. Si oricum de preferat ar fi sa nu ajungi, risti sa te indracostesti, si nu stiu daca iti permiti luxul..

    RăspundețiȘtergere
  5. Am avut placuta surpriza de a gasi azi un om plin de autenticitate. Am avut o alta surpriza in a vedea ca sunt in blogroll-ul tau si iti multumesc pentru asta si te-am adaugat si eu . Dar nu te-am adaugat doar ca pe un simplu link exchange ci pentru ca mi-a placut ce am citit aici .. ai genul de scris ''punct ochit , punct lovit'' si asta imi place . Te mai astept pe la mine si voi mai reveni si eu cu siguranta . De fapt deja am inceput sa lecturez una alta :D:D

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte tare blogul! Felicitari! te bag la blog-roll urgent.

    ah, si felicitari pentru design, arata criminal. Plus, who doesn't love the Joker. :) Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc de aprecieri. Te mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  8. "La noi indiferenţa şi individualismul au statut de privilegiu, pentru că altfel... nu am mai fi recunoscuţi ca anomici sau asociali. Continuăm să ne mândrim cu aşa ceva!!! Iată aşadar de ce suntem foarte aproape de stadiul imbecilizării infantile, se poate observa şi cu ochiul liber dacă... dorim acest lucru."


    perfecta dreptate!dar asa suntem noi obisnuiti, sa ne mandrim cu dezumanizarea

    RăspundețiȘtergere
  9. => pana la urma totu se rezuma la DA sau NU :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai aici am vrut sa aduc si SENSUL.
    Daca il duc toti sa fie irezistibil, sa-l lasam atunci asa:
    NU...!
    Nihilism in Subiectivism sau invers!
    Parinti ori Profesori rai/nepregatiti(Prosti) cred ca nu isi doreste nimeni!? Si nu luam acum in calcul categoria ampla romaneasca "a doritorilor de linsat capre vecinilor":))

    Nu se rezuma totul la Da sau Nu!
    Numai daca luam in calcul relativizare totala, in speta o capiere in masa, ceea ce cred ca se...si intampla!
    Si desigur..fara tagada greu sesizabil :))

    RăspundețiȘtergere
  11. pana si miscarea asta cu nihilismu se reduce la pozitiv si negativ :)) deci raman la ale mele (mai nesimtita de fel fata de ceilalti) DA sau NU

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga Power.
    Da! si "asta" poti sa faci ce vrei cu el, insa obiectul jocului tau se va razbuna cand ti-e lumea mai draga.
    Asadar... poti sa-l ignori,, si sa faci pe "nesimtita" insa avalansa de la bulgaras tot o sa apara..., chiar daca tu pana atunci experimentezi Mama Carpe Diemului, compris?

    RăspundețiȘtergere
  13. totu e cu dus si intors... in orice... deci nu poti sa ma sperii asa usor, mi se pare ceva normal ... cand esti redus la doar 2 optiuni, astea cu DA si cu NU, faza pe care o experimentez e mai degraba Amitte diem decat Carpe...

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa stii ca incep sa ma supar pe tine... Ce-ar fi fost sa nu public cati ani am si sa te las sa crezi ca am cel putin vreo 356 de ani, nu-i asa, ca Benjamin Bratt? Daca nu aveam 16 anisori si ceva de numai o luna si vreo cateva zile, nici nu mai erai asa impresionat:)), sau asa naucit, ravasit& Co. Vezi ca-mi iau jucariile si plec sa ma joc in alta groapa cu nisip... dar tot cu cuvinte si oameni:P. Sac!:))

    RăspundețiȘtergere
  15. N-are treaba varsta..cu prefectura, nici virginitatea cu iubirea ..nici frumusetea..cu sfarcurile!
    Asa ca.. nu te muta in alta groapa.
    Cel putin in asta va avea cine sa te fereasca de nisip si alte prafuri in ochi.

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog