Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

26.08.2012

Ciocolata şi Noi: mamaia şi boxul.

         
                "Important este să diversifici gustul
                  ..... nu să-l păstrezi"
Asta gândeşte orice producător de ciocolată:familist, libertin sau orice alt fan al excesului de zel...al oricăror legi sau principii de consum... de viaţă.
:) 



    Erotismul gratificației sau simplitatea consumului...
                     Veche problemă de gust, tentație și relativizare...
În urma unei postări atipice pe undeva...făcute de pandhoraa și unde a reușit să surprindă foarte bine elementele substituente în ceea ce denumesc aici fenomenul ciocolatei, am decis să explorez în amănunt acest „Moș Crăciun„(bărbatul) producătorul de ciocolată.Principalul responsabil pentru stabilirea și stabilitatea(?)ingredientelor oricăror delicatese... În condițiile în care am plecat de la un citat extrem de relevant găsit de autoarea postării pentru ambivalența ce o produce savurosul produs păgân.

"Barbatii iubesc femeile pentru ca femeile sunt cele mai frumoase lucruri de pe pamantul creat de Dumnezeu.                                                                                                              Femeile iubesc barbatii pentru ca ciocolata nu poate tunde iarba din fata casei"(Guy Browning)

Păi să vedem ce semnificație are”ciocolata”: pe deoparte este un produs alimentar asociat cu plăcerea gratificației, iar pe de alta reprezintă o delicatesă a gustului.

Ne întoarcem puțin la aforism sau cugetare... și haideți să vedem ce a vrut să zică domnul creator acolo:).
Din capul locului presupune el că ”nevoia ”de a savura o simplă ciocolată nu este pare-se deloc întâmplătoare dincolo de pofta pe care aceasta o induce...și, vede 2 tabere care să îi mijlocească apariția-surprinzătoare și să-i dea sens semnificației, de altfel generos...al acestei simple îngurgitări: chit că ciocolata se oferă cuiva sau se achiziționează pur și simplu. Așa că să purcedem, motor!:)


Bărbații iubesc jumătățile lor pentru că femeile ”sunt cele mai frumoase lucruri de pe pămantul creat de Dumnezeu” și cealaltă:
Femeile își iubesc barbatii ”pentru că ciocolata nu poate tunde iarba din fata casei” :)))))  Să mai zică cineva că viața asta nu e frumoasă!!:)))Splendid!
Acum, să defalcăm și să vedem ce a vrut să ne transimtă autorul ei și cum  ne-a lăsat pe fiecare ca să decriptăm cele spuse, sau dimpotrivă cum ne-a făcut să plecăm fiecare la sorcova noastră. :)))

Întâi acesta ne amintește că cea mai mare satisfacție și bucurie în firea bărbatului este ”să iubească” femeia iar după, vine să excludă viceversa/reciproca și, ne servește ACȚIUNEAA:
-Iminenta apariție a femeii în viața bărbatului nu este deloc întâmplătoare. Simplu nu?...ea survenind numai după ce SUBIECTUL nostru(unic!) va  ”tunde iarba”?
Ce înseamnă ASTA? Traducerea nu este clar...la îndemâna oricui(uite-te câți bărbați au bloguri, sau ce tip de bloguri uzitează.:))) )

Așa că musiu-ul sugerează cinic(și puternic) că numai în urma unei acțiuni întreprinse de sexul puternic(se pun ghilimele după gust)... femeia va încerca să iubească bărbatul. Frumusețea lui să zicem(știm),nu duce decât la o partidă/partide incendiare și doar atât... Așa deci și prin urmare trebuie să privim realitatea drept în față și să recunoaștem că cele mai multe femei nu pot mânca ciocolata cu atâta plăcere pe cât și-ar dori-o. Și asta fiindcă nu pot fi mereu întreprinse atâtea acțiuni cu succes de către bărbați pentru ca femeia să poată accesa și cea de-a doua semnificație a produsului nostru delicios.:) Care este?? AceEA a ludicului intim, a ungerii și...lingerii reciproce atât de aproape de beatitudinea păcătoasă a re-întregirii speciei și iubirii până la urmă, bîjbîirii iei, în speță a dorințelor reciproce, unanim recunoscute...

Desigur, dincolo de semnificația lubricității și a tentației dintre cele două sexe, în orice ipostaze (cunosc-ute, ne-cunoscute, de căsătorie, de fantasmă etc)FIRESCUL or FRUMUSEȚEA purității... deoarece vorbim de CIOCOLATĂ ca și DESERT(vezi Dragostea care este și un soi de recreație pe timpul ”școlii”...așa traducem orele de serviciu, aproape că lipsește cu desăvârșire. De Ce? Prejudecata, fricile calculate, ignoranțele din educație sucombă simpla trăire a vieții,oxigenarea propriei sexualități..

Așa că îi mulțumim d-lui Browning că le reamintesc supraviețuitorilor evidențele copleșitoare(pana mea..) că o ciocolată nu se poate devora chiar așa personal, și stingher:), nu!Și nici nu poate fi un liant determinant, ci doar un posibil lubrifiant. Sic! Nu poți oferi UN CADOU chiar în fiecare zi. Sau, poți să oferi o ciocolată
de două ori pe lună, dar, depinzi mereu de gustul partenerului, iar gustul este dat de părinți. Na..:)

Băi români...mă! Cum să poți râde(cinic) de un produs destinat sufletului interpretat în cheia rece a muncii? Poți să iubești ușor doar dacă El bărbatul îți furnizează SUCCESUL GARANTAT ȘI LINIȘTITOR? Să fie ciocolata așa de reconfortantă aducătoare de orgasm dacă și numai dacă ăsta tunde iarba, în condițiile în care seceta a început?:)
Cât de cinic poți fi să te uiți la buletinul meteo...în loc să te uiți la Om și la statul care trebuie să-l facă* optim, știind fiind.... că a ieșit doar un libidinos și un needucat fără vina lui?

Frumusețea deoparte, munca de cealaltă dar, de rezultatul muncii nu trebuie să depindă savurarea unei ciocolate împreună. Unsul cu Ea pe organele sensibile ține de comunicare, de educație în sine, nu de oferirea locurilor de muncă, de cât de repede culege iarba cu dinții și cine e patron. Comunicarea face ca tunsul ierbii aproape să nu existe.Suntem plictisiți de munca proastă, de organizarea...și de educația proastă, nu de orișice amărât care duhnește a concentrare și zbatere. În gol.

A linge ciocolata după labii de exemplu este o artă nu o muncă.De Asterix.Nu e impunere, nu e”necesar.”
E un firesc acceptat.Amânat.Nu la infinit, și nici calculat, în defavoarea celuilalt.Și să nu uităm că în iubire totul este posibil. În iubire, unde mai presus de toate există respect, pentru celălalt, unde celălalt nu este parte
integrantă a instituției rudimentare pe care o știm/o știți sub titulatura de căsătorie sau căz-incie.


12 comentarii:

  1. nu ai fi tu daca nu ai duce spre absurd talcul cuvintelor lui G.Browning :)
    atat barbatii cat si femeile au-in functie de persoana-dramul sau kilogramul lor de luciditate secondata de pragmatism...
    o sa caut si poate o sa si gasesc parea unei femei vis-a-vis de dragostea invaluita in ciocolata :)
    mai povestim atunci :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În măsura în care orice povestire poate avea un tâlc, admite faptul că omenirea poate să fi ajuns la fundul sacului în ceea ce privește surprizele care formează tâlcul, dar și elementele ce pot forma un așa zis căutat numitor comun.

      Numai gândește-te care este cauza care a făcut să explodeze acest mediu virtual.
      Tâlcul este subțiat.., este căutat cu ultimele forțe, de aceea și încercăm să ne agățăm cu ultimele forțe de ceea ce a mai rămas uman în noi: de unificat...de stabilizat.
      În spatele cinismului meu se află și un adevăr de netăgăduit..
      Luciditatea asta pragmatică vine în contrast cu CIOCOLATA...
      și asta o știu și iei.
      .....
      Dacă găsești Femeia să mi-o arăți și mie!
      :))))))

      Ștergere
  2. :)
    pai zic asa: nu inteleg de ce tindem sa asemanam ciocolata cu sexul; exista sex bun si sex prost. ciocolata insa, e intotdeuna fantastica! :P
    cat despre uns, lins prin oaresce locuri, e alta poveste despre care nu vorbesc neintrebata :))
    sa ai o zi faina.....

    RăspundețiȘtergere
  3. Geanina noi nu tindem, ea tinde..
    :))
    "bun/prost"este relativ...
    :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Până la urmă un desert este un desert, de aceea se şi spune "ciocolată cu dragoste" sau un desert este ceva "uşor", ceva "dulce"...să dea gust, să încânte prin gust.Na... Nu e felul "unu" sau felul "doi". Este sau poate fi ceea ce este orgasmul pentru doi oameni care se iubesc sau încearcă....
      )))

      Ștergere
  4. bun/prost, era o parere a mea! chiar trebie sa-ti explic! :))
    ea e drept, se INtinde tre frumos! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. :)))Nu scuze, dar am avut imaginea vizuală a fenomenului iar degetele au tastat singure.:))
    Mă bucur că ai rezonat...
    Ea este acea substanţă care se întinde spre celălalt dincolo de... pofticioşii banali.
    :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Dacă mi-ati făcut pofta de ciocolata, sunt o pofticioasa banala? Interesantă asociere sex-ciocolata. La ambele ai senzatia ca dacă nu le servesti ACUM, lesini de pofta si pe amandoua le savurezi pana simți ca te-ai saturat sau ca ți s-a făcut rău. Nu te poți opri in timp ce... E cam frustrant. Pe de alta parte, ciocolata pe corp ... îmi pare o risipa, mai ales ca bărbați care știu sa tunda iarba nu prea gasesti. :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Absolut!
    O reprezentantă banală şi firească a oricărei pofte în scurtul drum spre satisfacere..
    :))))
    Esenţa este să-i daţi mereu noi conotaţii de plăcere. Umană. Împărtăşită...:)
    Există probabil în orciare împărtăşire o prospeţime a bunătăţii, o puritate a gestului oferirii.:D
    Asta am simţit-o cu buna şi frumoasa mea prietenă Geo cu care am o relaţie specială..
    :)

    Interesant tandem mi-ai oferit!!!
    Devorarea animalico-pasională a unui ACUM abracadabrant!? :)))
    N-are consistenţă aventura pe cât ne-o oferă mitul ei precum şi leşinatul:nimeni nu se mai sensibilizează când găseşte un om întins lingav pe stradă.
    :))))

    Mă ce să zic, mama statul şi Dumnezeu ne-a dat fiecăruia dintre noi un termostat să contorizeze şi să gestioneze impulsurile oricăror pofte fecunde sau "la nas". Că mulţi dau pe ei şi-şi murdăresc până şi sufletul de atâta neglijenţă(ronţăind la ambele:)) ) e treaba lor... Dar "frustrantul" apare mai devreme sau mai târziu, de ce? Vorbim aici de delicatese-rare pe care sufletul uman încă nu poate să le controleze(ÎNŢELEAGĂ).

    Ciocolată întinsă pe corp întocmai, ţine de cei care nu s-au specializat pierzându-se în diferite specialităţi de "tunderi".
    De fapt, ăia care tund ştiu să o pună pe tine...
    iar cei care ţi-o iau... de pe tine, sunt aceia care nu au în panoplia personală meserii de genul
    :))
    Cred.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Offf, prea despici firul in 4. :) unele delicatese sunt interzise. Tocmai faptul ca sunt interzise le face delicatese. Dacă ne-am bucura de ele pentru o clipa, probabil ca ne-ar fi greu sa nu ni le mai dorim, poate ar deveni droguri. Dar totuși, acum mă gândesc ca e ceva ce diferentiaza ciocolata de sex. Amandoua sunt delicioase, amandoua infrumuseteaza tenul, amandoua îți spală creierul când le consumi, împreuna probabil ca ar fi prea mult... Diferența dintre ele este capitala: una creează dependenta. Care dintre ele? Alta La fiecare individ in parte. :p

    RăspundețiȘtergere
  9. Simt asa in revenirea ta asupra textului o ironie asupra celor care nu inteleg ca ciocolata poate avea numeroase alte conotatii decat cele legate de gustul dumnezeiesc al ei. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce vrei, am avut o revelaţie asupra ciocolatei care o simt în mod bizar într-un proces continuu de supraestimare.
    :)))
    Mulţumesc de oferta delicateţei paradigmei.
    :)

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog