Cârje necesare:
-moda, fiţele, facebook, inocenţa(?), partidul, politicienii, protestatarii..
Sunt prea optimişti cei care reuşesc şi se încred în propriile arme: cum că iubirea(grija)lor poate arbitra educaţia, relaţiile de muncă, politica şi viaţa în genere.
Ordinea afectivă încă o menţine pe cea socială.
Iar capriciile ei... prin vârful fin al iubirii nu face decât să sporească ipocrizia ignoranţei, în competiţie veritabilă cu prostia(dorinţa latentă de a nu afla).
De asemenea tot din ordinea afectivă, (violată ca la-carte) continuă să înflorească prejudecata care, la rândul ei, nu reprezintă decât motorul stricat de drum bătătorit împotmolit, în tradiţiile locurilor prin care ne ducem existenţa.
Neutralitatea, este departe de a fi un modus vivendi, şi asta mă face să rămân într-o anume stare de impacientare socială, cu toată opoziţia intimităţii intangibile dar sensibile.
Îmbrăţişez cu voioşie ideea lui Bruckner, ce vede Marea bucurie a vieţii publice precum:
"Să împleteşti între ele universuri străine, să evoluezi în contexte diferite, să te delectezi cu trecerea, cu tranziţia, să nu fii prizonierul niciunui grup, să scapi de endogamia* socială(contractarea obligatorie a căsătoriilor), de fatalismul consangvin.
Ce poate fi mai sufocant decât aceste congregaţii de persoane care se deranjează unele pe celelaltele şi se axfisiază prin efuziuni reciproce? Asta numai e societatea afinităţilor, ci o mulţime de termite". :)
Şi ce mişto să vezi zilnic termite cu pretenţii la nautilus sau titanic(vals).
Au anticipat asta..foarte bine Caţavencii.
Şi de ce optimism... original(fals) românesc?
Pentru că se bazează pe: "Speranţa" şi pe o anume ordine "firească" a lucrurilor, a aranjărilor.
Iarăşi... pentru că există o LEGE SUPERIOARĂ, încălcată mult prea brutal. Plus de asta unii îşi astupă urechile crezând în victorie, personală, familială, comunitară.
Optimismul original(fals)românesc...bine zis...
RăspundețiȘtergereCred că greşeala multora este că se bagă prea mult în seamă unii pe alţii. Şi nu fac propagandă pentru indiferenţă, ci mai degrabă pentru autocenzura la limita de sus a bunului simţ.
RăspundețiȘtergereRoxy:Ce facem cu el?
RăspundețiȘtergereÎl îngrăşăm, îl cosmetizăm?
:)
@mitzaabiciclista(nu ştiu de ce mi-e mie greu să scriu asta):
Asta este doar partea vizibilă a aisbergului.
Da, promovarea latentă a "Nesimţirii"...se numeşte.
Şi care cred că ar trebui să fie adoptat ca brand de ţără.
:)
Hmm, nu chiar. Aş zice că, mai degrabă, sunt interese ca acest stil de nesimţire să fie bine dezvoltat ca să fie adoptat ca brand de ţară.
ȘtergereCrede-mă, sunt ţări ai cărei locuitori sunt mult mai neşimţiţi decât românii, ba chiar sunt rasişti, xenofobi şi prost crescuţi.
Doar că acolo se tace. Au grijă, tot ai lor, să nu se afle.
Alte interese, care va să zică
"sunt interese ca acest stil de nesimţire să fie bine dezvoltat ca să fie adoptat ca brand de ţară"
RăspundețiȘtergereDa, minunat.
:)
Măi,,Nesimţiţi-nesimţiţi, dar tăcerea acolo nu pare să facă prozeliţi ca aici.Şi sper să nu faci comparaţia cu ţările bananiere.
:))
Oricum, HOŢIA sau PROSTIA în lume o fi bine ascunsă, însă este FOARTE BUNĂ APLICAŢIA, CIMENTAREA EI!
La noi însă par a avea baze originale şi asta se văd PE FEŢELE ROMÂNILOR/TINERILOR....dar şi în blazarea sau resemnarea ca stare naţională.
Uite-te te rog, ce înseamnă CREAŢIE în România şi cine-i dă curs/gir şi-n ce fel, dar mai ales unde. UN-DE!
Mă rog, sunt oameni destui de optimişti, nu-i dor gura şi nici capul, însă tărtăcuţa lor este sucită-acolo unde trebuie, nu la realitatea curentă, în focarul naşterii lucrurilor sa...u în nucleul dezvoltării SENSULUI ÎN TOATE!!
părerea mea
:)
Sunt 2 tipuri de "prost-crescut":
RăspundețiȘtergere-cel ce ţi-o devoalează şi
-cel ce stă să ţi-o arate când te aştepţi tu mai puţin.
:)))))
E? Na! Asta e diferenţa.
:))