Nu mi-e teamă să lupt ca să fiu văzut.
Masca nu-i pentru tine, ci pentru a-i proteja pe cei apropiați ție. (Christian Bale)

06.11.2012

Îşi dă aere...


Într-una din formulele ce s-ar fi dorit "de salvare" în decursul procesului educaţional românesc, expresia vine ca un sterotip agasant de gen:

"Îşi dă aere"

 Iritant nu este pentru cel ce foloseşte expresia pentru a invoca impropriul(?????)
sau nefirescul ori Incorectul mereu parcă al celuilalt, ci enervant este, pentru mine, că nu mai încetează indivizii pe lângă care merg de atâţia ani,să nu o mai folosească. Şi asta pt că sunt exact dintr-un acelaşi aluat. Dar mai cu seamă nimeni parcă nu vrea să accepte faptul că aerele/fiţele sunt un mod accesibil de "firesc","democratic", de apărare. Adică ce, a-ţi fi vrut:
politic, corect, silicon sau atenţie-cuvenită fără acest scut de apărare şi (auto)condamnare?
Cum să laşi prostia să erupă?
Cum să o laşi în simplitatea goală??? 
La timpurile astea orice simplitate poate muri instant de inaniţie ..
Pentru astea am inventat involuntar "aerele". Ele reprezintă cuvântul strâmb, elanul fortuit al naturaleţii timpurilor-proaste!!!!! Exagerarea nonsensuală şi excesul salvator de fixare proastă a privirii!

Invităm populaţia desigur foarte ocupată, cu de ale gurii, să-şi îmbogăţească limbajul de aere pentru a ajunge la struguri. proprii. acri. dulci. dar, ori enervanţi, ori diluaţi sau plictisitori. ăsta este şpilul: să te îngraşi ca să cauţi metode să slăbeşti. important e să nu reuşeşti, ci să fii doar în acţiune.să te instrumentezi astfel încât să crezi că este opera ta. Fiţa ta îţi aparţine.Gloria ţi-o faci singur.

Păcatul fiţosului nu este că vorbeşte mut/ciuntit sau ocoleşte, ci că vrea să instaureze pe moment corectitudinea oricărei situaţii ivite.. 


   Asta n-are nicio legătură cu fiţele de românia ci cu molcomul mulţumitor al firii de peste fire:)))))  

2 comentarii:

  1. sase cai frumosi..=))..Jok..d amu li se spun "fitze"..dar eu tat la parerea mea ca "lauda de a sine nu "pute" a bine"..asa ca..

    RăspundețiȘtergere
  2. Orice dereglare cu de la sine libertate de a răspunde orice fără a ţine cont de celălalt e o fiţă proprie cu iz de mişto, cel puţin pentru o persoană terţă. La şasă' cai frumoşi este deja vorba de un mişto superbissim la scară naţională.:)

    RăspundețiȘtergere

Căutati pe acest blog